MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Trzymam mocno kciuki. Niech dzieciaczki się nie wygłupiają i wyjdą szybko na świat.
Kiedyś nawet ojciec przy porodzie nie mógł być a teraz proszę, porody on-line. Fajnie, że można być w kontakcie ze światem to może chociaż na chwilę zapomni się o bólu.evas, NataliaK, weronikabp, Galanea, AISAK, vikus001, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
evas wrote:A w jakiej cenie są już czereśnie?
Ja się nadal nie mogę truskawek doprosića czereśnie też uwielbiam
Evas, a czemu nie możesz się doprosić? Na każdym rogu już są i to tanieI coraz smaczniejsze, bo te pierwsze takie trochę wodniste były.
weronikabp, Niesforna, evas lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie wróciłam ze spacerku i trochę mi się humor poprawił
Oczywiście tez sobie kupiłam truskawek i teraz siedzę pije koktajl z kefiru i truskaweczek, już 3 szklankę taki pyszny
Na czereśnie skusiłam się wczoraj, po 15 zł u mnie były, ale to jeszcze nie to.
A Tusia ogórki małosolne też już zaliczyłam jakiś tydzień temu
Trzeba się teraz najeść tego wszystkiego, bo później nie wiadomo, czy będziemy mogły
Natalia, Limierkowo - trzymam kciuki, żeby wszystko sprawnie poszło!
Ja jutro mam wizytę u gina, no i zobaczymy czy coś tam się rusza. Skurcze jakieś małe czuję co jakiś czas, i straszne kłucie w środku, ale to na tyle.Galanea, balonik, Tusia84, evas, vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dostałam w szpitalu próbkę Oilatum.Małemu, od kiedy był naświetlany lampą na żółtaczkę zaczęła schodzić skóra (to ponoć częsta i normalna reakcja).W sumie już było nieźle, ale pomyślałam sobie-wykąpię go w Oilatum, to już w ogóle będzie super, przecież po tym nie trzeba oliwki.No i kąpaliśmy go wczoraj.
I tak jak przedtem ta skóra była już spoko, tak dzisiaj zaczęła się łuszyć małemu na całym ciele... jak widać wszystko może podrażniać, nawet zajebiste Oilatum.Ja sama do kąpieli kupiłam Ziaję, zobaczymy jak będzie po tym.vikus001 lubi tę wiadomość
-
Martynika, a spróbuj mu zrobić "babciną" kąpiel w krochmalu, a potem delikatnie nawilżyć normalną oliwą z oliwek, może to pomoże?
Poza tym popatrz tutaj:
http://dziecisawazne.pl/5-nietoksycznych-produktow-do-pielegnacji-niemowlat/
Ja co prawda kupiłam "sztuczne" mydełka i oliwkę, ale im więcej czytam, tym bardziej nastawiam się na to, że przejdę na te naturalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:00
Duchess lubi tę wiadomość
-
Polecam analizy chemiczne Sroki...
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
http://www.srokao.pl/2012/10/analiza-kapiel-emolienty.html
Niestety wszelkie problemy skórne są często spowodowane chemią w kosmetykach dla dzieci, oczywiste że nie da się tego uniknąć całkiem, ale producenci znanych marek zaczynają już mylić kolejność i ilość poszczególnych składników w kosmetyku, to co naturalne w kilku procentach a chemia i zapachy na 1 miejscu , żeby ładnie pachniało i robiło wielkie WOWnie w tym rzecz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:00
weronikabp, Modelka, Galanea, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Evelineq wrote:Polecam analizy chemiczne Sroki...
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
http://www.srokao.pl/2012/10/analiza-kapiel-emolienty.html
Niestety wszelkie problemy skórne są często spowodowane chemią w kosmetykach dla dzieci, oczywiste że nie da się tego uniknąć całkiem, ale producenci znanych marek zaczynają już mylić kolejność i ilość poszczególnych składników w kosmetyku, to co naturalne w kilku procentach a chemia i zapachy na 1 miejscu , żeby ładnie pachniało i robiło wielkie WOWnie w tym rzecz
Zarąbiste analizy, dzięki Evelineq. I ja oczywiście nie kupiłam tego, co trzebaNo nic, będę zmieniać.
-
Modelka wrote:Zarąbiste analizy, dzięki Evelineq. I ja oczywiście nie kupiłam tego, co trzeba
No nic, będę zmieniać.
No ja jestem w szoku jak przekopałam chyba wszystkie z tych analiz, załamałam się chusteczkami do pupy... proszkami, a to przecież podstawa , ale i kremy dla kobiet w ciąży potrafią zaszokować składem... ehhh Ja sporo rzeczy kupiłam Hance z rossmana , bo w analizach babydream wypada w porządku a jest taniutki, jak uczuli czy coś, to wywale z czystym sumieniem, patrząc na johnsona , nivea i tego typu to ceny kosmos a sama chemia ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:20
weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Muszę się wyżalić więc piszę: ja cały czas jem, jak już zjem to myślę co zjeść. Nawet jak zrobione są zakupy na kilka co jest bez sensu to i tak to zjadam w jeden dzień. Masakra. Mam wrażenie, że teraz wszystkie moje myśli krążą wokół jedzenia. Zamiast się ruszyć to jem.
weronikabp, Galanea, Evelineq, Duchess, ivv, sunset lubią tę wiadomość
-
No, jeśli chodzi o chusteczki do pupy, to ja je mam tylko "awaryjnie". Sama bardzo źle reaguję na takie nawilżane chusteczki, więc dziecko normalnie zamierzam podmywać wodą. Zaopatrzyłam się w myjki i wodą z delikatnym środkiem myjącym będę dziecko przemywać. Do tego koleżanka poleciła mi zaopatrzyć się w takie wielkie płatki kosmetyczne - podobno świetnie się sprawdzają jako jednorazowa myjka
Balonik - pomyśl, że to już naprawdę niedługo. I ciesz się, że nie objadasz się tak od początku ciążyBo to by dopiero była tragedia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:25
balonik, Evelineq lubią tę wiadomość
-
Modelka wrote:Evas, a czemu nie możesz się doprosić? Na każdym rogu już są i to tanie
I coraz smaczniejsze, bo te pierwsze takie trochę wodniste były.
A mój S. ma focha od tygodnia i zakupy robi według siebie.
Także ja leżę i czekam do poniedziałku aż będe mogła wstać i sama sobie kupię. -
Martynika wrote:Dostałam w szpitalu próbkę Oilatum.Małemu, od kiedy był naświetlany lampą na żółtaczkę zaczęła schodzić skóra (to ponoć częsta i normalna reakcja).W sumie już było nieźle, ale pomyślałam sobie-wykąpię go w Oilatum, to już w ogóle będzie super, przecież po tym nie trzeba oliwki.No i kąpaliśmy go wczoraj.
I tak jak przedtem ta skóra była już spoko, tak dzisiaj zaczęła się łuszyć małemu na całym ciele... jak widać wszystko może podrażniać, nawet zajebiste Oilatum.Ja sama do kąpieli kupiłam Ziaję, zobaczymy jak będzie po tym.
Przerobilam dokladnie to samo....po oilatum mlodej zaczela schodzic skora wiec zaczelam uzywac ziajki i jest o niebo lepiej. Gowniane to oilatum jak dla mnie...sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Evas - tygodniowy foch faceta?! Chyba bym go na księżyc kopniakiem wysłała. Nie daj się! Powinien Ci teraz dogadzać i śmigać po truskawki na rzęsach.
Balonik, nie martw się. Ja tez ostatnio mam apetyt, najgorsze, że całą ciąże mnie ciągnie do słodkiego. Teraz już specjalnie się nie ograniczam, bo wiem, że po urodzeniu będzie dietkaweronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość