MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny, w sumie najwazniejsze to nastawic sie pozytywnie. Poogladam filmiki jak karmic dziecko po cesarce, maz powiedzial, ze jak bede chciala to wykupimy pojedynczy pokoj i zostanie ze mna na noc zeby podawac mala do karmienia i przewijac. Juz bym chciala miec ja przy sobie wiec w poniedzialek pewnie bede blagac o jak najszybszy termin.
MOdelka mnie tez bardzo bola sutki, nie moge chodzic w staniku, jedyny jaki zniose przez pare godzin to sportowy.
Co do sexu to ostatnio mam wrazenie, ze bym mogla caly czas, tylko ten brzuchol mi przeszkadzaczuje sie taka niezdarna przez niego.
AISAK, Duchess, sunset, vikus001, Modelka lubią tę wiadomość
-
Kota w noc po cc maleństwo zabierają, "żebyś nabrała sił". A na następny dzień jesteś już na chodzie więc jest ok. Ja po cc karmiłam i do tej pory karmie spod pachy, na rogalu do karmienia i Małemu to pasuje, a ja mam wolną rękę w razie czego:)
AISAK, alexast, sunset lubią tę wiadomość
-
AISAK wrote:A co do miednicy miałam mierzona w szpitalu gdy tam leżałam, ale wymiarów nie mam. I szczerze nie wiem czy ktoś będzie brał to pod uwagę jak przyjadę rodzic.
sunset lubi tę wiadomość
-
Niesforna masz rację, mierzą przy przyjęciu przed porodem, bo do samego końca kości miednicy się rozchodzą i nie ma sensu mierzyć wcześniej. Teoretycznie powinni też zrobić usg i zmierzyć dziecko, ale to zależy od szpitala. Poza tym tak naprawdę zależy wszystko na jakiego lekarza i jaką położną się trafi.
AISAK, Niesforna lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:Kota w noc po cc maleństwo zabierają, "żebyś nabrała sił". A na następny dzień jesteś już na chodzie więc jest ok. Ja po cc karmiłam i do tej pory karmie spod pachy, na rogalu do karmienia i Małemu to pasuje, a ja mam wolną rękę w razie czego:)
Ja to tak tradycyjnie karmiłam he he he
-
Ja z tej pozycji musiałam skorzystać kilka razy jak się Hania obraziła na jeden bok i trzeba było ze tak powiem zrobić ją w konia
wtedy taka pozycja jest rewelacyjna
ale musze przyznać ze jak się z nią dojdzie do wprawy to jest bardzo wygodna bo masz wolna rękę a dzidziuś sobie je i leży wygodnie na rogalu np.
Kota - cesarka się nie martw, po 12 godzinach stawiają cie na nogi a wcześniej dziecko nie jest głodne, bo jeszcze ma zapasyszczerze mówiąc to mnie bardziej bolało obkurczanie macicy przy karmieniu niż rana po cięciu
-
Ja dziś nie jestem w nastroju do pisania. Czytam Was cały czas, ale pisać nie bardzo
chyba jakaś depresja mnie łapie, to pewnie od tego leżenia w łóżku. Czuję się jak inkubator
W niedzielę wstaję i zaczynam normalnie funkcjonować, przede wszystkim muszę do ludzi wyjść, bo zgłupieję.
vikus001 lubi tę wiadomość
-
evas wrote:Ja dziś nie jestem w nastroju do pisania. Czytam Was cały czas, ale pisać nie bardzo
chyba jakaś depresja mnie łapie, to pewnie od tego leżenia w łóżku. Czuję się jak inkubator
W niedzielę wstaję i zaczynam normalnie funkcjonować, przede wszystkim muszę do ludzi wyjść, bo zgłupieję.
Evas już tak mało leżenia Ci zostałodasz radę kochana.. i będziesz mogła szaleć do samego porodu.
evas, vikus001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak dla mnie pozycja spod pachy jest super
wiadome, nie dla kazdego, ale ja jakos wymyslilam, ze chce tak i tak robie:) a ze mam spory biust, to przynajmniej widze co sie dzieje:) raz probowalam klasycznie, to mi nie szlo wcale. Może jestem jakas dzika:P
Limerikowo gratulacje, bardzo czekałam na ta wiadomośćJak o każdej z Was;P
MagdaO, sunset lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Limerikowo - gratuluję , wycierpiałaś się , poród ciężki ale Karolinka jest już z Wami, szacun także dla twojego męża, który dzielnie wytrwał przy Was
Odpoczywajcie i nabierajcie sił teraz
Galanea - moja Hanka też ma jakąś głupawkę, skóra skórą na brzuchu ale szyjka mi zaraz odpadnie... takie wygibasy wyprawia...vikus001, Galanea lubią tę wiadomość