MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivv- szafa genialna, i widzę moje ulubione sówki
hehehe , spisaliście się z mężem nie powiem
Evas- to dzisiaj już grzecznie odpoczywaj : )
Ale mam lenia dzisiaj ... nie chce mi się nawet iść do sklepu ... A Hanka szaleje i się rozpycha na wszystkie strony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 10:01
ivv, evas lubią tę wiadomość
-
Ivv, to mamy odwrotnie - ja właśnie przez brak seksu codziennie NIE mogę już w ciąży wytrzymać
A mnie moja Mama dziś zaskoczyła kolejną rzeczą - powiedziała mi właśnie, że ani z pierwszym, ani z drugim dzieckiem nie miała regularnych skurczy... No to jak ja poznam, że zaczęłam rodzić?ivv lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModelka wrote:Ivv, to mamy odwrotnie - ja właśnie przez brak seksu codziennie NIE mogę już w ciąży wytrzymać
A mnie moja Mama dziś zaskoczyła kolejną rzeczą - powiedziała mi właśnie, że ani z pierwszym, ani z drugim dzieckiem nie miała regularnych skurczy... No to jak ja poznam, że zaczęłam rodzić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 10:10
NataliaK, ivv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRewolucjaSięDzieje wrote:Kobietki, a co u Monalisy? wiadomo coś?
Modelka - no właśnie, moja położna też mi ciągle powtarza, że porodu po prostu nie da się przegapić, choć każdy przechodzi to inaczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 10:39
Modelka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Natalia, Limierkowo, Karolina - trzymam kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie i żebyście dziś tuliły swoje maluszki
Ja dziś mam jakiś słaby humor... Chyba dopada mnie jakaś depresja, że nic się nie dzieje, że porodu ani widu, ani słychu. Ja wiem, że to mały i natura sami zdecydują kiedy... Ale takie to denerwujące trochę jest. 4 miesiące leżnia plackiem, oszczędzania się, nic nie robienia, bo zagrożenie porodem przedwczesnym, a jak mogę rodzić to d**a, nic się nie dzieje
Mały od dwóch dni jakiś spokojniejszy. Niby się rusza, i jak zacznie to naliczę te 10 ruchów, ale jakieś takie powolne i ospale te ruchy. Nie wiem czy to normalne, czy mam się zacząć niepokoić?
Ehhh idę się zaraz ogarnę, i lecę na jakiś spacer, zakupy, może mi się humor poprawi...
Miłego dnia wszystkimNataliaK, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Modelka wrote:Powiedziała, że po prostu "wiedziała, że to już"...
Ale właśnie wszystkie znajome, które już rodziły mówią mi ten tekst "jak się zacznie akcja porodowa, to na pewno będziesz wiedziała, że to już".
Ale po czym będę wiedziała? -
nick nieaktualnyWystapila nagla cesarka i zostalam odsunieta na dalszy plan hyhy
ale juz leze na porodowce,robi sie zapis i kroplowka juz czeka i na mnie patrzy
evas, Niesforna, Evelineq, weronikabp, Galanea, Duchess, maggda, Tusia84, Paulina1986, czekajajaca, vikus001, AISAK, Modelka lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:no właśnie, kto ma numer do Monalisy, wczoraj nie było żadnych newsów od Niej..
Modelka - no właśnie, moja położna też mi ciągle powtarza, że porodu po prostu nie da się przegapić, choć każdy przechodzi to inaczej.
Jak będę miała jakieś wieści to na pewno Wam przekażę.weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monalisa napisała, że dzisiaj wychodzi. Ma 2,5 cm rozwarcia, skurcze tez są, ale nie postępuje poród, a wywołują dopiero po terminie, więc nic jej na przyspieszenie nie dadzą.
Jak tylko będzie w domu to się odezwie, już nie może się doczekać aby poczytać co u Was słychaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 11:30
weronikabp, Galanea, AISAK lubią tę wiadomość
-
sunset wrote:Jeśli mogę ci coś poradzić odnośnie herbatek, to w aptekach sa takie fajne, w zielonych opakowaniach ekspresowe, nie pamiętam firmy. Piłam je przy Hani. Broń Boże nie kupuj rozpuszczalnych,bo to sama maltodekstryna, która może powodować jeszcze większe wzdęcia (bo to cukier pod inną postacią) a kopru i ziol to tam promile są.
Edit: znalazłam - firma MioBio
tak tak, to prawda- na opakowaniu można przeczytać że tych cukrów to chyba z 90% w tych granulowanych herbatkach-także ani ja nie piłam na laktację ani synkowi nie dawałam, lepiej kupić zaparzane ziółka:)
sunset, weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość
-
evas wrote:Monalisa napisała, że dzisiaj wychodzi. Ma 2,5 cm rozwarcia, skurcze tez są, ale nie postępuje poród, a wywołują dopiero po terminie, więc nic jej na przyspieszenie nie dadzą.
Jak tylko będzie w domu to się odezwie, już nie może się doczekać aby poczytać co u Was słychać
takie jeżdżenie w tą i z powrotem może być frustrujące:( tym bardziej, że Monalisa pewnie ma bóle co potrafi nieźle wymęczyć przed właściwym porodem.
MagdaO też się nieźle wymęczyła tymi wycieczkami do szpitali już nie wspominając oinnych naszych forumowych mamusiach które dzisiaj walczą z oksytocyną. Nie ma mocnych na takie sprawy...ale nagroda za to wszystko to jest dopiero coś!
No i budujące jest to, że lista czerwcowych dzieciaczków po drugiej stronie brzuszka przekroczyła już magiczną 10!
weronikabp, evas, vikus001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDuchess Twoje wpisy zawsze mnie podnoszą na duchu, dzięki kochana
)
ja od wczoraj mam bóle w kręgosłupie, a taką miałam nadzieję, że ten rodzaj bólu będzie mi oszczędzonyech nic to, widocznie wszystko jest mi pisane
Duchess, ivv, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Karolina, Limerikowo, Natalia - kciuki, kciuki, kciuki!
Biedna Monalisa się wymęczy.
Ja spodziewałam się, że po 37 tygodniu zacznie mi się multum objawów, a tu ani skurczy przepowiadających, ani bóli miesiączkowych, ani nic, poza zmęczeniem i bólem w pachwinie podczas chodzenia. Dzisiaj w nocy obudził mnie silny skurcz.. ale w łydce
I tak to jest, najpierw każą leżeć pół ciąży, a później cisza. Muszę chyba zakupić ten olej kokosowy i wziąć się za częstsze przytulanki, bo póki co nie przynoszą rezultatówSprzątanie, spacery i codziennie moje schody też nic nie dają
Chociaż kto wie, może po prostu mnie weźmie z nienacka i tyle
Powodzenia na wizytach, powodzenia w szpitalach. Wyczekuję dziś kolejnych bobaskówweronikabp, NataliaK, Duchess, balonik, evas, Mucha, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Weroniko, bo to sama prawda jest- już niedługo!!!
już niedługo te pachnące niemowlaczki, bezzębne dziąsełka i wyprasowane ciuszki pójdą w ruch
od października na to czekamy!
ja jutro też już będę miała ciążę donoszonąweronikabp, Galanea, evas, Mucha, vikus001, sunset lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny