MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
No boje sie troche tej cesarki bardziej niz porodu naturalnego. Ze bede obolala, nie bede sie mogla nia zajmowac od razu i bede meic problem z laktacja.
Na dzien dzisiejszy wazyla 3840 gr, glowke ma juz w przekroju na 96 mm co jest sporo chyba od 100 mm jest wskazanie do CC z tego co mowila lekarka. Gdyby byla juz ulozona w kanale rodnym i by sie obnizyla to mozna by zawalczyc o porod naturalny, ale to wyglada tak jak ona by nie miala zamiaru sie urodzic w najblizszym czasie. Lekarka mowi, ze nie ma co sie silic na herozim i ze tylko bym sie wymeczyla a i tak jest duza szansa, ze skonczyloby sie cesarka.weronikabp, Mucha, ivv, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKota wrote:No boje sie troche tej cesarki bardziej niz porodu naturalnego. Ze bede obolala, nie bede sie mogla nia zajmowac od razu i bede meic problem z laktacja.
Na dzien dzisiejszy wazyla 3840 gr, glowke ma juz w przekroju na 96 mm co jest sporo chyba od 100 mm jest wskazanie do CC z tego co mowila lekarka. Gdyby byla juz ulozona w kanale rodnym i by sie obnizyla to mozna by zawalczyc o porod naturalny, ale to wyglada tak jak ona by nie miala zamiaru sie urodzic w najblizszym czasie. Lekarka mowi, ze nie ma co sie silic na herozim i ze tylko bym sie wymeczyla a i tak jest duza szansa, ze skonczyloby sie cesarka. -
nick nieaktualny
-
Topa ja nie byłam w tym tyg na wizycie... mój lekarz powiedział, że to już skończony 37 tydz. mogę rodzić udało nam się dotrwać..
On teraz poszedł na urlop i mówił, że jeśli do 12.06 nie urodzę to mam się umówić na wizytę tak w okolicach 17.06 ale ja się umówiłam na wtorek już to będzie akurat 2 tyg od ostatniej wizytyJak nie urodzę to za kolejne dwa tyg będę już miała wizytę u mojego gina bo będzie po urlopie.
Kota cc nie jest takie złe i straszne jak trzeba to trzeba ja tak miałam z Hanią.. powiem Ci, że teraz też chce rodzić sn ale mój lekarz powiedział, że mam się nie nastawać bo po cc przy przyjęciu do porodu będa badali i sprawdzali i może się okazać, że konieczne jest cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 18:41
-
Kota ja jestem po cc i powiem Ci najwazniejsze jest nastawienie! Ja sie nastawilam ze bede nietomna a szczerze powiedziawszy jak wstalam to staralam sie wszystko sama robic i moze nie w ekspresowym tempie, ale dawalam rade. Teraz 4 tygodnie po jestem w pelni sprawna, w zasadzie samowystarczalna jestem od powrotu do domu, wiec cc nie jest takie tragiczne, wazne zebys byla pozytywnie nastawiona:-)
alexast, Modelka, evas lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Czytam co piszecie o wodzie i aż mi zaschło w ustach!!
Co do gbs to miałam dodatni przy Weronice, dostałam przez 10 dni antybiotyk, a przy porodzie (z racji braku potwierdzenia, że został wyleczony) i tak dostałam. Wczoraj na wizycie pytałam co jeśli teraz będzie dodatni, to powiedziała, że nic nie robimy bo i tak mi dadzą przy porodzie i nie będzie mnie faszerowała bez sensu lekami.
weronikabp, Modelka, Duchess, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
ivv wrote:nie wiem jaka technika ani po co, ale powiem mężowi, że wszystkie robicie to i on musi - ustami
- ehh chyba brak sexu wypala mi mózg he he he
evas, ivv, alexast lubią tę wiadomość
-
Ja zasypiam i się budzę myśląc o seksie... Męża nie ma, to nie mam nawet na co liczyć
A masaż sutków podobno przyspiesza poród, a ja już WYJĘ o poród, chociaż się go trochę boję. Przede wszystkim moja Mama musi pilnować, żeby mnie nie nacinali bez potrzeby.
Znalazłam ciekawe forum "co nas zaskoczyło w porodzie i po" - wklejam link, ale uprzedzam, tylko dla odważnych:
http://babiniec-cafe.pl/viewtopic.php?t=8680&postdays=0&postorder=asc&start=30
-
Topa ty pomyslalas o bitej śmietanie, a mi siara stanęła przed oczami... Ciągle się skrapla.
Limerkowo gdzie ta Twoja dzidzia?
MagdaO wspaniały opis. Powiedz a jak Zuzia zareagowała na braciszka?
EvelineQ widzę Hania zawzięta. U mnie od rana skurcze/napiecia chodzić nie dają... Brzuch tak mi się bardzo obniżył, ze myślałam ze niżej się juz nie da, a jednak się dało.
Nalka a jak tam u Ciebie sytuacja?
Monalisa dalej masz skurcze?
weronikabp, Evelineq, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AISAK wrote:U mnie od rana skurcze/napiecia chodzić nie dają... Brzuch tak mi się bardzo obniżył, ze myślałam ze niżej się juz nie da, a jednak się dało.
-
Weronika kciuki za Ciebie i Polę i za jutrzejsze ktg i ilość wód, oby wszystko było dobrze i poród rozpoczął się sam
Aisak czas najwyższy na skurcze oby przerodziły się w te porodowe
Ja to chyba będę rodziła jak MagdaOłapie mnie trzyma kilka godzin i puszcza i tak już od 3 dni..
Ciekawe jak nasza Limerikowo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 20:37
MagdaO, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny też tak macie że czujecie nacisk taki party na pęcherz ? Wcześniej miałam ale taki że szło to opanować i co godzine dwie do toalety chodziłąm. Chodzę dziś cały dzień do toalety i za 5 minut znów bo mam takie bolesne parcie
Juz zaczynam się martwić bo nigdy tak nie miałam