X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Weronika kciuki za Ciebie i Polę i za jutrzejsze ktg i ilość wód, oby wszystko było dobrze i poród rozpoczął się sam :)

Aisak czas najwyższy na skurcze oby przerodziły się w te porodowe :)

Ja to chyba będę rodziła jak MagdaO ;) łapie mnie trzyma kilka godzin i puszcza i tak już od 3 dni..

Ciekawe jak nasza Limerikowo?
    Ja ze skurczami mam podobnie. Nie wiem czy nie pojedziemy jeszcze dzis z powrotem do szpitala, mała nie chce sie rozruszać :-(

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    MagdaO wspaniały opis. Powiedz a jak Zuzia zareagowała na braciszka?

Zuzka, jak to Zuzka, nie bardzo rozumie całą sytuację. Gdy jej pokazałam małego prawie nie zwróciła na niego uwagi, dopiero jak się rozpłakał to długo na niego patrzyła, złapała z ciekawości za rączkę i... "powędrowała" dalej do swoich zabaw. Chyba jeszcze nie ogarnia :D

weronikabp, Tusia84, evas, monalisa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w momencie zrobiło się słabo i zwymiotowałam :-( brzuch boli i krzyż - szlak co się dzieje ?

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ja ze skurczami mam podobnie. Nie wiem czy nie pojedziemy jeszcze dzis z powrotem do szpitala, mała nie chce sie rozruszać :-(
    No to może się zaczyna?

Duchess lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa ja mam tak samo z tym parciem na pęcherz od kilku dni.

Co do seksu to marzy mi się od dłuższego czasu, nawet coraz częściej mi się śni, ale mąż powiedział, że dopiero po porodzie. Skazana więc jestem na sny erotyczne jeszcze przez kilka najbliższych tygodni :)

Modelka, evas lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj.. Te skurcze... Nieregularne, z reszta mogą być co 7 min przez godz potem przez godzinę nic. I tak wkolko. Ze tak powiem chociaż mogłyby bolec. Mam nadzie ze rozwarcie zrobią chociaż tyci. Dziś z m będę ćwiczyć na pileczce.

W poniedziałek wizyta, torbe chyba nawet ze sobą juz wezmę, moze zechce mnie do szpitala wysłać. A co do AFI to 2tyg temu miałam 10 i lekarz mówił ze ok.

Weronika spróbuj się przespać, moze emocje jeszcze ci nie opadły po dzisiejszej wizycie. Zregenerujesz się i Pola na nowo się rozbudzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 21:07

Duchess lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    No to może się zaczyna?

wygląda, że u Ciebie Topa i u Weroniki coś się rozkręca?

f2wli09kll2jbdtn.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A mi w momencie zrobiło się słabo i zwymiotowałam :-( brzuch boli i krzyż - szlak co się dzieje ?

Ja jak jechałam do porodu, to w samochodzie strasznie wymiotowałam. Może i u Ciebie cos sie rozkręca.

• ivv Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj o seksie to można godzinami... ;) Potrafię się w nocy obudzić w trakcie orgazmu :P i mąż nie ma z tym nic wspólnego :D Ciągle mam sny erotyczne :) Z Weroniką szaleliśmy, a teraz nie bardzo są siły ;)

Modelka, czekajajaca lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, może to już? :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej znów snuję się po domu na nic nie mam ochoty, nawet kolacji jeść mi się nie chce :-( do tego tam mi nie dobrze, że szok !!!! a z tym sikaniem to przesada :-( wychodzę z łazienki i znów się wracam bo mi się chce :-(
    Aisiak to masz taki plan z jechaniem do szpitala jak już będą konkretnie bolące skurcze ? Bo ja to się zastanawiam jak mam skurcze czy już jechać czy jeszcze czekać he he he

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Topa, może to już? :)
    Zobaczymy ale jakoś słabo się czuje :-(

zem3i09keg891u11.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamy .
    Dziś była u nas polozna i Kaja waży juz 2220 gr więc ładnie przybiera na wadze .
    U mnie jak sie zaczęły skurcze to najpier lekko spinal sie brzuch a cały ból kumulowal sie na plecach. Im częściej skurcze tym mocniej bolało.
    Co do gbsa u nas nie robią tego z reszta jak i większości badań obowiązkowych w pl le moze to i lepiej . Bynajmniej mniej stresu .

AISAK, Modelka, Duchess, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam plan , ze wody odejdą i wtedy szpital, a awaryjny to taki gdy skurcze beda bolec. Najgorzej ze mam dość wysoki próg bólu. No nic zobaczymy:) nie nakrecam się wcale, chociaż bardzo męczące jest te spinanie...

Ciekawe czy znowu w nocy będę miała przerwę w spaniu...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja to mam plan , ze wody odejdą i wtedy szpital, a awaryjny to taki gdy skurcze beda bolec. Najgorzej ze mam dość wysoki próg bólu. No nic zobaczymy:) nie nakrecam się wcale, chociaż bardzo męczące jest te spinanie...

Ciekawe czy znowu w nocy będę miała przerwę w spaniu...
    To trzymam kciuki za rozkręcenie akcji :-) Uważaj tylko żeby w domu nie urodzić ;-). Ja jak miałam skurcze regularne to jechałam do szpitala - skurcze do wytrzymania a na KTG zapisywały się pod 80-90 %

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Hej mamy .
    Dziś była u nas polozna i Kaja waży juz 2220 gr więc ładnie przybiera na wadze .
    U mnie jak sie zaczęły skurcze to najpier lekko spinal sie brzuch a cały ból kumulowal sie na plecach. Im częściej skurcze tym mocniej bolało.
    Co do gbsa u nas nie robią tego z reszta jak i większości badań obowiązkowych w pl le moze to i lepiej . Bynajmniej mniej stresu .
    Super że malutka przybiera na wadze :-) Rośnijcie zdrowo :-)

zem3i09keg891u11.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Nalka, wpisałam ją na dziś, ale chyba jeszcze cisza, wiadomo coś?:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też latam co chwilę do wc. Mi jak się spina brzuch to boli mnie tak, jakby jajniki bolały. A brzuch spina mi się jak mały się wierci. On uwielbia wieczorem bić mnie po szyjce tak, że skręcam się z bólu.

asiak, topa trzymam kciuki za was :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu tyle stron do czytania! Ale dziś nie mam siły, tak pobieżnie tylko przejrzałam...

Weronika trzymam kciuki, żeby wszystko było z ktg i wodami jutro ok!
    Powiedz mi jeszcze czy Ty na Żelazną to tak po prostu jeździsz na to ktg, czy masz tam lekarza, czy dostałaś skierowanie?

Ja po wizycie jestem zła i mam straszny mętlik w głowie :(
    Każdy mówi mi co innego, i nikt nie chce podjąć ostatecznej decyzji, że ma być tak czy tak.
    Mój gin prowadzący (nie pracuje w żadnym szpitalu) twierdzi że powinnam mieć cc ze względu na kręgosłup i małą miednicę; gin ze szpitala uważa że wszystko jest ok, i mogę rodzić sama bez względu na wagę dziecka; dziś spotkałam się z położną i ta twierdzi, że przy moich wymiarach miednicy nie urodzę sama dziecka z wagą powyżej 3500 (a mały tydzień temu ważył już 3200). No i co ja mam robić? Ryzykować poród sn czy z góry założyć i zapisać się na cc? Zgłupiałam i sama nie wiem co robić :(
    Wolałabym sn, bo boję się strasznie cesarki... No ale jak ma coś się stać, przez tą moją wąską miednicę... :|

Dziewczyny a Wy miałyście mierzoną miednicę??? Macie gdzieś może zapisane wymiary? Chciałabym porównać z kimś, czy rzeczywiście ta moja miednica jest jakaś wąska... A w necie nie ma praktycznie nic na ten temat :/

A na szybki poród się nie zapowiada... Przez tydzień szyjka się tylko trochę skróciła, ale ma jeszcze ok 1,5 cm, miękka, rozwarcie nadal na jeden palec. I d**a!

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja w 36tc na ktg miałam 70% skurcze i jeden 90% i wcale nie czułam, bo były krótkie ok 1 min, a ostatnio miałam 40% i trwały ok 4 min i czułam tylko napięcie nieprzyjemne.
    Zobaczycie, ur po terminie, właśnie rozmawiałam z M i stwierdziliśmy ze trzeba się cieszyć z każdego dnia z brzuszkiem, bo jakby nie było pozostały dni, a nie miesiące a nasze bobo będzie z Nami. Jutro parę fotek sobie zrobimy, pójdziemy na szamanko jakieś, spacer i lody:)

Czy ja dobrze kojarzę ze w niedziele sklepy zamknięte??

Niezgodna ja 2 tyg temu miałam szyjkę gotowa do porodu i brak rozwarcia- jak widać dalej porodowa nie jestem... A co do miednicy miałam mierzona w szpitalu gdy tam leżałam, ale wymiarów nie mam. I szczerze nie wiem czy ktoś będzie brał to pod uwagę jak przyjadę rodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 21:58

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ