X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Tego Twojego sfochowanego to ja mam ochotę... TERAZ mu się na fochy zebrało???
    No własnie mu się czasem zbiera, zazwyczaj jak pieniędzy brakuje, a ostatnio klima w samochodzie się zepsuła i sporo kasy poszło. Ech ten typ już tak ma.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Evas - tygodniowy foch faceta?! Chyba bym go na księżyc kopniakiem wysłała. Nie daj się! Powinien Ci teraz dogadzać i śmigać po truskawki na rzęsach.

Balonik, nie martw się. Ja tez ostatnio mam apetyt, najgorsze, że całą ciąże mnie ciągnie do słodkiego. Teraz już specjalnie się nie ograniczam, bo wiem, że po urodzeniu będzie dietka ;)
    On uważa, że kobieta w ciąży nie ma zachcianek, to są tylko jej fanaberie.
    Ja ogólnie to nie mam apetytu na nic, ale tak truskawek, albo czereśni to bym pojadła.

No i nie chcę się teraz kłócić, bo zaraz zaczynam płakać, a to działa na niego jak płachta na byka i jeszcze bardziej pogarsza sytuację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:44

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    No własnie mu się czasem zbiera, zazwyczaj jak pieniędzy brakuje, a ostatnio klima w samochodzie się zepsuła i sporo kasy poszło. Ech ten typ już tak ma.
    no ale on ma co chwila tego focha, wyślij go na jakieś szkolenie czy coś, masakra po prostu, powinien teraz troszczyć się o Ciebie i dziecko w Tobie a nie miec wiecznie egoistycznego focha. Sorry, ale ja już mam na niego alergię.

vikus001, Galanea, Limerikowo, Niesforna, ivv lubią tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez całą ciąże rosłam, że tak powiem zgodnie z ciążowym planem. W sumie mnie nie przeraża waga tylko to, że cały czas mam jedzenie w głowie. Nie mogę się na niczym skupić. Myślę tylko co by zjeść. Ale takie widocznie uroki :)Powiem, żeby lodówkę na kłódkę zamknęli :)

weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas co znaczy ze dziala to na niego jak plachta na byka? to ze tobie jest zle i tak wlasnie radzisz sobie z emocjami? super! a nie pomysli dlaczego placzesz? fajny facet nie ma co:(

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas - tylko współczuć... wiem co to znaczy chcica na owoce :D bo sama przez jakis czas jak sama nie moglam się zaopatrzyć to było różnie, wieczorem jak mąż po pracy wracał to już nie było świeżych, a rano jak szedł to jeszcze nie było :/ A jak przywiózł z sieciówki, to nawet jeść się nie chciało ...
    A dzisiaj mam takiego lenia że się nie wybrałam, bo do tego wszystkiego straszny skwar u mnie, a mi aż słabo więc też lipa;/ Może jutro :D
    Aaaa w kryzysie zeżarłam nawet mrożonki hahahah ;P

Ale fakt fochy i tego typu zachowanie faceta mnie też drażni... klima w aucie nie jest najważniejsza, a z kasą tak to już jest że raz jest a raz jej nie ma, nie powinien fochem na to reagować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:56

vikus001, weronikabp, Galanea, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas chyba Ci sama jutro tych truskawek podrzucę :) bo dziś już ryneczek zamknięty.

Niesforna, evas, Modelka, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Przerobilam dokladnie to samo....po oilatum mlodej zaczela schodzic skora wiec zaczelam uzywac ziajki i jest o niebo lepiej. Gowniane to oilatum jak dla mnie...
    No, wkurzyłabym się jak nie wiem co, gdybym kupiła to Oilatum, a byłam bliska przed porodem zakupienia wielkiej butli na Gemini.Zrezygnowałam jednak, bo coś mnie tknęło, że to jednak drogie jest i byłoby słabo, gdyby się okazało nie takie jak trzeba.No, to mały mi się łuszczy bardziej, niż po lampach :>.

Dziewczyny, niezmiennie trzymam kciuki :).Zazdroszczę samoistnego odpłynięcia wód, moim trzeba było pomóc.

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    No, wkurzyłabym się jak nie wiem co, gdybym kupiła to Oilatum, a byłam bliska przed porodem zakupienia wielkiej butli na Gemini.Zrezygnowałam jednak, bo coś mnie tknęło, że to jednak drogie jest i byłoby słabo, gdyby się okazało nie takie jak trzeba.No, to mały mi się łuszczy bardziej, niż po lampach :>.

Dziewczyny, niezmiennie trzymam kciuki :).Zazdroszczę samoistnego odpłynięcia wód, moim trzeba było pomóc.

ja wlasnie takowa zakupilam no ale coz...moze komus przypasuje i oddam poprostu

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem ciekawa czy dziewczyny już urodziły :) Mam nadzieję, że albo maluszki są już na świecie albo są blisko.

vikus001, Galanea, evas lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po 2im godz ym ktg, amplitudy baby w miare, wahniecia byly co do dobrostanu i 1en big skurcz
    a teraz skurcze sa ale wiadomo odpieta ja od ktg juz wiec rejestracji zero
    ruszam na maraton po korytarzu moze sie cos rozkreci
    dalej nie ma wyrka i obozujem na hallu ale ok kolacja wlasnie byla
    czl po irl wprawiony w czekaniu i 6h plus :--)))

Galanea, weronikabp, balonik, vikus001, Evelineq, czekajajaca, evas, Tusia84, Duchess lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Jestem po 2im godz ym ktg, amplitudy baby w miare, wahniecia byly co do dobrostanu i 1en big skurcz
    a teraz skurcze sa ale wiadomo odpieta ja od ktg juz wiec rejestracji zero
    ruszam na maraton po korytarzu moze sie cos rozkreci
    dalej nie ma wyrka i obozujem na hallu ale ok kolacja wlasnie byla
    czl po irl wprawiony w czekaniu i 6h plus :--)))

a jak długo tak będą czekać az się rozkręci? bo wody Ci jeszcze nie odeszły? Dalej trzymamy kciuki zeby porządnie ruszyło kochana!

to Natalia już ma porządne skurcze, po odejściu wód, myślę, że lada chwila będzie Franulek :)

Galanea, vikus001, balonik, Mucha, Limerikowo, evas, Tusia84, Duchess lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Muszę się wyżalić więc piszę: ja cały czas jem, jak już zjem to myślę co zjeść. Nawet jak zrobione są zakupy na kilka co jest bez sensu to i tak to zjadam w jeden dzień. Masakra. Mam wrażenie, że teraz wszystkie moje myśli krążą wokół jedzenia. Zamiast się ruszyć to jem.

Ostatnio czytalam jakis artykul, ze wlasnie przed porodem niektore kobiety zaczynaja wiecej jesc bo zbieraja energie do porodu.

Evas jak by moj mial takie fochy to zaraz bym mu je z glowy wybila. A jak by mu sie nie spodobalo to bym go wywalila z domu na pare dni skoro i tak zadnej pomocy z niego a jeszcze trzeba na paluszkach wokol chodzic. NIech sie ogarnie chlop.

Ja tez czytalam analizy sroki i kupilam duzo kosmetykow wedlug jej porad wlasnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 18:00

vikus001, Evelineq, balonik, evas lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u mnie i wody i baby uparte na "nie "tylko i bida
    w takim tempie zagrzeje tu do niedz plus
    po nadcis tab spac mi sie chce jak pierun a wyrka brak
    nie idzie sie na 3 krzeselkach zwinac oddzielonych nijak
    a pospalabym poki jeszcze moge a tak bede jak am komandos bo nocka b slaba dzis 4h tylko snu plus niecale 2.5h dogrywka nad ranem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Ostatnio czytalam jakis artykul, ze wlasnie przed porodem niektore kobiety zaczynaja wiecej jesc bo zbieraja energie do porodu.

UUU to energii za was wszystkie będę miała :) Zobaczymy czy to się sprawdzi...

Galanea lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także kupiłam dużo kosmetyków z porad sroki, ale właśnie wcześniej kupiłam już Oilatum - duża butla z Gemini. Musze dokupić płyn do kąpieli z Rossnmama,a Oilatum oddam najwyżej siostrze, bo jej synek bardzo dobrze reaguje :)

Limerikowo - trzymam wciąż kciuki i oby maraton nie był długi i coś ruszyło.

Natalia pewnie już ma mocne skurcze, myślę ciągle o niej. Co chwilę zaglądam na forum sprawdzić, czy nie ma jakieś informacji, że Franiu już na świecie.

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie ma szans na łóżko? I juz Ci nic nie dają? Żadnej oxy ? Czy masz ten sam balonik zalożony ktory wczoraj Natalia miała?

• Modelka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Evas chyba Ci sama jutro tych truskawek podrzucę :) bo dziś już ryneczek zamknięty.

Eee, Weronika, kiepski pomysł. Lepiej niech Evas jakiegoś miłego kolegę zatrudni, żeby jej przyniósł i dopilnuje, żeby się mąż dowiedział, od kogo te truskawki ;) No, chyba że Ty przyniesiesz, a Evas wymyśli jakiegoś kolegę ;)

Niesforna, evas, weronikabp, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio tez ochote na slodycze non stop a najchetniej lody. Ewentualnie slodkie obiady np. kasza jaglana z lekko zmiksowanymi truskawkami i cukrem mniam :) Niesttey od zeszlego tygodnia mocno ograniczam cukier i slodkie bo sie przerazilam waga mojej mlodej. Jutro mam wizyte wiec trzymajcie kciuki zeby juz tak nie rosla bo nie chce miec cesarki.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Eee, Weronika, kiepski pomysł. Lepiej niech Evas jakiegoś miłego kolegę zatrudni, żeby jej przyniósł i dopilnuje, żeby się mąż dowiedział, od kogo te truskawki ;) No, chyba że Ty przyniesiesz, a Evas wymyśli jakiegoś kolegę ;)
    Widzę, że się przejęłyście moją truskawkową zachcianką :P
    Wytrzymałam juz tyle, to i do poniedziałku dam radę, a wtedy zjem całe 2 kg :D

9bsp388.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ