X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia fajna nazwa :)

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Dziewczyny od wczoraj strasznie puchnie mi prawa stopa...
    I to tylko prawa, i tak do kostki, wyżej już jest ok.
    Nie jest to od chodzenia, bo raczej leżę, chodzę tylko po mieszkaniu. No i dziwne to, że tylko jedna stopa :| Nie przechodzi nawet trzymanie nogi w górze. Rano jest ok, ale po jakiejś godzinie już balonik :(
    Zastanawiam się co to może być... Lekarza mam dopiero za 1,5 tyg, i nie wiem czy wcześniej iść do jakiegoś internisty czy nie...

Niesforna, mam coś takiego z lewą dłonią i lewą nogą. Ginka twierdzi, że mały musi uciskać jakiś nerw i stąd to nierówne puchnięcie. Internista raczej niewiele zdziała, ale może neurolog prędzej. Ja mam łykać dodatkowy potas.

weronikabp lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że nie puchnę, a dzisiaj w swoje rozczłapane baleriny nie weszłam :/ Musiałam iść w klapkach. Do tego od jakiegoś czasu bardzo bolą mnie palce u rąk i nie wiem czy to opuchlizna czy stawy. Czuję się nieporadna chwytając cokolwiek. Czy któraś z Was miała coś takiego?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja
    tak mnie palce u rąk bolą, że nie dam rady nawet odkręcić butelki. Ostatnio w wielu takich czynnościach mąż mnie musi wyręczać... nawet truskawek nie mogłam pozagniatać - dojrzałych :)
    co do nóg to też takie spuchnięte, że wczoraj kuboty zakładałam hehe znaczy się klapki takie na rzep regulowane. A dzisiaj założyłąm tenisówki i żałowałam... a teraz to aż palce u prawej stopy bolą tak spuchła...

prawie już śpię - na siedząco...

rozglądałam się w necie gdzie można zrobić tanio przyjęcie na chrzciny bo chatę mam za małą a 17 dorosłych + 10cioro dzieci. Nic sensownego nie znalazłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:37

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea nie gadaj o tym spotkaniu w szpitalu bo mnie mogą tydzień w szpitalu potrzymać a Ty możesz za 6 dni spokojnie rodzić więc kto wie :D ALe by było :D

Galanea lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    ja
    tak mnie palce u rąk bolą, że nie dam rady nawet odkręcić butelki. Ostatnio w wielu takich czynnościach mąż mnie musi wyręczać... nawet truskawek nie mogłam pozagniatać - dojrzałych :)
    co do nóg to też takie spuchnięte, że wczoraj kuboty zakładałam hehe znaczy się klapki takie na rzep regulowane. A dzisiaj założyłąm tenisówki i żałowałam... a teraz to aż palce u prawej stopy bolą tak spuchła...

Jakbym czytała o swoich objawach.. Mi też ciężko nawet butelkę odkręcić. No cóż, czyli kolejny objaw mogę przypisać ciąży ;)

Paula, kto wie ;) A to jutro nie biorą Cię od razu na wywołanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:40

MonikaS, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam Was, ale już nie mam siły nic od siebie napisać :)
    mykam spać :)
    śpijcie smacznie :) bez drętwień, bóli i częstych spacerów do kibelka :) pa

Galanea, evas, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mam mieć podobno próbę z kroplówką... Będę relacjonować jak internet w tel pozwoli :) Bo położna mówiła że np lekarze mogą najpierw zadecydować inną metodę - balonik czy coś..

Monika miłych snów ;)

Galanea, evas, MonikaS lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea mam mieć podobno próbę z kroplówką... Będę relacjonować jak internet w tel pozwoli :) Bo położna mówiła że np lekarze mogą najpierw zadecydować inną metodę - balonik czy coś..

Monika miłych snów ;)

Aha, no to czekamy na relację online :) Trzymam kciuki za Ciebie :)

MonikaS lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    kurcze zaczęłam sprawdzać w necie niepotrzebnie..ja mam grupę krwi 0Rh+, M ma ARh+ i znalazłam na innym forum...

"mam grupe krwi 0rh+ a mąż Arh+ urodziłam dwoje dzieci i miałay konflikt serologiczny przy pierwszym dziecku skonczyło sie na naswietlaniu lampami a przy drugim była transfuzja wymienna krwi a lekarze tak zapewniali ze nie ma takiej mozliwosci !bardzo to przezyłam myślałam ze pęknie mi serce !"
    ja nie rozumiem o co chodzi
    Konflikt serologiczny może wystąpić tylko wtedy, gdy matka jest Rh-, ojciec Rh +, a dziecko odziedziczy po nim czynnik Rh.
    gdy Ty i maż macie czynnik rh nie ma mowy o konflikcie, nie wiem wogole co to za sytuacja którą cytowałaś, może dziewczyna zrobiła czeski błąd w pisowni, chyba że to jakieś sytuacje o których w życiu nie słyszałam
    ja mam ujemny , ale mój maż też ma ujemny w takiej sytuacji nasze dziecko na pewno będzie miało rh minus, nie ma innej możliwości, natomiast w sytuacji kiedy ojciec i matka mają grupę krwii rh dodatnią, dziecko może mieć rh ujemne

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Monika miłych snów ;)
    Paula to juz jutro?

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala29 wrote:
    ja nie rozumiem o co chodzi
    Konflikt serologiczny może wystąpić tylko wtedy, gdy matka jest Rh-, ojciec Rh +, a dziecko odziedziczy po nim czynnik Rh.
    gdy Ty i maż macie czynnik rh nie ma mowy o konflikcie, nie wiem wogole co to za sytuacja którą cytowałaś, może dziewczyna zrobiła czeski błąd w pisowni, chyba że to jakieś sytuacje o których w życiu nie słyszałam
    ja mam ujemny , ale mój maż też ma ujemny w takiej sytuacji nasze dziecko na pewno będzie miało rh minus, nie ma innej możliwości, natomiast w sytuacji kiedy ojciec i matka mają grupę krwii rh dodatnią, dziecko może mieć rh ujemne

Mi lekarka mówiła, że nie ważne jaki Rh ma ojciec, jeśli matka ma minus, to może wystąpić konflikt, nawet przy minusie u ojca.

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wiem co czujesz :-( Ja w pierwszej ciąży po porodzie w szpitalu byłam 10 dni myslałam że ze zwariuję!

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Bankierka, to żeś zrobiła falstart mi i Natalii ;) A tak poważnie, to gratuluję i z całego serca życzę Stasiowi szybkiej rekonwalescencji. Aby już nic nie zakłócało waszego szczęścia.

Natalia, ty już chociaż w szpitalu jesteś, to tak jakby już jedną nogą na porodówce :P Tylko mój Stach, złośliwiec taki :/ Qrcze, najśmieszniejsze jest to, że III trymestr zleciał mi w mgnieniu oka, a mam wrażenie, że ostatnie dwa tygodnie trwają wieczność. Coś czuję po kościach, że będę, jak Paula, jedną z tych na Maksa przeterminowanych. Mam wrażenie, że połowa z Was mnie wyprzedzi, mimo, że miałam być jedną z pierwszych. Ach, życie jest niesprawiedliwe
    ... ;)

Co do czasu spędzonego w szpitalu po porodzie, to ja jestem mistrzem, chociaż w tym mam nadzieję nikt mnie nie wyprzedzi ;) A więc z Zuzą w szpitalu spędziłyśmy 6 tygodni, urodziłam w środku lata, a wypuścili nas jesienią. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko tak jak powinno być i wyjdziemy na 3 dobę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 23:21

evas, NataliaK lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Mi lekarka mówiła, że nie ważne jaki Rh ma ojciec, jeśli matka ma minus, to może wystąpić konflikt, nawet przy minusie u ojca.
    Dokładnie tak jest, w naszym przypadku sa dwa minusy i dla pewności juz 3 razy miałam robione przeciwciala.

Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dokładnie tak jest, w naszym przypadku sa dwa minusy i dla pewności juz 3 razy miałam robione przeciwciala.

U mnie to samo. Ja również 3 razy miałam badanie, jedno w każdym trymestrze.

Magda, a metodę 3xS Stosujesz? ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika tak już jutro... I to rano bo mam się zgłosić na 8... Może już jutro spotkam się z synkiem <3 Oby ta pierwsza próba podziałała... Ale już widzę męża, dziś ma nockę w pracy rano ze mną chce do szpitala i siedzieć ze mną, jak np zaczęło by się o 18 godzinie to chyba by padł :D

weronikabp, evas, ivv, eta lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, myślę, że adrenalina tak by go trzymała, że chodziłby na rzęsach :D

weronikabp, Paula222, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    BE COOL BANDIT
    014ac7a7db4e3c44med.jpg
    wygląda super , ja mam bebecar stylo city granatowy z białymi lampasami, kupiliśmy z całym wyposażeniem ale niestety za każdy element trzeba było osobno płacić- nawet fotelik, a większość wózków ma mnóstwo elementów w podstawowym wyposażeniu
    obyśmy były zadowolone z pojazdów naszych dzieci, po użytkowaniu dopiero będzie można się wypowiedzieć :-)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bardzo mocno trzymam kciuki :-)

‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ