MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalka ponowię pytanie - esej napisany?
Ja od wczoraj cały dzień się zastanawiam co ja mam o zrobienia w czwartek, bo coś na pewno mam zrobić. I tak się zadręczam od wczoraj cały czas, aż tu nagle mnie oświeciło i zdziwiło jednocześnie. Okazało się, że przecież czekam na czwartkową wizytę u lekarza NalkiKurczę Nalka, Twoje wizyty przeżywam już tak jak swoje
Trzymam mocno kciuki i czekam na wiadomości od razu po wyjściu z gabinetu
Na którą masz wizytę?
Nalka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przyszła dzis paczka z karuzelą Tiny Love:) Mielismy jeszcze nie kupowac ale mój mąż to taki w gorącej wodzie kąpany
Oto ona: Ale dodam że my kupowalismy uzywanąStan bardzo dobry wogóle nie zniszczona, i za połowe ceny
A propo truskawek , ja już mam takie duze, pysszne i czerwoniutkie w ogródku:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 15:22
Galanea, sunset, alexast, Nalka, Limerikowo, evas, eta, nutka lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
ja też już po truskawach
Sunset a za mną chodzą bułki na parze z jagodami, ale do tych trzeba jeszcze poczekaćchociaż w sumie mrożone można kupić... jagody mrożone znaczy się
ogarnęłam większość chaty. Jeszcze Michasia pokój, ale to chyba jutro. A może dzisiaj, ale późniejMuszę jeszcze spaghetti zrobić. Kurcze - brakuje mi miejsca na ubrania.
nie mam nawet możliwości tego zmienić ehhh muszę znowu chodzić upychać po kątach. Jak ja tego nie lubię.
Paula - nie szkodzi, zapewne dadzą Ci drugą kroplówę. Od razu na mało którą działadla mnie kazali cały czas chodzić i co chwilę prysznic brać gorący
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 15:41
sunset, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
karolina1990 wrote:Mam pytanie do dziewczyn z nadciśnieniem- przy jakim ciśnieniu kierowali Was do szpitala? Bo dziś była u mnie położna i sie okazało że mam ciśnienie 148/97 a na drugim ciśnieniomierzu 150/98. Byłam w szoku bo teraz w ciąży zawsze miałam ciśnienie max 100/60. Po kilku pomiarach wpisała mi to w kartę ciąży i mówi że mam zmierzyć za godzinę i jak rozkurczowe będzie podbiegało pod 100 to mam jechać do lekarza lub szpitala.
monalisa lubi tę wiadomość
-
Sunset przepraszam, nie zauważyłam, że pytałaś. Ogłaszam wszem i wobec, że esej napisany i wysłany, tylko nie wiem czy przyjęty, ale nie zamierzam się tym przejmować. Najwyżej powiem, że jestem już w szpitalu i niczego poprawiać nie będę, wyjątkowo ocena 3,0 mi wystarczy.
Sunset wiesz, że ja mam tak samo z Tobą? Miłe jak ktoś tak o nas myśli. A już w ogóle ciekawi mnie ile te nasze córcie finalnie będą ważyć, skoro mamy takie same sytuacje praktycznie. Jutro mam wizytę ale USG dopiero w piątek na 9:00 i potem KTG. Postaram się dać znać jak najszybciej.sunset, evas, eta, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi też kazali chodzic .. najpierw dali mi na 2godziny, jakaś tam reakcja była ale słabo wiec dała jeszcze na godzine eh mam skurcze ale za rzadkie te skurcze.. Położna mówi że może coś ruszyć ale ja już słabo w to wierze...
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
plus a propos nadcis mi ost wyniki z pon morfologia/mocz ok wyszly,wazne by kontrolowac jak sie jest na tabsach,mysle jeszcze o odczynie Coombsa (takie zalecenie jst w ulotce Dopegytu), ale to chyba juz po pologu zobaczymy jak bedzie z tym cis, lecz czuje ze tez tabsy beda w uzyciu
ginka mowila tez dzis, ze przy skurczach cis wybija i jesli beda duze wartosci to tez wskazanie do cc bo naczynia w lozysku sie kurcza
Paula jak bedzie slaby postep porodu mimo wywolywania to przewiduja rozumiem u Ciebie opcje CC?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 15:54
-
Nalka - będziesz pytała swojego lekarza o komentarz w sprawie stanowiska tamtego lekarza ze szpitala? Jestem bardzo ciekawa co by Ci powiedział, skoro on nie widzi większego problemu.
Ale widzisz, z drugiej strony, tego lekarza wczoraj, u którego robiłam te dopplery, też specjalnie nie wzruszyło że mała jest 3 tygodnie do tyłu.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
O matko, znowu smaki robicie
Już bym te bułki szykowała na kolacje, ale nie mam dzisiaj truskawek i raczej jak mąz będzie wracał z pracy to już nie kupi
Paula trzymam kciuki, ze jednak ruszy akcja u Ciebie , czasami to trochę trwa , ale jestem dobrej myśli i mocno wspieramWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 15:59
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Mi też kazali chodzic .. najpierw dali mi na 2godziny, jakaś tam reakcja była ale słabo wiec dała jeszcze na godzine eh mam skurcze ale za rzadkie te skurcze.. Położna mówi że może coś ruszyć ale ja już słabo w to wierze...
nie mysl tak negatywnie
w koncu ruszy
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, mam zamiar mu pokazać dokumentację jaką dostałam z SOR'u, przekazać obawy innego lekarza. Na dokładkę w piątek przed KTG idę na usg do lekarza, który robił mi USG połówkowe i jako pierwszy powiedział, że mała wygląda na młodszą ciążowo. Z tym wynikiem udam się na SOR i tam zdecydują czy wezmą mnie już do szpitala, czy mam czekać.
No ci lekarze, są jacyś dziwni, powinno to być jakoś ujednolicone. A nie tu ciężarne denerwują!Limerikowo, Agusia2312, sunset lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Nalka słabo pocieszające to wręcz przeciwnie tym bardziej że szyjka miekka i rozwarcie jest...
To nie ja! To NataliaK tak słabo pociesza! Ja trzymam kciuki żeby ruszyło, bo naprawdę się powoli zamęczysz kochana.sunset lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka wrote:To nie ja! To NataliaK tak słabo pociesza! Ja trzymam kciuki żeby ruszyło, bo naprawdę się powoli zamęczysz kochana.
przeciez w koncu urodzi,nic nie trwa wiecznie, to niech zobaczy jakie tu ciezkie przypadki mam
I przeciez to jasne ze tez trzymam kciuki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 16:05
Nalka lubi tę wiadomość