X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK- no u mnie też spokój , dzisiaj mnie skurcz przywitał ale co z tego jak jeden i cisza… To czekamy u Ciebie do poniedziałku, ja pewnie po KTG jutro też niewiele wskóram , tak bym po cichu chciała żeby mnie w niedzielę wzięło , bo mąż w domu :D

Martynika – Artur ślicznie rośnie : ) Zazdroszczę wspólnych nastrojowych wieczorów ;) Tak się nie mogę już doczekać mojej Hani …

Excella – gratuluję donoszonej ciąży, teraz tylko czekać aż dzieciaczek się zdecyduje wyjść na ten świat :) Chociaż jeszcze chwilę niech sobie posiedzi w mamy brzuszku…

Karolina- trzymam kciuki, nie bój się, wszystko będzie dobrze :)
    Limerikowo- Powodzenia <3
    NataliaK – Franiu już do Ciebie wychodzi :) A cioteczki z forum czekają :D

Duchess – jak zadziała to i ja zacznę pić, heheh

Kambel – fajnie że zaglądasz do nas, może jakaś foteczka Kajki ?

Ja wprawdzie wstałam ale coś nieprzytomna jestem , coś bym chciała ale nie wiem sama co :D Przypomniało mi się że moja sąsiadka najstarsza pokoleniowo w okolicy wczoraj jak mnie spotkała to stwierdziła że mam brzuch jeszcze wysoko i rodzic nie będę ... Oby nie miała racji i obym była takim przypadkiem że brzuch opadnie tuż przed porodem jeśli faktycznie jest wysoko, bo mi sie wydaje że już sobie opadł :D

weronikabp, vikus001, Limerikowo, sunset, evas, NataliaK, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo, Karolina, Natalia - bardzo mocno trzymam kciuki ! Już niebawem powitamy Wasze pociechy :)

Ja lecę zaraz na ktg, ale coś czuję, że poczekam na jakąkolwiek akcję, bo żadnych skurczy już nie czuję.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Co do opadniętych brzuchów, to rozmawiałam wczoraj z położną, która powiedziała mi, że nie ma reguły z tym brzuchem. Czasami brzuch jest wysoko, a akcja porodowa się może zacząć, więc nie powinnam na to zwracać zbytnio uwagi. Oby miała rację, bo mi tez jeszcze brzucho nie opadł :)

Evelineq, weronikabp, vikus001, Limerikowo, NataliaK, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq, ja też mam brzuch wysoko (chociaż i tak już niżej, niż był), a moja Mama twierdzi, że jej brzuch w ogóle nie opadł przed porodem. Więc na to na szczęście nie ma reguły.

Ja rozpoczynam (serio) regularne medytacje, mające skłonić Młodego do przyjścia na świat jak najszybciej. Już nie wiem, co robić - seksu brak (bo męża brak), suty masuję, skakać na piłce jeszcze będę, herbatkę z liści malin piję. JA JUŻ NIE MOGĘ WYTRZYMAĆ W CIĄŻY! Już chcę, żeby Młody był na zewnątrz :)

Natalia, Karolina, Limerikowo - trzymam kciuki!

Evelineq, Martynika, Limerikowo, Duchess lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Super ze juz idziecie na spacer. Pogoda ma być dziś ladna.

A co tam Go meczy brzuszek ? Może bączka puscic nie może ? Próbowalas delikatnie docisnać mu nóżki do brzuszka ? Może sie odgazuje jak w tym tkwi problem.

A u mnie już ciąża donoszona, hurra. Możemy rodzić :)

Tak, masowałam brzuszek, dociskałam nóżki, pomagało i zasypiał ładnie, ale za godzinę była powtórka z rozrywki i tak ciągle.Wstąpię do apteki, zapytam o jakieś herbatki :).

Hej, rodzące, trzymam mocno kciuki! Dawajcie znać!

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Modelka jak także bym chciała, żeby Marcelina zdecydowała się w końcu przyjść na ten świat. Jutro mam termin porodu, a tu ani widu, ani słychu jak to mówią. Co do przytulanek, to mogę zapomnieć, bo mąż przewrażliwiony, że dzidzi coś zrobi :) Pozostało mi chodzenie po schodach, ale mieszkamy na parterze, więc też nic z tego. Na sobotę zaplanowałam natomiast dłuższą pieszą wycieczkę, może to pomoże, a jak nie to będę cierpliwie czekać do następnego piątku :) Mi także już brzuch przeszkadza, jak mam się przewrócić w nocy z boku na bok, to czuję się jak hipopotam i muszę się odpychać od męża, bo inaczej nie dałabym rady :) Jeszcze trochę i będziemy miały swoje maluchy przy sobie :)

vikus001, Modelka, Limerikowo, sunset, weronikabp, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny dzieki serdeczne za kciukaski, oczywsicie sie przydadza!!
    tez o Was mysle i o W Brzuszkach
    my tak wg planu po 11 wybieramy sie wstepnie, szpital nei zajac i nie ucieknie ;--)), a pewnie i tak zejdzie spokojnie do niedz plus
    noc srednioprzespana, rewolucja na króla byla, nie wiem czy sie czyms strulam czy kiszki sie oczyszczaja o 4 rano z nerwow plus bole brzucha
    zjedlismy sniadanie i idziem popedzic akcje spacerem, moze sie da jakos, maz od dzis zaczal oficjalnie urlop
    w miare mozliwosci tablecik w szpitalu maz przyniesie bym byla z Wami na biezaco, bo potem nie nadrobie jak akcje rozkrecicie na calego ;--))))))))))))))

Tusia84, czekajajaca, Evelineq, weronikabp, Mucha, Galanea, Duchess, Paulina1986 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Ignasia, Madamama serdeczne gratulacje od forumowych cioteczek <3

Witamy na świecie :)

1 leniuta29 – 13 majaOlivka <3 29 maja
    2 kambel – 19 majaKaja <3 12 czerwca
    3 Bankierka – 21 majaStaś Mateusz <3 2 czerwca
    4 vikus001 – 22 majaZuzia <3 30 maja
    5 Martynika – 23 maja Artur <3 4 czerwca
    6 Judi2014 – 28 maja Mikołaj <3 4 czerwca
    7 MonikaS – 30 maja Piotruś <3 5 czerwca
    8 Paula222 – 31 maja Franek <3 20 maja
    9 Agusia2312 – 1 czerwcaMarcel <3 25 czerwca
    10 fler – 1 czerwcaZuzia <3 5 czerwca
    11 MagdaO – 3 czerwcaStaś <3 2 czerwca
    12 madamama – 4 czerwcaIgnaś <3 9 czerwca

Oczekujemy z niecierpliwością ;)

1 Limerikowo – 34 lata, Irlandia, 29 maja - Karolinka <3
    2 NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwcaFranek <3
    3 czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwcaMarcelinka <3
    4 karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca Oliwia <3
    5 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca Hania <3
    6 Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwcaHania <3
    7 Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwcaAnna <3
    8 Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwcaBorys <3
    9 azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca Lenka <3
    10 monalisa – 35 lat, Poznań 14 czerwcaLenka <3
    11 aneczka83 – Zielona Góra 14czerwcaAntoś <3
    12 nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca Gabryś <3
    13 weronikabp – 38 lat, Warszawa, 17 czerwca Pola <3
    14 Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec <3
    15 Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwcaJaś <3
    16 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec <3
    17 onka79 – 35 lat, Birmingham, 22 czerwcaMartynka <3
    18 eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwcaIgnacy <3
    19 sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca Joanna <3
    20 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwcaAlicja Maria<3
    21 Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwcaZosia <3
    22 alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwcaAleksander <3
    23 balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec <3
    24 Tusia84 – 30 lat, 25 czerwcaGabrysia <3
    25 ivv – 34 lata, 25 czerwcaMartynka <3
    26 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) Helenka <3
    27 Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca Maja <3
    28 Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwcaMaksiu <3
    29 Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwcaIga <3
    30 excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwcaTymon <3
    31 monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) Maksiu <3
    32 kropka_1028 czerwca Nikoś <3
    33 topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca Borysek <3
    34 evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwcaBartoszek<3
    35 Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwcaOskar <3
    36 Ala2930 czerwca Mikołaj <3
    37 maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca Zuzia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 08:52

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Tak, masowałam brzuszek, dociskałam nóżki, pomagało i zasypiał ładnie, ale za godzinę była powtórka z rozrywki i tak ciągle.Wstąpię do apteki, zapytam o jakieś herbatki :).

Jeśli mogę ci coś poradzić odnośnie herbatek, to w aptekach sa takie fajne, w zielonych opakowaniach ekspresowe, nie pamiętam firmy. Piłam je przy Hani. Broń Boże nie kupuj rozpuszczalnych,bo to sama maltodekstryna, która może powodować jeszcze większe wzdęcia (bo to cukier pod inną postacią) a kopru i ziol to tam promile są.

Edit: znalazłam - firma MioBio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 09:02

Duchess, Martynika lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mala dalej sie stawia i znowu zaczynaja podawac salbutanol ana 12godz, aby ja uciszyc zeby nie wychodzila jeszcze

Evelineq, Limerikowo lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • sunset Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda- trzymam mocno kciuki żeby wam się udało jak najdłużej!

Karolina, Limerykowo, Natalia - powodzenia dzisiaj, bądźcie dzielne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 09:06

c55fflw1uez1iz08.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dzisiaj wszystkim rodzacym :)

MOj maz tez myslal, ze bedzie mala stukal w glowe podczas przytulanek ;) NIe da sie im wytlumaczyc, ze to nie jest mozliwe. Chociaz chyba tez mu brakuje sexu bo ostatnio sie przelamal :) wiec mam nadzieje, ze teraz nie bedzie mi juz odmawial.

Dzisiaj mam donoszona ciaze! Z tej okazji ide do kosmetyczki na pedicure, potem odwiedzic kolezanke, ktora niedawno rodzila a wieczorem bede ukladac rzeczy malej. A potem Iga moze wychodzic :)

ivv, sunset, Mucha, evas, Limerikowo, Tusia84, Galanea, czekajajaca, Paulina1986 lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    A u mnie mala dalej sie stawia i znowu zaczynaja podawac salbutanol ana 12godz, aby ja uciszyc zeby nie wychodzila jeszcze

Będzie dobrze, ja miałam fenoterol- podobny lek też na 12 h , w sumie przez 36 h non stop, i cały czas mała się stawiała, później magnez i było podobnie, w sumie , te leki to tylko akcję skurczową zamieniły z regularnej w nieregularną , i dopiero teraz jak chcę już rodzic to skurczy brak , albo pojedyncze :D
    Trzymam kciuki, bądźcie dzielne :)

Kota- gratuluję donoszonej ciąży :) hahah ja własnie moje stopy doprowadziłam do ładu , pedicure z frenchem na pazurkach, ale jak na nie patrze to takim kołkom już nic nie pomoże, jakby tak nie puchły :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 09:23

maggda lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Hipp ma herbtke.koperkową, powinna być w rossmanie, Ty sama możesz też pić. Albo może spróbować espumisan.

• ivv Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wywoływane dzieciaczki i ich dzielne mamusie :)

Chciałam Wam pokazać (i oczywiście się pochwalić :P), że szafa dla dzieci została wczoraj oficjalnie skończona:

34t3azb.jpg

Evelineq, Mucha, evas, weronikabp, excella, sunset, Limerikowo, Tusia84, AISAK, RewolucjaSięDzieje, nutka, Galanea, Duchess, maggda, Paulina1986, Martynika, vikus001, topa42 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)
    W końcu odespałam wczorajszy dzień. Tusiu, Weroniko, wiem ze mam się oszczędzać, ale czasem się nie da.
    A więc tak: wczoraj miałam wizytę u lekarza, pojechałam po 11 myśląc, że będzie juz mniej osób w przychodni, a tu nic z tego, zeszło mi się prawie 2 godziny. Pani doktor po badaniu powiedziała tylko "ojej jak nisko, proszę wracać do domu i leżeć". Nie chciała mi powiedzieć co z szyjką. Wysłała mnie jeszcze na KTG do szpitala. Na szczęście to budynek obok, wiec powolutku dotarłam, choć dla mnie to teraz wielki wyczyn. W szpitalu spędziłam kolejna godzinę, zapis wyszedł dobry. Do domu wróciłam o 14:30.
    Chwila odpoczynku, S. wrócił z pracy i pojechaliśmy do USC załatwić "uznanie dziecka poczętego". Teraz od chwili porodu mały będzie miał nazwisko swojego taty, a tata będzie miał do niego wszelkie prawa, będzie mógł podejmować decyzje, gdybym ja nie mogła. No i już po porodzie sam S. będzie mógł odebrać akt urodzenia, nie muszę się stawiać osobiście. Bardzo chcieliśmy załatwić to przed porodem.
    Tak więc dzień aktywny miałam, jak dla mnie to każdy większy ruch to spory wysiłek. Dzisiaj grzecznie leżę.

Madamama wielkie gratulacje, Ignaś jest słodki ;)

Natalia, Limerikowo, Karolina kciuki zaciśnięte :D niech wasze maleństwa przyjdą szybciutko na świat i będą wielką radością dla swoich rodziców ;)

ivv, Limerikowo, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv super szafa :)

Natalia podpięta pod oxy, Franiu a teraz grzecznie bez oporów do dzieła :)

Modelka, Mucha, evas, Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

• Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Dobrej nocki Mamuśki i Mamutki:)

Mati1980 a jak tam u Ciebie wygląda sprawa okołoporodowa? Dzieje się cosik?

Evelineq u mnie skurcze naprawdę coraz rzadsze... Hania czeka na twoja Hanie. Oby nie wzięły przykładu z Frankow:)pozostalo nam 6 dni...
    Pamiętam jak zazdroscilam mamusiom forumowym na różnych wątkach takich donoszonych ciąż...

Miałam miec wizytę w piatek, ale przełożona na poniedzialek. Mam nadzieje ze chociaż małe rozwarcie juz będzie. Mam nadzieje ze przysiady jakoś to wspomogą.
    Nic sie nie dzieje . Na ktg brak skurczy.czop nie odszedł.szynka długa i zamknieta.Cos czuje ze przenosze ta ciąże.Mimo tego ze sex z mężem mam codziennie :)To nic sie nie ruszyło

weronikabp, evas, Galanea, AISAK lubią tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś super dzien! Trzymam kciuki za wszystkie rodzące:-)
    My dziś zaliczymy juz 3 spacerek. Noc średnio przespana bo mądra Judka,czyli ja zjadła sobie wczoraj pół arbuza i mały miał straszne kolki:-( ale arbuz i czereśnie to owoce których nigdy nie potrafiłam sobie odmówić.

weronikabp, ivv, evas, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ivv super szafa :)

Dzięki, myślę, że największe brawa należą się mężusiowi, bo sam ją zaprojektował, zamówił materiały i złożył, a potem zgodził się na te naklejki :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    Nic sie nie dzieje . Na ktg brak skurczy.czop nie odszedł.szynka długa i zamknieta.Cos czuje ze przenosze ta ciąże.Mimo tego ze sex z mężem mam codziennie :)To nic sie nie ruszyło

Mati, dla sexu codziennie to ja mogę chodzić w ciąży 2 lata :P

excella, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ