MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciągnie cyca co 2-3 godz w nocy tylko 3 pobudki ale śpi koło mnie w łóżku bo jak wlozymy ja do lozeczka to pół godz i płacz a tak to śpi jakby dziecka nie było. Ostatnio z kupka mamy problem więc ja stosuje mini dietke a Kaji zaparzylam dziś koper włoski dodatkowo rozcienczylam pół na pół z woda i od razu widać było ulgę .
Tusia84, vikus001, Galanea, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
No dziewczyny, życzę Wam porodów jak Karoliny
A Karolinie gratuluję
Ja dziś po wizycie, mała jest duża (cokolwiek to nie znaczy) i jej się nie spieszy, następna wizyta 18 czerwca i pani dr nie spodziewa się żadnych akcji przed tą datą, bo szyjka się nie da...
Z ciekawych rzeczy jak jej powiedziałam, że szkoda, bo już donoszona i mogłaby mała wyskoczyć szybciej, to pani dr do mnie, że jak to, przecież jeszcze kilka dni do donoszonej - musi być skończone 38 tygodni (choć jak mówi, po 36 skończonym nie ma obaw, bo już są rozwinięte płuca, ale lepiej trochę dłużej). Także tak jak myślałam coś to uvu kręciTusia84, vikus001, Galanea, Duchess, weronikabp, sunset, Mucha lubią tę wiadomość
-
ivv wrote:No dziewczyny, życzę Wam porodów jak Karoliny
A Karolinie gratuluję
Ja dziś po wizycie, mała jest duża (cokolwiek to nie znaczy) i jej się nie spieszy, następna wizyta 18 czerwca i pani dr nie spodziewa się żadnych akcji przed tą datą, bo szyjka się nie da...
Z ciekawych rzeczy jak jej powiedziałam, że szkoda, bo już donoszona i mogłaby mała wyskoczyć szybciej, to pani dr do mnie, że jak to, przecież jeszcze kilka dni do donoszonej - musi być skończone 38 tygodni (choć jak mówi, po 36 skończonym nie ma obaw, bo już są rozwinięte płuca, ale lepiej trochę dłużej). Także tak jak myślałam coś to uvu kręciMi położna od początku mówiła, że 2 czerwca u mnie donoszona, a ovu na 26 pokazywał.
weronikabp, sunset lubią tę wiadomość
-
kambel wrote:Tydz temu było juz 2010 gr jutro wizyta poloznej więc pewnie będzie ważona.sama jestem ciekawa ile przybrała.
Weronika- juz od tyg jesteśmy w domku .
Ależ delikatniusia dziewczynka:) można patrzeć i patrzećweronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Ivv to ciekawe co powiedziała Twoja p doktor bo mój już tydzień temu powiedział na wizycie, że za tydzień odpuszczamy wizytę bo będzie 37 skończony zacznie się 38 i ciąża już donoszona można rodzić
Ale jak mowi balonik, wazne ze dzieci juz są bezpieczneTusia84, Duchess, balonik, evas, ivv, Galanea, Niesforna lubią tę wiadomość
-
Wpisałam sobie w necie i na wszystkich stronach pokazuje 37 tydzień jako donoszona a urodzone przed 37 tyg uznawane za wcześniaki lub dzieci przedwcześnie urodzone. No ale google to ne medyczne książki.
Chociaż ja Kubę rodziłam 37tydz i jakoś 3 dni (musiałabym sprawdzić) i był traktowany normalnie jako dziecko donoszone.evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyivv wrote:Mimo wszystko ciekawe jak to jest z medycznej strony - tzn w książkach
Nie ważne, bo jak pisze Weronika dzieci są bezpieczne, ale ciekawość mnie i tak trochę zżera
Donoszona od 37w 2 książkach które mam tez tak przyjmują. Kiedys przyjmowano ze od 38 ale to sie zmieniło.
-
vikus001 wrote:Przerobilam dokladnie to samo....po oilatum mlodej zaczela schodzic skora wiec zaczelam uzywac ziajki i jest o niebo lepiej. Gowniane to oilatum jak dla mnie...
Moja córcia tez po oilatum coś miała bo się strasznie darla po wyciągnięciu z kąpieli - ale już kiedyś o tym wspominałam jak był temat emolientow.vikus001 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyivv wrote:Weronika miała taką okropną skórę po johnsonie (w szpitalu) i jak ją kąpałam w emolientach to w aptece mi pan powiedział, że na początku może jeszcze bardziej schodzić, bo musi się skóra zregenerować
Evelineq lubi tę wiadomość
-
U Nalki niestety terapia bez większych rezultatów, wiec w niedziele lub poniedziałek będą jej wywoływać poród. Na szczęście będzie juz w 40 tygodniu, tylko Ania malutka będzie - ok.2400g.
Trzymajcie kciuki za dziewczyny!ivv, vikus001, Tusia84, Evelineq, Galanea, evas, Niesforna, MagdaO, Duchess, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Johnson to chyba największe chemiczne świństwo, mnóstwo dzieci ma alergie na te chemiczne oliwki, ja sama tez mam.
U nas w szpitalu był Johnson, ale już podobno nie ma. Faktycznie gorszej firmy nie ma
Dobranocweronikabp lubi tę wiadomość
-
sunset wrote:U Nalki niestety terapia bez większych rezultatów, wiec w niedziele lub poniedziałek będą jej wywoływać poród. Na szczęście będzie juz w 40 tygodniu, tylko Ania malutka będzie - ok.2400g.
Trzymajcie kciuki za dziewczyny!
Pozdrów ją od nas.. trzymamy mocno kciuki za nią i Anięevas, sunset lubią tę wiadomość