MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ala29 wrote:Z tym wzrostem to tylko słyszałam od koleżanki także nie mam pojęcia jak jest w praktyce, może po 38 tygodniu rosną troszkę wolniej?
Natomiast jeśli chodzi o grupę krwi to jasne, że czynnik rh matki jest najważniejszy, i oczywiscie ze jeśli matka ma rh + o konflikcie nie ma mowy
i jasne, że każdej kobiecie z rh ujemnym robi się przeciwciała- napisałam o tym wielokrotnie,ponieważ lekarz nie może być pewien grupy krwi ojca zupełnie potwierdzam i zgadzam się z tym co napisałaś :-)i w tej kwestii nie napisałam nic innego, dobrze Ci mówili lekarze i położne , też mnie tak w szkole uczyli
w moich postach dyskusja toczyła się na inny temat, kiedy występuje konflikt serologiczny, i czy w sytuacji kiedy matka i ojciec mają rh ujemne może dojść do konfliktu serologicznego
ja jestem matką rh ujemną i również zlecane mi są przeciwciała i je robię, bo takie są procedury, jednak nie ma mowy o konflikcie w sytuacji kiedy matka i ojciec sa rh ujemni- ale lekarz i tak zleci matce przeciwciała bo nie ma gwarancji co do ojca
Już więcej na ten temat się nie wypowiadam, choć nie chciałabym aby na forum weszła dziewczyna, która ma rh ujemne i ojciec dziecka też i przeczyta, że może u niej wystąpić konflikt serologiczny, bo to totalna bzdura jest
No to kochana nie pisz co Ci mówiła koleżanka, bo są tu dziewczyny, które mają za malutkie dzieci i walczymy o każdy gram naszych maleństw będąc pod stałą opieką lekarzy. Tak jak Ty napisałaś, że chciałabyś aby na forum weszła dziewczyna i otrzymała informację, która jest totalną bzdurą -> sama takich totalnych bzdur nie pisz.
Jeśli chodzi o grupy krwi to napisałam tak luźno, nie odnosząc się do dyskusji, tylko chciałam się podzielić, co wiem na ten temat. Tylko tyle.
weronikabp, Margotka87, NataliaK, Niesforna, sunset, Galanea lubią tę wiadomość
-
Margotka - a dostałaś skierowanie od ginekologa?
Ja mam zalecenie od ortopedy. Moja ginka da mi skierowanie dopiero jak się będzie coś z małym działo lub jak będę po terminie.
Dlatego dzwoniłam wcześniej do szpitala spytać się jak to jest u nich, czy przyjechać, jak się zacznie akcja czy jak. Wtedy mi lekarz powiedział, że w 37 mam zadzwonić umówić się na wizytę z ordynatorem i na tej wizycie ustalą termin CC.
Ty też pojedziesz umówić się na termin. A, że ja mam daleko, żeby jechać specjalnie by się umówić na termin to dzwonię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:07
-
Cieszę się, że wózeczek się podoba
A mi za to znowu rosną piersi.. szok!!! dzisiaj jak wstałam i ubrałam biustonosz to w szoku byłam.. bo noszę już te większe zakupione w ciaży i byłu ok a tu dzisiaj znowu zaczynają się nie mieścić i otoczki nie mieszczę się w miseczcesuper więc te do karmienia będą za małe po porodzie pewnie
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Nie nadrobie was dziewczyny
Ja po wizycie: Dziecko nadal ułożone pośladkowo, terminu cesarki nie mam bo nie mam innych przeciwskazań i bede czekac az sie cos nie rozkreci albo do terminu porodu.
Mały waży 2800 g wiec w normie;) Ja przez 3 tygodnie przytyłam 1 kg.
Gin stwierdził że macica pobudzona , na Ktg nie było zadnych skurczy:)
Kolejna wizyta za 2 tygodnie;)
BANKIERKA gratulacje:)
Tusia ładny wózyczek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:10
alexast, Nalka, eta, Tusia84, weronikabp, Ala29, evas, sunset, czekajajaca, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Tusia.... tak Tusia abym znowu cie nie pomyliła
ja znowu zauważyłam jakby mi trochę spadły od tego ciągłego tryskania mlekiem jak to mój mąż mówi
Ja nie będę kupować tych specjalnych staników strasznie mnie drażnią i są niewygodne dla mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:13
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
Co do badania krwi to ja napiszę tylko od siebie tyle, mam grupę krwi A RhD + i miałam wykonane badanie na przeciwciała dwa razy na początku ciąży i w III trymestrze
Lekarz powiedział, że jest to wymagane do porodu.
Z informacji ogólnych
"WSKAZANIA DO WYKONANIA BADANIA
Badanie powinno być wykonywane u wszystkich kobiet - zarówno Rh dodatnich Rh (+), jak i Rh ujemnych Rh (-), w 12 tygodniu ciąży:
jeżeli przeciwciała zostaną wykryte - należy określić rodzaj i miano przeciwciał oraz regularnie kontrolować ich poziom zgodnie z zaleceniami lekarza prowadzącego, zwykle co 4 tygodnie;
jeżeli przeciwciała nie zostaną wykryte - należy wykonać ponowną kontrolę między 28 a 30 tygodniem ciąży.
Badanie jest wykonywane na zlecenie lekarza"
weronikabp, Paulina1986, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Agusia ja nie słyszałam nigdy żeby dziecku miało szkodzić ułożenie pośladkowe. jest w brzuszku fika, przekręca się, ma jedzenie i picie więc ułożenie nic nie zmienia - jest mu dobrze i tyle.
tylko co do kwestii porodu sn / cc ma to znaczenie.Agusia2312, sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Agusia2312 wrote:A takie ułożenie pośladkowe jakos szkodzi dziecku?? Moze wiecie cos na ten temat?
Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Agusia2312 wrote:A takie ułożenie pośladkowe jakos szkodzi dziecku?? Moze wiecie cos na ten temat?
Moja Hania była ułożona pośladkowo z wyprostowanymi nogami bo są różne ułożenia pośladkowe.. urodziła się przez cc i tak jak już pisałam przez pewien czas po porodzie często trzymała wyprostowane nogi.. mówili na nią baletnica na oddzialepóźniej musiałam skontrolować na usg bioderka dziecka ze względu na jej ułożenie w brzuszku, na badaniu wyszło wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:22
weronikabp, Agusia2312, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
jednak mam nadzieję, że to nie wpływa na dziecko
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Moja Hania była ułożona pośladkowo z wyprostowanymi nogami bo są różne ułożenia pośladkowe.. urodziła się przez cc i tak jak już pisałam przez pewien czas po porodzie często trzymała wyprostowane nogi.. mówili na nią baletnica na oddziale
później musiałam skontrolować na usg bioderka dziecka ze względu na jej ułożenie w brzuszku, na badaniu wyszło wszystko ok.
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po CC, napiszecie proszę coś więcej o takim porodzie? Został mi tydzień do cesarki i oczywiście coraz bardziej to przeżywam, stresuję się i zwyczajnie boję. Czy po porodzie będę w stanie się zajmować moim synkiem czy jednak poprosić mamę by przyjechała od razu? Jutro mam konsultację z anestezjologiem, mam nadzieję, że powie mi coś więcej, ale nawet nie wiem, o co pytać... A w internecie dramatyczne historie przeplatają się z wychwalaniem cesarek, jakby to rwanie zęba było
-
Bo ja mówiłam dzis mamie o tym ułożeniu a ona z tekstem że sie moze poddusic..;/ no ej jestem na nia zła, bo nigdzir o takiem czyms nie słysząłam aby panika zasiała w mojej głowie...!!!
Dziękuje wam za te słowa to sie troche uspokajam:) Postaram sie nie myslec o glupotach mojej matki, zreszta ona jest specyficzna jak nie mogłam zajsc w ciaze to mówiła że po co sie leczymy i pieniedze wydajemy jak moze nie bede miała juz dzieci itp, umiała pocieszyc prawda?? Zal !! Nie zapomne jej tego nigdy!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:38
Limerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Już wrzucałam to zdjęcie ale Agusia to dla Ciebie
Moja Hania w dniu wyjścia ze szpitala i jej proste baletnicowe nogi.. przez to wydawała się taka duża/ dłuuuga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:18
alexast, Margotka87, madamama, Agusia2312, weronikabp, ivv, maggda, Ala29, excella, eta, Nalka, Evelineq, Paulina1986, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
madamama wrote:Dziewczyny po CC, napiszecie proszę coś więcej o takim porodzie? Został mi tydzień do cesarki i oczywiście coraz bardziej to przeżywam, stresuję się i zwyczajnie boję. Czy po porodzie będę w stanie się zajmować moim synkiem czy jednak poprosić mamę by przyjechała od razu? Jutro mam konsultację z anestezjologiem, mam nadzieję, że powie mi coś więcej, ale nawet nie wiem, o co pytać... A w internecie dramatyczne historie przeplatają się z wychwalaniem cesarek, jakby to rwanie zęba było
najwazniejsze zeby nie dzwigac np wozka itp itd ale jesli sie bedziesz czula lepiej jak Mama bedzie to jak najbardziej sciagnij ja do siebie
pytaj co chcesz wiedziec chetnie odpowiem
madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość