X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja 2 dni przed wypuszczeniem do domu zacznę przysiady robić, to może urodzę i z małym wrócę do domu :D
    No nie wiem czy to dobry pomysł do donoszonej ciąży masz jeszcze prawie 2 tyg.. nie ryzykowałabym.

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze zaczęłam sprawdzać w necie niepotrzebnie..ja mam grupę krwi 0Rh+, M ma ARh+ i znalazłam na innym forum...

"mam grupe krwi 0rh+ a mąż Arh+ urodziłam dwoje dzieci i miałay konflikt serologiczny przy pierwszym dziecku skonczyło sie na naswietlaniu lampami a przy drugim była transfuzja wymienna krwi a lekarze tak zapewniali ze nie ma takiej mozliwosci !bardzo to przezyłam myślałam ze pęknie mi serce !"

81clk9i.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Truskawki mniam! U mnie są też czereśnie, ale cena mnie zmroziła - 39 zł za kilo!
    Dziewczyny, a czemu przy karmieniu nie wolno truskawek jeść? W mojej szkole rodzenia doradczyni laktacyjna twierdziła, że te wszystkie opowieści o tym, co można a czego nie można podczas laktacji jeść to mity i wiejskie przesądy...

Weronika wychowała się na mleku truskawkowym i żyje ;) A jest tak jak napisałaś :) każda dobra położna powie - zjeść trochę, sprawdzić czy dziecko nie ma uczulenia i jak nie to jeść ile się chce - i tak ze wszystkim :)

weronikabp, evas, excella, madamama, eta lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Weronika wychowała się na mleku truskawkowym i żyje ;) A jest tak jak napisałaś :) każda dobra położna powie - zjeść trochę, sprawdzić czy dziecko nie ma uczulenia i jak nie to jeść ile się chce - i tak ze wszystkim :)
    dokładnie, ja zamierzam obżerać się truskawkami i malinami, jesli moja córeczka je zaakceptuje :))

ivv, madamama, Modelka lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie jem nic innego jak jest sezon i (o ile Martyna nie będzie miała uczulenia) nie zamierzam tego zmieniać po porodzie :)

Ala29, weronikabp, madamama, Modelka, eta lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, za Chiny ludowe Was nie nadrobię.Miałam dziś najgorszy, kryzysowy dzień, ale to nie baby blues, bo moje dziecko mnie w ogóle nie męczy, rozumiemy się, poznaję już jego rytm, upodobania, nie czuję się zmęczona Arturem, fascynuje mnie, miłość nie była gwałtownym uderzeniem, przychodzi stopniowo, każdego dnia, ale to piękne, szybko wzrastające uczucie, które mnie inspiruje, miło zaskakuje, daje masę siły.

Mam SZPITAL bluesa, wszystko mnie tu już wnerwia, jeszcze ta niepewność w związku z wynikami badań, ale ogólnie powiem, że wszystko jest ok jak na razie.Musimy czekać jeszcze 10 dni na najważniejszy wynik, pokazujący, czy wirus jest w ogóle w ciele Artura, ale na razie wszystko wskazuje na to, że nie.
    Wstępnie jutro wychodzimy i jutro wam wszystko opowiem, o ile bilirubina nie wzrośnie małemu, bo jest trochę żółty.

Ala29, ivv, sunset, maggda, Limerikowo, Galanea, Niesforna, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy sąsiadów mądrych :/ Ciągle się kłócą o wszystko, więc teraz poszła ankieta co by każdy się wypowiedział (bo na zebrania większość nie chodzi). Jedno z pytań dotyczy placu zabaw: a/ czy ma być otwarty 24h dla wszystkich b/ czy ma być zamykany na noc, a w dzień otwarty dla wszystkich c/ czy ma być zamykany cały czas i udostępniany tylko lokatorom naszej wspólnoty

I teraz się okazuje, że dość spora część (jeszcze nie ma oficjalnych wyników) jest za odpowiedzią c/

Jakoś nie wyobrażam sobie zamykać bramki przed innymi dziećmi, albo wpuścić jedno dziecko, bo znam i lubię, a innego nie. No i jak nasze dzieci byłyby traktowane na placach zabaw, które są obok?? Masakra :/

Limerikowo, Ala29, eta lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dzisiaj u synka w szkole był dzień Mamy i Taty i wchodzę do sali.. a jedna mama OOOO JEZUUUU! ja mówię co się stało.. a ona jaki brzuch ?? ostatnio jak Panią widziałam nie był taki.. hahaha

I już wszystkie nauczycieli i ludzie zaczynają dopytywać
    JESZCZE NIE URODZIŁAŚ!!! hehe NIE! jak widać..
    jaki wózek wybrałaś?

• evas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika trzymam kciuki, by Was jutro wypuścili. Po pierwszym porodzie byłam wypisana na 6 dobę i wiem co czujesz. Tak bardzo chciałam wyjść i też zaczynałam łapać depresję szpitalną. Na szczęście w domu wszystko było ok.

Wierzę mocno w to że Arturek to silny facet i nie dał się podejść żadnemu wstrętnemu wirusowi.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a z tej chmury jest wreszcie DESZCZ huuuuuuuuuuuuuuuura!!!
    leje jak trza i blyska
    wreszcie sie zlitowala pogoda nad Poz, mowie do meza ze nie przypuszczalam ze bede jeszcze za deszczem tesknic a on ze tez tego nie przypuszczal
    niech leje i cala noc, wentylatory odpoczna i licznik energii tez ;--)))
    dlkg8m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 21:21

ivv, evas, weronikabp, Galanea, Ala29, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Martynika to chyba normalne (niestety) - pamiętam jak się okazało, że muszę zostać najpierw o jeden, potem o kolejny dzień dłużej w szpitalu - wpadłam w taką histerię i tak mnie wszystko wkur.. że myślałam, że ucieknę... na szczęście była tam CUDOWNA pani od laktacji, która powinna być tam zatrudniona na etacie psychologa :) Naprawdę rozmowa pomogła. Może i u Ciebie się ktoś taki znajdzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 21:29

evas, Limerikowo, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=jl-lLnYxJpA#t=21

strasznie mi się podoba ten styl, szkoda, że nie jestem facetem :D

eta lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki dziewczynki ;)
    Zmykam do spania, bo o 4 budzą nas na KTG.

Mam nadzieje, że rano będą tylko pozytywne wieści i może jakiś maluszek przyjdzie na świat :D

ivv, Galanea, Limerikowo, maggda, MagdaO lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dzieki serdeczne za podeslanie tej burzy z deszczem z Wrocka ( miasto moich i meza studiow)
    roznice przed i po trudno opisac, nada ja, poczuc jako WIELKA ULGE ;--)))))

Ala29 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta masz rację muszę zmienić nastawienie... W końcu do szpitala idę dla Franka, nie dla widzi mi się kogo kolwiek... Dziękuję :) Będę pracować nad nastawieniem... ;)
    Bankierka serdeczne gratulacje !! Ale niespodziankę zrobiłaś :)

Balonik ja w wojewódzkim bardzo chciałam rodzić, ale po akcjach z ktg mi się odechciało... A najgorzej jak ta od ktg mnie odesłała z wynmikiem na górę to ta lekarka z tekstem: ,,skoro chodzi Pani do pana C.... to proszę iść sobie z wynikiem do niego !'' - w tym momencie obróciłam się na pięcie i powiedziałam że dziękuję. Na szczęście przyszła inna lekarka. Ale z takim chamstwem w życiu się nie spotkałam :/

Dziś miałam kolejne ktg, w Malarkiewiczu znów miło było, niestety skurczów brak podczas badania. Teraz spina mi się brzuch ale na cud raczej nie liczę :/

Ciężko Was dziś nadrobić i napisać każdej co się chciało bo dużo tego :) WIem tylko że Wam dziękuję za wsparcie na prawdę dzięki Wam zadzwoniłam wtedy do gina z tym krwawieniem i dzięki temu będę rodzić w najlepszym szpitalu w okolicy. ;)

Limerikowo, Galanea, evas, eta lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, Artur to silny facet, nie będzie żadnego choróbska :) Domyślam się, że pobyt w szpitalu dołuje, ale pewnie już niedługo będziesz z Małym w domku.

Tak narzekałam, że skończyły mi się akurat teraz twardnienia brzucha, a dziś zauważyłam, że mam ich dość sporo. Czyżby wczorajsze odstawienie luteiny? Taka szybka reakcja? Poza tym dziecko się bardzo rusza, co wzmaga skurcze bh.

Paula, szkoda, że mamy tak odległe terminy, bo mogłyśmy się spotkać u Malarkiewicza :)

Ps. Zazdroszczę Wam tych truskawek. Mam tylko arbuza i to jakiegoś niedobrego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:16

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany o 4 na ktg, wow
    a mnie wkurzalo jak o 5 budzili na termometr i cisnienie kiedys -srodek nocy

evas lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj strasznie puchnie mi prawa stopa...
    I to tylko prawa, i tak do kostki, wyżej już jest ok.
    Nie jest to od chodzenia, bo raczej leżę, chodzę tylko po mieszkaniu. No i dziwne to, że tylko jedna stopa :| Nie przechodzi nawet trzymanie nogi w górze. Rano jest ok, ale po jakiejś godzinie już balonik :(
    Zastanawiam się co to może być... Lekarza mam dopiero za 1,5 tyg, i nie wiem czy wcześniej iść do jakiegoś internisty czy nie...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala29 wrote:
    jaki wózek wybrałaś?

BE COOL BANDIT
    014ac7a7db4e3c44med.jpg

weronikabp, eta lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Dobrej nocki dziewczynki ;)
    Zmykam do spania, bo o 4 budzą nas na KTG.

Mam nadzieje, że rano będą tylko pozytywne wieści i może jakiś maluszek przyjdzie na świat :D

O rany, jakie barbarzyństwo. Czemu tak wcześnie? Mnie w szpitalu ktg robiono o szóstej i wtedy myślałam, że to jeszcze noc...

evas lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ