X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja piję herbatkę od jakiś 2 tygodni. Jak widać porodu nie przyspiesza ;) W aptece rzeczywiście nie było, kupiłam w zielarskim.

Paulina1986 lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Weronika dziękuję za odpowiedź :)
    No ja się właśnie zastanawiałam, co lepiej czy wziąć pokój indywidualny czy indywidualną opiekę pielęgniarki... Ale chyba jednak zdecyduję się na pokój.
    Położnej w końcu nie mam, bo jak się z góry okazało że muszę mieć cc, to bez sensu w tym przypadku położna za taką sumę...

A przypomnij mi jeszcze kiedy dokładnie miałaś to cc?

Ehhh zaczyna mnie łapać lekki stresik połączony z podekscytowaniem, że już jutro mój Synuś będzie ze mną :)
    CC miałam około 16 stej, 10 tego czerwca. Podobniez czasem juz po 8 h idzie sie do dziecka, ale tym razem nie było żadnych wolnych miejsc na polozniczym, dziewczyny czekały jeszcze prawie cały dzien, ja na szczęście miałam od rana tę sale o podwyższonym standardzie. Jak masz tą sale to nie musisz wykupowac Poloznej, Panie są tu przemile i na każde Twoje zawolanie, ale radzę juz zapisać sie na liste, cieżko o te sale.

Limerikowo, Niesforna lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny dziekuje za gratulacje, u nas wszystko dobrze, tylko zapomnieliśmy ładowarki do mojego tel do szpitala :-) dlatego nie mogłam odpisać nikomu. Ja dochodzę do siebie po CC, boli jak cholera, ale radość z posiadania Poli jest większa od bólu :-) jest cudowna, taka delikatna. Je juz ślicznie, często, potem kupka i tak na zmianę. Jesteśmy sobie razem z Mężem i Polą w jednym pokoju i to była słuszna decyzja, mój K bardzo mi pomaga i jest spełniony i szczęśliwy.
    Trzymam kciuki za wszystkie aktualnie rodzące, nie jestem w stanie Was nadrobić teraz. Jedno jest pewne, Pola jest warta każdego bólu i cierpienia, tej miłości nie da sie opisać słowami... :-))

Weronika, cuuudowne wieści! teraz już tylko szczęście! :) bardzo się cieszę, że malutka zdrowa, ślicznie je i że dochodzisz do siebie. Buziaki i gratulacje dla całej rodzinki :-*

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, jeśli możecie, to włączcie sobie dokument "Samsara" na HBOhd... Miałam iść do ogrodu, ale mnie przygwoździło do telewizora...

Limerikowo, Evelineq lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka dokarmiam mlekiem bo mam mało pokarmu jak sciagam to tak max 50 ml na raz ale to rzadko.

Nalka u nas mówia ze Marcel narazie mało jest bo jest wczesniakiem :)

Modelka lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile dziecko powinno zjeść na raz? (bo ja nawet nie wiem, czy 50 ml to dużo, czy mało...)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka dzieki serdeczne za Samsara, juz maz sciaga z chomika jak pojdzie, zwiastun zapowiada sie b interesujaco w wolnej chwili ;--))

no w 1ch 2 dobach to kilkanascie ml jest ok, maluchy maja rezerwe
    potem 3-4 20/30, 5-6 50/60 ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 14:00

Modelka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Evelineq Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    O rety, jeśli możecie, to włączcie sobie dokument "Samsara" na HBOhd... Miałam iść do ogrodu, ale mnie przygwoździło do telewizora...

Mojej Hani bardzo służy muzyka która leci w tle dokumentu... A ja też zapatrzona w TV :P

• Mati1980 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi skurcze minely tylko zostal bol miesiaczkowy no i odszedl mi jakies 2 godziny temu czop.a raxzej jego kawałek.synek strasznie sie wierci.

Evelineq, nutka, Tusia84, Mucha, evas, Modelka, vikus001, monaaa, Duchess lubią tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jejku wzieli mnie na usg i 2 razy wyszlo ze mala wazy 4300. Co oznacza ze w 3 tyg przytyla 1100g. Normalnie strach rodzic. Na ktg w 45 min wyszly skurcze ponad 100 srednio co 7 minut, ale ja je bardzo slabo czuje. Takich pomiedzy 30 a 70 to prawie caly czas ktg rejestruje, ale ja ich nie czuje. Dzis mi kazali duzo chodzic bo moze sama akcja ruszy, jak nie to balonik dopiero jutro a w sobote oksytocyna. A tak chcialam urodzic w piatek 13tego, chyba zaraz przysiady zaczne robic :) a jesli ciezko bedzie mi rodzic ze wzgledu na wage dziecka to zrobia mi cesarke.

Modelka, vikus001, Niesforna, Mucha, Tusia84, Evelineq, Galanea, Duchess, weronikabp, ivv lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati czyli jednak coś rusza. A jak samo do konca nie ruszy to kiedy kaza ci do szpitala iść? bo ty też po terminie.

Czekająca no to sporawe dzieciątko. Tyle ciałka do calowania:) no to ładnie skurczy nie czujesz. A wcześniej kiedy ktg mialas ? Moze bobas czuje stres mamy, nacisk by wyjsc:) będzie dobrze!!

czekajajaca lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca trzymam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny poród :) Skoro jesteś taką twardą sztuką, że skurcze Cię nie ruszają to może będziesz również jedną z tych szczęściar dla których poród to jak wyplucie pestki ;) Życzę Ci tego z całego serca no i oczywiście porodu w wymarzony piątek 13tego :)

vikus001, evas, Mucha, Tusia84, czekajajaca, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Synek to chyba jednak na tatusia czeka... Mąż wraca jutro wieczorem, więc może jutro się coś zacznie...

evas, Niesforna, Evelineq lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój S. tez się z małym umawia na jakieś terminy. Najlepiej by mu pasowało w Boże Ciało. Mam jednak nadzieję że synek posłucha mamusi i zechce w ten weekend wyjść. A najlepiej jutro wieczorem, żebyśmy mogli w poniedziałek wyjść. Liczę ze pełnia troszkę dopomoże :D
    U mnie dziś skurcze bardziej bolesne i sporo ich, ale nadal nieregularne :(

Modelka, vikus001, Tusia84, czekajajaca, Evelineq, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati- może ruszy coś.:) Powodzenia!

Czekajająca- moja koleżanka ostatnio urodziła przez cc córkę 4300.;) Ale powiem ci, że życzę wam, żeby to był błąd pomiaru, bo sn będzie pewnie ciężko urodzić.:) Powodzenia;) Spaceruj po schodach:)

vikus001 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic sie nie wydazy to ww poniedzialek do szpitala.

relganli3wx3d6wm.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w dwupaku i jak na razie nic mnie nie bierze, choć własnie przybyło wsparcie w osobach mamy i tesciowej, więc Martynka mogłaby już wyjść :-)

AISAK, evas, Mucha, Duchess lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio ktg mialam 2 dni temu i nie bylo tych skurczy. Zobaczymy czy sie akcja rozkreci. Na razie chodzilam ponad godzine i delikatne skurcze czuje. Nie jestem pewna czy to dobrze, ze tych ponad 100 nie czuje, chyba wlasnie powinnam je czuc, albo dopiero jak sie porod zacznie to beda bolesne. Mam nadzieje ze te 4300 to blad pomiaru i mala bedzie w rzeczywistosci mniejsza, albo ze zrobia mi cesarke. Kolezanka z pokoju nie miala w ogole skurczy i rozwarcia i zalozyli jej balonik, to skurcze wzrosly do 30 i mowi ze ja juz boli, wiec ja chyba mam jakies dziwne te skurcze, jak ich nie czuje.

Modelka, evas lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca, ja ostatnio miałam na ktg skurcz 80 i kompletnie NIC nie poczułam. Nic a nic... Więc domyślam się, że jak dzisiaj jakieś tam spinanie czuję, to jest powyżej 100, ale ja to też ledwo czuję, a nie że boli...

A ja już sama nie wiem, co mam ze sobą zrobić. Przejrzałam właśnie po raz kolejny wszystkie swoje badania z ciąży i pozaznaczałam karteczkami te, które są wymagane przy przyjęciu do szpitala... Chociaż w sumie kartę mam już założoną, więc pewnie nie będę musiała ich wyciągać. Ale no dosłownie nie wiem, co mam zrobić, żeby coś porobić, więc przejrzałam badania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 17:15

czekajajaca lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam tak samo z tymi skurczami, pytanie czy to dobrze czy zle jesli kolezanka z pokoju czuje te na poziomie 30-40. Znow mam ktg to zobaczymy teraz co wyjdzie.

‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ