X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia może celowo zbadali Cię mniej delikatnie... jak ja leżałam w szpitalu to kobietki co przychodziły po 38 tyg. czy dalej to brali codziennie albo 2 razy dziennie na badanie i traktowali konkretnie szyjkę.. żeby ruszył się poród.. i tak się zmieniały bo faktycznie działało to na nie.. szczególnie jak Pani ordynator je badała :) haha baba dla baby mniej delikatna, a co się będzie szczypała..

Może i u Ciebie to coś ruszy :)

NataliaK, weronikabp, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    I dopiero teraz nadrobilam ;-))
    Bankierka gratuluje :-)) MagdaO zostalysmy same na polu bitwy na 2 czerwca :D

Karolina i Paula, tuz tuz... ;-)) trzymajcie sie ;-))

Weronika,coz moge powiedziec,moze ginka ma jakis inny godny polecenia szpital?? Bo ja widze ze wala w standard kilka dni co by koszty zostaly zwrocone i wszystko... jakas masakra po prostu..
    moja mnie wysyła na Czerniakowską jakby coś się działo. Mswia już sobie odpuszczamy... Ale jeśli zawroty się nie rozkręcą to każe mi jechać rodzić na Żelazną.

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Natalia może celowo zbadali Cię mniej delikatnie... jak ja leżałam w szpitalu to kobietki co przychodziły po 38 tyg. czy dalej to brali codziennie albo 2 razy dziennie na badanie i traktowali konkretnie szyjkę.. żeby ruszył się poród.. i tak się zmieniały bo faktycznie działało to na nie.. szczególnie jak Pani ordynator je badała :) haha baba dla baby mniej delikatna, a co się będzie szczypała..

Może i u Ciebie to coś ruszy :)

No mnie dzis badali 2 razy,bolalo jedno i drugie badanie, jesli ma cokolwiek pomoc to licze na to ze wlasnie to bedzie to ;-))

Powiem Wam ze tu 99% kobitek sa po terminie... masakra jakas.

Tusia84, Duchess, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    No mnie dzis badali 2 razy,bolalo jedno i drugie badanie, jesli ma cokolwiek pomoc to licze na to ze wlasnie to bedzie to ;-))

Powiem Wam ze tu 99% kobitek sa po terminie... masakra jakas.

Ja chyba ubije mojego doktorka jak dotrwam do terminu albo co lepsze przenoszę :D :D :D po co było to całe panikowanie i leżakowanie, tabletkowanie :)

Dzisiaj stwierdził, że nie spotkamy się już po jego urlopie jednak miał taki jeden czy dwa przypadki... że już z rozwarciem na 3 czy 4 cm chodziły 2-3 tyg i oksy na nie nie działało :P

weronikabp, evas, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny nie mialam kilka dni internetu i strasznie ciezko was nadrobic.Gratulacje dla swiezo upieczonuch mam.U mnie nie zapowiads sie na przedwczesny poröd.szyjka dluga zamknieta brak skurczu.Ale jest mi juz bardzo ciezko

Limerikowo, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu leżakowanie było Ci potrzebne kochana :) a teraz cóż wola Nieba :) Moja córunia niech kilka dni zaczeka az Tatuś wydobrzeje, ale od Niedzieli może wychodzić Nasz Skarb Najdroższy.

Mati - trzymaj się, już bliziutko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 19:43

Tusia84, evas, Ala29 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem tak sobie żartuję teraz bo już jestem blisko ciąży donoszonej ale jak się szyjka skróciła w 24 tyg to wesoło nie było ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oczywiście zapomniałam Wam napisać jak się zdenerwowałam.. Zamówiłam przez internet ze sklepu wózek i było napisane, że dostępność od 3 do 5 dni.
    Po chwili dzwoni do mnie Pani i mówi: Czy wiem, że wybrany przeze mnie kolor na białym stelażu będzie dostępny pod koniec czerwca.. Ja mówię jak to?? Ona, że mają wszystkie kolor prócz tego.. Obdzwoniłam wszystkie hurtownie w których mają te wózki i wszędzie ten kolor będzie pod koniec czerwca!!! ZMÓWILI SIĘ!!! :/

Jak wreszcie wybrałam wózek który mi się podoba to nie mogę go kupić.... buuu

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati, dobrze że u Ciebie wszystko w porządku.

Tusia, za chwilkę możemy rodzić i wiadomo, że każdej jest ciężko na końcówce i wolałaby rodzić w 38, a nie w 42 tygodniu.

Weronika, to trzymaj Polunię do niedzieli, a potem zapraszam na Żelazną :D

Tusia84 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u synka w szkole był dzień Mamy i Taty i wchodzę do sali.. a jedna mama OOOO JEZUUUU! ja mówię co się stało.. a ona jaki brzuch ?? ostatnio jak Panią widziałam nie był taki.. hahaha

I już wszystkie nauczycieli i ludzie zaczynają dopytywać
    JESZCZE NIE URODZIŁAŚ!!! hehe NIE! jak widać..

evas, weronikabp, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ludzie mówią ze mam brzuch na 4-5 mc i wielkie oczy robią jak mowie ze to już 8 prawie 9 :D

Tusiu zmienisz imię na liście na Zuzie? :D bo mąż jak widzi to się wkurza ze to nie jest Julka :P

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    u mnie ludzie mówią ze mam brzuch na 4-5 mc i wielkie oczy robią jak mowie ze to już 8 prawie 9 :D

Tusiu zmienisz imię na liście na Zuzie? :D bo mąż jak widzi to się wkurza ze to nie jest Julka :P

Madzia Evas prowadzi listę :) jestem pewna, że zaraz zmieni :)

maggda lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już poprawione ;) gdzieś mi umknęło bo pamiętam, że pisałaś że jednak Zuzia.

maggda lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Weronika, to trzymaj Polunię do niedzieli, a potem zapraszam na Żelazną :D

No ale ja na porodówkę nie na patologię :) Zobaczymy kiedy Cię wypuszczą, możemy się jednak minąć. Mam nadzieję, że jak będziesz jechać na poród też będzie miejsce.

Tusiu i co z tym wózkiem w końcu skoro nie jest dostępny?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chcę spróbować jednym sposobem go ściągnąć z Hiszpanii, a jeśli to nie wypali to może wezmę inny kolor tu..

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Evas prowadzi listę :) jestem pewna, że zaraz zmieni :)

no wiedziałam ze coś pokręciłam jak to pisałam :P Sorki dziewczyny ale jakoś was mylę ;D

evas, Tusia84 lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No ale ja na porodówkę nie na patologię :) Zobaczymy kiedy Cię wypuszczą, możemy się jednak minąć. Mam nadzieję, że jak będziesz jechać na poród też będzie miejsce.
    Ja 2 dni przed wypuszczeniem do domu zacznę przysiady robić, to może urodzę i z małym wrócę do domu :D

Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wiem co u Was od wczoraj, nie mam czasu zaglądać póki co.
    U nas malutki remont m. in przemeblowanie w sypialni. ciężko było, trochę ciasno mamy, ale będzie super :)
    łóżeczko skręcone, przewijak. M ma urlop i teraz dni lecą niemożliwie. cały dzień coś robię i padam, dnia brakuje ;)
    pogorszyły mi się wyniki krwi nieco, w piątek wizyta i zobaczymy. no mam np tak, że
    hemoglobina 11,4
    krwinki czerwone spadły 3,69
    krwinki białe wzrosły do 12,4
    nie wiem, może któraś z Was ma podobne wyniki i są ok?
    do babci nie dzwonię, bo jest już po operacji, a guz w piersi okazał się średnio złośliwy :/
    przy okazji mój M chyba ma anemię, bo robił sobie badania ze mną.
    jutro remontu cd
    strasznie swędzi mnie brzuch!!!
    pozdrawiam dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 20:37

evas, sunset, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa, wydaje mi sie że hemoglobina na takim poziomie jest całkiem dobra. Moja pani doktor mówi, że jak na ten etap ciązy to ok. a też mam mniej więcej na tym poziomie. Oczywiście cały czas biorę żelazo i witaminy.

monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się o Fler, dawno się nie odzywała. Ma ktoś do niej numer?

9bsp388.png
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ