Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mother84 wrote:A co Ci powiedział ginekolog o tej różnicy? Pytam bo ja też 2 tyg temu miałam dwa pęcherzyki, ale tylko w jednym zarodek i serduszko, drugi pęcherzyk o tydzień młodszy i na razie był pusty. W środę mam wizytę i okaże się czy dalej są dwa i rozwinięte już db czy te drugi się wchłonął
Mnie lekarz wtedy mowił, że różnie może być, że może podgonić albo się wchłonąć. Ale byłam przekonana, że podgoni. Tak też szłam na dzisiejszą wizytę po dwóch tyg od poprzedniej.
Niestety nie mam już bliźniaków. Najpierw wystraszył mnie, że nie bije żadne serduszko, później jak się rozpłakałam, zaczął szukać dalej tętna i znalazł. Ja prawie zemdlałam w międzyczasie. Nastraszyl mnie, że i drugi może nie przeżyć, choć wymiary ma lepsze niż wskazuje wiek ciąży... Tylko dopytywał cały czas czy chcę u niego prowadzić ciążę czy u niego, czy chcę. Byłam tak zdenerwowana na tej wizycie, że wyłam jeszcze godzinę po. Jak powiedziałam, że tak chcę ( da świętego spokoju), i zapytałam czy jest szansa że na przeżycie tego płodu, to powiedział że tak, że ten drugi pęcherzyk pusty się wchłonie. W środę mam wizytę u mojej Pani dr spoza Kliniki, wiem, że ona mnie nie nastraszy. Bo czemu to ma służyć...?
-
Aleksandra nails ale miałaś dzień pełen wrażeń cieszę się, że wszystko w porządku
Marilen no tak niestety często jest, tzw.zespol znikającego bliźniaka pojawia się u nawet 30% ciąż bliźniaczych. Ja dlatego sie nie nastawiam, że będą dwa, bardziej właśnie myślę, że ten jeden się wchłonie. Kochana najważniejsze, żeby z tym jedynym maleństwem było wszystko ok. Jutro się jeszcze wszystkiego dowiesz u swojej dr. A tamten lekarz to jakiś niepewny...Trzymam kciuki. Ja też jutro mam wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 05:26
Aleksandra_nails lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Aleksandra_nails wrote:Wg om7+5 według usg 7+1 zarodek ma 1cm i serduszko bije 119 bpm ❤️
Jestem najszczęśliwsza na świecie dzisiaj w sunie nie tylko dziś ale dziś bardzo wyjątkowo
Lekarz przepisał duphaston
14,45 progesteron
O widzisz, ja miałam wg OM 6+5 a wg USG 7+1
Ciekawe co nam z tego wyjdzie, bo to się jeszcze zmieni kilka razyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 05:55
Aleksandra_nails lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dzień dobry
Ja właśnie wróciłam z labu - ide dzisiaj pierwszy raz do endo (dostałam się na NFZ) i postanowiłam zrobić tsh.
Od rana mam nudności, ale da się przeżyć. Właśnie jem i będzie lepiej.
Ja póki co działam z maszynką i jest ok. Wręcz mam wrażenie, że 'zarost' mi zwolnił.
Pamiętam, że w ciąży z synkiem też tak miałam, a później po porodzie mega przyspieszył.
Z resztą mam bikini i pachy zrobione laserem (coś tam się troszkę pojawia, bo nie dokończyłam zabiegów przez ciążą w kwietniu, ale to kropla w morzu tego co było, więc na ślepo da się ogarnąć).
Zastanawiam się co tu dzisiaj porobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 09:01
-
Ja za godzinkę idę do lekarza na kontrolę po tej anginie. Czuję się już ok, ale czasem to gardło jeszcze lekko mnie tam szmera. Mam nadzieję tylko, że nie będę już miała powtórki z rozrywki w tej ciąży
asylia lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Ja za godzinkę idę do lekarza na kontrolę po tej anginie. Czuję się już ok, ale czasem to gardło jeszcze lekko mnie tam szmera. Mam nadzieję tylko, że nie będę już miała powtórki z rozrywki w tej ciąży
mam nadzieje ze już będzie lepiejmother84 lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
U mnie na szczescie moj prowadzacy gin ma bardzo dobry sprzet w prywatnym gabinecie i ma certyfikat że może wykonywać usg genetyczne, wiec mam wszystko u jednego lekarza mi juz zlecił badania przy ostatniej wizycie tak abym na tą juz miala wyniki niestety wszystkie badania robie prywatnoe bo nie mam czasu zapisywać się państwowo na wizyty aby mieć skierowanie.
-
Ja mam skierowanie od 3 tyg. Na badania ale jeszcze nie bylam chce isc blizej wizyty a mam ja dopiero 20 wiec na spokojnie
Miłego dnia dla WasWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 09:45
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Tylko wpadam się pochwalić, doczytam was później
Dzidzia jest, ma całe 9mm, serduszko bije ładnie a termin zmieniony na 26.06Hiszpaneczka, Marryy, czarnulka24, Samsaramsa, Izieth, Magda - mbc, Nadinka83, Lusi91, mother84, Robaczek123, 0202oliwcia, Lorella, Pismak, makalotia, Mama Wojtka, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
-
Ja jestem umowiona na usg genetyczne na 30 listopada. Chociaz nie wiem czy to nie za wcześnie ciutek. Zobacze na kolejnej wizycie jak maluch rosnie. Najwyzej przeloze o pare dni, chyba nie będzie z tym problemów?
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Dzień dobry:) ja wczoraj z mężem zaszalałam i zjadłam na nic chrupki i lody. Bardzo tego pożałowałam już w nocy..
Ogólnie, strasznie mi słabo , cały dzień bym spała. Mam już taki bałagan w domu, a tyłka ruszyć nie mogę. Myślałam, że będę sobie lepiej radzić w ciąży, a póki co słaba że mnie matka.
Alala, jak tam wizyta ?