X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, to maszeruj do wanny, albo pod prysznic, jeśli to poród to powinny bóle się nasilić.
    A może się przemęczyłaś i dlatego plecy cię bolą.

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Topa, to maszeruj do wanny, albo pod prysznic, jeśli to poród to powinny bóle się nasilić.
    A może się przemęczyłaś i dlatego plecy cię bolą.
    Bolą od wczoraj i brzuch jak na okres - nic po za tym. Śluzu jest dużo i gęstego. Nic wezmę prysznic i zobaczę co i jak

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas jak patrzę na twoje paseczki to minka mi się uśmiecha bo ja mam tak samo :-)29 dni do porodu :-)

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem taka szczęśliwa! Nie wiem czy pamiętacie historię dziewczyny z mojej sali szpitalnej. Tej, której w 20-tym tc odchodziły wody i miała cesarkę, dziecko dostało 1 ptk w skali Apgar.

Dostałam właśnie smsa od niej i pisze, że malutka jest nadal w inkubatorze, waży już ponad kilogram i wszystko wygląda dobrze :) A minął już z miesiąc. Tak się cieszę, miałam już czarne myśli, a teraz widzę, że naprawdę cuda się zdarzają :)

weronikabp, AISAK, evas, Tusia84, excella, Evelineq, MagdaO, sunset, balonik, alexast, eta, Modelka, Limerikowo, ivv, monalisa, czekajajaca, nutka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dziewczyny, jestem taka szczęśliwa! Nie wiem czy pamiętacie historię dziewczyny z mojej sali szpitalnej. Tej, której w 20-tym tc odchodziły wody i miała cesarkę, dziecko dostało 1 ptk w skali Apgar.

Dostałam właśnie smsa od niej i pisze, że malutka jest nadal w inkubatorze, waży już ponad kilogram i wszystko wygląda dobrze :) A minął już z miesiąc. Tak się cieszę, miałam już czarne myśli, a teraz widzę, że naprawdę cuda się zdarzają :)
    super - cuda się zdarzają ;-)

Galanea, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena strasznie się ciesze że z malutką jest dobrze nie tak dawno właśnie o nią pytałam , a my własnie czekamy na kuzynkę z jej chłopakiem zrobiłam wieczniki z bitą smietana mniam :) ( uwielbiam ) no i pizzę mają przywieść bo mam ochote na fast fooda :P

Galanea, evas lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Magdą nie ma co się dopatrywać spuchniętych warg.. odchodzącego czopa.. czy bóli miesiączkowych, a nawet twardnień brzucha.. poród to poród jak się zacznie to się go nie przeoczy.. :) dla mnie też nie ma co się nakręcać.. każda chce urodzić przed terminem lub w terminie i nie chce przenosić.. jednak ani porodu się nie wymusi.. ani nie zatrzyma jeśli już się zacznie. :)

Galanea, MagdaO, evas, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też zaliczyłam grilla :) objadłam się kiełbaski :P było pysznie, miło i wesoło.. mam kochaną rodzinkę zawsze jest zabawnie i przesympatycznie :D ach jakie mam szczęście, że jest nas wszystkich tak dużo i że tak świetnie się dogadujemy ;)

Galanea, weronikabp, MagdaO, evas, ivv, nutka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, kolejne info od Pauli:

Franek waży 3330g i ma 53cm. Paula karmi piersią i jak dobrze pójdzie, to w poniedziałek wychodzi do domu :)

Jej, ale dobrych wieści, uśmiech nie schodzi mi z ust :)

Tusia84, Evelineq, sunset, weronikabp, evas, alexast, eta, Limerikowo, monalisa, czekajajaca, Agusia2312, nutka, Paula222 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena - takie cuda dodają wiary ... cieszę się że ta maleńka istotka tak walczy :) aaaa i dzięki za super wieści od Pauli :)

Agusia, u mnie też pizza poszła w ruch i lody :D ajjj od dawna za mną fast food chodził :D

Topa i jak tam się czujesz po tym prysznicu ?

Tusia masz rację, tak indywidualnie reagują nasze organizmy, że nie da się sugerować jedynie objawami... bywały tu takie które zaćmił kręgosłup i jechały rodzić, a inne maja tą przypadłość od miesiąca i nic z tego, ale prawda jest taka że chyba łatwiej w tym trwać jak się ma nadzieję że to może już :D Niedługo wszystkie urodzimy, bo tak musi być :D I na pewno porodu nie przeoczymy bez względu na to czy bóle będą trwały kilka czy kilkanaście godzin :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 21:23

Tusia84, Galanea, weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wspaniałe wiadomości Galanea :)

Weronika, a Natalia się odzywała do Ciebie?

Galanea lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    Topa i jak tam się czujesz po tym prysznicu ?
    dzięki,że pytasz ;-) nadal czuję się jakoś dziwnie -boli brzuch i plecy jak na miesiączkę

monalisa lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea super wiadomość!! Mam nadzieje ze u mojej koleżanki o której Wam pisalam ze szpitala ze w 23 tc zgladzila sie szyjka tez bedzie happy end. Pozdrów Paule od nas cieputko :-)
    Tusiu ja żałuje ze nie mam blisko brata i jego rodziny, bo tez uwielbiam z nimi spędzać czas. Rozumiem Twoją radość :-)

Niestety z rodziną K to juz jest inaczej, oni nie maja takiej więzi miedzy sobą, jakoś tak chłodno i sztywno, szkoda.. czasem to czuje sie tam jak inkubator, bylebym szczęśliwie urodzila członka ich rodziny, a to co ze mną to nieistotne. Dobrze ze mój k jest zupełnie inny i fantastycznie sie czuje kiedy spędzamy czas z moim bratem i jego rodziną.

Dzis mam taki refleksyjny dzien..duzo rożnych przemyśleń.
    A pochwa kluje bardzooooo.

Natalia nie odpisala na smsa. Dam znać jak tylko cos od niej przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 21:30

Galanea, Tusia84, evas, ivv lubią tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    dzięki,że pytasz ;-) nadal czuję się jakoś dziwnie -boli brzuch i plecy jak na miesiączkę

No ja też tak mam dzisiaj cały dzień, , do tego miałam kilka skurczy , ale przeszły, taka nasza uroda chyba :D

• topa42 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest Weronika? Natalia co u ciebie? Wogóle trzeba list gończy wysłać bo laski się nie odzywają- a może są na porodówce ?

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    No ja też tak mam dzisiaj cały dzień, , do tego miałam kilka skurczy , ale przeszły, taka nasza uroda chyba :D
    No chyba tak ale takich długich twardnień brzucha jeszcze nie miałam - czas pokaże ;-)w poniedziałek zapytam gina co i jak :-)

Evelineq lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas - nie powinnaś juz brać chyba nospy, jeżeli porod grozi ci w każdej chwili.
    Nie wiem co na to twój lekarz, ale mi się tak skojarzyło, ostatnio położna mi opowiadała jak mieli przypadek,że dziewczyna prawie zeszła, bo brała nospe w trakcie porodu (po kryjomu) a potem macica jej się nie chciała obkurczyc i się prawie wykrwawila, żadne leki nie działały - a dostała jakieś dwie ampułki jakiegoś super leku ( 1 ampułka koszt 7000zl). Cudem się udało ja uratować, dopiero po wszystkim jak doszła do siebie to powiedziała ze brała nospe... Strasznie się tego słuchało... Ciężko sobie wyobrazić nawet.

Dziewczyny podowiadujcie się u swoich lekarzy do kiedy można brać jakie leki, bo jak widać, zwykła nospa - a mogła doprowadzić do tragedii.

Limerikowo lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nospy nie biorę - jestem teraz tylko na magnezie w poniedziałek zapytam gina czy już odstawiamy
    ale dziwie się dziewczynie - jak można brać coś po kryjomu :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 21:38

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czasie porodu z Zuzką dostawałam nospę dożylnie, więc nie wiem. Może po prostu ją przedawkowała.

Limerikowo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Ja w czasie porodu z Zuzką dostawałam nospę dożylnie, więc nie wiem. Może po prostu ją przedawkowała.

No inaczej na pewno jest pod kontrolą lekarza i zależy w jakiej fazie porodu pewnie też, a ona doprowadziła do takiego stężenia, że jak już urodziła to nospa nadal działała.

MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ