X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w kujawsko pomorskim cały czas skwar z leciutkim wiaterkiem niekiedy a niebo błękitne mam dość już :/

Limerikowo lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i łóżeczko dla księżniczki Zuzanny gotowe i czeka na właścicielkę ;D

MagdaO, evas, Galanea, Ala29, Agusia2312 lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że może mój Stasio czuję, że jego łoże jeszcze nie gotowe i dlatego mu się nie spieszy do Mamy, chyba jutro zagonię męża do roboty, niech składa łóżeczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 19:57

weronikabp, evas, Duchess, maggda, Limerikowo, Galanea, Ala29, eta lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po ktg. to moje uczucie rozciagania i napinania to ewidentne skurcze. na ktg wyszlo kilka dosc silnych. Mozliwe ze rozwinie sie juz z tego akcja

MagdaO, weronikabp, ivv, evas, sunset, Duchess, maggda, Limerikowo, Galanea, Evelineq, Modelka, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK, gdzie ty jesteś gdy Cię nie ma? Na porodówce??? :P

evas lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia miała dzis akcje, zemdlala przyjechała karetka ale nie zabrała jej, wszystko wróciło do normy, pewnie odpoczywa teraz. Na pewno zaraz sie odezwie :-)

Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina kciuki za szybką akcję ;)

Natalia, zdrówka, odpoczywaj i nabieraj sił ;)

A gdzie reszta Brzuchatek? Jakoś pusto się zrobiło.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas a co z Toba?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pusto w szoku jestem.
    Natalia zdrówka. Ja coś kiepsko się czuję brzuch i plecy bolą jak na okres, biegunke mam ehhh mam nadzieję że jutro będzie lepiej

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Evas a co z Toba?
    No właśnie - jak się czujesz?

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to łysienie nie jest na tle tarczycy :) więc jest nadzieja, że jest ono faktycznie spowodowane hormonami ciążowymi. Jutro jeszcze mam zrobić morfologie i żelazo, bo może anemia to łysienie spowodowała. Ponoć tarczyca powoduje to łysienie plackowate. Skoro u mnie tarczyca w normie to może nie będzie tak źle. :)

Dużo zdrówka dla Natalki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 21:05

weronikabp, Duchess, ivv, Limerikowo, Galanea, monalisa, evas, Modelka, eta lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu się dzieje :) Dziewczyny - zdrowia, spokoju i wiary :)

Chciałabym tylko potwierdzić, że pościel, którą zamówiłam jest rewelacyjnej jakości i do tego jest przepiękna :) Wisi na suszarce razem z kołderką (też od nich) i pięknie pachnie :)

http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-3-el-sowki-biale-do-lozeczka-60x120cm.html

eta, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś słabo z tych upałów się zrobiło.

U mnie decyzja zapadła, jutro na 17 ktg a pojutrze na 8 idę już do szpitala :(

Galanea ale Cię rozumiem z tym upałem !
    Dziś strasznie źle się poczułam, Franek malutko się ruszał i pojechałam na ktg, ale wszystko ok. Chociaż martwi mnie że dziś miał niższe tętno jak wczoraj :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 21:43

Limerikowo, Galanea, alexast, alexast, Duchess, Agusia2312 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam ze spaceru, w końcu normalna temperatura, niestety mieszkanie wciąż nagrzane. Miałam jakiegoś "bloka" i ledwie szłam, tak mi ciężko było.

Paula, a to na wywołanie Cię biorą? Do Malarkiewicza?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że te upały każdemu dają się we znaki
    ja w weekend zaczęłam plamić na brązowo, a w pewnym momencie na wkładce patrzę sporo galaretowatej substancji, gdyby to było później pomyślałabym, że to czop
    brałam luteinę w sobotę i niedzielę bo mi lekarka kazała, a dziś byłam wszystkie wyniki porobiłam, zrobiła mi usg żeby sprawdzić czy z łożyskiem nic się nie dzieje jest ok, z szyjką też ok, czop siedzi, więc prawdopodobnie jakieś naczynko pękło, upał i taki efekt
    Ktg też wykazało, że ok
    Mały się obrócił z pozycji poprzecznej....w pośladkową
    Czy któraś z Was tak wysoko miała pozycje pośladkową a później dziecko się obróciło?

Limerikowo, monalisa, evas lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea tak Malarkiewicza... Ale wiesz jestem tak miło zaskoczona, ja tylko zaczęłam mówić że mnie niepokoi spokój maluszka a te położne od razu na ktg zapraszały wiesz a w wojewódzkim musiałam ich błagać ! I same kazały jutro podjechać :)

Limerikowo, Galanea, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodowo w Poz no dalej upaly,na szczescie ciut mniej, dzis szlo wychlodzic sie pod paszkami na poznanska bryze
    z newsow to opadl mi brzuch, wlasciwie juz wczor raczej bo pedicure siegnelam sama, a dzis wyraznie widac, jeszcze z tydz z pewnie na porod bedzie
    ktg malo skurczow zarejestrowalo podczas wizyty
    w nocy gonilo do toalety i brzuch na dole bolal az mnie rozbudzil, pewnie organizm oczyszcza sie od srodka by dziecko mialo wiecej miejsca
    plus jak ost martwilam sie o brak ruchow tak teraz jest ich zdecydowanie wiecej, nawet dzis w nocy byla aktywnosc jak sie obudzilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 21:56

Galanea, Ala29, monalisa, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala moja mala 11 dni temu była ułożona posladkowo, dzisiaj juz glowka do dołu i mocno siedzi juz na dole. jak widać szanse są nawet w 38tc.

Limerikowo, Ala29, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea tak Malarkiewicza... Ale wiesz jestem tak miło zaskoczona, ja tylko zaczęłam mówić że mnie niepokoi spokój maluszka a te położne od razu na ktg zapraszały wiesz a w wojewódzkim musiałam ich błagać ! I same kazały jutro podjechać :)

Domyślam się, raz tam byłam, to położna zabrała mnie i K., oprowadziła, tłumaczyła wszystko i jeszcze powiedziała "zapraszamy do naszej rodziny". Dla mnie to był kosmos po tym co zobaczyłam w pozostałych naszych dwóch szpitalach, sama wiesz :/ Także również się tam wybieram :) Powiesz co i jak :)

Paula222, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ala moja mala 11 dni temu była ułożona posladkowo, dzisiaj juz glowka do dołu i mocno siedzi juz na dole. jak widać szanse są nawet w 38tc.
    ja się poddaje naturze co ma być to będzie, ale chciałabym już wiedzieć, czy będę rodziła naturalnie czy cc :-)
    w sobotę byłam na spotkaniu z położną, którą wynajmuję do porodu- w jednym z wrocławskich szpitali działa fundacja i poprzez nią normalnie legalnie wynajmuje się położną do porodu
    świetna babeczka taka dająca mnóstwo wsparcia ale też jak wpadnę w histerię sprowadzi mnie do pionu :-) poza tym z nią można rodzić absolutnie w każdej pozycji
    powiedziała mi też, że tak mną będzie kierowała przez telefon, że do szpitala pozwoli mi przyjechać już ze sporym rozwarciem, w przeciwnym razie mnie odeślą- takie rzeczy się u nas dzieją we Wro niestety ;/
    w wakacje zamykają jedną porodówkę do remontu i ogólnie są przepełnienia

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ