X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w.niedziele wszystko zamkniete :)

• Kota Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, w sumie najwazniejsze to nastawic sie pozytywnie. Poogladam filmiki jak karmic dziecko po cesarce, maz powiedzial, ze jak bede chciala to wykupimy pojedynczy pokoj i zostanie ze mna na noc zeby podawac mala do karmienia i przewijac. Juz bym chciala miec ja przy sobie wiec w poniedzialek pewnie bede blagac o jak najszybszy termin.

MOdelka mnie tez bardzo bola sutki, nie moge chodzic w staniku, jedyny jaki zniose przez pare godzin to sportowy.

Co do sexu to ostatnio mam wrazenie, ze bym mogla caly czas, tylko ten brzuchol mi przeszkadza :/ czuje sie taka niezdarna przez niego.

AISAK, Duchess, sunset, vikus001, Modelka lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota w noc po cc maleństwo zabierają, "żebyś nabrała sił". A na następny dzień jesteś już na chodzie więc jest ok. Ja po cc karmiłam i do tej pory karmie spod pachy, na rogalu do karmienia i Małemu to pasuje, a ja mam wolną rękę w razie czego:)

AISAK, alexast, sunset lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    A co do miednicy miałam mierzona w szpitalu gdy tam leżałam, ale wymiarów nie mam. I szczerze nie wiem czy ktoś będzie brał to pod uwagę jak przyjadę rodzic.
    No właśnie podobno się mierzy przy przyjęciu do porodu, żeby w ogóle ocenić czy jest szansa na poród sn. Bo przy dużym dziecku może wystąpić niewspółmierność miednicowo-głowkowa (za duża główka dziecka w stosunku do miednicy).

sunset lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ciekawe jak Nalka, wpisałam ją na dziś, ale chyba jeszcze cisza, wiadomo coś?:)

Nalka jeszcze w dwupaku, trochę jej się uspokoilo. Lekarz mówił jej ze może jutro urodzi.

Modelka lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna masz rację, mierzą przy przyjęciu przed porodem, bo do samego końca kości miednicy się rozchodzą i nie ma sensu mierzyć wcześniej. Teoretycznie powinni też zrobić usg i zmierzyć dziecko, ale to zależy od szpitala. Poza tym tak naprawdę zależy wszystko na jakiego lekarza i jaką położną się trafi.

AISAK, Niesforna lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Kota w noc po cc maleństwo zabierają, "żebyś nabrała sił". A na następny dzień jesteś już na chodzie więc jest ok. Ja po cc karmiłam i do tej pory karmie spod pachy, na rogalu do karmienia i Małemu to pasuje, a ja mam wolną rękę w razie czego:)
    A wygodnie się z takiej pozycji karmi? Pierwsze słyszę a rodzę drugie dziecko :-) Ja to tak tradycyjnie karmiłam he he he

zem3i09keg891u11.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tej pozycji musiałam skorzystać kilka razy jak się Hania obraziła na jeden bok i trzeba było ze tak powiem zrobić ją w konia :-) wtedy taka pozycja jest rewelacyjna :-) ale musze przyznać ze jak się z nią dojdzie do wprawy to jest bardzo wygodna bo masz wolna rękę a dzidziuś sobie je i leży wygodnie na rogalu np.

Kota - cesarka się nie martw, po 12 godzinach stawiają cie na nogi a wcześniej dziecko nie jest głodne, bo jeszcze ma zapasy :-) szczerze mówiąc to mnie bardziej bolało obkurczanie macicy przy karmieniu niż rana po cięciu

c55fflw1uez1iz08.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika i jak tam sytuacja? coś zamilkłaś?

Natalia jak pierwsze chwile z Franciszkiem?

Tak się cicho robi na wątku chyba nie przed burzą z której narodzą się dzieciaczki ;)

vikus001 lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie jestem w nastroju do pisania. Czytam Was cały czas, ale pisać nie bardzo :/ chyba jakaś depresja mnie łapie, to pewnie od tego leżenia w łóżku. Czuję się jak inkubator :( W niedzielę wstaję i zaczynam normalnie funkcjonować, przede wszystkim muszę do ludzi wyjść, bo zgłupieję.

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja dziś nie jestem w nastroju do pisania. Czytam Was cały czas, ale pisać nie bardzo :/ chyba jakaś depresja mnie łapie, to pewnie od tego leżenia w łóżku. Czuję się jak inkubator :( W niedzielę wstaję i zaczynam normalnie funkcjonować, przede wszystkim muszę do ludzi wyjść, bo zgłupieję.

Evas już tak mało leżenia Ci zostało :) dasz radę kochana.. i będziesz mogła szaleć do samego porodu.

evas, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ja jestem po usg i dziecko zdrowe wydaje sie plamki juz prawie nie widac

Duchess, Galanea, Modelka, sunset, ivv lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo urodzila:-) widzialam na watku irlandzkim:-)

Evelineq, czekajajaca, Galanea, nutka, vikus001, MagdaO, evas, weronikabp, Modelka, Tusia84, Mucha, sunset, ivv lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie pozycja spod pachy jest super :) wiadome, nie dla kazdego, ale ja jakos wymyslilam, ze chce tak i tak robie:) a ze mam spory biust, to przynajmniej widze co sie dzieje:) raz probowalam klasycznie, to mi nie szlo wcale. Może jestem jakas dzika:P

Limerikowo gratulacje, bardzo czekałam na ta wiadomość:D Jak o każdej z Was;P

MagdaO, sunset lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Limerikowo. Czytałam, że nacierpiała się biedna :( Niech teraz wypoczywa z Malutką.

Weronika, jak tam? Byłaś na IP?

U mnie dziecko się tak rzuca teraz w brzuchu, że mam wrażenie, że mi go zaraz rozerwie :/

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LImerikowo gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 23:53

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo GRATULACJE !!! Czekamy na foteczke dzidzi :)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - gratuluję , wycierpiałaś się , poród ciężki ale Karolinka jest już z Wami, szacun także dla twojego męża, który dzielnie wytrwał przy Was :)
    Odpoczywajcie i nabierajcie sił teraz :)

Galanea - moja Hanka też ma jakąś głupawkę, skóra skórą na brzuchu ale szyjka mi zaraz odpadnie... takie wygibasy wyprawia...

vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, wielkie gratulację :)

Co do karmienia z pod pachy to ja też preferuję tę pozycję, jest mega wygodna dla mnie i dla Stasia, ale karmimy się również w tradycyjny sposób, a nocą na leżąco :)

evas, vikus001, sunset, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo serdeczne gratulacje ;-) Nareszcie Karolinka jest z Wami :D szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

9bsp388.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ