X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to nasze matki mogą sobie ręce uścisnąć. Moja matka z cała stanowczością twierdzi, że powinnam mieć cesarkę. Dlaczego? No bo ona miała. Moje dziecko ułożone główka w dół w 31 tygodniu? No przecież to za wcześnie, idź się dziecko zbadaj!

A wiecie, że cesarka jest dziedziczna? :D Największą głupotę jaką usłyszałam od mojej szanownej sąsiadki, to to, że :"Ty możesz mieć cesarkę, tak tak! No bo przecież Twoja matka miała!" - jaja jak berety.

Tusia Hania prześmiesznie ma te nóżki wyprostowane. Świetne są! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:44

weronikabp, Tusia84, Modelka, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny ja dbałyście o bliznę.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Margotka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lezalam plackiem nawet glowa nie krecilam bo slyszalam ze po cc a dokladniej znieczuleniu moga wystapic migreny itd

madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    No właśnie dziewczyny ja dbałyście o bliznę.
    ja mylam jeleniem osuyszalam i psikalam octeniseptem :) i kompletnie nic mi sie nie dzialo w 10dobie po cc zdjeli szew i super wszystko sie goilo

madamama, alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    ja lezalam plackiem nawet glowa nie krecilam bo slyszalam ze po cc a dokladniej znieczuleniu moga wystapic migreny itd

Ale potem jak najszybciej wstać trzeba, tak? Bo chyba wszystkie piszecie, że ważne, by szybko zacząć wstawanie, dzięki temu do formy wraca się szybciej?

sjr9qqa.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Ale potem jak najszybciej wstać trzeba, tak? Bo chyba wszystkie piszecie, że ważne, by szybko zacząć wstawanie, dzięki temu do formy wraca się szybciej?
    z tego co widze i slyszalam to zalezy od szpitala bo ktos pisal ze po 8godz wstawal a ja dopiero po 24 przychodzi polozna i mowi ze idziemy pod prysznic i pomaga we wszytskim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:48

Limerikowo lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z ciekawosci pytam Dziewczyn ktore maja planowana cc na ktory tydzien najprawdopodobniej Was umowia?

zpbndf9hsafopz9u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po cc kazali wstawać jak odejdzie znieczulenie, znaczy wróci czucie w nogach :) a że ja miałam cesarkę przed 18 to dopiero następnego dnia z rana wstałam :) teraz będę miała podobnie :) tylko postaram się małego przystawić wcześniej do cycki :)
    oczywiście najgorzej wstać i zrobić pierwsze parę kroków a potem to z górki :)
    u mnie ja tam specjalnie nie pielęgnowałam tej blizny. Była zaklejona opatrunkiem i kazali tego nie moczyć w miarę możliwości :) zagoiło się szybciutko i zaraz po 7 dniach zdjęli szwy :) bardzo szybko doszłam do siebie :) mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie :) ta sama ręka będzie ciąć i zszywać to spodziewam się, że z tą samą precyzją ;)

Margotka mnie na pojutrze :) to będzie już zaczęty 40 tydzień :) ale u mnie z zaskoczenia ta cesarka wyszła bo był planowany naturalny poród. Decyzja zapadła w tamten piątek :) blizna się rozeszła na macicy i za duże ryzyko porodu naturalnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:52

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba, ale dopiero jak pozwolą - ja po narkozie leżałam plackiem 8h i dopiero wtedy rozruch pod prysznic

Myłam się białym jeleniem, po cewnikowaniu trzeba się podmywać (to od razu z blizną) przy każdym siusianiu no i dużo się wietrzyłam - miałam pojedynczy pokój, więc mogłam wietrzyć się już od pierwszego dnia

Jak się blizna zagoi to koniecznie kup maść na bliznę - ja używałam Cepan dwa, czasem trzy razy dziennie - blizna jest "piękna", co mówi mi każdy lekarz przy badaniu :) Moja siostra ma małą bliznę z czasów dzieciństwa i do tej pory jest fioletowa i brzydka, więc to naprawdę ważne, żeby zacząć dość szybko smarować

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    a tak z ciekawosci pytam Dziewczyn ktore maja planowana cc na ktory tydzien najprawdopodobniej Was umowia?

u mnie jest 39, ale nie wiem, czy nie jest to spowodowane obłożeniem w szpitalu (bo chcieli mnie odesłać do innego)

sjr9qqa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Niesforna, może wybierz się do lekarza z tą nogą. a masz żylaki? ja miałam troszkę przed ciążą, a w ostatnim czasie się pogorszyło :( gin powiedział tylko-nie wygląda to źle i pytał czy boli. moim zdaniem jest inaczej.
    wczoraj miałam skurcz w tej nodze z żylakami, dziś patrzę i nowy dość spory wyskoczył :/ chyba w ciąży się nie leczy tak czy siak, oprócz maści i dozwolonych tabletek..
    Nie mam żylaków, ani nic takiego.
    Po nocy zeszła ta opuchlizna, zobaczę co jeszcze się będzie działo dzisiaj.
    Jutro mam usg u gina, to się najwyżej zapytam, czy coś z tym robić czy to normalne.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    trzeba, ale dopiero jak pozwolą - ja po narkozie leżałam plackiem 8h i dopiero wtedy rozruch pod prysznic

Myłam się białym jeleniem, po cewnikowaniu trzeba się podmywać (to od razu z blizną) przy każdym siusianiu no i dużo się wietrzyłam - miałam pojedynczy pokój, więc mogłam wietrzyć się już od pierwszego dnia

Jak się blizna zagoi to koniecznie kup maść na bliznę - ja używałam Cepan dwa, czasem trzy razy dziennie - blizna jest "piękna", co mówi mi każdy lekarz przy badaniu :) Moja siostra ma małą bliznę z czasów dzieciństwa i do tej pory jest fioletowa i brzydka, więc to naprawdę ważne, żeby zacząć dość szybko smarować

Ok, cepan na liście do kupienia. Wypakowałam tantum rosa, ale może niepotrzebnie? Podmywanie po cewnikowaniu wystarczy płynem do higieny, czy jednak spakować to tantum?

sjr9qqa.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, moja blizna wygląda mniej więcej tak
    http://www.rossnet.pl/skarb/artykul,jak-pielegnowac-blizne-po-cesarskim-cieciu,541
    :) niestety jest dość wysoko, bo to nie było planowane cc tylko szybka akcja, ale biodrówek i tak nie lubię ;)

używałam tylko białego jelenia w płynie

madamama lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się podmywałam płynem do higieny intymnej.
    jeśli chodzi o maść na bliznę to mi od razu w dniu zdjęcia szwów ginka wypisała na receptę specjalną bactrim chyba się nazywała. Blizna jest prawie niewidoczna :) tylko w jednym miejscu lekki zadziorek jest - widocznie coś poddźwignęłam za wcześnie, ale biały a nie ioletowy więc i tak mało widać :)

to u mnie ta blizna jest jeszcze mniej widoczna, jakby ktoś lekko kredką pociągnął :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:58

madamama, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy jak po drugiej cesarce będzie wyglądała, ale mnie tam też specjalnie nie zależy, żeby jej nie było bo i tak nigdy tego miejsca nie wystawiam na światło dzienne ;) a dla mnie samej czy dla męża nie przeszkadza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 11:00

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mi się przypomniało, że po cc w miejscu blizny i trochę naokoło przez jakiś czas nie ma czucia :)

MonikaS, Tusia84 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    właśnie mi się przypomniało, że po cc w miejscu blizny i trochę naokoło przez jakiś czas nie ma czucia :)
    prawda, i nawet takie dziwne uczucie jest jak się dotyka skóry :) na początku nie mogłam się przyzwyczaić a teraz już ok :) tzn dalej jak dotykam to tak dziwnie :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cepanu czy contractubex mozna uzywac od ok. Tygodnia od zdjecia szwow (jak juz jest podgojone, nie na zywa rane). Tak na prawde to jaka bedzie blizna zalezy od wlasciwosci skory i oczywiscie umiejetnosci osoby tnacej i szyjacej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 11:12

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    o, moja blizna wygląda mniej więcej tak
    http://www.rossnet.pl/skarb/artykul,jak-pielegnowac-blizne-po-cesarskim-cieciu,541
    :) niestety jest dość wysoko, bo to nie było planowane cc tylko szybka akcja, ale biodrówek i tak nie lubię ;)

używałam tylko białego jelenia w płynie

to moja jest niżej ja w szoku byłam bo jest tak krótka i malutka, że jej nie widać praktycznie mam ją w tym miejscu gdzie końcówka włosków łonowych rośnie :)

dokładnie nie ma czucia to jest dziwne na początku ale później już ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 11:13

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to później po cc proponowali mi przeciwbólowe środki i ja też prosiłam raz ale na ból głowy. A cięte miejsce mnie tak mocno nie bolało, żeby wymagać przeciwbóli. Do domu dali receptę na ketonal forte. Nie wiem - może to po znieczuleniu głowa bolała, ale wtedy byłam przekonana, że to przez współlokatorkę bo jej się za przeproszeniem gęba nie zamykała, dziecko jej non stop płakało 24 godziny na dobę a jeszcze jej chłopak przesiadywał u niej non stop i człowiek już miał dosyć wszystkiego - najzwyczajniej w świecie był wykończony...
    obiecałam sobie, że jak tym razem na taką lokatorkę trafię to pójdę prosić o przeniesienie do innej sali żeby się tak nie męczyć. Bo to była jakaś masakra... jeszcze ja wtedy martwiłam się o to, że mój Michał drugi dzień nie je tylko śpi a ta mi non stop jakieś durne pytania zadawała jak dziecko jakieś. Już nawet nie pamiętam, ale były na zasadzie dlaczego kot miauczy...

u mnie blizna jest też tam gdzie włosy zaczynają rosnąć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 11:18

ivv, madamama, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ