X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale się nie dziwię, moja mała o tej porze tez śpi w najlepsze i nie w głowie jej brykanie, głupia godzina na ktg. Nie każde dziecko przecież jest super aktywne na zawołanie, moja raczej należy do leniuszkow :-)

Evas- śpij, śpij. Póki jeszcze możesz :-)

Ala29, evas lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - trzymaj sie kochana, specjalnie na Twoj poród odeszły upały :-)) powodzenia

Paula222, eta, ivv, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie popijam kawkę w domu. Krótko dziś spałam :/ Jeden z plusów to że bardzo spinał mi się brzuch w nocy, na reszcie jakiś postęp... Więc mam wielkie nadzieje że urodzę dziś...

Evas dobrze że ktg ok :)

Weronika no może coś w tym jest :) Może Franek czekał bo nie chciał w takie upały wychodzić ;)

weronikabp, NataliaK, eta, ivv, Ala29, evas, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula powodzenia :D

Moze nasze Franki to takie zimne chlopaki i zechca wyjsc dzis :D haha ;-))

weronikabp, ivv, Tusia84, Ala29, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    No Paula, trzymam kciuki żeby w koncu cos sie u Ciebie ruszyło, ile można czekac :)

Ja popijam kawke w łóżku, dziś deszczowa pogoda i jest troche chłodniej. Może bede miala wiecej energii. Musimy dzis psa zabrać na szczepienie, bardzo mi sie nie chce.
    Wczoraj dzwonilam do siebie do szpitala i okazalo sie ze nie musze brać zadnych ubranek dla Maluszka, wiec wypakowałam torbe i udalo mi sie zmiescic w jedną ;)

weronikabp, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pierwszy bolesny skurcz. Pewnie się zaczynają te przepowiadające...

weronikabp, Niesforna, eta, evas, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja sobie nie przypominam abym w poprzedniej ciąży miala jakiekolwiek skurcze. Czy zwykłe czy przepowiadające. Po prostu odeszły mi wody, i po trzech godzinach zaczął się ból.

weronikabp, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Właśnie miałam pierwszy bolesny skurcz. Pewnie się zaczynają te przepowiadające...
    A kiedy masz ktg kochana? Ja tez kilka juz miałam. No i tak jak pisałam kawaleczek czopa odszedł, doktor na usg dotknął główki, nie powiem to bolało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 08:09

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Kurde, ja sobie nie przypominam abym w poprzedniej ciąży miala jakiekolwiek skurcze. Czy zwykłe czy przepowiadające. Po prostu odeszły mi wody, i po trzech godzinach zaczął się ból.

Ja w poprzednich ciążach też nie miałam tzn. w pierwszej z Kubą nic.. rano wstałam pękł pęcherz płodowy razem z pierwszym skurczem i była akcja.
    Z Hanią zaczął mi się spinać brzuch i skurcze delikatniejsze ale, ze miałam mieć cc to też zaraz pojechałam do szpitala.

A teraz w tej ciąży widzisz pierwszy raz w niedzielę miałam 1,5-2 godzinną akcję skurczy i to lekko bolące .. nie tak że tylko się stawiał.. już się bałam, że się coś zaczyna.. a po tych 2 godzinach i nospie przeszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 08:16

excella, weronikabp, eta, evas, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może nie zwracałam uwagi na takie objawy, teraz czytam Nasze forum, o.dolegliwosciach jakie maja.dziewczyny i sama szukam tego u siebie. :)

MagdaO, weronikabp lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala29 - nie zgodzę się z tym, że dziecko nie rośnie po 38 tygodniu. Mnie trzymano w brzuchu, żebym jeszcze się utuczyła jak powiedzieli mojej matce, która miała ze mną cesarkę. Poza tym gdyby naprawdę było tak jak piszesz, to już by mi wywoływali poród, bo moje dziecko ma 2200g. Lekarz powiedział w szpitalu, że poczekają i będą sprawdzać do końca ciąży czy i ile przybiera.

Co do krwi, to mój mąż ma A rh-, a ja Brh+ (może mieć chyba każda grupę krwi nasze dziecko:) ) i pytałam kilku lekarzy oraz na szkole rodzenia, czy mam się badać w kierunku konfliktu, to mi każdy powiedział, że moja grupa jest ważniejsza i jeśli mam plus to nie muszę się przejmować, nawet jeśli po ojcu Anna będzie miała minus. Ale mama |"minusowa" zawsze powinna się w tym kierunku badać. Takie sa moje informacje medyczne. :)

Paula trzymam kciuki!

Bankierka ogromne GRATULACJE!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 08:49

MagdaO, excella, weronikabp, NataliaK, Margotka87, evas, sunset, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Ala29 - nie zgodzę się z tym, że dziecko nie rośnie po 38 tygodniu. Mnie trzymano w brzuchu, żebym jeszcze się utuczyła jak powiedzieli mojej matce, która miała ze mną cesarkę. Poza tym gdyby naprawdę było tak jak piszesz, to już by mi wywoływali poród, bo moje dziecko ma 2200g. Lekarz powiedział w szpitalu, że poczekają i będą sprawdzać do końca ciąży czy i ile przybiera.

Co do krwi, to mój mąż ma A rh-, a ja Brh+ (może mieć chyba każda grupę krwi nasze dziecko:) ) i pytałam kilku lekarzy oraz na szkole rodzenia, czy mam się badać w kierunku konfliktu, to mi każdy powiedział, że moja grupa jest ważniejsza i jeśli mam plus to nie muszę się przejmować, nawet jeśli po ojcu Anna będzie miała minus. Ale mama |"minusowa" zawsze powinna się w tym kierunku badać. Takie sa moje informacje medyczne. :)

Paula trzymam kciuki!

Bankierka ogromne GRATULACJE!!!

Kochana Mała na pewno jeszcze rośnie ;-) ja jej daje 2500- 2800 przy porodzie :-)

• eta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Do tego od jakiegoś czasu bardzo bolą mnie palce u rąk i nie wiem czy to opuchlizna czy stawy. Czuję się nieporadna chwytając cokolwiek. Czy któraś z Was miała coś takiego?

ja mam to samo! pytałam wczoraj lekarki o to i wytłumaczyła mi że to woda się zgromadziła tam i utrudnia zginanie palców, powoduje ból, a nawet może być tak że chwycić cokolwiek będzie trudno. nie ma na to lekarstwa! ale powiedziała że po porodzie od razu przejdzie :) no to byle do porodu ;)
    ja z tymi palcami to się czuję tak jakby każdy mój paluszek miał zakwas - boli przy zginaniu :)

weronikabp, MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kochana Mała na pewno jeszcze rośnie ;-) ja jej daje 2500- 2800 przy porodzie :-)
    Dziękuję Weronika. Potrzebujemy teraz z Małą takich słów. :)

weronikabp, ivv, evas, sunset lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Dziękuję Weronika. Potrzebujemy teraz z Małą takich słów. :)
    Jeśli zgadne stawiasz mi lody na Monciaku, zamierzam tam wpaść pod koniec sierpnia ;-))

Nalka, ivv lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Eta mam podobnie z tymi palcami :) w ogóle to muszę często zmieniać pozycję bo i nogi drętwieją i ręce....
    Co do tego rośnięcia czy tam przyrostu masy ciała dziecka po 38 tyg to też się nie zgadzam, żeby tak o się zatrzymało wszystko i czekało na poród. Dziecko rozwija się non stop - bez pauz.

Paula trzymajcie się dzielnie i życzę szybkiego porodu :)

Modelka daj znać jakby coś się u Ciebie miało rozkręcić :)

a mi zostały jeszcze tylko 2 dni i cc :) muszę znowu w chacie sprzątać bo wczoraj nic nie miałam siły ogarniać :)

Miłego dnia dziewczyny

Nalka, alexast, eta, Tusia84, weronikabp, evas, sunset, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Jeśli zgadne stawiasz mi lody na Monciaku, zamierzam tam wpaść pod koniec sierpnia ;-))
    Żaden problem! Masz to jak w banku. :)

weronikabp lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, co do bólu rąk to już pisałam, że ja mam to od dobrego miesiąca. Bolą mnie bardzo nadgarstki i palce. Byłam u lekarza rodzinnego, ale ten stwierdził, że nie jest mi wstanie pomóc. Po ciąży mają te dolegliwości same odejść, a jak nie to dopiero wtedy mam do niego przyjść.

Miałam być silna, ale nie umiem. Chyba mam dzisiaj cięży dzień.
    Chciałam dzwonić do szpitala, ale jakoś nie mam odwagi :(
    Ogólnie mam mega doła i wyć mi się chce.

Limerikowo lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żem się jeszcze nie przywitała :) dzień dobry!! ;D
    nadrobiłam co wczoraj wieczorem się działo.
    te opuchnięcia to jakaś masakra! ja też nigdy nie puchłam a teraz przy tych upałach puchłam jak moja babcia ;P

dziś jest chłodno! termometr pokazuje 15 stopni! na zakupy zaraz skoczę, dotlenić się :)

Tusia super wózek! pięknie się prezentuje!

Paula - mocno trzymam kciuki żeby teraz to już poszło szybko! tyle wyczekałaś się na swojego Franka, że juz dziś musi wyjść!!!

Nalka tą masą córeczki to się kochana tak nie przejmuj, Ty też jesteś zgrabnej budowy więc i Twoja mała zgarbną laseczką będzie. choć powiem Wam że moja przyjaciółka niska (152 cm ) urodziła mała z wagą coś 2300g, po kilku tygodniach mała zamieniła się w kluseczkę :P drugi podbródek jej się zrobił, ale na szczęscie teraz ma 1,5 roku i wygląda dość ładnie :D

Tusia84, weronikabp, Nalka, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi z tym ze dziecko juz nie rosnie po 38tc?;D skad takie newsy?;D dziecko rosnie do samego konca,nie bez powodu w po 40 tygodniu rodza sie z reguly klocuszki pokaznej wielkosci ;-))

Alexast glowa do gory,bedzie wszystko ok,ostatnie chwile z brzuszkiem niech nie beda zlym wspomnieniem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:15

weronikabp, Nalka, Tusia84, evas, Galanea lubią tę wiadomość

‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ