X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika współczuję Ci strasznie. To co się dzieje w służbie zdrowia jak nie masz znajomości albo nie zaplacilas kasy to jjakiś dramat. Przerabialam to samo na inflanckiej jak trafiłam z krwawieniem w 8 tyg i lekarz z pretensja do mnie po ja przyjechałam, że powinnam czekać w domu i albo będzie dobrze albo poronie.

Za dużo problemów na raz Ci się zwalilo na głowę i masz prawo nie mieć sił. Ale bądź dobrej myśli, co nas nie zabije tonas wzmocni :-)
    Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i u Ciebie, z mężem, z Pola. Trzymaj się kochana! :-)

Limerikowo, weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Weronika współczuję Ci strasznie. To co się dzieje w służbie zdrowia jak nie masz znajomości albo nie zaplacilas kasy to jjakiś dramat. Przerabialam to samo na inflanckiej jak trafiłam z krwawieniem w 8 tyg i lekarz z pretensja do mnie po ja przyjechałam, że powinnam czekać w domu i albo będzie dobrze albo poronie.

Identyczne słowa usłyszałam jak w 6tc trafiłam z krwawieniem do szpitala :/ Totalny obłęd i znieczulica.

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jednak sa ok lekarze, bo i prof w Bydgoszczy i gin w Szczecinku i potem gin w Dub oraz tu w Poz dali mi leki i zalecili lezec/oszczedzac sie by ratowac mloda 5tyg ciaze i potem dalsza w tygodniach, dali tez nadzieje ze tym razem bedzie ok :--))
    na razie tak wstepnie tylko myslalam o jakims podarunku/winko/kosz slodyczy jako b.wdzieczna pacjentka z mezem
    mysle, ze wszystko zalezy od czl, ale fakt czasem znieczulica personelu med wyciska same łzy z oczu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 13:50

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna, Galanea - to przechodzi ludzkie pojęcie..

Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zycze Wam aby spacerki pomogly w ok szybszym rozwiazaniu
    na mnie one totalnie nie dzialaja,mimo iz sadzilam cala ciaze i po 3km czasem a teraz do 20-30min max co dzien to zero reakcji, chyba tam Dzidzia sie zaczepila jak ten tasiemiec haczykowaty ha ha ha

Evelineq, Galanea, eta, evas, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dzieki Nutka bardzo :-)
    Wszystkim dziekuje za dobre słowo, staram sie uspokoić i oddać to wszystko w ręce Tego ktory moze cos tu zdziałać, ja nie mam juz na to wpływu.

Weroniko,przytulam:-* i wierzę, że pomalutku wszystko pomyślnie się rozwiąże.

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wyslalam Ci zaproszenie jak bedziesz miala chwilke to przyjmij prosze i opowiedz mi jakies szczegoly na ktore zwrocilas uwage :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat - moje maleństwo jak tylko usłyszy burzę (na szczęście właśnie u nas jest) to strasznie szaleje :) ciekawe czy jej się podoba czy wręcz przeciwnie. Już mam dość tych upałów! A z drugiej strony nasze maleństwa też będą go musiały znosić przez całe lato i już mi ich szkoda.

Paula - jak u Ciebie? Rozwija się sytuacja?

evas, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie iiiii moja panna obróciła się glowka:) lekarz nie ukrywal zaskoczenia ze wzgledu na normalna ilosc wod:)afi 10 , łożysko 2 stopnia, reszta bez zmian. Jest nisko, ale puki co to napewno będzie czerwcowa Hania:) Mala wazy 3200g, położna przewiduje 3500g gdy ur się w terminie. Oby się nieprzeterminoaala.

Ze względu na opuchliznę lekarz zlecił mi na jutro morfologię, mocz, kwas moczowy aby upewnić się co do jej przyczyny.

U mnie mala burza z ulewa przesszla, teraz też grzmi.

Mucha, Evelineq, eta, Galanea, weronikabp, evas, Agusia2312, Limerikowo, maggda, ivv, vikus001 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pytanie zadam - czy wody płodowe są przezroczyste i mogą wyglądać jak woda? Usłyszałam jakieś dziwne pyknięcie w dole brzucha, akurat siedziałam na tronie, podtarłam się a tam zwykła woda, bezzapachowa. Na razie jest sucho. co to mogło być? No bo czop wygląda inaczej. No i Anna strasznie mi się tam wierci.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK super wieści, to teraz byle do czerwca :D

Nalka zadzwoń do gin, ponieważ mogły to być wody... a sytuacja niepewna bo w takim momencie ciężko stwierdzić jednoznacznie :) ewentualnie od razu jedź na IP i tam to skontrolują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 14:40

evas lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - na początku wody płodowe są bezbarwne, potem mogą mieć inny kolor. weź załóż podpaskę, jak będą tam za jakiś czas znowu krople płynu to znaczy że wody się sączą.
    żeby wykluczyć mocz trzeba powąchać - mocz wiadomo jak pachnie :)

evas, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Głupie pytanie zadam - czy wody płodowe są przezroczyste i mogą wyglądać jak woda? Usłyszałam jakieś dziwne pyknięcie w dole brzucha, akurat siedziałam na tronie, podtarłam się a tam zwykła woda, bezzapachowa. Na razie jest sucho. co to mogło być? No bo czop wygląda inaczej. No i Anna strasznie mi się tam wierci.

Nalka, ja z pierwszym dzieckiem też najpierw poczułam "pyknięcie" a potem pociekły wody no i były przezroczyste...no ale u mnie to było w 42 tyg po całej dobie skurczy przepowiadających więc nie było wątpliwości. Generalnie te wody to mi się sączyły już potem do samego porodu- pochodź sobie bez bielizny po domku i sprawdzaj czy nie cieknie (nad tym cieknięciem nie ma się żadnej kontroli zwieraczami :)

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to idę założyć podpaskę. Mam nadzieję, że to jeszcze nie to, bo trochę za wcześnie jednak. Kurcze a miałam do wyboru iść do lekarza dzisiaj albo w czwartek i wzięłam czwartek.. eh.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przed porodem bobas może zrobić się hiperaktywny :) więc może u Ciebie właśnie się zaczyna poród :)
    dodam że od odejścia wód można czekać maxymalnie 6 godzin na skurcze w domu, a potem jechać do szpitala, więc licz sobie czas na wszelki wypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 14:47

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka jezeli saczylyby Ci sie wody to nieprzerwanie wiec caly czas bys miala mokro...na stojaco i lezaco. Posprawdzaj czy Ci sie mokro robi caly czas czy nie.

Odejsc to chyba nie odeszly wody calkowicie no by Ci sie polalo po nogach. Chyba, ze slyszalas ze chlusnelo do kibelka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 14:50

iv09g7rf258kfw3a.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - Ty już skończone 37 tygodni :) jak córeczka będzie chciała wyjść to nie ma rady ;) będzie dobrze :) spokojnie! :)

evas lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    a przed porodem bobas może zrobić się hiperaktywny :) więc może u Ciebie właśnie się zaczyna poród :)
    od odejścia wód można czekać maxymalnie 6 godzin na skurcze w domu, a potem jechać do szpitala, więc licz sobie czas na wszelki wypadek.

Super, to zdążę dokończyć ten cholerny esej, bo mi została cała strona do napisania. Z drugiej strony czuję się dobrze, rano tylko mnie trochę poćmiło w krzyżu ale weszłam pod prysznic i przeszło. Nic mnie nie boli, więc akcja chyba się nie rozkręca. Mam nadzieję, że już żadna woda ciec mi nie będzie. Dzięki dziewczyny.

Mucha - tak słyszałam pyknięcie i to bardzo wyraźne, aż byłam zdziwiona ale do muszli nic nie chlupnęło, tylko miałam na papierze "wodę" bezzapachową. Teraz nie czuję żeby było mokro. Śmieszny ten mój organizm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 14:55

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, dobra jesteś z tym esejem;)

Muszko, mi się nie sączyły cały czas...trochę pociekło po nogach na początku a potem dzidziuś główką chyba blokował i leciały jak się ruszał albo ja go przemieszczałam kładąc się lub wstając:)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - dziewczyny mają rację, jeśli to wody to na leżąco będą Ci się na pewno sączyć, albo na stojąco będą Ci się lały po nogach. Poza tym w aptece są do kupienia paski do sprawdzenia czy to wody czy nie - wyślij męża niech Ci kupi i będziesz pewna.

Duchess, Galanea, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ