X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • madamama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Kurczę wszystko przyspiesza...
    Dziewczyna z 11 ma cięcie zaraz, więc pewnie i my będziemy mieć wcześniej niż o 13.
    Boję się!

Będzie dobrze, nie ma się co bać! :) Trzymam kciuki za przyjemną i szybkie spotkanie z maleństwem :)

Niesforna, vikus001, czekajajaca lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna - kciuki kochana :-) mocnooooo !
    Czekajaca, z balonikiem przez 6 h bolało mnie strasznie, choć na pewno nie były to takie bóle jak podczas porodu. Życzę w miarę bezbolesnego szybkiego odejścia balonika ;-)
    U nas dobra wiadomość - mała od wczoraj przybrała, a to znaczy ze karmimy sie efektywnie :-)
    Teraz czekamy na wynik żółtaczki i mojego Crp. Oby wszystko było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 08:21

Niesforna, vikus001, evas, czekajajaca, ivv, monalisa, Duchess, Bea_tina, Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój Tymon ;)
    naforum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 08:37

weronikabp, NataliaK, ivv, MonikaS, Mucha, Duchess, Galanea, Evelineq, justyna14, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika na pewno dzis juz wyjdziecie do domku wierze w to!!!! Czekamy mamuski na kolejne dzieciaczki z utesknieniem!!!! Do dziela:))) Tak szczerze zazdroszcze wam tego pierwszego spotkania z maluszkiem...najcudowniejsza chwila w zyciu....pierwszy placz, pierwsze przytulenie po tak dlugim czasie... Cieszcie sie chwila!!!!!:))))))

evas, weronikabp, czekajajaca, ivv, AISAK, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

BOSKI!!!!!!!!!!!!

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, Pola cudowna.

U nas na razie.ciezko z organizacja ;) nie umiem sie ogarnac z dwojka dzieci ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca chodz tyle z balonikiem ile wlezie,mi wypadl po 12 h,ale latalam z nim doslownie,przez oierwsze godziny skurcze jak cholera ale jak dasz rade to rozchodz to poprostu :) powodzenia!

Modelka doczekasz sie :) a co z domem narodzin jesli tfu tfu sie przeterminujesz i dzidziak nie bedzie chcial wyjsc?

Weronika trzymam kciuki za powrot do domu :)

Niesforna powodzenia ;)))

Muszko nie wyglada,ale jest :D

czekajajaca, Niesforna, Mucha, vikus001 lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;) sporo się tu dzieje.

Trzymam kciuki za rodzące, oby wszystko poszło sprawnie.

U mnie wczoraj wieczorem nawet regularne skurcze się pojawiły, ale w nocy przeszło i teraz tylko jakieś sporadyczne. Wygląda na to, że mój Bartoszek nie chce się urodzić w piątek 13.

czekajajaca, ivv lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella Tymon cudowny, jaki radosny :-)

Moja tez juz obdarza nas cudownymi usmiechami, nadal sie wzruszam przy każdym :-)

czekajajaca, Niesforna, evas, excella, vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    To mój Tymon ;)
    naforum

On jest poprostu prześliczny.
    Normalnie na widok Waszych pociech łzy mi lecz ze szczescia:) to takie piękne.

Weronika życzę powrotu do domu i to za chwilke:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 08:54

czekajajaca, vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rady, na pewno przydadza mi sie, a dodatkowo czuje ze nie jestem z tym sama i ktos moze mi powiedziec co mnie czeka. Ja teraz czekam na lekarza, podczas dzisiejszego ktg czulam bolesne lecz nieregularne skurcze. Oby balonik zadzialal i mala urodzila sie jeszcze dzisiaj :)

AISAK, ivv, evas, sunset, Mucha, NataliaK, vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

To ja faktycznie się dziś zabieram za dżemy, potem knedle i pierogi, a na końcu przydałby się sex - tylko dziś teściowa przyjeżdża... Poza tym jakaś niegotowa jeszcze jestem :)

Niesforna Ty się bój nieprzespanych nocy, o wszystkim innym i tak zapomnisz :) Będzie dobrze! Powodzenia :)

evas, AISAK, sunset, Niesforna, vikus001, Galanea lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna - nie ma się czego bać, choć wiem, że łatwo się mówi. Nowe zawsze przeraża. Będzie dobrze! Za chwilę będziesz tulić swoje szczęście!

Czekajajaca - powodzenia i wytrwałości życzę!

Evelineq - oby Hania wyszła jak najszybciej na spotkanie z mamusią :)

A ja za chwilę wyjeżdżam do szpitala, niby się nie stresuję, ale jednak kibelek zaliczony. Stres chyba zawsze podświadomie będzie jeśli chodzi o szpital i rozstanie z dzieckiem, tym bardziej, że tak na prawdę nie wiadomo na jak długo. Z jednej strony oby jak najkrócej a z drugiej do terminu mam jeszcze 10 dni. Może malutka znajdzie kompromis :)
    Hania mi wczoraj powiedziała, że już mam taki wielki brzuch, że się w koszulce nie mieści i że Asia chyba się już szykuje do wyjścia :) Słodkie to było :) a potem skakała z radości i krzyczała: Hurra! W końcu będzie siostrzyczka :) a dziś rano jeszcze dorzuciła, że siostrzyczka się już chyba ubiera i szykuje na wyjście :) To nas rozbroiło! :)

AISAK, ivv, MonikaS, Mucha, Niesforna, Paulina1986, evas, czekajajaca, monaaa, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wercia dziś rano jak wychodziłyśmy do żłobka pokazuje na drzwi i mówi
    W -"tu mieszkam" (nowe słowo :) )
    ja pytam -"sama?"
    W - "nie! z mamą"
    ja - i z kimś jeszcze?
    W - z tatą
    ja - a ktoś tu jeszcze będzie mieszkał?
    W - "Dzidzia!" i pokazuje paluchem na brzuch :)

Słodkie to było :)

AISAK, monalisa, Mucha, Modelka, Paulina1986, evas, czekajajaca, vikus001, sunset, Galanea lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam wszystkie przyszłe Mamusie do udziału w konkursie programu rossnę:

http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,4500dc80-a34e-46be-bc9f-820a1c8788eb

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak jak wczoraj w sklepie przy kasie kobitka mówi do synka mojego: a z jakim ty kotkiem tak walczyłeś, że na buźce tak podrapany? a on mówi, że z rudzią i tu podrapała i tu i tu (pokazując na buzię). i ni z tego ni z owego z tekstem: ja jestem braciszkiem. (po chwili zastanowienia): dużym braciszkiem :)

dziewczyny szpitalne - POWODZENIA :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 09:59

Mucha, AISAK, ivv, evas, czekajajaca, NataliaK, sunset, Galanea, Judi2014 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak teraz leżałam w szpitalu to dziewczynie po 2h wpadł w trakcie wymiotów tak ze bardzo szybko, a inne po 9h nosiły. Ona cała ciąże wymiotowala jak sie tylko zdenerwowala.

bontbhr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na pierwsze dzisiaj dzieciaczki. Tylko po kolei, żebym nadążyła listę poprawiać :D

Weronika, wychodzicie dzisiaj?

ivv, Mucha lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka to ile Ty ściągniętego mleka na raz podajesz dla swojego skarba? bo ja wczoraj jak dałam 60tkę to zasnął na 5 godzin i dobudzić nie mogłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 10:55

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla pani doktor i mam sie zglosic na zalozeznie balonika o 13tej. Jutro oksytocyna. Pani doktor mowi, zeby sie nie stresowac, a ja ze mam duze dziecko w brzuchu wiec sie boje. Ona ze jak nie ma cukrzycy, to dopiero od 4500 jest cc, ale jak nie bede mogla urodzic to mi ja zrobia. Chyba wolalabym od razu cc przy takiej klusce jak nasza Marcela, bo cos czuje ze porod nie bedzie nalezal do najlatwiejszych.

Karola:), Agusia2312 lubią tę wiadomość

‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ