X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    byłam prywatnie u dermatologa. łysienie plackowate ale nie wiadomo dlaczego. mam porobić badania i w środę o 17 przyjść to mi coś przepisze. mam załamke. Powiedziała, że to może być wina tarczycy lub anemii, tak czy siak będzie utrudnione leczenie, bo stosuje się terapie sterydową, a jak w ciąży brać sterydy lub podczas karmienia.
    Żeby tego było mało muszę się 5 czerwca wstawić jako świadek w urzędzie skarbowym bo toczy się postępowanie przeciwko staremu pracodawcy.

Alexast, moja kuzynka doświadczyła tego niestety po porodzie (zakola do połowy głowy jej poszły). Szczęście w nieszczęściu, że nie poszło jej z karmieniem i poddała się po 3 miesiącach i mogła zacząć terapię sterydami-narazie czekamy na efekty bo to wszystko wydarzyło się z miesiąc temu. W międzyczasie kupiła sobie taką zasypkę z mikrowłoskami w ciemnym kolorze którą się sypie na prześwitujące miejsce i lakieruje zwykłym lakierem- no i powiem Ci, że jak ktos nie wie to się nie pozna.

Limerikowo, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast - masz bardzo dobry tok myślenia :) ból nadgarstków też jest na pewno od ciąży, bo położne tłumaczyły że zatrzymuje się woda w organizmie i to powoduje obrzęk torebki stawowej nadgarstka i ucisk na nerwy, więc stąd bóle czy drętwienie palców. więc ten placek na 100 % od ciąży, po prostu masz szalejące hormony, które dają mocno popalić Twojemu organizmowi. trochę Ci się tych dolegliwości nazbierało, ale wszystkie po porodzie miną! :)

Duchess, Limerikowo, weronikabp, Galanea, alexast, Ala29 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka dobrze ze jedziesz sprawdzic, powodzenia.

Ok dziewczyny wy macie wiecej doswiadczenia. Ja tylko napisalam to co mi lekarka mowila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:15

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Nalka - trzymam kciuki za szybki w miarę bezbolesny poród - oczywiście jeżeli to nie jest fałszywy alarm :)

Alexast biedulo - ja też jestem zdania, że najprędzej to ciążowe powikłanie i po porodzie wszystko wróci do normy :)
    wiesz - taki dziwny zbieg okoliczności, ostatnio mojego męża brata synek - ma 5 lat - zaczął tak łysieć, z tym, że on ma takie duuuuuuuże placki łyse na całej głowie. Biedny chłopczyk. Lekarz jeszcze nie wie jaka przyczyna. Ja myślę, że tak odreagowuje szpital - bo ostatnio był przez tydzień - zapalenie płuc. Małe dziecko i stres... ale równie dobrze może to być od lekarstw, które zażywał na te zapalenie albo alergia bo jest alergikiem a nie potrafią wykryć alergenów... przepraszam, że o nim się rozpisałam.
    W każdym razie takie łysienie może z dnia na dzień po prostu się zatrzymać :) i nigdy więcej nie wrócić.... i trzymam kciuki, żeby było tak z Tobą :) i wierzę, że tak będzie :)

a ja coś dzisiaj słabo na oczy widzę.

u nas burze krążą :)

Limerikowo, Duchess, Galanea, alexast lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie teraz burza! wreszcie czuję chłód! :)

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chwilkę mnie nie było i tyle się dzieje
    Nalka trzymam kciuki - daj znać co powiedzieli
    Alexast mam nadzieję że trafiłaś na dobrego lekarza i Ci pomoże - nie załamuj się wszystko jest do wyleczenia, najważniejsze to pozytywne nastawienie. Wszystko będzie dobrze włoski odrosną.
    Ja biorę się za obiadek :-) Dziś młode ziemniaczki, z sadzonym jajkiem, mizerią i maślanką - mniam :-)

Karola:), eta, MagdaO, alexast, evas, vikus001 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie te burze są? Ja marzę o burzy, a u mnie skwar :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    u mnie teraz burza! wreszcie czuję chłód! :)

Eta, u mnie również burza- czy ja dobrze pamiętam, że jesteś z tarchomina? :)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wiem co czujesz! Ten skwar to koszmar. Cieszę się, że chociaż nie puchnę. Ale w takie dni nawet dziecko słabo mi się rusza przez co mam czasem stresy.

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea burza jest u mnie nad szpitalem, zaraz ja do Ciebie wyśle :-)

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Wysyłaj kochana, przyjmę z otwartymi ramionami :P

Balonik, a u mnie Mała się wierci i wypina boleśnie. Duszno tu okropnie :(

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza nad Warszawą była, a teraz cały czas pada :D mamy otwarte w sali drzwi na balkon i wreszcie możemy odpocząć od upału.

Weronika jak tam u Ciebie? Podjęli lekarze jakąś decyzję?

Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu. Zrobili mi KTG i USG, badanie ginekologiczne. Na szczęście fałszywy alarm jeśli chodzi o odchodzące wody. Nie położyli mnie do szpitala tylko dlatego, że mam wizytę w czwartek u swojego ginekologa. Kazali mi przyjść na KTG w piątek, bo nie są w stanie wyjaśnić jak to jest, że Anna jest zdrowa, przepływy są w porządku, AFI 10, a ona jest tak nisko wagowo. Czasami myślę, że chyba lepiej by było jakby już wyszła, skoro uparła się nie przybierać na wadze tak jak powinna.

Żeby było śmieszniej to lekarz w szpitalu, gdy podawałam mu kartę ciaży mówi do mnie:
    - Aa.. Pani w ciąży tak?
    - ee.. tak w 38 tygodniu.
    - Oj.. no bo tak się pani ustawiła i nie zauważyłem.

Dziękuję Wam bardzo za wsparcie. Jesteście kochane. <3 Idę teraz odpocząć, bo z mężem jesteśmy zmęczeni tymi nerwami. Jutro idę na badania krwi i CMV.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 17:47

evas, Duchess, Mucha, Galanea, vikus001, ivv, sunset, alexast, Limerikowo, monaaa, eta lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, to dobrze że z małą wszystko w porządku. A może twój lekarz zdecyduje żeby przyspieszyć poród skoro Anna już nie przybiera.

9bsp388.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Czyli burza nad całą Warszawą była:) takie przyjemne ochłodzenie dla nas z okazji Dnia Mamy ! :)

weronikabp, evas, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Czyli burza nad całą Warszawą była:) takie przyjemne ochłodzenie dla nas z okazji Dnia Mamy ! :)
    Dokładnie kochana :-)

Duchess lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Olsztynie nie do wytrzymania. Siedzę z mokrym ręcznikiem na karku, brakuje mi wręcz powietrza, a niebo błękitne bez jednej chmurki :( Jak tylko zajdzie słońce, to lecę na spacer.

Paula - co u Ciebie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 18:19

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie też cały dzień zaduch, teraz jakieś chmurki się pojawiły, ale deszczu jeszcze z nich nie ma. Ręce od rana jak parówki - bez zmian.

Mąż co chwilę dzwoni z pytaniem czy nie rodzę, czyżby miał jakieś przeczucia? :) U mnie jak na razie zero akcji, więc czekam i czekam i czekam. Może się ruszy na dniach, bardzo bym już chciała mieć mała przy sobie. Wariuje w brzuchu dziś strasznie :)

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podkarpaciu z wielkiej chmury mały deszcz :D
    Tak się zaciągnęło, czarne chmury, mega wiatr, choinki mi gięło na ogrodzie aż do samej gleby, momentalnie ziąb, wypadłam tylko parasol ogrodowy związać żeby nie porwało , spodziewałam się gradu albo trąby powietrznej a tu 5 minut deszczu i w zasadzie już nic nie wskazuje że cokolwiek się działo... słonko świeci i ma gdzieś że ja puchnę...

• alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W opolskim też burzy nie ma :( jest strasznie duszno.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ