MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiesforna wrote:Weronika dziękuję za odpowiedź
No ja się właśnie zastanawiałam, co lepiej czy wziąć pokój indywidualny czy indywidualną opiekę pielęgniarki... Ale chyba jednak zdecyduję się na pokój.
Położnej w końcu nie mam, bo jak się z góry okazało że muszę mieć cc, to bez sensu w tym przypadku położna za taką sumę...
A przypomnij mi jeszcze kiedy dokładnie miałaś to cc?
Ehhh zaczyna mnie łapać lekki stresik połączony z podekscytowaniem, że już jutro mój Synuś będzie ze mnąLimerikowo, Niesforna lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Dziewczyny dziekuje za gratulacje, u nas wszystko dobrze, tylko zapomnieliśmy ładowarki do mojego tel do szpitala
dlatego nie mogłam odpisać nikomu. Ja dochodzę do siebie po CC, boli jak cholera, ale radość z posiadania Poli jest większa od bólu
jest cudowna, taka delikatna. Je juz ślicznie, często, potem kupka i tak na zmianę. Jesteśmy sobie razem z Mężem i Polą w jednym pokoju i to była słuszna decyzja, mój K bardzo mi pomaga i jest spełniony i szczęśliwy.
Trzymam kciuki za wszystkie aktualnie rodzące, nie jestem w stanie Was nadrobić teraz. Jedno jest pewne, Pola jest warta każdego bólu i cierpienia, tej miłości nie da sie opisać słowami...)
Weronika, cuuudowne wieści! teraz już tylko szczęście!bardzo się cieszę, że malutka zdrowa, ślicznie je i że dochodzisz do siebie. Buziaki i gratulacje dla całej rodzinki :-*
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Modelka dzieki serdeczne za Samsara, juz maz sciaga z chomika jak pojdzie, zwiastun zapowiada sie b interesujaco w wolnej chwili ;--))
no w 1ch 2 dobach to kilkanascie ml jest ok, maluchy maja rezerwe
potem 3-4 20/30, 5-6 50/60 mlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 14:00
Modelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jejku wzieli mnie na usg i 2 razy wyszlo ze mala wazy 4300. Co oznacza ze w 3 tyg przytyla 1100g. Normalnie strach rodzic. Na ktg w 45 min wyszly skurcze ponad 100 srednio co 7 minut, ale ja je bardzo slabo czuje. Takich pomiedzy 30 a 70 to prawie caly czas ktg rejestruje, ale ja ich nie czuje. Dzis mi kazali duzo chodzic bo moze sama akcja ruszy, jak nie to balonik dopiero jutro a w sobote oksytocyna. A tak chcialam urodzic w piatek 13tego, chyba zaraz przysiady zaczne robic
a jesli ciezko bedzie mi rodzic ze wzgledu na wage dziecka to zrobia mi cesarke.
Modelka, vikus001, Niesforna, Mucha, Tusia84, Evelineq, Galanea, Duchess, weronikabp, ivv lubią tę wiadomość
-
Mati czyli jednak coś rusza. A jak samo do konca nie ruszy to kiedy kaza ci do szpitala iść? bo ty też po terminie.
Czekająca no to sporawe dzieciątko. Tyle ciałka do calowania:) no to ładnie skurczy nie czujesz. A wcześniej kiedy ktg mialas ? Moze bobas czuje stres mamy, nacisk by wyjsc:) będzie dobrze!!czekajajaca lubi tę wiadomość
-
Czekająca trzymam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny poród
Skoro jesteś taką twardą sztuką, że skurcze Cię nie ruszają to może będziesz również jedną z tych szczęściar dla których poród to jak wyplucie pestki
Życzę Ci tego z całego serca no i oczywiście porodu w wymarzony piątek 13tego
vikus001, evas, Mucha, Tusia84, czekajajaca, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość
-
Mój S. tez się z małym umawia na jakieś terminy. Najlepiej by mu pasowało w Boże Ciało. Mam jednak nadzieję że synek posłucha mamusi i zechce w ten weekend wyjść. A najlepiej jutro wieczorem, żebyśmy mogli w poniedziałek wyjść. Liczę ze pełnia troszkę dopomoże
U mnie dziś skurcze bardziej bolesne i sporo ich, ale nadal nieregularneModelka, vikus001, Tusia84, czekajajaca, Evelineq, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość
-
Mati- może ruszy coś.
Powodzenia!
Czekajająca- moja koleżanka ostatnio urodziła przez cc córkę 4300.Ale powiem ci, że życzę wam, żeby to był błąd pomiaru, bo sn będzie pewnie ciężko urodzić.
Powodzenia;) Spaceruj po schodach:)
vikus001 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOstatnio ktg mialam 2 dni temu i nie bylo tych skurczy. Zobaczymy czy sie akcja rozkreci. Na razie chodzilam ponad godzine i delikatne skurcze czuje. Nie jestem pewna czy to dobrze, ze tych ponad 100 nie czuje, chyba wlasnie powinnam je czuc, albo dopiero jak sie porod zacznie to beda bolesne. Mam nadzieje ze te 4300 to blad pomiaru i mala bedzie w rzeczywistosci mniejsza, albo ze zrobia mi cesarke. Kolezanka z pokoju nie miala w ogole skurczy i rozwarcia i zalozyli jej balonik, to skurcze wzrosly do 30 i mowi ze ja juz boli, wiec ja chyba mam jakies dziwne te skurcze, jak ich nie czuje.
Modelka, evas lubią tę wiadomość
-
Czekająca, ja ostatnio miałam na ktg skurcz 80 i kompletnie NIC nie poczułam. Nic a nic... Więc domyślam się, że jak dzisiaj jakieś tam spinanie czuję, to jest powyżej 100, ale ja to też ledwo czuję, a nie że boli...
A ja już sama nie wiem, co mam ze sobą zrobić. Przejrzałam właśnie po raz kolejny wszystkie swoje badania z ciąży i pozaznaczałam karteczkami te, które są wymagane przy przyjęciu do szpitala... Chociaż w sumie kartę mam już założoną, więc pewnie nie będę musiała ich wyciągać. Ale no dosłownie nie wiem, co mam zrobić, żeby coś porobić, więc przejrzałam badania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 17:15
czekajajaca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny