Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Nalka, dobra jesteś z tym esejem;)

Muszko, mi się nie sączyły cały czas...trochę pociekło po nogach na początku a potem dzidziuś główką chyba blokował i leciały jak się ruszał albo ja go przemieszczałam kładąc się lub wstając:)

Mi lekarka tez mówiła ze mogą sie sączyc stopniowo, ja bym pojechała sprawdzić bo jeśli zaczęły odchodzić to trzeba monitorować AFI.

Duchess, Evelineq lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka Kochana to pyknięcie czy chcesz czy nie daje mocne przesłanki żeby sądzić że to pęcherz pękł..
    I Duchess dobrze pisze - jak pęcherz pęknie, dzidziusia "zasysa" główką do tego pęknięcia i główka dzidziusia działa jak korek - tak mówiły położne na szkole rodzenia. więc jak jest malutkie pęknięcie to wody mogą się tylko sączyć co jakiś czas.

na IP mają takie specjalne paski, które w kontakcie z płynem owodniowym zmieniają kolor i od razu nie ma wątpliwości czy to są wody płodowe czy nie.

możesz trochę poczekać na rozwój wypadków/ skurcze a potem podjechać do szpitala upewnić się czy to wody czy nie.

Duchess, Evelineq, nick nieaktualny, evas, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam prywatnie u dermatologa. łysienie plackowate ale nie wiadomo dlaczego. mam porobić badania i w środę o 17 przyjść to mi coś przepisze. mam załamke. Powiedziała, że to może być wina tarczycy lub anemii, tak czy siak będzie utrudnione leczenie, bo stosuje się terapie sterydową, a jak w ciąży brać sterydy lub podczas karmienia.
    Żeby tego było mało muszę się 5 czerwca wstawić jako świadek w urzędzie skarbowym bo toczy się postępowanie przeciwko staremu pracodawcy.

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej.. no faktycznie eta było tak, że głośno pyknęło, poleciała "woda", Anna się ruszyła i nie leci teraz nic.

Na razie jestem spokojna. Mąż już dzwonił przerażony z pracy, jeny, te chłopy to jednak nic nie pomagają tylko panikują. :D A ja mu tylko odpisałam na jego sms'a "Motylem jestem :)"

Duchess, wiem, że to śmiesznie brzmi z tym esejem ale tylko ta jedna strona dzieli mnie od zakończenia wszystkich spraw związanych z uczelnią i powiedziałam sobie, że jak go skończę to mogę rodzić. :)

eta, Evelineq, sunset, Galanea, Duchess, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Ojej.. no faktycznie eta było tak, że głośno pyknęło, poleciała "woda", Anna się ruszyła i nie leci teraz nic.

Na razie jestem spokojna. Mąż już dzwonił przerażony z pracy, jeny, te chłopy to jednak nic nie pomagają tylko panikują. :D A ja mu tylko odpisałam na jego sms'a "Motylem jestem :)"

Duchess, wiem, że to śmiesznie brzmi z tym esejem ale tylko ta jedna strona dzieli mnie od zakończenia wszystkich spraw związanych z uczelnią i powiedziałam sobie, że jak go skończę to mogę rodzić. :)
    No ale Jedziesz do sprawdzić ? Tak jak piszą dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:17

• eta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - to masz jeszcze chwilę na dokończenie eseju :) wiem jak to jest jak człowiek coś sobie zaplanuje, a nagle coś innego się dzieje.
    nie mniej wiem też, że już na pewno cieszysz się na myśl o spotkaniu z Anną :) :) :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Modelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie, szyjka maks 1,5cm, więc się skrocila, co mnie wcale nie martwi :) Ginek powiedział, że wolałby, żeby Młody powiedział jeszcze u mnie ze dwa tygodnie, ja mam już inne myśli, jak łażę z tym gigant brzuchem... Dostałam skierowanie na jakieś wirusówki plus ostatnie usg i wizyta za dwa tygodnie następna.

Trzymajcie się tam wszystkie w szpitalach!!! Jesteśmy na końcówce, musi być dobrze. Weronika, wiem, że nie panikujesz bez powodu, ta znieczulica lekarzy jest straszna... Wiem, że moja Mama (jak mnie kiedyś jako dziecko z woreczkiem zolciowym chcieli odesłać do domu) to zażądała na piśmie informacji o tym, że to jest bezpieczne (i oczywiście mnie zostawili, raczyli zbadać i wzięli natychmiast na operację). Więc jak będzie taka podbramkowa sytuacja, to nie dajsię odesłać, rób awanturę, że chcesz informacje pisemna, że polpasiec u męża nie jest dla Ciebie groźny na tym etapie ciąży. Masakra... Ty leżysz w MSWiA?

evas, eta, Agusia2312, Duchess, Limerikowo, Mucha, ivv, Tusia84 lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, mi w pierwszej ciąży wody sączyły się przez kilka godzin, wkładka była delikatnie wilgotna. Minęło sporo czasu zanim się zorientowałam, że to jednak to. Poczekaj jeszcze chwilę i poobserwuj. A potem jak stwierdzisz ze to jedna wody, to na IP się wybierz, niech lepiej sprawdzą.

sunset, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast - strasznie strasznie mi przykro! wiem że dla kobiety to bardzo ciężka sprawa. ale uwierz mi to się da leczyć.
    możesz trochę pokarmić, a potem przejść na mieszankę i zacząć leczenie.
    trzeba też poczekać na wyniki bo może rozwiązanie jest łatwiejsze niż myslimy.
    te moje 2 koleżanki o których pisałam, po leczeniu w ogóle nie da się poznać, że mają łysienie plackowate. mają normalne włosy jak każda z nas.
    teraz jesteś załamana, ale jak będą wyniki, lekarz powie jaki macie plan działania, uspokoisz się. i jeszcze raz Ci powiem że to sie leczy!, a medycyna poszła w takim kierunku że cuda robią.

najważniejsze że Twój bobas jest zdrowy! nie załamuj sie!

alexast, Galanea, evas, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset miałam 2 bolesne skurcze nie dawno, popatrzę dalej ale jakoś już ucichło...

sunset, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do położnej ze szkoły rodzenia. Wypytała się mnie dokładnie i kazała jechać na IP, bo możliwe, że mogło się zacząć. W związku z czym zbieram się powolutku, mąż zaraz przyjedzie i jedziemy na IP. Zobaczymy. :)

Evelineq, nick nieaktualny, alexast, eta, Galanea, sunset, Agusia2312, evas, Duchess, Mucha, Limerikowo, MagdaO, excella, ivv, vikus001 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast do góry głowa, słyszałam ze takie lysienie czasem sie zdarza w ciazy, wierze ze wszystko niebawem przejdzie i to tylko kwestia hormonow.modelka tak MSWIA
    Nalka trzymam kciuki i ciesze sie ze położna ma takie zdanie jak my :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:30

Modelka, evas, Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - życzymy powodzenia!!! :D Anna w drodze! ;D

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta - jest mi bardzo ciężko w tym momencie i znając siebie pozwolę sobie wieczorem na chwilę słabości i popłaczę w ramionach męża, a potem postanowiłam być silna i to olać. W sensie nie przejmować się tym. Mama pow. że w najgorszym przypadku złożymy się na perukę z naturalnych włosów. Stres szkodzi i dziecku i natęża chorobę. Więc muszę sobie jakoś z tym radzić. Mam jednak nadzieję, że to wina ciąży i że po porodzie to się jakoś unormuje. U mnie wszystko się nawarstwia, bóle kręgosłupa,cukrzyca ciążowa,ból nadgarstków (też ponoć przez ciążę) no to zwalmy ten łysy placek też na ciążę i to da mi nadzieję, że po porodzie będzie lepiej :) są tam jakieś czarne włoski, więc pewnie coś tam odrośnie :)

Weronika - by jesteśmy twarde babeczki i musimy mieć siłę żeby walczyć, jak nie dla siebie to dla naszych dzieciaków. Nie możemy się poddawać :)

Nalka - trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:42

Galanea, sunset, Limerikowo, nick nieaktualny, ivv lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Paula cóż można Ci doradzić, chyba schody albo skakanie na piłce jak masz no i zabawę w radio :)

c55fflw1uez1iz08.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:

Nalka, ależ ja doskonale wiem o co chodzi;0 sama dziś w nocy miałam bóle jak na okres i przeszły dopiero po drugiej nospie, a ja bidna cały czas jak mantrę powtarzałam, że ja nie chcę jeszcze rodzić hihi trochę mnie to zmobilizowało i kończę dziś dzidziusiowe prania, pakowanie torby itd:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - trzymam kciuki, oby skończyło się po Waszej myśli, bo jak Ania taka malutka to może lepiej żeby jeszcze trochę posiedziała? Będzie dobrze! 38 tydzień to już bezpiecznie w każdym razie

c55fflw1uez1iz08.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, bardzo mi przykro, że taką diagnozę usłyszałaś, ale tak jak pisze eta, w dzisiejszych czasach takie rzeczy da się leczyć. Trzymam kciuki, żeby po porodzie to dziadostwo okazało się tylko winą hormonów i żeby wszystko wróciło do normy.

Nalka - powodzenia! Obie z Zosią trzymamy kciuki :)

evas, nick nieaktualny, alexast lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, dobrze że trafiłaś na dobrego lekarza, który zlecił badania. Mam tylko cichą nadzieję że to jednak hormony ciążowe i jednorazowy epizod. Wierzę, że po porodzie wszystko wróci do normy.

Nalka, powodzenia i dawaj znać na bieżąco.

Galanea, alexast lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast - zobaczysz po ciąży się wszystko unormuje, a ty za parę miesięcy nawet nie będziesz o tym pamiętać. Popłacz sobie przez chwilę a potem weźmiesz się w garść i do przodu! Pozytywne myślenie działa cuda!

P.S. Chyba sama do siebie przed lustrem też powinnam tak powiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 15:48

Galanea, alexast lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ