Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak Wasi lekarze podchodzą do kwestii L4? - będę o nie chyba musiała prosić tak od początku stycznia - póki co jest ze mną wszystko ok i w pierwszej ciąży też było więc raczej nie zakładam że będzie się działo coś niepokojącego (odpukać) - i trochę się boję że ginka będzie miała opory żeby mi dać do l4 - czy Wy jakoś to tłumaczycie że chcecie czy lekarze sami Wam proponują (na wczorajszej wizycie w sumie ani się o tym zająknęła i nie zapytała nawet jak się ogólnie czuję) i teraz nie wiem, czy jak załóżmy będzie wszystko oki ze mną i dzidzią to mam wymyślać jakieś dolegliwości żeby dostać to l4? - w poprzedniej ciąży na początku gin (inny niż teraz) miał opory żeby mi wystawić zwolnienie...
-
Moja lekarka od razu chciała wysłać mnie na L4. Bardziej chyba zapobiegawczo. A na pierwszej wizycie byłam w 4tc. Od 6tc na L4 jestem.
W poprzedniej ciąży która prowadził inny lekarz to od początku sam pytał jaka mam pracę i czy chce L4. To chyba zależy od lekarza.Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
Ariette1983 wrote:Dziewczyny jak Wasi lekarze podchodzą do kwestii L4? - będę o nie chyba musiała prosić tak od początku stycznia - póki co jest ze mną wszystko ok i w pierwszej ciąży też było więc raczej nie zakładam że będzie się działo coś niepokojącego (odpukać) - i trochę się boję że ginka będzie miała opory żeby mi dać do l4 - czy Wy jakoś to tłumaczycie że chcecie czy lekarze sami Wam proponują (na wczorajszej wizycie w sumie ani się o tym zająknęła i nie zapytała nawet jak się ogólnie czuję) i teraz nie wiem, czy jak załóżmy będzie wszystko oki ze mną i dzidzią to mam wymyślać jakieś dolegliwości żeby dostać to l4? - w poprzedniej ciąży na początku gin (inny niż teraz) miał opory żeby mi wystawić zwolnienie...
Dostałam od razu bez pytania bo miałam wskazania.
A Ty czemu od stycznia chciałabyś l4? Myśle że jak będą wskazania to nie będzie problemu.Ariette1983 lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Właśnie też się zatstanawiam nad detektorem ale boję się trochę co będzie jak nie będę mogła znaleźć tętna czy to nie zestresuje mnie jeszcze bardziej.20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Pismak wrote:Właśnie też się zatstanawiam nad detektorem ale boję się trochę co będzie jak nie będę mogła znaleźć tętna czy to nie zestresuje mnie jeszcze bardziej.
-
Pismak wrote:Dostałam od razu bez pytania bo miałam wskazania.
A Ty czemu od stycznia chciałabyś l4? Myśle że jak będą wskazania to nie będzie problemu.
W sumie wskazania to właśnie wątpię czy jako takie będą - ja raczej dobrze przechodzę ciążę (odpukać - mam nadzieję, że tak zostanie!) to bardziej względy samej pracy - teraz jestem na wychowawczym i pracodawca sam za bardzo nie chce żebym wracała na krótki okres czasu - to kłopotliwa dla niego reorganizacja i ja sama też nie chcę bo praca jest uciążliwa - oprócz tego pracuję gdzie indziej ale na umowę o dzieło bardziej na luzie więc po prostu wchodzą w grę względy strategiczne bardziej niż zdrowotne...
-
Kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja mam jutro wizytę u położnej po raz pierwszy. Założy mi kartę ciąży. Wreszcie
Co do detektora tętna, ja bym nie kupiła. Czytałam na kilku forach, że dziewczyny tylko się jeszcze bardziej stresowały, bo trzeba być przeszkolonym aby umieć umiejętnie używać to urządzenie i wiedzieć jak wygląda różnica między serduszkiem a naszymi jelitami, a to są podobne odgłosy. Wiele osób się przez to strachu najadło, bo nie potrafiły wychwycić bicia serca i szybko leciały na USG. Dla mnie to dodatkowy stres, ale każdy zrobi jak uważa. -
Ja też nie kupię detektora bo będę siedzieć i nasłuchiwać tylko wystarczą mi ruchy dziecka.
No i ja po wizycie, jak zwykle na chwilę podejrzała mi bobasa. Usg dosłownie trwało chwilkę ale akurat trafiłam na moment kiedy miało czkawkę i całe skakało do tego pięknie już się rusza, niesamowity widok. No i nadgania pięknie, już nie cztery a dwa dni różnicy między usg a OM- całe 2,9 cm człowiekaMadamee92, Nadinka83, Nita, Izieth, Pismak, Hiszpaneczka, Lena1984, 0202oliwcia, Meluśka, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
Ariette1983 wrote:W sumie wskazania to właśnie wątpię czy jako takie będą - ja raczej dobrze przechodzę ciążę (odpukać - mam nadzieję, że tak zostanie!) to bardziej względy samej pracy - teraz jestem na wychowawczym i pracodawca sam za bardzo nie chce żebym wracała na krótki okres czasu - to kłopotliwa dla niego reorganizacja i ja sama też nie chcę bo praca jest uciążliwa - oprócz tego pracuję gdzie indziej ale na umowę o dzieło bardziej na luzie więc po prostu wchodzą w grę względy strategiczne bardziej niż zdrowotne...
W takim razie powiedz lekarzowi, że masz uciążliwą pracę i wyjaśnij na czym to polega. Sądzę, że nie powinno być problemu.
Ariette1983 lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
Ariette1983 wrote:W sumie wskazania to właśnie wątpię czy jako takie będą - ja raczej dobrze przechodzę ciążę (odpukać - mam nadzieję, że tak zostanie!) to bardziej względy samej pracy - teraz jestem na wychowawczym i pracodawca sam za bardzo nie chce żebym wracała na krótki okres czasu - to kłopotliwa dla niego reorganizacja i ja sama też nie chcę bo praca jest uciążliwa - oprócz tego pracuję gdzie indziej ale na umowę o dzieło bardziej na luzie więc po prostu wchodzą w grę względy strategiczne bardziej niż zdrowotne...
Wiesz, że możesz w każdej chwili przerwać wychowawczy i przejść na L4? Za zgodą pracodawcy możesz z dnia na dzień, a jeśli pracodawca nie wyrazi zgody na przerwanie urlopu składasz wniosek i po 30 dniach od złożenia wracasz do pracy albo i nie , bo już pierwszego dnia w pracy możesz przynieśc L4.Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja kupilam detektor w zeszlej ciazy bylam zielona w tym tez sie tego pbawialam faktycznie kilka razy nie umiałam znalezc na poczatku .. ale zaczelam szukać zaraz po badaniu usg wiec bylam pewna ze z dzidzia jest ok.. pozniej jak sie nauczylam to nie wypbrazam sobie ciazy bez detektora .. chyba bym miliony wydala na wizyty a tak sprawdzilam z rana i od razu spokoj .. jedynie wlasnie to sie nauczyc znalezc dzidzie mozna sobie popatrzyc gdzie lekarz przykłada sonde podczas badania usg wtedy wiadomo gdzie szukac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 14:55
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny czy jest jeszcze któras oprócz mnie co nie miala jeszcze w ogóle usg?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja już po wizycie
Bąbel ma 3 cm i szalał na usg, machał rączkami, nóżkami
Tętno FHR 175. Karta ciąży założona.
Dostałam recepte na luteine dopochwową ze względu na progesteron 22.2 ng.
Mam też grzybice i przepisał mi Nystatynę.
Bardzo się cieszę, odetchnęłam.
czarnulka24, Izieth, Pismak, Nadinka83, Lena1984, 0202oliwcia, mother84, Meluśka, KaśkaKwa, Alala, Ariette1983 lubią tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Oleśka11 wrote:Ja już miałam z 5 ale jedno na sorze i dwa, które trwały max dwie minuty. Który u Ciebie to tydzień?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity