MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja tak samo, teraz wiem to tez po sobie, gdybym miała tylko te 3 podstawowe usg z nfz to nie byłabym w szpitalu, nie miałabym tego stresu przez całą ciążę ze dzidziuś wolno rośnie itd, bo ze zwykłego badania wzrostu macicy lekarka zawsze mówiła ze jest ok, dopiero usg pokazywało ze córcia mniejsza. No i bądź to mądra
Wiadomo ze technika jest potrzebna ale czasami takie badania są błędne i niepotrzebnie denerwująGalanea, Duchess lubią tę wiadomość
-
Ducheess - a nie dostaniesz tego antybiotyku wcześniej, skoro masz jeszcze czas do porodu? Wiem że te dawki co dają przed porodem i w tym tempie strasznie wyjalawiaja organizm, a tak miałabyś go rozlozonego na tydzień. Dowiedz się u swojego lekarza najlepiej.
Duchess lubi tę wiadomość
-
dziekuje dziewczeta za info o gbs. nieprzyjemne uczucue ze nosisz w sobie jakies swinstwo ktorego sie nie leczy tylko czeka na porod:-( ja, nerwus i panikara, zaraz mam mysli, ze nie zdaza mi podac. W pierwszej ciazy bylo czysto, wymaz prawidlowy i.nawet sie nie zastanawialam co by bylo gdyby. a moze czosnku duzo bede teraz jadla i on zabije paciorkowca:-P jak czosnek na wampiry
-
sunset wrote:Ducheess - a nie dostaniesz tego antybiotyku wcześniej, skoro masz jeszcze czas do porodu? Wiem że te dawki co dają przed porodem i w tym tempie strasznie wyjalawiaja organizm, a tak miałabyś go rozlozonego na tydzień. Dowiedz się u swojego lekarza najlepiej.
ooo masz racje. bede pytac o antybiotyk juz teraz. nie chce by mnie przeczyscili tym bardziej ze ja sama ich nie biore jak tylko nie musze...ostatni gdzies na studiach moze byl....tyle ze poczytalam na googlach ze taka kuracja nie jest prosta i czasem dopieri 3-ci lek pomaga a teraz chyba juz nie ma czasu na takie kuracje i kolejne wymazy:-( -
nick nieaktualnyDuchess u mnie był i sam sobie poszedł, bez antyboityku, z tego co wiem, zaden lekarz teraz nie da Ci teraz antybiotyku dopiero przed samym porodem, do końca nie wiem dlaczego tak, moze wlasnie dla pewności, bo tak jak pisałam z tym świnstwem jest tak że dziś jest, jutro go nie ma i odwrotnie. Ja choć teraz go nie mam i tak dostanę antybiotyk, tak jak pisałam, ja się cieszę, ze przed samym porodem, przynajmniej wiem, że mała tego nie będzie miała.
Więc się nie denerwuj, to nie jest zagrożenie, byłoby, gdyby nie wykryli go, np gdybys miala tylko posiew z pochwy i nie dostałabys antybiotyku, wtedy mogłoby by być, ale tez nie musiało groźne, niemniej wykryto, będzie antybiotyk i święty spokój.
Galanea nie sugeruj się moim przypadkiem kochana, sama wiesz jak wiele różnych tu przerabiamy, gdybym miała się sugerować niektórymi opiniami to bym zwariowała. A tak spokojnie, masz bezproblemową ciąże i to jest super
Duchess, Galanea lubią tę wiadomość
-
Macie rację, najważniejsze, to poznać swojego wroga
podniosłyście mnie na duchu! ja się po prostu nie spodziewałam złego wyniku GBS tak bardzo jak byłam pewna że znowu przydarzy mi się cukrzyca ciążowa- jak widać, życie mnie ciągle zaskakuje.
Weroniko, Muszko, Sunset, Evas, Evelineq, Modelko, Topa- dziękuję za odpowiedzi i mam nadzieję, że nikogo nie pominęłamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 15:59
Evelineq, weronikabp, Mucha, sunset, evas lubią tę wiadomość
-
Galanea - masz rację nie ma się co smucić, przewietrzyłam łeb i już mi trochę lepiej
Alexast – dawaj te ciuchy to ci wyprasuje, bo zaraz zabieram się za swoje to polecę hurtowo
Jak czytam że pijecie takie ilości wody to jestem w szoku, ja w siebie z ledwością wciskam ok. 2 l i to już wszystkich płynów nie samej wodyi nie wejdzie więcej nie ma szans…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 16:01
Galanea, weronikabp, Mucha, Duchess lubią tę wiadomość
-
Evelineq ja myślę, że jak urodzisz malucha to Twój organizm sam będzie się o wodę dopominał. Ja nigdy nie pamiętałam o wodzie i bardzo mało ogólnie piłam a teraz jak wielbłąd - na zapas chyba hehehe normalnie suszy jak nie wiem co a najbardziej podczas karmienia
Evelineq, evas lubią tę wiadomość
-
MonikaS wrote:Evelineq ja myślę, że jak urodzisz malucha to Twój organizm sam będzie się o wodę dopominał. Ja nigdy nie pamiętałam o wodzie i bardzo mało ogólnie piłam a teraz jak wielbłąd - na zapas chyba hehehe normalnie suszy jak nie wiem co a najbardziej podczas karmienia
to niesamowite, miałam to samo, do karmienia siadałam z wielką szklanką wody bo inaczej nie dało radynatura jest niesamowita- każe uzupełniać to, co wypija dzidziuś.
MonikaS, Evelineq, Martynika, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMąż Limerikowo:
Zona od 2h na oxytocynie. Rozwarcie postepuje z 6 cm bedzie teraz. Podali dozylnie opioid na usmierzenie bolu, dziala. Jeszcze gazem wziewnym poprawimy. Porod w toku:-)
:)to pewnie już niebawem przywitamy kolejnego MaluszkaGalanea, MonikaS, Modelka, Evelineq, Paulina1986, czekajajaca, Duchess, ivv, RewolucjaSięDzieje, evas lubią tę wiadomość
-
Duchess wrote:Macie rację, najważniejsze, to poznać swojego wroga
podniosłyście mnie na duchu! ja się po prostu nie spodziewałam złego wyniku GBS tak bardzo jak byłam pewna że znowu przydarzy mi się cukrzyca ciążowa- jak widać, życie mnie ciągle zaskakuje.
Weroniko, Muszko, Sunset, Evas, Evelineq, Modelko, Topa- dziękuję za odpowiedzi i mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam
Ale najlepiej odpowie Ci Twój lekarzDuchess lubi tę wiadomość
-
Wlasnie wrocilam z wizyty. Mala jest wzrostowo na 39+5, lozysko w pelni dojrzale a AFI 8 (co jest w normie bo norma jest 5-20). Niestety mala jest caly czas ulozona bardzo wysoko, nie obniza sie bo najprawdopodobniej nie miesci sie i dostalam skierowanie na cesarke
W poniedzialek ide do szpitala zeby mi termin wyznaczyli.
Modelka, Duchess, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKota wrote:Wlasnie wrocilam z wizyty. Mala jest wzrostowo na 39+5, lozysko w pelni dojrzale a AFI 8 (co jest w normie bo norma jest 5-20). Niestety mala jest caly czas ulozona bardzo wysoko, nie obniza sie bo najprawdopodobniej nie miesci sie i dostalam skierowanie na cesarke
W poniedzialek ide do szpitala zeby mi termin wyznaczyli.
kochana, cc to nic groźnego, kto wie która z nas jeszcze tak będzie musiała zakończyć ciążę, na pewno wszystko będzie dobrzealexast, Duchess, evas lubią tę wiadomość