X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U nas w nocy była burza - super bo zrobiło się chłodniej. Teraz świeci słonko i znów parno.
    Mały od rana w brzuszku wariuje :-)A mnie coś słabo :-(
    A co do ciągnięcia w lewej pachwinie to mam już tak któryś tydzień, ból okropny z łózka ciężko jest się podnieść :-(
    Monalisa trzymam kciuki za szybki poród.
    Hallo dziewczyny gdzie jesteście ? Wszystkie na porodówkach ? Odezwać się bo jak nie to wysyłamy list gończy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 08:11

alexast, Limerikowo, evas, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa jestes mega dzielna i podziwiam Cie :-)
    Eta w ktorym szpitalu rodzisz?

Ja w nocy rowniez nie spalam o 4:30 było ktg i po nim zasnelam aż do teraz. Więc czuje sie w miarę.

Mysle ze mnie dzis wypiszą, w sumie to juz mi obojętne, nawet wole być w domu,wierze ze zawroty sie nie nie rozwiną, oby...
    Na polpasca robiłam sobie przeciwciala poprzednim razem,3 miesiące temu, podobniez nie powinnam sie zarazić.

Moze jak wrócę do domu to Polunia sie rozkręci i w weekend urodzimy, oby..

Trzymam kciuki za wszystkich, Vikusiu napisz jak tam w domku Wam :-)

Tusia84, maggda, Limerikowo, ivv, evas, Agusia2312, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Jejku, wstawanie o tej godzinie to zbrodnia. Moj syn nie spi od 5, dałam już mu kaszkę i leżymy. Moglby pojsc jeszcze spać bo ja ledwo na oczy patrzę.

Evas, a masz jakąs str żeby popatrzeć co masz w sklepie ? Szukam spacerowki trojkołowej.
    Mamy tylko profil na FB, gdzie czasem wrzucam ciekawsze propozycje, ale ostatnio trochę zaniedbałam to :/ niestety spacerówki 3-kołowej też nie mam. Zresztą ostatnio u nas każda schodzi jak ciepłe bułeczki. Popyt wielki, a podaż na marnym poziomie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości Weronika :) w domku jednak inaczej się czeka na poród niż w szpitalu.. :) bardzo się cieszę i trzymam kciuki aby zawroty już Ci nie dokuczały do samego finału :)

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu czuje ulgę i chłodny wiaterek Yupiii ;D

ja od 2 dni wieczorami odczuwam taki dziwny ból klucia naciskania w cipce, oby malej za szybko nie chciało się wychodzić musi poczekać do 11czerwca ;)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem dlaczego słabo i dziwnie się czuję - puls mam 112 - chyba trochę wysoki - jak myślicie? zawsze miałam w granicy 99 i 100

zem3i09keg891u11.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to super jak wyjdziesz , wiadomo nie ma to jak we własnym domu

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • excella Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Mamy tylko profil na FB, gdzie czasem wrzucam ciekawsze propozycje, ale ostatnio trochę zaniedbałam to :/ niestety spacerówki 3-kołowej też nie mam. Zresztą ostatnio u nas każda schodzi jak ciepłe bułeczki. Popyt wielki, a podaż na marnym poziomie.

Szkoda ;) cały czas poluje na w miare taniego quinny zapp xtra ;)

Weronika, super ze bedziesz w domu. Przy mężu bedzie Ci lepiej. Trzymam kciuki.aby zawroty nie powrocily i zdróka dla Twojego męża.

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Super wiadomości Weronika :) w domku jednak inaczej się czeka na poród niż w szpitalu.. :) bardzo się cieszę i trzymam kciuki aby zawroty już Ci nie dokuczały do samego finału :)
    Tusiu zawroty to ja mam, oby sie nie rozwinęły do takiej skali jak na przełomie roku.
    A Ty kiedy po wozeczek kochana? :-)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu zawroty to ja mam, oby sie nie rozwinęły do takiej skali jak na przełomie roku.
    A Ty kiedy po wozeczek kochana? :-)
    Wiesz co chyba się zdecydujemy na ten, który wklejałam ostatnio :)
    podjadę do sklepu podobno mają go tu w miejscowości niedaleko
    A zamówię, przez internet bo wychodzi sporo taniej.. więc jeśli można zaoszczędzić to czemu nie ;)

Czytałam, że to dobra Hiszpańska firma no i Natalia też wypowiadała się pozytywnie o nim, a jej koleżanka ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 08:41

ggfxf7q.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Eta w ktorym szpitalu rodzisz?

weronika - w św. Zofii
    bądź dobrej myśli, wszystko za chwilę się ułoży, a półpaścem od osoby która ma półpaśca nie jest tak łatwo się zarazić. musiałabyś tą wydzielinę z pęcherzyków do ust przenieść. a jak już są zaschnięte pęcherzyki ( a czasem jest ich tak mało że nawet się nie zauważy ich obecności ) to już sie nie zarazisz. prędzej człowiek się zarazi jak ma kontakt z osobą chorą na ospę wietrzną i sam był chory na ospę, bo wtedy wirus sie "reaktywuje" w półpaśca.
    więc ja jestem dobrej myśli.

weronikabp, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu ten wozek bardzo mi sie podoba :-) jeśli ma dobre opinie to pewnie, że brać :-)

Eta - dzieki, tak tez wlasnie słyszałam. Mąż ma malutko i zaschniete.
    Z ktora położna rodzisz? Jeśli wolisz to ns Priv ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 09:06

Tusia84 lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - p. Krauze Magdalena. dzisiaj idę na spotkanie z nią i podpisanie umowy, więc sie poznamy :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Weronika - p. Krauze Magdalena. dzisiaj idę na spotkanie z nią i podpisanie umowy, więc sie poznamy :)

Słyszałam o Niej,ze jest w porządku :-) wyslalam Ci zaproszenie do Przyjaciólek. ;-)

eta lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas dzisiaj jest przyjemnie chlodno, pada deszcz. Niestety jest tez taki wiatr ze glowe urywa. Straszliwie boli mnie glowa, pewnie na zmiane pogody. Ciagle czuje napiecie w brzuchu i taki tepy ucisk w miednicy

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika z tym polpascem to go wywoluje ten sam wirus co ospy, a przechodzialas ospe moze? bo jesli tak to naprawde istnieje niewielkie prawdopodobienstwo ze w ogole sie zarazisz
    ja pare lat temu byla wrecz w lato epidemia polpasca w zachodniopom to pol mojej rodziny chorowalo i sasiedzi tez byly przypadki, a np ja smarowalam jeszcze mascia chorych w rodzinie przynoszaca ulge i nie zachorowalam :--))
    ze wspomnien to mi pozostalo ze masc byla w b malej tubce a strasznie droga i mama klnela na tego polpasca ze wzgledu na domowe finanse i ze po kolei wszyscy lapali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 09:16

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa mi ginka mowila,ze puls w ciazy i do 110 moze byc i tragedii nie ma
    polez troche Kochana to powinnien spasc plus podwojna meliska moze na niegio tez pozytywnie zadziala
    wazne by cis nie przekroczylo 140/90, nada w ryzach 130/85 pilnowac najlepiej, a jak walczylo sie z cis przed ciaza to najlepiej celowac 125/85, ale to b trudno wykonalne, no chyba ze rano po wstaniu :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 09:28

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - przechodzilam ospę. Robiłam przeciwciala i na ospę i na polpasca.

• evas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)
    My już po obchodzie, zostajemy w szpitalu 7-10 dni. Jak do tego czasu nie urodzę to wypuszcza nas do domu, ciąża będzie juz donoszona i będziemy czekać na akcje w domu. Choć powiem Wam, że bym wolała żeby się jednak rozkręciło jak będę jeszcze na oddziale, bo ciężko dostać się tu na poród i w ogóle na jakikolwiek oddział. Ja miałam to szczęście że godzinę wcześniej dziewczynę wzięli na cc, bo by mnie odesłali. A szpital jest naprawdę godny polecenia. Lekarze wspaniali, pielęgniarki serdeczne i bardzo pomocne. Szkoda, że to rzadkość w polskich szpitalach.

weronikabp, Evelineq, Limerikowo, Agusia2312, Tusia84, Galanea, Nalka, alexast, eta, maggda, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece na KTG! :)

weronikabp, Agusia2312, evas, Tusia84, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ