X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu, trzymam mocno kciuki, żeby ziściły się Wasze marzenia :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Polunia dzień 1 :-)
    70gthi.jpg
    Pola cudowna taka delikatna i moim zdaniem bardzo podobna do zdjęcia które miałaś w suwaczku z usg 4d

weronikabp, Galanea, madamama, misia_k1, MILA lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mam z 10 kg truskawek, pomocy :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika Polunia jest słodziutka, niech się zdrowo chowa :)

Marcysia trzymam kciuki za Wasze marzenia:)

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Tusia mam z 10 kg truskawek, pomocy :)
    Ivv to dawaj zaraz dżem zrobimy ;) i pierogi jutro :)

ivv, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro knedle, ale reszta to chyba faktycznie dżemy :) Tylko nie wiem z jakiego przepisu będą najlepsze. No i jakby tak bez cukru były... Poradzisz coś?

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia dmucham i chucham na kciuki za Was.

Żeby więcej było takich osób na świecie. Nie ma nic gorszego jak nie być kochanym i nie miec kogo kochać...

Życzę szybkiego założenia rodziny:)

ivv, Margotka87, Modelka, Duchess, Marcysia86, Evelineq, Mucha lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Jutro knedle, ale reszta to chyba faktycznie dżemy :) Tylko nie wiem z jakiego przepisu będą najlepsze. No i jakby tak bez cukru były... Poradzisz coś?
    Ja robię z najprostszego przepisu jaki istnieje ale niestety w skład wchodzą truskawki i cukier, nie używam żel-fixów itp. ale robię z cukrem. Np:

2 kg truskawek
    800 g cukru
    2 łyżki soku z cytryny
    1 - 2 łyżeczki masła (niekoniecznie, by nie podczas smażenia nie powstawała piana)
    Truskawki odszypułkować, umyć, wrzucić do garnka z grubszym dnem razem z pozostałymi składnikami. Postawić na palnik, cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia.

Gotować przez kilka godzin, na małej mocy palnika, bez pokrywki, aż truskawki zaczną się rozpadać a woda odparuje na tyle, że konfitura będzie miała odpowiednią konsystencję. Najkorzystniej gotowanie konfitury rozłożyć na 3 dni, np. po 1 godzinie dziennie.

Później pasteryzuję słoiki i gotowe :)

ivv, weronikabp, evas, Bea_tina lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Niesforna jestes juz tu? :-)
    Jestem :-)

Tyle to wszystko trwało ze dopiero od godziny jestem na oddziale. Jeszcze się musiałam wykąpać w jakimś środku dezynfekujacym, jeść już nie mogę, pić tylko do 2.
    Jutro planowo o 13:15 cięcie i Jaś będzie z nami :-)

Weronika, Pola jest cudowna :-)

ivv, Tusia84, Limerikowo, balonik, AISAK, czekajajaca, Duchess, Evelineq, weronikabp, Mucha, Paulina1986, sunset, evas lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za przepis, dziś i tak nie zamierzam nic robić, ale jutro trzeba coś z wymyślić :) A na działce u wujka jeszcze z 5-6 razy tyle... Chyba będę Wam w prezencie wysyłała słoiczki :D

A tak w ogóle spędziłam dziś 4h w szpitalu :| Nie ma to jak ekspresowa porada... Szpital jest tak obskurny, że na samą myśl, że mam tam rodzić aż mi ciarki przechodzą :/ Ten, w którym urodziła się Weronika to hotel pięciogwiazdkowy przy tym szpitalu (śmierdzącym w dodatku lizolem...)

Dowiedziałam się, że Martynka waży ok 3400g i że mam stare łożysko (pali pani?). Tak czy inaczej mam się zgłosić w dniu terminu, oksytocyny unikają po cc, więc w razie co cewnik... No to od jutra sex i przysiady :D O! Sex z przysiadem w sumie można połączyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:28

Galanea, Tusia84, Limerikowo, AISAK, czekajajaca, Duchess, NataliaK, Paulina1986, sunset, evas, monaaa lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexsast, trzymaj się tam! Ja bym na wszelki wypadek na Twoim miejscu zadzwoniła jeszcze do swojego ginekologa, albo umówiła się z nim na wizytę. Jeszcze nie słyszałam, żeby jakaś kobieta się w ogóle nie oczyszczała po porodzie...

monalisa, sunset lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne :)

Pewien stary człowiek siedział wraz ze swoim 25-letnim synem w pociągu. Pociąg ma niebawem ruszyć, wszyscy pasażerowie zajmują już swoje miejsca. Kiedy pociąg odjechał, młody chłopak był pełen radości i ciekawości. Siedział tuż przy oknie. Wystawił rękę przez okno i czując powiew powietrza krzyknął: - „Tato zobacz, wszystkie drzewa zostają za nami”. Stary człowiek uśmiechnął się. Naprzeciwko nich, siedziała młoda para, która widząc to wszystko zaczęła patrzeć z politowaniem na 25-letniego chłopaka, który zachowywał się jak małe dziecko. Nagle, chłopak krzyknął znowu: - „Tato zobacz, chmury podążają razem z nami! Widzisz ten staw i zwierzęta?” Para spoglądała na chłopaka z zażenowaniem. Zaczęło padać i krople deszczu musnęły jego rękę. Ten, pełen radości zamknął swoje oczy. Po chwili znowu krzyknął: - „Tato zaczęło padać, mam kroplę wody na dłoni, zobacz tato!”. Tym razem para już nie wytrzymała i odezwała się do ojca: - „Dlaczego nie zabierze Pan swojego syna do dobrego lekarza?” Stary człowiek uśmiechnął się i powiedział: „Już to zrobiłem – właśnie wracamy ze szpitala. Mój syn odzyskał dzisiaj wzrok – widzi po raz pierwszy w swoim życiu.”

Czytaj dalej na: http://www.popularnie.pl/w-pociagu/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:32

Limerikowo, AISAK, Galanea, nutka, vikus001, Paulina1986, madamama, evas, BiB, monaaa, justyna14 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam abonament w Lux Medzie, miałam 4 usg, na każdej wizycie lekarz mnie badał, miałam zalecenie ze dopóki nie urodze mam przychodzić do niego co tydzień.
    Więc to chyba wszystko zależy od lekarza i jego podejścia...

Natalia Franek też jest cudowny, wygląda bardzo słodko a nie jak terrorysta :-)
    Jejku jak ja nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swojego Syneczka!

No i oczywiście wszystkim które chcą rodzić życzę skurczy i odejścia wód!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:38

Duchess, NataliaK, Galanea, Mucha, evas lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie miałam pisać Natalia, że Franciu ma świetny uśmiech cudo małe :)

i wydaję się na tym zdjęciu już taki duży :)

NataliaK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O patrzcie, właśnie czytam, że nowym krajowym konsultantem ds kardiologii jest lekarz ze szpitala, w którym będę rodzić - nie ma tego złego ;)

Dobrej nocy :)

Zobaczcie na to :)
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/bliznieta-ktore-urodzily-sie-w-odstepie-24-dni/x19p2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:50

Galanea lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zbieram do spania. Mam nadzieje ze juz jutro zaloza mi cewnik. Przysiady nic nie daly jak na razie. Kolezanka z pokoju ma cewnik od 14tej i miala jakies bole jak na okres. Teraz spi bo rano o 6tej ja przenosza na porodowke i podzadza oksytocyne. Ide tez spac moze to ostatnia przespana noc w najblizszym czasie :)

Galanea, Evelineq, weronikabp, Modelka, Tusia84, Paulina1986, Judi2014, evas lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luxmed, czyli duzo zalezy od lekarza...ja zle trafilam...w kazdym razie po porodzie juz do tego gina nie pojde i juz. Juz chyba mam przesyt meskich ginekologow tak w ogole;-)

Weroniko, Polunia subtelna kobietka do zaprzytulania!

Natalio, Twoj synus z blyskiem w oku, super chlopczyk!

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika Pola jest cudna :))
    Tusia bo to ubranko takie wieksze :D ale przeztydzien przytyl napewno,jak tyle je ;-)

Powiem Wam ze strasznie sie boje,od poniedzialku maz wraca do pracy a jest mi mega pomocny... mam problem z biodrem i stawem biodrowym momentami mam ptoblem z wstaniem z miejsca,bol jak cholera!wypadaloby przejsc sie do lekarza,mam nadzieje ze kosci wracaja na swoje miejsce a nie jest to jakies powiklanie po zzo :-/ mam nadzieje ze do poniedzialku jakos dojde do siebie.
    X
    Duchees tjaaa blysk w oku malego diabelka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 23:12

Duchess, weronikabp, Modelka, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i powiem Wam ze polozna miala racje,dala mi tydzien na rozkrecenie laktacji i z radoscia moge wsadzic puche bebilonu do szafki...pomiedzy jednym karmieniem a drugim odciagnelam 110 ml mleka :-)) a wiec moj terror bedzie w koncu najedzony na cycu :-))

A tak na marginesie w ciazy kupilam butelki tommee tippee i coz,jakie me zdziwienie jak Franek nie chcial z nich jesc,a takie amerykanskie...szkoda;-) woli zwykle smoki nuka ;-) i nie mial problemu pozniej z ssaniem piersi :-))

Co do kg to brzuch mam praktycznie plaski procz jakiejs faldy ciazy spozywczej ktora sie ostala,za to moj tylek mowi stanowcze nie spodniom sprzed ciazy. Na wage nie wchodzilam i narazue nie wchodze,jestem jeszcze spuchnieta,poczekam az odpuchne,co by sie nie zalamac haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 23:45

weronikabp, Evelineq, Modelka, Tusia84, Duchess, madamama, evas, ivv lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna pozdrawiam ciepło, jestem 3 pietra niżej, mocno trzymam kciuki :-))) jutro utulisz swój Skarb :-)

Niesforna lubi tę wiadomość

‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ