X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu, trzymam mocno kciuki, żeby ziściły się Wasze marzenia :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Polunia dzień 1 :-)
    70gthi.jpg
    Pola cudowna taka delikatna i moim zdaniem bardzo podobna do zdjęcia które miałaś w suwaczku z usg 4d

weronikabp, Galanea, madamama, misia_k1, MILA lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mam z 10 kg truskawek, pomocy :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika Polunia jest słodziutka, niech się zdrowo chowa :)

Marcysia trzymam kciuki za Wasze marzenia:)

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Tusia mam z 10 kg truskawek, pomocy :)
    Ivv to dawaj zaraz dżem zrobimy ;) i pierogi jutro :)

ivv, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro knedle, ale reszta to chyba faktycznie dżemy :) Tylko nie wiem z jakiego przepisu będą najlepsze. No i jakby tak bez cukru były... Poradzisz coś?

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia dmucham i chucham na kciuki za Was.

Żeby więcej było takich osób na świecie. Nie ma nic gorszego jak nie być kochanym i nie miec kogo kochać...

Życzę szybkiego założenia rodziny:)

ivv, Margotka87, Modelka, Duchess, Marcysia86, Evelineq, Mucha lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Jutro knedle, ale reszta to chyba faktycznie dżemy :) Tylko nie wiem z jakiego przepisu będą najlepsze. No i jakby tak bez cukru były... Poradzisz coś?
    Ja robię z najprostszego przepisu jaki istnieje ale niestety w skład wchodzą truskawki i cukier, nie używam żel-fixów itp. ale robię z cukrem. Np:

2 kg truskawek
    800 g cukru
    2 łyżki soku z cytryny
    1 - 2 łyżeczki masła (niekoniecznie, by nie podczas smażenia nie powstawała piana)
    Truskawki odszypułkować, umyć, wrzucić do garnka z grubszym dnem razem z pozostałymi składnikami. Postawić na palnik, cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia.

Gotować przez kilka godzin, na małej mocy palnika, bez pokrywki, aż truskawki zaczną się rozpadać a woda odparuje na tyle, że konfitura będzie miała odpowiednią konsystencję. Najkorzystniej gotowanie konfitury rozłożyć na 3 dni, np. po 1 godzinie dziennie.

Później pasteryzuję słoiki i gotowe :)

ivv, weronikabp, evas, Bea_tina lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Niesforna jestes juz tu? :-)
    Jestem :-)

Tyle to wszystko trwało ze dopiero od godziny jestem na oddziale. Jeszcze się musiałam wykąpać w jakimś środku dezynfekujacym, jeść już nie mogę, pić tylko do 2.
    Jutro planowo o 13:15 cięcie i Jaś będzie z nami :-)

Weronika, Pola jest cudowna :-)

ivv, Tusia84, Limerikowo, balonik, AISAK, czekajajaca, Duchess, Evelineq, weronikabp, Mucha, Paulina1986, sunset, evas lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za przepis, dziś i tak nie zamierzam nic robić, ale jutro trzeba coś z wymyślić :) A na działce u wujka jeszcze z 5-6 razy tyle... Chyba będę Wam w prezencie wysyłała słoiczki :D

A tak w ogóle spędziłam dziś 4h w szpitalu :| Nie ma to jak ekspresowa porada... Szpital jest tak obskurny, że na samą myśl, że mam tam rodzić aż mi ciarki przechodzą :/ Ten, w którym urodziła się Weronika to hotel pięciogwiazdkowy przy tym szpitalu (śmierdzącym w dodatku lizolem...)

Dowiedziałam się, że Martynka waży ok 3400g i że mam stare łożysko (pali pani?). Tak czy inaczej mam się zgłosić w dniu terminu, oksytocyny unikają po cc, więc w razie co cewnik... No to od jutra sex i przysiady :D O! Sex z przysiadem w sumie można połączyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:28

Galanea, Tusia84, Limerikowo, AISAK, czekajajaca, Duchess, NataliaK, Paulina1986, sunset, evas, monaaa lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexsast, trzymaj się tam! Ja bym na wszelki wypadek na Twoim miejscu zadzwoniła jeszcze do swojego ginekologa, albo umówiła się z nim na wizytę. Jeszcze nie słyszałam, żeby jakaś kobieta się w ogóle nie oczyszczała po porodzie...

monalisa, sunset lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne :)

Pewien stary człowiek siedział wraz ze swoim 25-letnim synem w pociągu. Pociąg ma niebawem ruszyć, wszyscy pasażerowie zajmują już swoje miejsca. Kiedy pociąg odjechał, młody chłopak był pełen radości i ciekawości. Siedział tuż przy oknie. Wystawił rękę przez okno i czując powiew powietrza krzyknął: - „Tato zobacz, wszystkie drzewa zostają za nami”. Stary człowiek uśmiechnął się. Naprzeciwko nich, siedziała młoda para, która widząc to wszystko zaczęła patrzeć z politowaniem na 25-letniego chłopaka, który zachowywał się jak małe dziecko. Nagle, chłopak krzyknął znowu: - „Tato zobacz, chmury podążają razem z nami! Widzisz ten staw i zwierzęta?” Para spoglądała na chłopaka z zażenowaniem. Zaczęło padać i krople deszczu musnęły jego rękę. Ten, pełen radości zamknął swoje oczy. Po chwili znowu krzyknął: - „Tato zaczęło padać, mam kroplę wody na dłoni, zobacz tato!”. Tym razem para już nie wytrzymała i odezwała się do ojca: - „Dlaczego nie zabierze Pan swojego syna do dobrego lekarza?” Stary człowiek uśmiechnął się i powiedział: „Już to zrobiłem – właśnie wracamy ze szpitala. Mój syn odzyskał dzisiaj wzrok – widzi po raz pierwszy w swoim życiu.”

Czytaj dalej na: http://www.popularnie.pl/w-pociagu/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:32

Limerikowo, AISAK, Galanea, nutka, vikus001, Paulina1986, madamama, evas, BiB, monaaa, justyna14 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam abonament w Lux Medzie, miałam 4 usg, na każdej wizycie lekarz mnie badał, miałam zalecenie ze dopóki nie urodze mam przychodzić do niego co tydzień.
    Więc to chyba wszystko zależy od lekarza i jego podejścia...

Natalia Franek też jest cudowny, wygląda bardzo słodko a nie jak terrorysta :-)
    Jejku jak ja nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swojego Syneczka!

No i oczywiście wszystkim które chcą rodzić życzę skurczy i odejścia wód!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:38

Duchess, NataliaK, Galanea, Mucha, evas lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie miałam pisać Natalia, że Franciu ma świetny uśmiech cudo małe :)

i wydaję się na tym zdjęciu już taki duży :)

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O patrzcie, właśnie czytam, że nowym krajowym konsultantem ds kardiologii jest lekarz ze szpitala, w którym będę rodzić - nie ma tego złego ;)

Dobrej nocy :)

Zobaczcie na to :)
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/bliznieta-ktore-urodzily-sie-w-odstepie-24-dni/x19p2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:50

Galanea lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zbieram do spania. Mam nadzieje ze juz jutro zaloza mi cewnik. Przysiady nic nie daly jak na razie. Kolezanka z pokoju ma cewnik od 14tej i miala jakies bole jak na okres. Teraz spi bo rano o 6tej ja przenosza na porodowke i podzadza oksytocyne. Ide tez spac moze to ostatnia przespana noc w najblizszym czasie :)

Galanea, Evelineq, weronikabp, Modelka, Tusia84, Paulina1986, Judi2014, evas lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luxmed, czyli duzo zalezy od lekarza...ja zle trafilam...w kazdym razie po porodzie juz do tego gina nie pojde i juz. Juz chyba mam przesyt meskich ginekologow tak w ogole;-)

Weroniko, Polunia subtelna kobietka do zaprzytulania!

Natalio, Twoj synus z blyskiem w oku, super chlopczyk!

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika Pola jest cudna :))
    Tusia bo to ubranko takie wieksze :D ale przeztydzien przytyl napewno,jak tyle je ;-)

Powiem Wam ze strasznie sie boje,od poniedzialku maz wraca do pracy a jest mi mega pomocny... mam problem z biodrem i stawem biodrowym momentami mam ptoblem z wstaniem z miejsca,bol jak cholera!wypadaloby przejsc sie do lekarza,mam nadzieje ze kosci wracaja na swoje miejsce a nie jest to jakies powiklanie po zzo :-/ mam nadzieje ze do poniedzialku jakos dojde do siebie.
    X
    Duchees tjaaa blysk w oku malego diabelka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 23:12

Duchess, weronikabp, Modelka, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i powiem Wam ze polozna miala racje,dala mi tydzien na rozkrecenie laktacji i z radoscia moge wsadzic puche bebilonu do szafki...pomiedzy jednym karmieniem a drugim odciagnelam 110 ml mleka :-)) a wiec moj terror bedzie w koncu najedzony na cycu :-))

A tak na marginesie w ciazy kupilam butelki tommee tippee i coz,jakie me zdziwienie jak Franek nie chcial z nich jesc,a takie amerykanskie...szkoda;-) woli zwykle smoki nuka ;-) i nie mial problemu pozniej z ssaniem piersi :-))

Co do kg to brzuch mam praktycznie plaski procz jakiejs faldy ciazy spozywczej ktora sie ostala,za to moj tylek mowi stanowcze nie spodniom sprzed ciazy. Na wage nie wchodzilam i narazue nie wchodze,jestem jeszcze spuchnieta,poczekam az odpuchne,co by sie nie zalamac haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 23:45

weronikabp, Evelineq, Modelka, Tusia84, Duchess, madamama, evas, ivv lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna pozdrawiam ciepło, jestem 3 pietra niżej, mocno trzymam kciuki :-))) jutro utulisz swój Skarb :-)

Niesforna lubi tę wiadomość

‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ