X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella jeszcze jedno pytanie - rozmiar M jest większy niż normalne M i szukać S? :)

Paula nie martw się na zapas - ja to miło wspominam - w 6h miałam prawie pełne rozwarcie :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wow pięknie wyglądasz :)

ivv a przed kroplówką miałaś jakieś skurcze?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • excella Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    excella jeszcze jedno pytanie - rozmiar M jest większy niż normalne M i szukać S? :)

Paula nie martw się na zapas - ja to miło wspominam - w 6h miałam prawie pełne rozwarcie :)

Nie, jak dla mnie to normalny rozmiar M. Tyle że dla mnie jest za duzy w cyckach :) bo ja do wielkobiusciastych nie należe, dlatego żaluje ze nie bylo S.

• sunset Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i zaraz uciekam. Idę na badanie przepływów - trzymajcie kciuki!

Galanea, ivv, Limerikowo, Tusia84, Nalka, alexast, eta lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella dzięki, będę go mieć na uwadze :)

Paula nie miałam, wzięli mnie na wywołanie bo miałam za mało wód, no i było 8 dni po terminie. Jak tylko dostałam kroplówkę to skurcze ruszyły, przy 5 cm zaczęło boleć, a przy 8 powiedziałam mężowi, że już wiem dlaczego na innych salach kobiety tak jęczą i że też zaraz zacznę ;)

Swoją drogą było kilka porodów naraz i w pewnym momencie zaczęliśmy się śmiać, bo uznałam, że wyłączając miejsce pobytu to te jęki równie dobrze mogłyby być odgłosem przeżywanych właśnie orgazmów :D

Paula222, Limerikowo, evas, Evelineq, eta lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia i Tusia kciuki za wizyty kochane.
    Paula, wszystko bedzie dobrze, kiedy idziesz na to wywołanie?

Ja się zbieram do domu, Mąż bardzo słaby, dobrze ze dzis ma wizytę u jakiejś dobrej Pani Doktor.

Muszę myśleć pozytywnie za nas troje teraz, modlę sie aby było dobrze.

Powiem Wam, ze jak sie usłyszy ze u kogoś jest jeszcze gorzej to człowiek zaczyna wierzyć ze jego problemy nie są największe na świecie i wraca troche nadzieja. Wlasnie sie mocno zasmucilam okazało sie ze koleżanka z sali obok 23tc - tydzień temu miała szyjkę 18mm, mieli jej zakładać albo krążek albo szew, teraz zbadał ja profesor, czekali na wyniki posiewu z szyjki, dopiero dzis były, okazało sie ze nie ma szyjki i prof dotknął pęcherza plodowego...masakra, dziewczyna należy do silnych i mądrych ale i tak widac przerażenie w jej oczach, proszę pamiętajcie o niej w swoich myślach, to fantastyczna babka. :-( ma leżeć i nic wiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:18

Limerikowo, vikus001, evas, Tusia84, MagdaO, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv to rzeczywiście nie było tak źle u Ciebie :) To jednak mam namiastkę nadziei że nie będzie aż tak źle...

Weronika biedna koleżanka :( Do szpitala idę jutro na 8, nie wiadomo czy tego dnia dostanę kroplówkę czy balonik ale coś będą robić na pewno...

Ale żadnej z Was nie życzę tak długo czekać po terminie :( Na prawdę przynajmniej mi psychika pada :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:20

ivv lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) Coś mi się nie chce ostatnio tak na kompie siedzieć i tylko wchodzę i zerkam co i jak. :)
    Paula widzę, że wciąż czekasz tak? Jak tak to powodzenia!!;)

Weronika- :*

Evas- w takim razie tak za tydzień ci życzę, żebyś urodziła;) Zanim Cię do domku odeślą.:)

U nas zapowiadają ogromne opady od dziś od 12, do czwartku 6 rano. Muszę zabrać moje roślinki do domku, żeby mi grad ich nie zepsuł;)

A wiecie co??????? Wczoraj na papierze miałam taką małą kluskę śluzu, więc chyba czop pomalutku zaczyna odchodzić!;) Jupi;) A i mamy zgodę od położnej na przyspieszanie porodu z mężem, tylko teraz się trochę boję bo te ulewy i jeszcze jutro mąż jedzie do Częstochowy coś załatwić, to pół dnia go nie będzie... :P Aczkolwiek tak szybko to się raczej nie zadzieje. Ale już o krok bliżej, skoro coś zaczęło wypadać;)

vikus001, Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Mam do Was pytanie - chcę kupić szlafrok, ale naprawdę nie znoszę chodzić po sklepach, a trochę boję się kupować w ciemno przez net. Macie może jakiś fajny godny polecenia? (bawełna, przed kolano, nie za gruby i nie za cienki) :)

np coś w tym stylu, ale dłuższy i niekoniecznie sexy :)
    Ja z tej firmy brałam koszulę i po praniu wygląda idealnie, więc może i szlafroki mają tą samą jakość. Polska firma szyje z cienkiej dobrej jakości bawełny, idealne na lato.

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-l-hit-i4198817290.html

ivv lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)
    Paula będzie dobrze - zobaczysz grunt to pozytywne nastawienie
    Agusia extra wyglądasz :-) zobacz mnie jaka ja jestem gruba, opuchnięta :-) ale co tam jeszcze chwilka i będziemy szczupłe :-).
    Wklejam moje zdjęcia i mam do Was pytanko jak myślicie opadł mi brzuch? Bo osoby mówią że tak.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ad5b0bfe5c4.jpg

excella, Limerikowo, Paula222, evas, Tusia84, weronikabp, Agusia2312, Galanea, Evelineq, alexast, sunset, eta, maggda, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie u Agusi brzuch jest wysoko jeszcze jak na pileczke ale u Ciebie Topa raczej sie obnizyl i ciagnie ku dolowi ale chyba jeszcze nie tak bardzo jak moj ciagnie:--)))i Twoj trzyma jeszcze okragly ksztalt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:34

Agusia2312 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja z tej firmy brałam koszulę i po praniu wygląda idealnie, więc może i szlafroki mają tą samą jakość. Polska firma szyje z cienkiej dobrej jakości bawełny, idealne na lato.

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-l-hit-i4198817290.html
    Super ta koszula :-) Powiedź mi ona jest taka przewiewna ? Cieniutka ? Bo potrzebuję dokupić na takie upały.

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    wg mnie u Agusi brzuch jest wysoko jeszcze jak na pileczke ale u Ciebie Topa raczej sie obnizyl i ciagnie ku dolowi ale chyba jeszcze nie tak bardzo jak moj ciagnie:--)))i Twoj trzyma jeszcze okragly ksztalt
    No też mi się wydaję że opadł a wczoraj koleżanka powiedziała mi że mam jeszcze niżej niż na tym zdjęciu - aż się boję !

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ze sie obniza to ok, calkiem prawidlowo, moja mama twierdzila ze mi od 35tyg obnizyl sie jak mnie widziala, ale do ostatecznego obnizenia sie i splaszczenia na taka gruszke troche z boku to jeszcze cale 4 tyg plus (wiadomo kazda ma tez inaczej) duuuuuuuuzo czasu zatem ;--))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 11:39

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Witam was u nas po burzy i dopiero dziś sie ochłodziło troche , wczoraj wieczorem i w nocy było mega parno i duszno..:)

Dzis odbieram wyniki mocz, morfologia i GBS. I mam wizyte na 18.00 którą poprzedzi KTG. Jestem ciekawa cy stał sie cud i synek sie obrócił do własciwej pozycji.

Ivv dzięki za opinie na temat tej poscieli:)
    Tusia powodzenia na wizycie:)
    Aga czy Twoje dziecko też jest ułożone pośladkowo?
    Ty jesteś wyżej ode mnie, napisz koniecznie pod moim wykresem jak możesz po wizycie jak tam
    Czy już jesteś umówiona na cięcie w szpitalu?
    ja mam nst. wizytę 09 czerwca i wtedy dopiero dostane namiary na lekarza od cc, bo moja lekarka w szpitalu nie pracuje
    słyszałam, że się zdarzają sytuacje, że dzieci obracają się w 38-39 tygodniu i, że wcale nie jest to rzadkością, tylko 3 % pozostaje w takich pozycjach

• evas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Super ta koszula :-) Powiedź mi ona jest taka przewiewna ? Cieniutka ? Bo potrzebuję dokupić na takie upały.
    To jest 100% bawełna. Może nie bardzo cieniutka, ale tez nie gruba. Ja mam ją do porodu naszykowana. Wziełam sobie rozmiar L, by mieć swobodę ruchu, normalnie noszę M. Żałuje za to że nie wzięłam od nich tez koszul na czas po porodzie. Skusiłam się na te Muzzy i nie jestem do końca zadowolona, bo mam wrażenie ze sie skurczyła po praniu. Mam tylko nadzieję, że po porodzie duzo mi spadnie i jakos sie w nią wcisnę.

A mam taką, tylko w malinowym kolorze:
    http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-muzzy-l-i4234554310.html

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski, nie mam czasu niestety żeby Was nadrabiać. Wróciłam od lekarza do domu-po torbiszcze i jadę do szpitala. Mam wysokie ciśnienie i lekarz się obawia bardzo co dalej, także najprawdopodobniej jak to on stwierdził będą wywoływać bo nie ma co ryzykować.
    Druga opcja jest taka, że ciśnienie mi się unormuje i będą musiała ''dochodzić'' do szpitala na pomiary. Nie ważne, chce żeby to wszystko już się skończyło, mam już za przeproszeniem w tyłku czy zacznie się poród oxy czy normalnie, trudno, ma być co będzie. Trzymajcie się ;-)

PS: mam nadzieję że u Was wsio rajt ;-)

weronikabp, Limerikowo, evas, Paulina1986, Galanea, czekajajaca, Tusia84, Nalka, MagdaO, alexast, eta, maggda, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia trzymamy kciuki! Niech się wydarzy co ma być i niech będzie dobrze :) Odzywaj się :)

NataliaK lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Natalia u nas wsio all rajt ;--)), czekamy na akcje porodowa Paulii
    ok ze masz dobra opieka
    tak z ciekawosci jak bedziesz miala czas ..czy bralas w ciazy cos na nadcis i czy bylo pod kontrola, czy teraz na sam juz koniec sie wyindukowalo?
    trzymaj sie Kochana

NataliaK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Jedziesz do mswia ??? Ale byłoby spotkanie szpitalne ;-) mój wypis sie opóźnia czekam na jeszcze jedna konsultacje.

Limerikowo, evas, NataliaK lubią tę wiadomość

‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ