MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
ivv wrote:excella jeszcze jedno pytanie - rozmiar M jest większy niż normalne M i szukać S?
Paula nie martw się na zapas - ja to miło wspominam - w 6h miałam prawie pełne rozwarcie
Nie, jak dla mnie to normalny rozmiar M. Tyle że dla mnie jest za duzy w cyckachbo ja do wielkobiusciastych nie należe, dlatego żaluje ze nie bylo S.
-
Excella dzięki, będę go mieć na uwadze
Paula nie miałam, wzięli mnie na wywołanie bo miałam za mało wód, no i było 8 dni po terminie. Jak tylko dostałam kroplówkę to skurcze ruszyły, przy 5 cm zaczęło boleć, a przy 8 powiedziałam mężowi, że już wiem dlaczego na innych salach kobiety tak jęczą i że też zaraz zacznę
Swoją drogą było kilka porodów naraz i w pewnym momencie zaczęliśmy się śmiać, bo uznałam, że wyłączając miejsce pobytu to te jęki równie dobrze mogłyby być odgłosem przeżywanych właśnie orgazmówPaula222, Limerikowo, evas, Evelineq, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgusia i Tusia kciuki za wizyty kochane.
Paula, wszystko bedzie dobrze, kiedy idziesz na to wywołanie?
Ja się zbieram do domu, Mąż bardzo słaby, dobrze ze dzis ma wizytę u jakiejś dobrej Pani Doktor.
Muszę myśleć pozytywnie za nas troje teraz, modlę sie aby było dobrze.
Powiem Wam, ze jak sie usłyszy ze u kogoś jest jeszcze gorzej to człowiek zaczyna wierzyć ze jego problemy nie są największe na świecie i wraca troche nadzieja. Wlasnie sie mocno zasmucilam okazało sie ze koleżanka z sali obok 23tc - tydzień temu miała szyjkę 18mm, mieli jej zakładać albo krążek albo szew, teraz zbadał ja profesor, czekali na wyniki posiewu z szyjki, dopiero dzis były, okazało sie ze nie ma szyjki i prof dotknął pęcherza plodowego...masakra, dziewczyna należy do silnych i mądrych ale i tak widac przerażenie w jej oczach, proszę pamiętajcie o niej w swoich myślach, to fantastyczna babka.ma leżeć i nic wiecej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:18
Limerikowo, vikus001, evas, Tusia84, MagdaO, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Ivv to rzeczywiście nie było tak źle u Ciebie
To jednak mam namiastkę nadziei że nie będzie aż tak źle...
Weronika biedna koleżankaDo szpitala idę jutro na 8, nie wiadomo czy tego dnia dostanę kroplówkę czy balonik ale coś będą robić na pewno...
Ale żadnej z Was nie życzę tak długo czekać po terminieNa prawdę przynajmniej mi psychika pada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:20
ivv lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny;) Coś mi się nie chce ostatnio tak na kompie siedzieć i tylko wchodzę i zerkam co i jak.
Paula widzę, że wciąż czekasz tak? Jak tak to powodzenia!!
Weronika- :*
Evas- w takim razie tak za tydzień ci życzę, żebyś urodziła;) Zanim Cię do domku odeślą.
U nas zapowiadają ogromne opady od dziś od 12, do czwartku 6 rano. Muszę zabrać moje roślinki do domku, żeby mi grad ich nie zepsuł
A wiecie co??????? Wczoraj na papierze miałam taką małą kluskę śluzu, więc chyba czop pomalutku zaczyna odchodzić!Jupi;) A i mamy zgodę od położnej na przyspieszanie porodu z mężem, tylko teraz się trochę boję bo te ulewy i jeszcze jutro mąż jedzie do Częstochowy coś załatwić, to pół dnia go nie będzie...
Aczkolwiek tak szybko to się raczej nie zadzieje. Ale już o krok bliżej, skoro coś zaczęło wypadać
vikus001, Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość
-
ivv wrote:Cześć dziewczyny
Mam do Was pytanie - chcę kupić szlafrok, ale naprawdę nie znoszę chodzić po sklepach, a trochę boję się kupować w ciemno przez net. Macie może jakiś fajny godny polecenia? (bawełna, przed kolano, nie za gruby i nie za cienki)
np coś w tym stylu, ale dłuższy i niekoniecznie sexy
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-l-hit-i4198817290.htmlivv lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Paula będzie dobrze - zobaczysz grunt to pozytywne nastawienie
Agusia extra wyglądaszzobacz mnie jaka ja jestem gruba, opuchnięta
ale co tam jeszcze chwilka i będziemy szczupłe
.
Wklejam moje zdjęcia i mam do Was pytanko jak myślicie opadł mi brzuch? Bo osoby mówią że tak.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ad5b0bfe5c4.jpgexcella, Limerikowo, Paula222, evas, Tusia84, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Evelineq, alexast, sunset, eta, maggda, monalisa lubią tę wiadomość
-
wg mnie u Agusi brzuch jest wysoko jeszcze jak na pileczke ale u Ciebie Topa raczej sie obnizyl i ciagnie ku dolowi ale chyba jeszcze nie tak bardzo jak moj ciagnie:--)))i Twoj trzyma jeszcze okragly ksztalt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:34
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
evas wrote:Ja z tej firmy brałam koszulę i po praniu wygląda idealnie, więc może i szlafroki mają tą samą jakość. Polska firma szyje z cienkiej dobrej jakości bawełny, idealne na lato.
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-l-hit-i4198817290.htmlPowiedź mi ona jest taka przewiewna ? Cieniutka ? Bo potrzebuję dokupić na takie upały.
-
Limerikowo wrote:wg mnie u Agusi brzuch jest wysoko jeszcze jak na pileczke ale u Ciebie Topa raczej sie obnizyl i ciagnie ku dolowi ale chyba jeszcze nie tak bardzo jak moj ciagnie:--)))i Twoj trzyma jeszcze okragly ksztalt
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
to ze sie obniza to ok, calkiem prawidlowo, moja mama twierdzila ze mi od 35tyg obnizyl sie jak mnie widziala, ale do ostatecznego obnizenia sie i splaszczenia na taka gruszke troche z boku to jeszcze cale 4 tyg plus (wiadomo kazda ma tez inaczej) duuuuuuuuzo czasu zatem ;--))))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:39
-
Agusia2312 wrote:Witam was u nas po burzy i dopiero dziś sie ochłodziło troche , wczoraj wieczorem i w nocy było mega parno i duszno..
Dzis odbieram wyniki mocz, morfologia i GBS. I mam wizyte na 18.00 którą poprzedzi KTG. Jestem ciekawa cy stał sie cud i synek sie obrócił do własciwej pozycji.
Ivv dzięki za opinie na temat tej poscieli:)
Tusia powodzenia na wizycie:)
Ty jesteś wyżej ode mnie, napisz koniecznie pod moim wykresem jak możesz po wizycie jak tam
Czy już jesteś umówiona na cięcie w szpitalu?
ja mam nst. wizytę 09 czerwca i wtedy dopiero dostane namiary na lekarza od cc, bo moja lekarka w szpitalu nie pracuje
słyszałam, że się zdarzają sytuacje, że dzieci obracają się w 38-39 tygodniu i, że wcale nie jest to rzadkością, tylko 3 % pozostaje w takich pozycjachLimerikowo lubi tę wiadomość
-
topa42 wrote:Super ta koszula
Powiedź mi ona jest taka przewiewna ? Cieniutka ? Bo potrzebuję dokupić na takie upały.
A mam taką, tylko w malinowym kolorze:
http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-muzzy-l-i4234554310.html -
nick nieaktualnyCześć laski, nie mam czasu niestety żeby Was nadrabiać. Wróciłam od lekarza do domu-po torbiszcze i jadę do szpitala. Mam wysokie ciśnienie i lekarz się obawia bardzo co dalej, także najprawdopodobniej jak to on stwierdził będą wywoływać bo nie ma co ryzykować.
Druga opcja jest taka, że ciśnienie mi się unormuje i będą musiała ''dochodzić'' do szpitala na pomiary. Nie ważne, chce żeby to wszystko już się skończyło, mam już za przeproszeniem w tyłku czy zacznie się poród oxy czy normalnie, trudno, ma być co będzie. Trzymajcie się
PS: mam nadzieję że u Was wsio rajtweronikabp, Limerikowo, evas, Paulina1986, Galanea, czekajajaca, Tusia84, Nalka, MagdaO, alexast, eta, maggda, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
tak Natalia u nas wsio all rajt ;--)), czekamy na akcje porodowa Paulii
ok ze masz dobra opieka
tak z ciekawosci jak bedziesz miala czas ..czy bralas w ciazy cos na nadcis i czy bylo pod kontrola, czy teraz na sam juz koniec sie wyindukowalo?
trzymaj sie KochanaNataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny