MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivv- haha, bidulko;) Ja tydzień temu knedle robiłam to powiedziałam, że pierwszy i ostatni raz.
Dziś tylko 4 kilo na dżem kupiłam(tzn kupiłam prawie 5, ale odłożyłam trochę) i szybko mi poszło.
A do zamrożenia muszę kupić jeszcze, ale dziś wykupiłam wszystko co było. No i byłam sama, ledwo doniosłam do domu. Więc to męża muszę poprosić. -
Knedle jak ostatnio robiłam to w sumie nie było tak źle, ale pierogi to jakaś masakra. Chyba wyrzucę resztę ciasta (albo zostawię do wieczora, może teściowa coś z tym zrobi) i zabieram się za knedle. My teraz będziemy pewnie co kilka dni po te truskawki jeździć, bo wujek z ciocią mają chyba przyjemność w sadzeniu i pielęgnowaniu, a potem oddawaniu nam
I mają ich masakrycznie dużo, tak samo jak jabłek, śliwek i malin. I tak co roku...
evas lubi tę wiadomość
-
Hej
Ale śliczna Pola, śliczny Franuś i TymonAle tu dzidziowo się robi!
Trzymam kciuki aby przenoszonych było jak najmniej ...
Ja z karmieniem nie mam problemu, mam raczej że jak za długo Franuś śpi to mi z cycków leci...
A tu Franek ładnie się bawi z mamą:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3d8b3a0ff88.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d49d11996b40.jpg
NataliaK, ivv, Paulina1986, monaaa, balonik, Mucha, Tusia84, AISAK, Duchess, weronikabp, czekajajaca, Agusia2312, Galanea, excella, evas, misiaczk25 lubią tę wiadomość
-
Ostatnio z pierogami poszłam na łatwiznę. zamiast wykrawania kółek pokroiłam ciasto w kwadraty, powiedzmy że wszystkie były regularne
do środka truskawa i zlepiałam przeciwne rogi.poszło o wiele szybciej. nie zostają skrawki z wykrojonych kółek i nie trzeba zagniatać jednego kawałka w nieskończoność, a tego najbardziej nie lubię.
u mnie pobolewanie jak na miesiączkę, siadłam i chyba przeszło.no i trochę mi niedobrze. jeden bardzo krótki skurcz, ale bardziej z takim parciem i boleścią w okolicach odbytu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:05
-
Ivv jak ja Ci tych owoców zazdroszczę
Chyba jutro też muszę jakieś zapasy porobić. Ale ja truskawki tylko mrożę - w całości i zmiksowane. Dżemów mi się nie chce robić. Za to na knedle mi smaka narobiłaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:04
-
Nie miałam jak wcześniej napisać bo z telefonu nie lubię
Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne mamy
Ja też zaraz jeszcze raz pozaglądam to toreb sprawdzić czy wszystko mam na jutro.
Kurcze kazał mi przyjść do 9 na oddział.. trochę słabo bo cały dzień będę musiała tam być.. nie wiem czy ma zamiar jak im się jutro uda mnie też pociąć bo mówi dobrze, żeby już Pani była w sobotę od rana bo jak się coś zacznie dziać to jutro już zrobimyUstalił niedzielę 15.06 ale tak dziwnie powiedział.. no zobaczymy jutro co się będzie działo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:46
weronikabp, czekajajaca, sunset, evas, monaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOd 2 h mam założony balonik z czego godzinę Ktg miałam. Teraz chodzę po szpitalu, strasznie boli podbrzusze gorzej niż na okres. Dziewczyny ile razy mocniej boli przy porodzie? Wolec byc świadoma teg co jutro mnie czeka. Krew leci z tego cewnika, moim zdaniem duzo jej na wkladce ale zobaczymy co lekarz powie. Trzymajcie kciuki i modlcie sie za nas.
Evelineq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyczekajajaca wrote:Od 2 h mam założony balonik z czego godzinę Ktg miałam. Teraz chodzę po szpitalu, strasznie boli podbrzusze gorzej niż na okres. Dziewczyny ile razy mocniej boli przy porodzie? Wolec byc świadoma teg co jutro mnie czeka. Krew leci z tego cewnika, moim zdaniem duzo jej na wkladce ale zobaczymy co lekarz powie. Trzymajcie kciuki i modlcie sie za nas.
ale wszystko jest do przeżycia na pewno dasz radę kochana
czekajajaca lubi tę wiadomość
-
czekajajaca wrote:Od 2 h mam założony balonik z czego godzinę Ktg miałam. Teraz chodzę po szpitalu, strasznie boli podbrzusze gorzej niż na okres. Dziewczyny ile razy mocniej boli przy porodzie? Wolec byc świadoma teg co jutro mnie czeka. Krew leci z tego cewnika, moim zdaniem duzo jej na wkladce ale zobaczymy co lekarz powie. Trzymajcie kciuki i modlcie sie za nas.
Trzymam kciuki moja droga, zaciskam mocno! Na pewno przejdziesz przez poród dzielnie. Buziaki
czekajajaca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O 11:30 na świecie pojawił się Jaś
Waga 3500, 55 cm, 10 pkt.
Jest cudowny.
Właśnie spędziliśmy razem dwie godziny i mieliśmy pierwsze karmienie.
Jeszcze jestem na sali pooperacyjnej, zaczyna dopiero odchodzić znieczulenie. Jak tylko zwolni się miejsce, to jadę nannormalną salę i Synek już cały czas będzie ze mnąBea_tina, Tusia84, Agusia2312, Karola:), Mucha, balonik, Galanea, NataliaK, Paulina1986, Paula222, sunset, excella, Duchess, weronikabp, ivv, evas, Judi2014, monaaa, Evelineq, vikus001, MagdaO lubią tę wiadomość
-
Tusia Gabi przyjdzie w moje urodzinki, jeśli jutro nie wyskoczy!
No i w rocznicę ślubu Weroniki o której oczywiście pamiętam!!
Dziewczyny, jak robicie dżemy z truskawek, bo mój synuś najwyraźniej zaakceptował truskawki(2 dni testowałam) i chyba bym zrobiła jakiś dżemik, bo czemu nie!Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Niesforna wielkie gratulacje kochana
Witamy Jasia
No to piękny dzień się zapowiada ta niedziela 15.06
Beatina ja wklejałam wcześniej przepis na dżem, który robię i tak jak napisała Ivv można dać mniej cukru trzeba próbować bo jak truskawki słodkie to żeby nie przesadzić.. ale w drugą stronę też nie można przegiąć i dać bardzo mało cukru.. bo cukier e konserwuje i inaczej dżem może się popsućWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 16:13
Bea_tina, vikus001 lubią tę wiadomość