X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Tusia że wszystko ok.
    Ewcia wow ale niespodzianka - nic nie przypuszczałaś ? Nie miałaś mdłości?

Tusia84 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ageshack.com/i/nfd2vmj]d2vm.jpg[/URL]

Przedstawiam wam mojego okruszka:)

Agusia2312, Modelka, AISAK, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ewcia gratuluję !!! To dopiero niespodziankę miałaś ;)

A ja muszę się Wam pochwalić - kupiłam wczoraj swoje pierwsze ciążowe spodnie ! Ale są wygodne :) Normalnie w życiu bym nie pomyślała, no i dałam za nie jedynie 57 zł :D

Agusia2312 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w ten pochmurny dzień :-)

Tusia - super że wszystko ok.
    Ewcia gratuluję! Nziezla historia. Naprawdę nie miałaś żadnych objawów i się nie domyslalas?
    Nutka super zdjecie, ja na swoje też się codziennie gapie :-D

Ja dopiero się obudziłam, cała noc nie spałam. Wczoraj strasznie brzuch mnie zaczął boleć i dopiero po 2 nospach przeszło. Miałam dziś jechać do lekarza, ale dziś jest ok więc chyba nie ma sensu...

A pogoda w Warszawie okropna... W nocy burza, śnieg i ten straszny wiatr. W mieszkaniu mi swiszczy i huczy, w okapie strzela. Sąsiedzi nie pozabierali wszystkiego z balkonów i im tam wszystko lata i straszny huk robi :|
    Miałam iść na zakupy, ale to chyba niezbyt dobry pomysł...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja mam dzis o 14 wizyte i USG, denerwuje sie bardzo :( Poza tym dzis rano pojawił sie śluz koloru kawy z mlekiem ale to chyba po porannych igraszkach, cholera boje sie zapytac lekarza bo jak moj to usłyszy to znowu bedzie sie mnie bał dotknąc przez miesiąc ehhhh
    Byle do 14.... trzymajcie kciuki mocno!

W Wawie faktycznie straszna pogoda, pół nocy nie spalam bo tak wiało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 12:57

p19uskjohisr6juh.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 gdzie kupiłas spodnie? :) Ja zamówiłam na allegro http://allegro.pl/swietne-rurki-jeans-ciazowe-sandra-r-m-nowosc-i3745387071.html

Mam nadzieje ze beda dobre:)

Welonisia nie panikuj dobrze ze dzis masz wizyte sie wyjaśni :)

A my kochanie nie serduszkujemy, jakos dajemy rade ;) 2 razy tylko lekkie przytulanko było ;) <3 Co sie nie robi dla dziecka ;)

Nutka super fotka:) ładny bobas :)

Topa ja tez praktycznie wcale do dzisiajszego dnia nie miałam mdłosci, moze raz i to lekko :)
    16ud9n73q2zx6bwb.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie,miałam właśnie wyjść na pocztę i po obiad,poszłam do łazienki umyć buzię-za oknem przejaśnienia,asfalt czarny.Wychodzę po minucie-śnieżna zawieja i to taka,że drzew nie widzę z naprzeciwka.Uch!
    Zamówiłabym ten obiad na telefon z jakiejś pizzerii,ale na pocztę i tak muszę iść,nie wiem,czy jest sens to przeczekiwać,zmienia się co chwilę jak w kalejdoskopie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą niesforna powinnaś to wszystko widzieć,ja też z Warszawy.Chociaż takie anomalie to chyba teraz w całym kraju są.

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Zresztą niesforna powinnaś to wszystko widzieć,ja też z Warszawy.Chociaż takie anomalie to chyba teraz w całym kraju są.
    Dlatego też się zastanawiam nad obiadem na telefon, bo aż strach wychodzić...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z północnego- zachodu- też nie spałam całą noc! Czekałam, aż mi okna wysadzi ten wiatr! Masakra. Ale z domku zaraz wychodzę, bo w jednym z marketów organizują Mikołajki i zabieramy synka :)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to od tej pogody, ale od rana mam bardzo silne zawroty głowy... Dosłownie czuję się jak na okręcie. Przespałam się teraz 2 godzinki i dalej tak samo... Też się tak czujecie dzisiaj?

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że w Gdańsku to nie dość, że wieje tak, że ustać nie można a co dopiero iść, to nic nie widać przez śnieg, który ostro wpada nawet do oczu. Mąż absolutnie nie pozwolił mi dzisiaj nigdzie wyjść, bo na pewno się przewrócę, plany musiałam zmienić. :(

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wieje, mam straszną ochotę wyjść na dwór w ten śnieg a nie mam z kim... No cóż :/ Samej jakoś tak nie za bardzo...

Agusia2312 mam podobne spodnie jak zamówiłaś tylko że pas kolory granatowego ;) A jaki masz rozmiar? Ja mam problemy z rozmiarami i się boję tak zamawiać... A kupiłam w Hurtowni odzieży Gracja je ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie myślę o wychodzeniu do ogrodu... Zdycham w łóżku, a do tego ponad 4 godziny spędziłam wisząc na pracowych telefonach i odpisując na maile... Czuję niestety, że zaczyna mi zatykać zatoki, a to dla mnie koszmar... :(

zem3upjygjyf6uag.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie nie jest zle, wieje, ale nie pada i nie ma tez sniegu.

Ja licze, ze ciuchy ciazowe beda mi potrzebne dopiero na ostatni trymestr. Teraz nic nie kupuje, w spodnie sie zapinam bez problemu, sukienek elastycznych tez mam troche.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota ja też jeszcze nie dawno zapinałam się bez problemu ;) A od jakiś 2 tygodni nawet moje najwygodniejsze dżinsy przy siedzeniu w gościach lub w aucie uwierały w brzuch na tyle że musiałam guziki odpnać... Ehhh :/ A teraz problem z głowy, tym bardziej że w święta mam zamiar pojeść trochę :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już mam jedne czarne spodnie ciążowe - zadowolona jestem są strasznie wygodne. Zamierzam kupić jeszcze dwie pary ale dzinsowe. Niestety wszystkie spodnie które miałam były bardzo dopasowane i teraz już mnie gniotą :-) Brzuch już widać moja kierownicza mówi że mam już duży brzuszek :-) a u lekarza jak się zważyłam to przez 4 tyg przytyłam tylko 1 kg :-) więc nie wiem skąd ten brzuszek :-)

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak za oknem zawierucha a ja w domu robię powoli świąteczne porządki.. A teraz zdycham :-/ . babeczki wchodząc w II trymestr znowu mialyscie zlecone badania z krwi i mocz? Ja dziś rano robiłam. W srode wizyta:-/

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamówiłam spodnie ciążowe jeansowe- mega wygodne. A dresy i legginsy ciążowe dostałam od szwagierki :) moje stare spodnie juz od miesiąca nie nadają się, spakowane czekają na wakacje. dodam, ze od poczatku ciazy schudlam 3 kg. Mój brzusio od ostatnich fotek z forum 6 dni temu znowu urósł, w żaden sposób nie ukryje juz brzuszka. Tusia a jak tam twój drożdżowy brzusio? :-)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Oj tak za oknem zawierucha a ja w domu robię powoli świąteczne porządki.. A teraz zdycham :-/ . babeczki wchodząc w II trymestr znowu mialyscie zlecone badania z krwi i mocz? Ja dziś rano robiłam. W srode wizyta:-/

Ja dostałam skierowanie, ale mam zrobić tak, żeby wyniki były na wizytę, którą mam za miesiąc.

Teraz robię tylko jakieś pogłębione badania tego TSH, które mam lekko obniżone, no i w poniedziałek USG tarczycy.

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ