X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

Magda, a metodę 3xS Stosujesz? ;)

3xS, mówisz? No nie stosuję, seks od czasu ciąży donoszonej był chyba tylko raz, bo niestety w stanie w jakim teraz jestem nie jest on dla mnie żadną przyjemnością, wręcz czuję duży dyskomfort, więc nic na siłę. Drugie S to stymulacja sutków, jak dobrze kojarzę? No więc czasami potarmoszę je w kąpieli, ale niestety na niewiele to się zdaje :/ A co to jest, to trzecie S? Sport? Sprzątanie? na jedno ani na drugie nie mam siły :( Więc czekam...

Co do pomocy po powrocie do domu z maluszkiem, to u nas pechowo się złożyło, że mój Dawid nie może wziąć wolnego, wręcz ma 2 tyg nadgodzin, bo koordynuje postój w pracy, który zaczyna się 6-go czerwca, więc zostaje mi się modlić, żebym urodziła do tego czasu, bo może okazać się, że nie będzie miał kto mnie zawieźć do porodu :/

A tak poza tym, to jestem wściekła, bo coś mi się stało z matrycą w laptopie, cały czas monitor jest jakby przyciemniony i nie można go rozjaśnić. Dodam, że ma dopiero kilka miesięcy, wrrr... Będę musiała zawieźć do reklamacji, ale najpierw muszę zgrać wszystkie ważne dokumenty, no i zdjęcia... a tak mi się chce zezloszczony.gif

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję, że wciąż w dwupaku.:) Ale jakoś mam już dosyć komputera i mało mnie ostatnio.;)

Galanea, eta, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn z nadciśnieniem- przy jakim ciśnieniu kierowali Was do szpitala? Bo dziś była u mnie położna i sie okazało że mam ciśnienie 148/97 a na drugim ciśnieniomierzu 150/98. Byłam w szoku bo teraz w ciąży zawsze miałam ciśnienie max 100/60. Po kilku pomiarach wpisała mi to w kartę ciąży i mówi że mam zmierzyć za godzinę i jak rozkurczowe będzie podbiegało pod 100 to mam jechać do lekarza lub szpitala.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Mówiłyście coś o tym, kto będzie z Wami po porodzie - u mnie mąż od razu chce iść na dwa tygodnie tacierzyńskiego, a potem ma już zaplanowany urlop, więc pewnie ponad miesiąc będzie ze mną. Jak go nie puszczą na tacierzyński, to rozważy zwolnienie na opiekę nade mną. Plus teściowa przyjeżdża w drugiej połowie czerwca - co do tego to akurat mam mieszane uczucia, ale ona sobie nie wyobraża inaczej, więc niech przyjeżdża :) Tylko gotować będę ja, bo jak będzie gotować ona, to będziemy jeść mięso z mięsem ;)

Aaa, no i chciałam Wam powiedzieć, że już praktycznie jestem sama - męża nie ma do końca tygodnia, wraca na weekend i wybywa na dwa tygodnie... Dobrze, że mam rodziców i siostrę blisko.

Haha mięso z mięsem, to zupełnie jak moja teściowa... :D wczoraj na szybko chciała nieplanowanego grilla robić, ja mówię, że nie ma nic na sałatkę. a ona, że samej kiełbasy też można pojeść. tylko ja tak nie umiem :P

Modelka, eta, Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn z nadciśnieniem- przy jakim ciśnieniu kierowali Was do szpitala? Bo dziś była u mnie położna i sie okazało że mam ciśnienie 148/97 a na drugim ciśnieniomierzu 150/98. Byłam w szoku bo teraz w ciąży zawsze miałam ciśnienie max 100/60. Po kilku pomiarach wpisała mi to w kartę ciąży i mówi że mam zmierzyć za godzinę i jak rozkurczowe będzie podbiegało pod 100 to mam jechać do lekarza lub szpitala.
    Ja dostalam wczoraj natentychmiastowe skierowanie do szpitala przy cisnieniu 140/90...

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak rozkurczowe będzie ok 95 to mam jechać. Gdyby nie ta babka to by mi do głowy nie przyszło że mam takie ciśnienie- kiedyś przy takim czułabym się koszmarnie a tu nic, nawet głowa mnie nie boli. No nic, zobaczymy za chwilę.

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wkleiłabym zdjecie mojego synusia ale nie wiem jak :(.

• evas Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ze mną na sali leży dziewczyna własnie z ciśnieniem 140/95, ma tez opuchnięte kończyny i z wyników wyszło, że w moczu jest białko. A to jest stan poważny i trzeba monitorować malucha.

Może się okaże że teraz będziesz miała mniejsze, może wizyta położnej tak na Ciebie zadziałała. Ale jeśli nic się nie poprawi, to kieruj się od razu na szpital. Porobią Ci badania i będziesz widziała co i jak. Lekarz w gabinecie nic Ci nie poradzi.

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka ja proponuję wejść na fotosik.pl dodać zdjęcie i skopiować link - tam będą wymienione, które linki do czego i między innymi będzie link na forum.
    :)
    z niecierpliwością czekam na zdjęcie synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:57

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:
    Dziewczyny wkleiłabym zdjecie mojego synusia ale nie wiem jak :(.

Kochana wchodzisz na http://pl.tinypic.com
    Wybierz plik ze zdjęciem, rozmiar: message board , i kliknij prześlij teraz, byc może pojawi sie napis do przepisania w ramce to trzeba przepisać, jesli nie to zdjęcie załaduje się na serwer automatycznie, i wyskoczy kilka kodów z których wybierzesz: Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych - skopiuj ten kod z ramki i wklej w wiadomości :) Mam nadzieje że sie uda :)

Widziałam że MonikaS juz mnie uprzedziła, :D obie jak widac z niecierpliwościa czekamy na fotke twojego synusia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:59

MonikaS, weronikabp lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie mam wziąć tylko swoje rzeczy czy te do porodu i dla małego od razu też? Kurcze nie wiem jak to teraz zrobić. Powiem szczerze, że bym się nie pogniewała, jakby małego w następnym tygodniu wyciągnęli. Jeśli uznają, że już może wychodzić to niech go wyciągają :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Dziewczyny jak myślicie mam wziąć tylko swoje rzeczy czy te do porodu i dla małego od razu też? Kurcze nie wiem jak to teraz zrobić. Powiem szczerze, że bym się nie pogniewała, jakby małego w następnym tygodniu wyciągnęli. Jeśli uznają, że już może wychodzić to niech go wyciągają :)

Ja mialam tak spakowaną torbę jak szłam do szpitala żeby być przygotowana na każda ewentualność, nawet gdyby mala przyszła na świat :)
    Z pewnością wystarczy jak zmieścisz podstawowa wyprawkę jeśli masz małą torbę, resztę zawsze można dostarczyć w późniejszym czasie...
    Dobrym pomysłem jest też spakowanie 2 walizek oddzielnie chyba że szpital ma jakieś ograniczenia ... Moja prowadząca gin az się uśmiała na mój widok z gigantyczna torbą, ale ja się czułam pewnie i ograniczyło mi to stresu :D że czegoś nie będę miała, a mąż nie będzie mial jak dowieźć

Galanea, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, ja mam torbę z rzeczami małego ze sobą. W razie jakby coś się działo, to jestem przygotowana. Nie chcę się stresować tym, że mały się urodzi a ja będę musiała czekać aż mi rzeczy dowiozą.

Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak myślę, ale jak się okaże, że porobią badania i mnie wypuszczą? Ustalą termin na później to niepotrzebnie będę to wszystko targała.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakos to cisnienie skacze- niecala godz temu mialam 149/92 a teraz 130/88. Ale spada a to najwazniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 14:51

Limerikowo, evas, Modelka lubią tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast jak już uważasz, możesz mieć torbę w bagażniku samochodu i jej nawet nie wypakowywać , jak lekarze cos zadecydują to wtedy po nia wrócisz do samochodu, dla mnie to lepsze niż później kombinować... ale sama zadecydujesz :)

• alexast Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    Alexast jak już uważasz, możesz mieć torbę w bagażniku samochodu i jej nawet nie wypakowywać , jak lekarze cos zadecydują to wtedy po nia wrócisz do samochodu, dla mnie to lepsze niż później kombinować... ale sama zadecydujesz :)

jasne, ale prędzej czy później mąż pojedzie samochodem do domu i torba razem z nim. Myślę, że w piątek mnie od razu ciąć nie będą. Jak coś to dopiero w poniedziałek. Do tego czasu mąż zdąży dowieźć torbę małego.
    Bardzo bym chciała, żeby go wyciągnęli w poniedziałek :) będzie już ciąża donoszona.

Evelineq lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast my podczas akcji poniedziałkowej rzeczy wzięliśmy do bagażnika. Nie targaliśmy ich jednak na SOR tylko mąż miał przynieść w razie "wu".

Martynika wiem, że już ci ciężko ale wytrzymaj jeszcze trochę, zaraz będziecie w domu.

Modelka -> mięso z mięsem to idealne i ulubione danie mojego teścia. Za każdym razem tłumaczy mi (a do męża dzwoni, żeby pamiętał i mnie pilnował), że jako ciężarna powinnam jeść mięso co najmniej dwa razy dziennie, bo jego wnuczka nie może być zagłodzona.

Ale powiem wam, że jestem zszokowana, bo to zazwyczaj przyszłe babcie tak szaleją, a tutaj przyszły dziadek. :D

Gorzej się dzisiaj poczułam i położyłam się do łóżka mówiąc do Bartka żeby pokroił mięso. A on za chwilę przychodzi ze słowami: "Wstajemy moja królewno" i przed oczami mam talerz z obiadem. No szok. Dobrze, że lepiej się już czuje. :) Z tym, że zaśliniłam cała poszwę na poduszce, jenyy jaki wstyd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 14:50

eta, sunset, Limerikowo, evas, ivv, Modelka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz po kroplowce, ale niestety jakos slabo na nia reaguje :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej. Ja juz po kroplowce, ale niestety jakos slabo na nia reaguje :(

Może potrzebna większa dawka? Co mówią lekarze?

Mnie wczoraj takie skurcze bh wieczorem złapały, że już myślałam, że wyląduję u Ciebie ;) Póki co się uspokoiło.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ