Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleśka11 wrote:Makalotia, leki na zgagę można w ciąży
Hiszpaneczka, u mnie po wizycie spokój na max dwa-trzy dni, potem znowu stres.
Ja weź mam dziś wizytę u gin, co prawda to tylko konsultacja co do operacji i nowej kombinacji leków ale ona lubi robić nadprogramowe usg więc może dowiem się czy wszystko ok.
do jakiej operacji?
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Nadinka83 wrote:Zdecydowanie tak. Niestety. Mi właśnie minął tydzień od wizyty, do tego doszły kiepskie wyniki z krzepliwosci i już dół na maksa.
na pewno będzie wszystko dobrze!! chociaż wiem ze latwo się mowi!
p.s a bierzesz acard?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 10:37
Lilka26 wrote:Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach. Ja tak mam, że nawet wszystko bylo ok nie denerwowalam się ale dzisiaj troche zaczelam się stresować przed piątkiem. Boję się też troche chwili gdy lekarz bedzie widzial już płeć. Bo troche sie nastawilismy na chłopaka i wiem, że bylby chwilowy moment rozczarowania. Wiadomo, że najważniejsze aby było zdrowe i dziewczynka też bedzie kochana.
ja zawsze marzyłam o córeczce, ale z biegiem czasu doszłam do wniosku ze plec nie jest tak wazna, ważne żeby było zdrowe!
Hiszpaneczka wrote:do jakiej operacji?
Jest jeden plus tej całej sytuacji- w ciągu 9 dni schudłam 2 kilo -
Makalotia, ja w pierwszej ciąży od początku 2 trymestru codziennie jadłam Gaviscon Double action, bo zwykłe Rennie mi nie pomagało. Miałam chyba najgorszą zgagę z możliwych i po prostu nie było dnia, żebym nie musiała Gaviscon wziąć
Mój syn obudził się o 5:30 rano na karmienie i jak już skończył to go odłożyłam obok siebie i po cichu wstałam, bo musiałam siku. Słyszę płacz z sypialni. Przyszłam i myślałam, że jeszcze zaśnie, ale gdzie tam. Trzeba było wstawać, bo całkiem się rozbudził. Jestem zombie -
Hiszpaneczka wrote:na pewno będzie wszystko dobrze!! chociaż wiem ze latwo się mowi!
p.s a bierzesz acard?
Biorę acard 150.
Tez staram się sobie powtarzac że będzie dobrze. Ale jakoś to nie pomaga. -
Nita wrote:Makalotia, ja w pierwszej ciąży od początku 2 trymestru codziennie jadłam Gaviscon Double action, bo zwykłe Rennie mi nie pomagało. Miałam chyba najgorszą zgagę z możliwych i po prostu nie było dnia, żebym nie musiała Gaviscon wziąć
Mój syn obudził się o 5:30 rano na karmienie i jak już skończył to go odłożyłam obok siebie i po cichu wstałam, bo musiałam siku. Słyszę płacz z sypialni. Przyszłam i myślałam, że jeszcze zaśnie, ale gdzie tam. Trzeba było wstawać, bo całkiem się rozbudził. Jestem zombie
Mój codziennie pobudka 5.30 ale o 19 już śpi -
jolciaa171 wrote:Dziewczynki właśnie zbieram się na wizytę.
Proszę trzymać za nas kciuki!
Ja trzymam za WAS mocno -
Bylam dzis u rodzinnego i jakos sie zgodzil i zrobil mi tsh ft3,ft4 i bhcg . Tylko nie wiem kiedy wyniki bo tu nie ma online jedynie albo wysylaja do domu wyniki albo trzeba isc na wizytę kolejna27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Meluśka wrote:Powodzenia na dzisiejszych wizytach :* ja mam za 2 dni czy to mdłości są? Jak otwieram lodówkę, to mam odruch wymiotny.. w 1 ciąży tylko wymiotowałam na początku, ale nie długo to trwało
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&
Po wizycie to góra w dni jestem spokojna a potem znów zaczynam wszystko analizować i panikować...
Zastanawiam się nad kupnem detektora tętna płodu co sądzicie?20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Ja też się zastanawiam... Myślę że jak w sobotę będzie ok na wizycie to zamówię jednak będę chyba spokojniejsza mając możliwość sprawdzenia czy serduszko bije.. Wiem że na początku może być trudno wyłapać tętno dzieciątka ale jednak tym razem się pokusze i kupię3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓