X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie wykipiały, ale już mi kręgosłup włazi w... A jeszcze ze 100 pierogów i knedle, bo mężowi obiecałam, że na obiad zrobię :/ Zostało jeszcze z 2,5 kg - do miksowania i do zamrażalki won!!

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv- haha, bidulko;) Ja tydzień temu knedle robiłam to powiedziałam, że pierwszy i ostatni raz.:P Dziś tylko 4 kilo na dżem kupiłam(tzn kupiłam prawie 5, ale odłożyłam trochę) i szybko mi poszło.
    A do zamrożenia muszę kupić jeszcze, ale dziś wykupiłam wszystko co było. No i byłam sama, ledwo doniosłam do domu. Więc to męża muszę poprosić.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • ivv Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Knedle jak ostatnio robiłam to w sumie nie było tak źle, ale pierogi to jakaś masakra. Chyba wyrzucę resztę ciasta (albo zostawię do wieczora, może teściowa coś z tym zrobi) i zabieram się za knedle. My teraz będziemy pewnie co kilka dni po te truskawki jeździć, bo wujek z ciocią mają chyba przyjemność w sadzeniu i pielęgnowaniu, a potem oddawaniu nam :) I mają ich masakrycznie dużo, tak samo jak jabłek, śliwek i malin. I tak co roku...

evas lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ale śliczna Pola, śliczny Franuś i Tymon :) Ale tu dzidziowo się robi!

Trzymam kciuki aby przenoszonych było jak najmniej ...

Ja z karmieniem nie mam problemu, mam raczej że jak za długo Franuś śpi to mi z cycków leci...

A tu Franek ładnie się bawi z mamą ;) :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3d8b3a0ff88.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d49d11996b40.jpg

NataliaK, ivv, Paulina1986, monaaa, balonik, Mucha, Tusia84, AISAK, Duchess, weronikabp, czekajajaca, Agusia2312, Galanea, excella, evas, misiaczk25 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio z pierogami poszłam na łatwiznę. zamiast wykrawania kółek pokroiłam ciasto w kwadraty, powiedzmy że wszystkie były regularne :P
    do środka truskawa i zlepiałam przeciwne rogi.poszło o wiele szybciej. nie zostają skrawki z wykrojonych kółek i nie trzeba zagniatać jednego kawałka w nieskończoność, a tego najbardziej nie lubię.

u mnie pobolewanie jak na miesiączkę, siadłam i chyba przeszło.no i trochę mi niedobrze. jeden bardzo krótki skurcz, ale bardziej z takim parciem i boleścią w okolicach odbytu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:05

81clk9i.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv jak ja Ci tych owoców zazdroszczę :( Chyba jutro też muszę jakieś zapasy porobić. Ale ja truskawki tylko mrożę - w całości i zmiksowane. Dżemów mi się nie chce robić. Za to na knedle mi smaka narobiłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:04

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam akcje w szpitalach? Przywitamy dzisiaj ktores malenstwo?

czekajajaca lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam jak wcześniej napisać bo z telefonu nie lubię :)

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne mamy :)

Ja też zaraz jeszcze raz pozaglądam to toreb sprawdzić czy wszystko mam na jutro.

Kurcze kazał mi przyjść do 9 na oddział.. trochę słabo bo cały dzień będę musiała tam być.. nie wiem czy ma zamiar jak im się jutro uda mnie też pociąć bo mówi dobrze, żeby już Pani była w sobotę od rana bo jak się coś zacznie dziać to jutro już zrobimy :/ Ustalił niedzielę 15.06 ale tak dziwnie powiedział.. no zobaczymy jutro co się będzie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:46

weronikabp, czekajajaca, sunset, evas, monaaa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Tusia, ze Ci zazdroszcze tego pieknego spotkania ;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 h mam założony balonik z czego godzinę Ktg miałam. Teraz chodzę po szpitalu, strasznie boli podbrzusze gorzej niż na okres. Dziewczyny ile razy mocniej boli przy porodzie? Wolec byc świadoma teg co jutro mnie czeka. Krew leci z tego cewnika, moim zdaniem duzo jej na wkladce ale zobaczymy co lekarz powie. Trzymajcie kciuki i modlcie sie za nas.

Evelineq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Niesfrorna, na pewno juz po, jak dojdzie do siebie to napisze na pewno :-)

Duchess, Niesforna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Od 2 h mam założony balonik z czego godzinę Ktg miałam. Teraz chodzę po szpitalu, strasznie boli podbrzusze gorzej niż na okres. Dziewczyny ile razy mocniej boli przy porodzie? Wolec byc świadoma teg co jutro mnie czeka. Krew leci z tego cewnika, moim zdaniem duzo jej na wkladce ale zobaczymy co lekarz powie. Trzymajcie kciuki i modlcie sie za nas.
    Kochana boli duuuuuuzo bardziej nie da sie tego tak wyliczyć :-) ale wszystko jest do przeżycia na pewno dasz radę kochana

• Duchess Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super maluszek! Tyyyle ma zabawek, mamusia mu dogadza :-*
    na drugim zdjęciu wygląda jakby sobie gwizdał :)

Paula222 lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:

Trzymam kciuki moja droga, zaciskam mocno! Na pewno przejdziesz przez poród dzielnie. Buziaki

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie wiem czy dam radę, teraz boli jak cholera co 5 minut takie skurcze w podbrzuszu ze nie da sie o niczym myśleć.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca trzymaj się dzielnie, kciuki za Ciebie zaciśnięte.. dasz radę kochana!

czekajajaca, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 11:30 na świecie pojawił się Jaś :-)
    Waga 3500, 55 cm, 10 pkt.
    Jest cudowny.

Właśnie spędziliśmy razem dwie godziny i mieliśmy pierwsze karmienie.
    Jeszcze jestem na sali pooperacyjnej, zaczyna dopiero odchodzić znieczulenie. Jak tylko zwolni się miejsce, to jadę nannormalną salę i Synek już cały czas będzie ze mną :-)

Bea_tina, Tusia84, Agusia2312, Karola:), Mucha, balonik, Galanea, NataliaK, Paulina1986, Paula222, sunset, excella, Duchess, weronikabp, ivv, evas, Judi2014, monaaa, Evelineq, vikus001, MagdaO lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia Gabi przyjdzie w moje urodzinki, jeśli jutro nie wyskoczy!:) No i w rocznicę ślubu Weroniki o której oczywiście pamiętam!!

Dziewczyny, jak robicie dżemy z truskawek, bo mój synuś najwyraźniej zaakceptował truskawki(2 dni testowałam) i chyba bym zrobiła jakiś dżemik, bo czemu nie! :)

Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wielkie gratulacje kochana <3 Witamy Jasia :)

No to piękny dzień się zapowiada ta niedziela 15.06 :)

Beatina ja wklejałam wcześniej przepis na dżem, który robię i tak jak napisała Ivv można dać mniej cukru trzeba próbować bo jak truskawki słodkie to żeby nie przesadzić.. ale w drugą stronę też nie można przegiąć i dać bardzo mało cukru.. bo cukier e konserwuje i inaczej dżem może się popsuć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 16:13

Bea_tina, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wielkie gratulacje, usciskaj Jasia mocno :)

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ