Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena1984 wrote:Ja prenatalne mam na 04.12 będzie wtedy 13+0. Lekarz mówił żebym zapisała się najlepiej w pierwszych dniach grudnia tak też zrobiłam. Liczę też, że dowiemy się już wtedy czy to chłopiec czy dziewczynka. W poprzedniej ciąży lekarz powiedział nam właśnie na pierwszych prenatalnych, że będzie córcia. A że idę do tego samego lekarza to pewnie się już za niecały miesiąc dowiemy:)
Ja w poprzedniej ciąży dowiedziałam się w 15 tygodniu. Też mi się marzy, że już na prenatalnych usłyszę czy córka czy syn ale nie robię sobie nie wiadomo jakich nadziei. Najwyżej pójdę dwa-trzy tygodnie później -
Cześć,
wszędzie w necie znajduję informację że badania prenatalne wykonuje się miedzy 11 a 13 tyg+6 dni.
Czy to znaczy że jak teoretycznie jest się w w 10 tyg i np. 5 dni to już można je zrobić czy ten 11 ma być skończony?
Pytam bo już zaczynam wątpić w swoje rozumowanie...2019 Natalka -
Pismak wrote:Też mam wizytę 20 i na ten dzień zarejestrowali mnie na prenatalne. Pytałam czy to nie za wcześnie ale pani w rejestracji powiedziała że nie. Boję się że jednak tak będzie bo wtedy będę dopiero w 11 tyg 1 dniu
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Hiszpaneczka wrote:a co studiujesz? ja na l4 jestem bo mam prace fizyczna
Ja na L4 bo pracuje w ubojni drobiu średnio fajne widoki i zapachy
Studia zaczęłam w paźdzerniku i wolałam przerwać bo jeśli to faktycznie bliźnięta to nie zaliczę roku ;-(
-
Doriska87 wrote:Cześć,
wszędzie w necie znajduję informację że badania prenatalne wykonuje się miedzy 11 a 13 tyg+6 dni.
Czy to znaczy że jak teoretycznie jest się w w 10 tyg i np. 5 dni to już można je zrobić czy ten 11 ma być skończony?
Pytam bo już zaczynam wątpić w swoje rozumowanie...
Moja gin jest bardzo dobrym radiologiem i twierdzi, że skończony 11 tydzień to zazwyczaj jest za wcześnie. Tak samo twierdzi, że w internecie krążą bzdury, że jakby wystarczy 45 mm do usg genetycznego- ona mówi, że przezierność karku jest jeszcze niemiarodajna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 19:20
Doriska87 lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie dostałam listu z datą USG prenatalnego a dziś mąż wrócił z pracy i powiedział mi, że musi jechać do Chin. Niestety, taką ma pracę. Leci 17 listopada, wraca 23 listopada wieczorem i boję się, że jego wyjazd akurat przypadnie na datę USG. Wkurzyłam się i pokłóciliśmy się przez to
-
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Czytałam, że ma byc 11 tygodni skończone. Tez pewnie kwestia tego, że musi byc odpowiedni wymiar dzidziusia, bo wtedy lepiej będzie można wszystko sprawdzić.
Ja jestem zapisana na 12t+6d, więc myślę, że ok.
W ogóle wymyśliłam, że jutro muszę do gina zadzwonić, bo jestem umówiona na poniedziałek, a chyba jest wolne - to prywatny gabinet i wole się upewnić czy na pewno będą pracować.Doriska87 lubi tę wiadomość
-
Samsaramsa wrote:Ja usg prenatalne mam 29.11. Będzie wtedy 12t4d. Mój lekarz na tym etapie nie chce jeszcze nic mówić o płci. Dopiero koło 18tc coś tam powiedział a tak to dopiero na polowkowych
Moj lekarz od prenatalnych od lat specjalizuje się w badaniach genetycznych i tylko tym się zajmuje. Jest super specjalistą w tym zakresie i nie słyszałam żeby kiedykolwiek się pomylił z określeniem płci. -
0202oliwcia wrote:Wiem co to znaczy brac az tyle duphastonu bo ja z Malgosia tyle bralam teraz gin pow ze mam nie brac wcale ... Jesli by zmienil zdanie teraz na wizycie to moge zakombinowac dodatkowa recepte dla ciebie ❤
0202oliwcia lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
asylia wrote:Ma! Przysłałam mi fotkę - 4 opakowania.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lena1984 wrote:Moj lekarz od prenatalnych od lat specjalizuje się w badaniach genetycznych i tylko tym się zajmuje. Jest super specjalistą w tym zakresie i nie słyszałam żeby kiedykolwiek się pomylił z określeniem płci.
Mój po prostu nie chce na tym etapie mówić -
Mój nie ma. Jestem zdania, ze nie lubię szukać problemu tam gdzie go nie ma, wiec do specjalisty udaje się dopiero jak jest konkretne wskazanie lub podejrzenie. Połówkowe robiłam u specjalisty, w tej ciąży tez tak planuje.
-
Chodzę do lekarki do kliniki a tam mają lekarzy z certyfikatem i do takiego mnie zapisali.20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
No i mój względny spokój szlag trafił. Wyniki z krzepliwosci słabe. Musze zwiększyć dawkę heparyny. I już się stresuje czy napewno wszystko jest ok. Wizyta dopiero za tydzień.
-
Nadinka83 wrote:No i mój względny spokój szlag trafił. Wyniki z krzepliwosci słabe. Musze zwiększyć dawkę heparyny. I już się stresuje czy napewno wszystko jest ok. Wizyta dopiero za tydzień.
a jakie robilas badania?Lili91 lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️