X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia!!;)

Weronika- nie mogę się napatrzeć na Polunię;) Ucałuj ją mocno!;*

Kurcze, zaczęłam już sobie myśleć, że pewnie przenoszę... nic nie widac, nic nie słychać, nic się nie dzieje...
    Jeszcze na ten bankiet dziś muszę iść, choć wcale ochoty nie mam;/ Ale wiem, że G. bardzo zależy i nie chcę sprawiać mu przykrości. Miałam nadzieję, że mały się urodzi przed i już nie będzie trzeba iść...;/ echhh idę wstawić sukienkę do prania, bo w czymś trzeba iść.
    A i zaraz pójdę z psem na spacer i po truskawki, bo mnie pokusiłyście tym dżemem:)

ivv, weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca super masz opis pod suwaczkiem :)

czekajajaca lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy są naprawdę słodkie. Nie ma to jak dziecko widziane oczami drugiego dziecka.

Czekająca wierze ze ten balonik w Twoim przypadku nie przysporzy ci zbędnego bólu.

czekajajaca lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie w szpitalu Jutro mam sie zgłosić na oddział, a w niedzielę rano będę miała cięcie :-)

NataliaK, weronikabp, balonik, Mucha, AISAK, vikus001, Paulina1986, evas, Galanea, Evelineq, Duchess, Bea_tina, czekajajaca, Agusia2312, MagdaO lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS na raz potrafi wypic jakies 100 ml. Szczegolnie w upaly,teraz tak po 80-90. Juz w szpitalu pil po 60 :P ogolnie jedzenie zajmuje godzine a spi jakies 3-4 max i budzi sie na jedzenie. To taki maly zarlok niespokojny :P w szpitalu polozne mialy ubaw ze na szyji mojej w przerwie na bekanie zrobil mi 3 malinki.... :D

vikus001, evas, Modelka, czekajajaca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety zostajemy, na pewno do jutra, zobaczymy co dalej :-(

• ivv Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia moja mama sobie "zażyczyła" poród w niedzielę, bo to wymarzony prezent na imieniny :)

Dwa dni i Gabrysia będzie na świecie :)

I melduję, że dżem wg Twojego przepisu (minus trochę cukru + trochę więcej cytryny) się robi :) I powidła bez cukru dla Weroniki też :) Teraz idę szykować ziemniaki na knedle i zabieram się za pierogi :)

Wczoraj mój mężuś zerwał jakieś 15 kg truskawek (w 1,5h!!) i żebym nie miała podwójnej roboty zrywał je bez szypułek :)

Tusia84, weronikabp, vikus001, evas, Galanea lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika dacie radę, choć wiem jakie to przykre jak chcesz wyjść a tu d... :( Z Weroniką byłam w szpitalu 5 dni - 4. i 5. ryczałam jak głupia.. Miesiąc później żałowałam, ze nie byłam dłużej w szpitalu, bo nic nie musiałam tam robić, a w domu, jak to w domu... :)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    MonikaS na raz potrafi wypic jakies 100 ml. Szczegolnie w upaly,teraz tak po 80-90. Juz w szpitalu pil po 60 :P ogolnie jedzenie zajmuje godzine a spi jakies 3-4 max i budzi sie na jedzenie. To taki maly zarlok niespokojny :P w szpitalu polozne mialy ubaw ze na szyji mojej w przerwie na bekanie zrobil mi 3 malinki.... :D
    wow
    mój przybrał tylko 140g na 1,5 tyg - może ja mam za mało mleka?

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia super, juz w niedziele bedziecie razem :)

Weronika jeszcze chwilke, dalas rade tyle wytrzymac to i ta chwile tez dasz rade...wazne ze jestescie razem. Trzymaj sie!

Ivv to wrecz masowa truskawkowa produkcja ;)

Natalia, zarloczek maly z tego Franka ;)

Ja dzisiaj caly dzien nieprzytomna, posypiam sobie...chyba bedzie padalo bo jakos tak szaro i buro jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 11:59

weronikabp, Tusia84, vikus001, NataliaK lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. W niedzielę Córka będzie już z Wami a my nadal będziemy się "bujać" :)

Moja Hanka jak nic- wredna po Mamusi- nie chce wyjść:) bóle ucichły, skurcze też...

W niedzielę mam komunię Chrześniaka.. i bardzo sie waham czy isc. Z jednej str gdy zle sie czuc bede to jasne ze nie pojde, z drugiej glupio nie pojsc, bo po terminie a w sumie nic sie nie dzieje. wrrr. Pożniej to też tak jakoś glupio pojechać- komunia to komunia.

Tusia84 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu to niedziela należy do Was kochana ! :-))

Tusia84 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba będę musiała się zgłosić do specjalisty od laktacji - będzie najlepiej wiedziała czy wszystko ok :) chyba jutro podjadę do kliniki niech popatrzy jak mały sobie radzi i wyeliminuje moje błędy a może coś mi jeszcze doradzi, żeby zwiększyć laktację.
    piję póki co herbatkę hippa na laktację i ogólnie dużo piję ale setki to nie ściągnę raczej :) mały szybko na cycce zasypia
    w sumie teraz nakarmiłam i leży spokojnie to może i najedzony grom go wie

Modelka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak ja bym chciała - tak jak mi się nie chce. Totalne znużenie, jak na początku ciąży.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas klopot z karmienien a jeszcze wiekszy z ulewaniem. Mam malo pokarmu, ale staram sie przystawiac jak najczesciej, jednak bez butelki- dwoch dziennie nie da rady. A ulewanie to nasza zmora- po karmieniu najczesciej zwraca wszystko co zjadla. Polozna doradzila zagestnik do pokarmu ale o ile w mleku mod. jest ok to jak podaje przed piersia sam zagestnik to nic nie dziala. Poza tym wydaje mi sie ze przy czestym podawaniu zniszczy malej zoladek. Juz sama niewiem co robic

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wagi to ja 6 dni po porodzie mialam 6 kg na minusie

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina a moze to reflux???slyszalam ze jak dzieci tak chlustaja pokarmem to wlasnie to moze byc przyczyna....:(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca, Niesforna, Sunset - powodzenia Dziewczyny, za wszystkie trzymam mocno kciuki.
    Tusiu, już w niedzielę będzie maleństwo, pozazdrościć :)
    Excella - cudowny synek i ten boski uśmiech!

Ja się czuję kompletnie bez sił, senna. Zosia też się dziś prawie nie rusza :( Ale nie panikuję, bo taka pogoda, a wczoraj na ktg wszystko było wzorowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 12:38

sunset, evas, Tusia84, czekajajaca lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, zazdroszczę że już w niedzielę będziesz miała Gabrysię przy sobie. Trzymam kciuki ;)

Weroniko, wiem co czujesz, ja leżałam 6 dni po porodzie i tak jak Ivv płakałam w poduszkę, że chcę do domu.

Natalia, to masz strasznego żarłoka :D Mój Michaś nawet jak miał pół roku to nie wypijał 100 ml mleka. A próbowałam wszystkich dostępnych wtedy rodzajów, bo myślałam że mu nie smakuje. A on po prostu nie lubił mleka i tyle. Za to ubóstwiał zupki, kaszki i wszystko co nie było mlekiem.

Ivv, zazdroszczę tych truskawek. Tez mam ochotę na dżemy, ale jak mam płacić 4 zł za kilogram do tego jeszcze cukier, słoiki, stanie godzinami przy garnku, to chyba podziękuję w tym roku. Choć fajnie by było miec parę słoiczków na zimę. Muszę do mamy się uśmiechnąć :)

Muszko, u nas też było szaro i miałam nadzieję na deszcz, ale chmury poszły w kierunku Warszawy i nic z nich nie spadło :(

Muszę jechać do banku, a kompletnie nie mam na to siły :( ale jak nie pojadę to zostanę bez pieniędzy na weekend i opłat nie porobię.

Mucha, ivv, Tusia84 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęli mnie, zrobili usg ale mała była obrócona plecami, wiec od razu lekarka mówiła ze pomiar jest niedokladny,bo się nie da zmierzyć brzuszka dobrze, bo iz tego pomiaru wyszło ze nie urosła prawie wcale, także nie jestem zadowolona. Czekam teraz aż lekarz się pojawi i zobaczymy co powie, co dalej i jaki plan.

MonikaS lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ