X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna - gratuluję Jasia, odpoczywaj teraz :)

Paula - Franek jest boski :) Już taki duży niemowlaczek się wydaje :)

Ych, przespałam pół dnia, nigdy mi się to nie zdarza.

Nastroiłyście mnie tymi truskawkami, idę robić pierogi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 16:30

Tusia84, ivv, evas, Niesforna lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna gratulacja kochana ;))

Czekajaca no coz,nie bede klamac ze skurcze porodowe bola mniej bo bola bardziej i tez sa troche inne,bardziej "rozpierajace",ale tez to moj przyklad,Ciebie moze nie bedzie tak bolalo :-) wszystko do przezycia,glowa do gory :-) porod trwa chwile w porownaniu do tego ile wspolnie spedzonych lat przed Toba i dzidziakiem :-)

Tak piszecie o tych truskawach a ja w tym roku jeszcze nie jadlam...i pewnie nie zjem :p troche sie boje,mimo ze nie wpadlam w paranoje jedzeniowa to takie alergizujace strawy odpuscilam przynajmniej do 1 miesiaca, teraz jakos mam dziwny strach. Pewnie niepotrzebnie :)

czekajajaca, Tusia84, Niesforna lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja faktycznie dopiero teraz robilam test truskawkowy, w 1 dzień rano zjadłam 5 dużych sztuk, w drugi zjadłam 13 różnych, dziś 3 dzień mały beż żadnej krostki, więc dziś robię koktajl z jogurtem i to będzie mega test, ale jakby coś było nie tak, to by pewnie już coś wyszło. POLECAM:D

NataliaK, ivv lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas wielkie klopoty- malutka noe toleruje mojego mleka. wszystko ulewa a teraz wymiotuje- wylatuje z niej jak z fontanny. Dobrze ze akurat nie byla w lozeczku bo by sie udusila. Jestem przerazona, znowu sie cos zaczyna dziac. Polozna mowi ze nie pasuje jej moje mleko i mam sprobowac tylko modyfikowane, jak mimo tego bedzie wymiotowac to natychmiast do lekarza

• excella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Oj nie wiem czy dam radę, teraz boli jak cholera co 5 minut takie skurcze w podbrzuszu ze nie da sie o niczym myśleć.

Dasz rade :) na pewno nie boli jeszcze tak bardzo.skoro masz sile pisac na forum. Mnie jak skurcze wziely co 3 min to nawet na telefon spojrzec nie moglam :) pewnie bym go zgniotla w reku :)
    Dasz rade, trzymam kciuki.

Niesforna, gratulacje :)

NataliaK, monaaa, Niesforna lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna, gratulacje !! Niech Jas rosnie zdrowo i radosnie :-*

Niesforna lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea tina dzieki za rade, a powiedz mi kochana,jadasz wszystko?czy z czyms sie ograniczasz? Mi narazie ciezko wylapac jeszcze kiedy Franka mecza baki bo sie krzywi krzywi i jak zapusci to...;-) kilka razy az podskoczylam ;-) wiec teoretycznie wyglada to na normalna sytuacje szczegolnie ze nie meczy go to dlugo,a kolki i wzdecia to chyba dluzej?

Karolina,nie martw sie kochana,mam nadzieje ze mm pomoze, czasami uklad pokarmowy nie funkcjonuje od poczatku prawidlowo i tak sie dzieje... miejmy nadzieje ze to przejsciowe,ale wspolczuje :(

• Duchess Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    a u nas wielkie klopoty- malutka noe toleruje mojego mleka. wszystko ulewa a teraz wymiotuje- wylatuje z niej jak z fontanny. Dobrze ze akurat nie byla w lozeczku bo by sie udusila. Jestem przerazona, znowu sie cos zaczyna dziac. Polozna mowi ze nie pasuje jej moje mleko i mam sprobowac tylko modyfikowane, jak mimo tego bedzie wymiotowac to natychmiast do lekarza
    Karolinko, trzymam kciuki aby mm pomoglo i Malutka poczula sie lepiej. To przykre patrzec na takiego maluszka ktory wymiotuje:-( dawaj znac!

f2wli09kll2jbdtn.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też stwierdziłam, że spróbuję truskawek - jadłam przez dwa dni i to nie po trzy tylko normalnie sobie pozwoliłam na całą miseczkę ze śmietaną :) nic się nie stało :) żadnych uczuleń :) także mogę jeść raz na jakiś czas :)
    to samo robiłam z bananem - jadłam po jednym przez 3 dni i też nic się nie dzieje :)
    tak raz na jakiś czas coś nowego do diety wprowadzam :) póki co jest ok

ivv lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie rozpadalo...chyba czas na Ikea po lampke do pokoju malej i wieszaczki male :)

Dziewczyny walczcie dzielnie :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia w zasadzie jem wszystko(jeśli mam na to czas!) Nie jem czekolady, bo boje się zaparć u Małego. Ale tak to banany to nawet nie wiedziałam, że trzeba sprawdzac:P Bo wsiąkam jednego conajmniej dziennie:P Lody(big milki) też wciągam coraz częściej:D
    Wiesz, jeśli nie jesteś pewna gazów u Franeczka, to polecam masaż brzuszka, bo nie szkodzi, a zawsze może pomóc. Ja robię po każdym zjedzeniu i odbiciu. Trzymam rękę w pięść i naciskam pod żebrami okręgi zgodne z ruchem wskazówek zegara. Tak przez 5-10 min każdorazowo i czasami wylecą bączki, czasami kupsztajl, a czasami nic, ale liczę, że dzięki temu Łukasz nie ma ani kolki, ani problemów z gazami.

Karola cholera, serdecznie Ci współczuję:( Ja kładę Łukasza do spania ZAWSZE na boku, bo boję się właśnie takich sytuacji, chyba, że jestem w ciągu dnia przy nim, patrząc na Niego, to wtedy jest na pleckach, ale i tak co chwile Go sprawdzam, bo też się boję jak fiks! A z karmieniem, to też kapsko:/ Może odciągaj, zamrażaj, a jak Oliwcia się "wyreguluje, to żebyś miała swoje mleczko dla niej? Ale z dwojga złego, nie ważne jak, oby tylko Malutka była zdrowa!

NataliaK lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha u mnie też właśnie od 5 min leje.

Karolina rozumiem Twój niepokój. A masz klin do łóżeczka,lub coś podlozonego pod lozeczko żeby kąt był? moze to jej troszku pomoże.
    Na spokojnie daj jej mm i cierpliwie czekaj. Malutka to czuje. Ale jak do jutra to samo będzie to bym pojechała do szpitala mimo wszystko.

Niesforna gratulacje. Jasiu witamy bardzo goraco:) cieszcie się sobą i szybko do domku uciekajcie:)

Czekająca, Evelineq jak tam u Was sytuacja?

Ja się troszku przeforsowalam , jednak szorowanie płytek na kleczka było dla moich rąk B. Męczące. Aż się trzęsły. kregoslup też narywal, a Hanka jak siedziała tak siedzi.

czekajajaca, Niesforna lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna gratulacje kochana!!!! Aż sie poplakalam świadomość z jestes piętro wyżej :-)))

Karolina nie denerwuj sie kochana. Na spokojnie obserwuj i jak cos zmienisz mleko, bedzie na pewno dobrze.

Ja sie wyryczalam jak każda przebywająca dlugo w szpitalu miałam kryzys, chce juz do domu, no ale nic to może w niedziele nas puszcza, mam nadzieje.

Polunia dostała uczulenia tam gdzie pampers, dostała go dzis więc wnioskuje ze to od nieszczesnych husteczek nivea które są tu na wyposażeniu i mąż mnie na nie namówił , wcześniej używalam białych pampers sensitive i było ok, wracam do tamtych I zobaczymy

• ivv Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Ivv jak ja Ci tych owoców zazdroszczę :( Chyba jutro też muszę jakieś zapasy porobić. Ale ja truskawki tylko mrożę - w całości i zmiksowane. Dżemów mi się nie chce robić. Za to na knedle mi smaka narobiłaś :)

Ja też już będę tylko mrozić, wrr :/

Knedle to pół biedy, raz dwa zrobiłam, ale połowę ciasta na pierogi oddałam Weronice do zabawy (ale miała radochę!! - a ja sprzątania...) :)

Paulina1986 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna - gratulacje :)

Przepis na dżem jest na stronie 1250 :)

Nie czuję rąk, kręgosłupa i nóg... :( Zachciało się :/

Bea_tina, Niesforna lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Jasia, Niesforna gratulacje od forumowych cioteczek <3

Witamy na świecie :)

1 leniuta29 – 13 majaOlivka <3 29 maja
    2 kambel – 19 majaKaja <3 12 czerwca
    3 Bankierka – 21 majaStaś Mateusz <3 2 czerwca
    4 vikus001 – 22 majaZuzia <3 30 maja
    5 Martynika – 23 maja Artur <3 4 czerwca
    6 Judi2014 – 28 maja Mikołaj <3 4 czerwca
    7 MonikaS – 30 maja Piotruś <3 5 czerwca
    8 Paula222 – 31 maja Franek <3 20 maja
    9 Agusia2312 – 1 czerwcaMarcel <3 25 czerwca
    10 fler – 1 czerwcaZuzia <3 5 czerwca
    11 MagdaO – 3 czerwcaStaś <3 2 czerwca
    12 madamama – 4 czerwcaIgnaś <3 9 czerwca
    13 karolina1990 – 5 czerwcaOliwia <3 10 czerwca
    14 NataliaK – 6 czerwca Franek <3 2 czerwca
    15 Limerikowo – 6 czerwcaKarolinka <3 29 maja
    16 excella – 9 czerwcaTymon <3 26 czerwca
    17 Nalka – 9 czerwcaAnna <3 13 czerwca
    18 alexast – 10 czerwca Aleksander <3 23 czerwca
    19 weronikabp – 10 czerwca Pola <3 17 czerwca
    20 Niesforna – 13 czerwcaJaś <3 19 czerwca

Oczekujemy z niecierpliwością ;)

1 czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwcaMarcelinka <3
    2 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca Hania <3
    3 Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwcaHania <3
    4 Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwcaBorys <3
    5 azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca Lenka <3
    6 monalisa – 35 lat, Poznań 14 czerwcaLenka <3
    7 aneczka83 – Zielona Góra 14czerwcaAntoś <3
    8 nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca Gabryś <3
    9 Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec <3
    10 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec <3
    11 onka79 – 35 lat, Birmingham, 22 czerwcaMartynka <3
    12 eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwcaIgnacy <3
    13 sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca Joanna <3
    14 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwcaAlicja Maria<3
    15 Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwcaZosia <3
    16 balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec <3
    17 Tusia84 – 30 lat, 25 czerwcaGabrysia <3
    18 ivv – 34 lata, 25 czerwcaMartynka <3
    19 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) Helenka <3
    20 Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca Maja <3
    21 Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwcaMaksiu <3
    22 Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwcaIga <3
    23 monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) Maksiu <3
    24 Duchess – 34 lata, Warszawa, 27 czerwcaOskar <3
    25 kropka_1028 czerwca Nikoś <3
    26 topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca Borysek <3
    27 evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwcaBartoszek<3
    28 Ala2930 czerwca Mikołaj <3
    29 maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca Zuzia <3

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sytuacja taka, ze na Ktg wychodzą skurcze na poziomie 50% boli jak cholera. Ledwo wytrzymuje, dostałam nospe ale nie wiem czy cos pomoże. Lekarz,ma zdecydować czy dają mnie dziś na porodowke czy jutro rano. Balonik jeszczenie wypadł, ale ruszyła akcja skurczowa co 5 minut skurcze trwają 30-60 sekund.

Tusia84, AISAK, NataliaK, Duchess, ivv lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mam spadek nastroju :( nie daję już rady chodzić. Pojechałam do banku i wróciłam ledwie żywa. A przeszłam w sumie może z kilometr. Mały tak mnie uciska, że nogi mi drętwieją, nie daję rady zrobić kroku. Boli cała kość łonowa i krocze. Nacisk na pęcherz jest taki że nie wytrzymuje z bólu, nie wspomnę już o hemoroidach, które przy takim ucisku dają się nieźle we znaki. Nawet siedzieć już nie daje rady :( leżę i płaczę z bezsilności.
    W poprzednich ciążach tak nie miałam. Nie wiem jak ja wytrzymam do porodu :(

9bsp388.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca mam nadzieje, ze dzisiaj urodzisz. A jak cie traktuja na ujastku? Pomocni sa? Ja patologie wspominam bardzo dobrze.

czekajajaca lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca trzymam kciuki-na pewno wytrwasz, pomyśl tylko o maluszku, że ten ból jest "po coś"

Niesforna gratulacje!

Karolina-współczuję, może jak zmienisz mleko, to coś to da.

Evas ja też miewam takie chwile słabości, najgorzej było w te upały. chciało się ryczeć z bezsilności. połóż się, odpocznij i pomyśl, że za niedługo wszystko wróci do normy :)

evas, czekajajaca, Niesforna lubią tę wiadomość

81clk9i.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ