X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea nie ma żadnych reguł jak widac, nie zdziwie sie jeśli pierwsza urodzisz ;-))
    mi jakoś słabo i coraz bardziej boli kręgosłup :-((

Kto wie.. Mojej mamie wody odeszły 2 tyg przed terminem jak wstawiała pranie :P Żadnych objawów wcześniej nie miała. Za to z moim bratem była tydzień po terminie, zaczęły się skurcze i bóle krzyżowe, a pęcherz płodowy musieli przebijać. Każdy poród jest inny. :)

A jak Ci słabo, to może spróbuj poleżeć trochę? A ten kręgosłup to cały boli czy krzyż?

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea- idę wstawiać pranie.:P

Mąż mnie rozpieszcza;P Nakupił mi znów truskawek, więc siedzę i zajadam.:) A i jeszcze robię olejowanie włosów, chyba jasne czym.:)

A Gabriel się trzyma rękami i nogami tego brzucha mojego.:)

Galanea, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Kto wie.. Mojej mamie wody odeszły 2 tyg przed terminem jak wstawiała pranie :P Żadnych objawów wcześniej nie miała. Za to z moim bratem była tydzień po terminie, zaczęły się skurcze i bóle krzyżowe, a pęcherz płodowy musieli przebijać. Każdy poród jest inny. :)

A jak Ci słabo, to może spróbuj poleżeć trochę? A ten kręgosłup to cały boli czy krzyż?
    Na dole kochana, łapie i puszcza co kiilka minut

• nutka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika- a to nie jest objaw? Podobno właśnie na dole kręgosłup pobolewa na początku;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - to chyba coś się dzieje jednak , wygląda porodowo... na moje oko

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis o 11.15 przyszla na swiat Oliwia. 3470 g i 53 cm mojego szczescia :)

Niesforna, weronikabp, balonik, Galanea, Paulina1986, NataliaK, Evelineq, Duchess, nutka, maggda, vikus001, Bea_tina, czekajajaca, evas, kambel, sunset, AISAK, excella, Modelka, Mucha, Tusia84, Limerikowo, alexast, Judi2014, Martynika, topa42, ivv, Paula222, MagdaO lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje!
    Czekamy na zdjęcie Kruszynki :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Rodzące dziewczyny życzę jak najmniej bolesnych porodów i szybciutkich :)
    Ja w końcu mam dzisiaj w miarę dobre samopoczucie bo ostatnio to jakaś masakra była. Rano mały słabo się ruszał a tego nie lubię, ale coś na szczęście ruszył :)
    Życzę miłego dnia, żeby ciąża jak najmniej ciążyła.

Galanea, weronikabp, vikus001, evas lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Na dole kochana, łapie i puszcza co kiilka minut

Brzmi jak bóle krzyżowe :) Regularne? Bo to podobno zaczyna tak ćmić, a później coraz mocniej.

Karolina - Ogromne gratulacje!!!! Jak się czujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 12:44

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratuluję Ci, odpoczywajcie sobie i szybko wracajcie do domku.

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    dzis o 11.15 przyszla na swiat Oliwia. 3470 g i 53 cm mojego szczescia :)
    Karolina cudownie:-)) gratulacje !!!!!! Ale szybko poszlo :-)))

Dziewczyny,nie chce fałszywych alarmów, więc czekam, macica mi nie twardnieje, więc mysle ze same bole krzyzowe to jeszcze nie porod? :-) ale jeśli nie przejdzie i beda regularne to dzwonię do położnej oczywiście :-)

Galanea, vikus001, ivv lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina matko jedyna co za ekspress z Ciebie :D :D :D gratulacje

weronikabp, Duchess, vikus001, AISAK, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Karolina matko jedyna co za ekspress z Ciebie :D :D :D gratulacje

No właśnie chciałam to samo napisać... Gratuluję z całego serca, czekam na fotkę i opis porodu w wolnej chwili :) A teraz odpoczywajcie i nabierajcie sił :)

• Duchess Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, gratulacje!!!! NataliaK ma rację- ekspres z Ciebie:) czekamy na foteczkę i opis porodu w wolnej chwili.

Weronika, dawaj znać czy oprócz bóli z kręgosłupa dochodzą Ci jakieś inne objawy, może coś się dzieje nareszcie! :)

Teraz trzymamy kciuki, za pozostałe dziewczęta, które dziś walczą na porodówkach. Buziaki:-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 12:55

weronikabp, vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje!! Wszystkiego dobrego!

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    No właśnie chciałam to samo napisać... Gratuluję z całego serca, czekam na fotkę i opis porodu w wolnej chwili :) A teraz odpoczywajcie i nabierajcie sił :)

Evelineq, co za zgodność w naszych wpisach ;)

Evelineq lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, polecam branie udziału w konkursach na stronie Rossmana jeśli macie zarejestrowane te karty Rossnę. Ja wzięłam udział w jakichś dwóch w marcu lub kwietniu i właśnie kurier mi przywiózł dwa duże balsamy dla kobiet w ciąży z Lirene! a ja nawet nie pamiętam co to był za konkurs ;)

i jeszcze z ciekawostek to właśnie wywaliłam korki w mieszkaniu- odkamieniałam czajnik sodą zgodnie z instrukcją z jakiejś stronki, piana poszła górą podczas gotowania i trach. Ciekawe, czy ten czajnik mi jeszcze ruszy w ogóle :) ale miałam chwile stresu i oblały mnie poty ;)

weronikabp, vikus001, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - serdeczne gratulacje !!! Szybko poszło :)

Ja po ktg. Skurcze są, ale pojedyncze i niebolesne. Jak by nie wykres, to bym w ogóle nie wiedziała, że je mam.
    Nie zapowiada się na poród w terminie, ale kto wie. Jak same piszecie każdy poród jest inny i może akurat okaże się, że skurcze najdą nagle , wody odejdą i raz dwa urodzę :):)

Miłego dnia !

Galanea lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 9.00 podlaczyli mi kroplowke z oxy, godzine pozniej odeszly wody i wtedy skurcze juz byly okropnie bolesne. Skurcze parte mialam tylko dwa- mala sama wychodzila, mam niewielkie pekniecie ale trzeba bylo szyc. a jak u Ciebie Natalia?

czekajajaca, Duchess, Evelineq, evas, weronikabp, maggda, vikus001, sunset, AISAK, Galanea, excella, Modelka, Tusia84, Paulina1986, Mucha, Limerikowo, Niesforna, ivv, MagdaO lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany jak szybko :) i w dodatku tylko dwa skurcze parte! Karolina, jesteś niesamowita!!! :)

weronikabp, vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ