X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak samo, teraz wiem to tez po sobie, gdybym miała tylko te 3 podstawowe usg z nfz to nie byłabym w szpitalu, nie miałabym tego stresu przez całą ciążę ze dzidziuś wolno rośnie itd, bo ze zwykłego badania wzrostu macicy lekarka zawsze mówiła ze jest ok, dopiero usg pokazywało ze córcia mniejsza. No i bądź to mądra :-)
    Wiadomo ze technika jest potrzebna ale czasami takie badania są błędne i niepotrzebnie denerwują

Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducheess - a nie dostaniesz tego antybiotyku wcześniej, skoro masz jeszcze czas do porodu? Wiem że te dawki co dają przed porodem i w tym tempie strasznie wyjalawiaja organizm, a tak miałabyś go rozlozonego na tydzień. Dowiedz się u swojego lekarza najlepiej.

Duchess lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczeta za info o gbs. nieprzyjemne uczucue ze nosisz w sobie jakies swinstwo ktorego sie nie leczy tylko czeka na porod:-( ja, nerwus i panikara, zaraz mam mysli, ze nie zdaza mi podac. W pierwszej ciazy bylo czysto, wymaz prawidlowy i.nawet sie nie zastanawialam co by bylo gdyby. a moze czosnku duzo bede teraz jadla i on zabije paciorkowca:-P jak czosnek na wampiry ;-)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dowiadywalam u swojej lekarki to jak wyjdzie mi gbs to dostane od razu antybiotyk, zeby moze jeszcze przed porodem postarac sie go pozbyc. Ty Duchess masz jeszcze troche czasu wiec moze sprobuj.

Duchess, sunset lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Ducheess - a nie dostaniesz tego antybiotyku wcześniej, skoro masz jeszcze czas do porodu? Wiem że te dawki co dają przed porodem i w tym tempie strasznie wyjalawiaja organizm, a tak miałabyś go rozlozonego na tydzień. Dowiedz się u swojego lekarza najlepiej.

ooo masz racje. bede pytac o antybiotyk juz teraz. nie chce by mnie przeczyscili tym bardziej ze ja sama ich nie biore jak tylko nie musze...ostatni gdzies na studiach moze byl....tyle ze poczytalam na googlach ze taka kuracja nie jest prosta i czasem dopieri 3-ci lek pomaga a teraz chyba juz nie ma czasu na takie kuracje i kolejne wymazy:-(

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess u mnie był i sam sobie poszedł, bez antyboityku, z tego co wiem, zaden lekarz teraz nie da Ci teraz antybiotyku dopiero przed samym porodem, do końca nie wiem dlaczego tak, moze wlasnie dla pewności, bo tak jak pisałam z tym świnstwem jest tak że dziś jest, jutro go nie ma i odwrotnie. Ja choć teraz go nie mam i tak dostanę antybiotyk, tak jak pisałam, ja się cieszę, ze przed samym porodem, przynajmniej wiem, że mała tego nie będzie miała.
    Więc się nie denerwuj, to nie jest zagrożenie, byłoby, gdyby nie wykryli go, np gdybys miala tylko posiew z pochwy i nie dostałabys antybiotyku, wtedy mogłoby by być, ale tez nie musiało groźne, niemniej wykryto, będzie antybiotyk i święty spokój. :)

Galanea nie sugeruj się moim przypadkiem kochana, sama wiesz jak wiele różnych tu przerabiamy, gdybym miała się sugerować niektórymi opiniami to bym zwariowała. A tak spokojnie, masz bezproblemową ciąże i to jest super :)

Duchess, Galanea lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, najważniejsze, to poznać swojego wroga ;) podniosłyście mnie na duchu! ja się po prostu nie spodziewałam złego wyniku GBS tak bardzo jak byłam pewna że znowu przydarzy mi się cukrzyca ciążowa- jak widać, życie mnie ciągle zaskakuje.

Weroniko, Muszko, Sunset, Evas, Evelineq, Modelko, Topa- dziękuję za odpowiedzi i mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 15:59

Evelineq, weronikabp, Mucha, sunset, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - masz rację nie ma się co smucić, przewietrzyłam łeb i już mi trochę lepiej :)

Alexast – dawaj te ciuchy to ci wyprasuje, bo zaraz zabieram się za swoje to polecę hurtowo :P

Jak czytam że pijecie takie ilości wody to jestem w szoku, ja w siebie z ledwością wciskam ok. 2 l i to już wszystkich płynów nie samej wody :P i nie wejdzie więcej nie ma szans…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 16:01

Galanea, weronikabp, Mucha, Duchess lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq ja myślę, że jak urodzisz malucha to Twój organizm sam będzie się o wodę dopominał. Ja nigdy nie pamiętałam o wodzie i bardzo mało ogólnie piłam a teraz jak wielbłąd - na zapas chyba hehehe normalnie suszy jak nie wiem co a najbardziej podczas karmienia :)

Evelineq, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Evelineq ja myślę, że jak urodzisz malucha to Twój organizm sam będzie się o wodę dopominał. Ja nigdy nie pamiętałam o wodzie i bardzo mało ogólnie piłam a teraz jak wielbłąd - na zapas chyba hehehe normalnie suszy jak nie wiem co a najbardziej podczas karmienia :)

to niesamowite, miałam to samo, do karmienia siadałam z wielką szklanką wody bo inaczej nie dało rady ;) natura jest niesamowita- każe uzupełniać to, co wypija dzidziuś.

MonikaS, Evelineq, Martynika, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, mam to samo z wodą :).

Duchess, evas lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez potwierdzam:-)

Duchess, evas lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż Limerikowo:
    Zona od 2h na oxytocynie. Rozwarcie postepuje z 6 cm bedzie teraz. Podali dozylnie opioid na usmierzenie bolu, dziala. Jeszcze gazem wziewnym poprawimy. Porod w toku:-)

:)to pewnie już niebawem przywitamy kolejnego Maluszka :)

Galanea, MonikaS, Modelka, Evelineq, Paulina1986, czekajajaca, Duchess, ivv, RewolucjaSięDzieje, evas lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna ta Limerikowo, namęczy się tyle czasu. Oby już poszło szybko.

alexast, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna się też już drugi dzień męczy. Trzymam kciuki, żeby się szybko rozwinęło

weronikabp, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Macie rację, najważniejsze, to poznać swojego wroga ;) podniosłyście mnie na duchu! ja się po prostu nie spodziewałam złego wyniku GBS tak bardzo jak byłam pewna że znowu przydarzy mi się cukrzyca ciążowa- jak widać, życie mnie ciągle zaskakuje.

Weroniko, Muszko, Sunset, Evas, Evelineq, Modelko, Topa- dziękuję za odpowiedzi i mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam :)

Ale najlepiej odpowie Ci Twój lekarz :-)

Duchess lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z wizyty. Mala jest wzrostowo na 39+5, lozysko w pelni dojrzale a AFI 8 (co jest w normie bo norma jest 5-20). Niestety mala jest caly czas ulozona bardzo wysoko, nie obniza sie bo najprawdopodobniej nie miesci sie i dostalam skierowanie na cesarke :( W poniedzialek ide do szpitala zeby mi termin wyznaczyli.

Modelka, Duchess, Tusia84 lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota - po smutnej mince wnioskuję, że jesteś smutna, że będzie cesarka. Kochana cesarka to nie koniec świata, a bynajmniej małej się nic nie stanie. Będzie dobrze.

evas lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Wlasnie wrocilam z wizyty. Mala jest wzrostowo na 39+5, lozysko w pelni dojrzale a AFI 8 (co jest w normie bo norma jest 5-20). Niestety mala jest caly czas ulozona bardzo wysoko, nie obniza sie bo najprawdopodobniej nie miesci sie i dostalam skierowanie na cesarke :( W poniedzialek ide do szpitala zeby mi termin wyznaczyli.
    A ile waży Mała, że się nie mieści w kanale rodnym? czy tu chodzi o rozmiar główki?
    kochana, cc to nic groźnego, kto wie która z nas jeszcze tak będzie musiała zakończyć ciążę, na pewno wszystko będzie dobrze :)

alexast, Duchess, evas lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota, polubiłam zanim doczytałam do końca. Powtarzam pytanie Weroniki - dlaczego wskazanie do cc? Za duża główka???

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ