X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Dzień dobry, tj. ziew dobry.
    Martynika, mi wyłażą na brzuchu i też dopiero po porodzie.
    Chciałam powiedzieć, że nie ogarniam.
    Niestety, karmienie piersią nam nie wychodzi, wiszę na laktatorze dzień i noc, wczoraj wreszcie przeszliśmy ze strzykawki na butelkę (fantastyczna, cudowna Medela ze smoczkiem, który dziecko musi ssać jak sutek) i mogłam zasnąć na dłużej niż godzinę. Poród wspominam dobrze, ale peanów na cześć Żelaznej głosić nie będę. Nie otrzymałam tam wsparcia laktacyjnego w najmniejszym stopniu. Pięć długich dni i nocy z laktatorem, strzykawkami, sondami i sterylizowaniem. Przez te pięć dni "złapałam" w sumie 4 godziny snu. Byłam tak skonana, że całą drogę do domu dosłownie wyłam w samochodzie.

W poniedziałek mam wizytę u pediatry i laktatorki w jednym i mam nadzieję, że walka o karmienie piersią będzie dzięki niej prostsza. Trzymajcie za nas kciuki.

Gdy ogarnę bardziej postaram się nadrobić forum. Na razie idę odciągać.

Madamama, przytulam i wierzę, że w poniedziałek otrzymasz pomoc i poradę laktacyjną na poziomie....też bym ryczała jakbym 5 dni nie spała. Ale w domu jest już bezpiecznie, pojedziesz na wizytę i Ci pomogą. Trzymam kciuki za Wasze karmienie się :-*

madamama, weronikabp, vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika gratuluję spadku wagi. U mnie w piątek będzie dwa tygodnie a już dzisiaj mam 10,70 kg na minus :) jestem teraz lżejsza jak przed porodem :) mam nadzieję, żę tak dalej będzie lecieć w dół. Ja też karmię tylko piersią i to tego musi być zasługa :) jeszcze bym chciała drugie tyle schudnąć :)

mój ssaczek to dziś mi dał w kość znaczy się non stop przy piersi by mógł. Dopiero jak nakarmiłam go 60tką ściągniętą laktatorem to się uspokoił i poszedł lulu :) pojechaliśmy na zakupy dzięki temu :) jeszcze śpi :) zaraz będzie wstawał na jedzenie pewnie a noce już mam spoko :) śpi jak aniołek i oby nie przechwalić :)

evas, vikus001, Limerikowo, czekajajaca, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama, dobrze, że od razu idziesz do babki od laktacji - trzymam kciuki za Was, jak chcesz karmić, to musi się Wam udać :)

Ale zdziwiłaś mnie, że na Żelaznej nie otrzymałaś żadnej pomocy w sprawie laktacji!!!! Ten szpital się przecież teoretycznie szczyci tym, że jest nastawiony na naturalne karmienie, wspiera itp...

madamama lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    No właśnie, ja też z Lux Medu ;) Mam identyczne zalecenia jak Ty, tyle, że nawet usg nie mam.

Galanea, mój całą ciążę nie szalał z ilością USG więc teraz bym siłą wyszarpała jakby tylko się nie zgodził.
    Na KTG to zawsze można gdzies prywatnie podjechać bo nie jest drogie (chyba), ale usg to sorry-mam abonament i mają mi je zrobić dziady jedne ;)

Galanea, balonik, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamama, słabo z tą pomocą w szpitalu, a nie mieli tam doradcy laktacyjnego na etacie? Na Karowej codziennie rano na obchodzie lekarz pytał, czy są problemy z karmieniem, jak tak, to dawał zlecenie na wizytę doradcy tego samego dnia, na takiej samej zasadzie, jak badania, itd.Dobrze, że przychodziła ta kobieta, bo niektóre "zwykle" położne miały taką wiedzę i takie rady, że można się było załamać.
    Życzę Ci z całego serca powodzenia i odpoczynku, karmienie na pewno rozkręci się na całego, najgorsze te pierwsze doby, ale dostaniesz dobre wsparcie i dasz sobie radę :).

madamama lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem, czy wizyta w środę u mojego lekarza to nie za późno.Obejrzałam się "tam" dzisiaj, no i mam zastrzeżenia co do wydzieliny, wydaje mi się, że jest trochę ropna, chociaż nie mam pewności.Połażę jutro i w weekend cały dzień bez gaci, w razie czego zapiszę się na poniedziałek gdzie indziej.Dolegliwości żadnych nie mam, ale krocze wciąż pobolewa i nadal sączy się krew-to powinno trwać aż tyle czasu?
    Swoją drogą myślałam, że po łyżeczkowaniu szybciej "uwinę" się z krwawieniem.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja chce urodzic jutro, albo i dzis ale juz raczej nie zdarze;)

evas, Modelka, balonik, AISAK, czekajajaca, Evelineq, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna jestes juz tu? :-)
    Tusiu, ja tez zrobiłam wszystko aby urodzić naturalnie, ale los chciał inaczej, wazne jakimi jesteśmy mamami a nie jak rodzimy ;-)

Czekająca trzymam kciuki!!
    Nalka odezwij sie, gratulacje :-)

Natalia Franio uroczy :-))
    My dzis spimy i karmimy sie, juz mam troche poronione sutki, maśc medeli genialna.
    Ja uzyskałam pomoc laktacyjna na Żelaznej, zależy na kogo sie trafi..
    Jeśli CRP bedzie ok jutro nas wypuszcza, trzymajcie kciuki kochane.
    Alexast a Wy kiedy do domku? Jak Ci rana goi?Mam strasznie spuchniete nogi, podobniez to sie zdarza w pologu, ktos tak ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 20:22

Duchess, Tusia84, Galanea, vikus001, evas, AISAK, Paulina1986, Limerikowo, czekajajaca, NataliaK, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    wazne jakimi jesteśmy mamami a nie jak rodzimy ;-)

Pięknie to napisałaś... Mamusiu :)

weronikabp, Evelineq lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia będzie dobrze! Zazdroszczę wręcz. Ja juz z dwojga to bym chciała cc i juz bym bez problemu tulila Córkę.

Evelineq tak , tak liczymy na pełnię. To juz jutro. Powiem Wam, ze tak jak dziś to nigdy mi nie ciazyl i doskwieral brzuch. Jakbym kamień miała. I oczywiście parę drzemek zaliczyłam dziś.

Ciągle ktoś pyta jak sytuacja wr!

Tusia84, evas, czekajajaca lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess, Galanea, ja dziś też od przyjaciółki usłyszałam, że w Luxmedzie ciężko z usg. Ona ma dopiero początek ciąży, ale po poronieniu, więc teoretycznie powinna mieć szczególnie pilnowaną, a nie mogła się doprosić o usg...

Ja jestem w Medicover i powiem Wam, że nigdy nie miałam problemu z usg... No i normalnie na koniec mam wizyty, a nie że donoszona to już można nic nie robić! I chociaż cała ciąża bez problemów, to przecież jeszcze tydzień temu miałam usg - w sumie tylko po to, żeby zobaczyć, czy wszystko okej, bo już nie trzeba go było robić.

Nie rozumiem tych różnych standardów...

P.S. Właśnie się dowiedziałam, że będę miała gości w weekend. Niekłopotliwych, ale zawsze gości. A mąż wraca po dłuższej nieobecności do domu i egoistycznie chciałabym go mieć tylko dla siebie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 20:44

evas, Limerikowo, Duchess, NataliaK lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam problemów z usg. Tzn. lekarka rzadko sama z siebie proponowała, ale wystarczyło, że ją poprosiłam i dawała skierowanie, więc nie narzekam :) Sama nie szalałam z ilością, tylko wtedy kiedy czułam potrzebę i wiedziałam, że minął już dłuższy czas.

Duchess lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Twój Terrorist jest super słodki. Zazdroszczę. Też chce swoje dziecię tak cudnie ubierac:)

Ja ust miałam co miesiąc, koszt 100/150 zł każde. Cieszę sie, ze zdecydowałam się chodzić prywatnie. w poniedzialek to był 39+5 miałam ostatnia wizytę, 39+6 ktg, w poniedziałek będę teraz miała ktg tj. 40+5 a 41+0szpital do porodu.

NataliaK lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polunia dzień 1 :-)
    70gthi.jpg

vikus001, Modelka, Galanea, alexast, Marcysia86, Tusia84, ivv, Niesforna, Paulina1986, Limerikowo, czekajajaca, RewolucjaSięDzieje, Duchess, NataliaK, Mucha, Evelineq, nutka, monalisa, Miriam, evas, monaaa, Agusia2312, Paula222 lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    70gthi.jpg

Jejku co za cudo stworzyliście... Wzruszenie..

vikus001, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    70gthi.jpg

Nooo boska jest!

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ piękna Pola! Taka delikatna i słodka :)

weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp gratulacje od cioci ;-)
    buziaczki dla Wszystkich trzymać kciuki proszę jutro mamy z mężem wizyte u psychiatry celem uzyskania zaświadczenia do ośrodka adopcyjnego ;-)

MonikaS, Galanea, weronikabp, Tusia84, ivv, AISAK, sunset, Modelka, czekajajaca, Duchess, Evelineq, Mucha, vikus001, Paulina1986, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś pisałam że nasz szpital jest do dupy no i naprawdę tak jest. Rana boli ale jest ok. Chodzę (z bólem) umiem się małym zająć, więc jest ok. Porad laktacyjnych zero, tylko od mam które są ze mną w pokoju. Lekarze leją na to, że nie krwawię mówiąc, że najwidoczniej zostałam dobrze wyczyszczona. Mały ma lekką żółtaczkę, ale nie naświetlają go. Ogólnie się tutaj niczego nie dowiesz. Lekarz ci nie powie (przecież nie będzie zniżał się do poziomu plebsu), a pielęgniarki nie mogą nic powiedzieć. Totalna załamka. Nawet nie wiem kiedy wyjdziemy.

weronika jeszcze raz gratuluję, córcia słodziuchna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:58

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    weronikabp gratulacje od cioci ;-)
    buziaczki dla Wszystkich trzymać kciuki proszę jutro mamy z mężem wizyte u psychiatry celem uzyskania zaświadczenia do ośrodka adopcyjnego ;-)
    Marcysiu kciuki wielkie !!!!! :-)

Alexast - duzo sił życzę kochana !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:00

‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ