MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Niesforna - gratuluję Jasia, odpoczywaj teraz
Paula - Franek jest boskiJuż taki duży niemowlaczek się wydaje
Ych, przespałam pół dnia, nigdy mi się to nie zdarza.
Nastroiłyście mnie tymi truskawkami, idę robić pierogiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 16:30
Tusia84, ivv, evas, Niesforna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiesforna gratulacja kochana
)
Czekajaca no coz,nie bede klamac ze skurcze porodowe bola mniej bo bola bardziej i tez sa troche inne,bardziej "rozpierajace",ale tez to moj przyklad,Ciebie moze nie bedzie tak bolalowszystko do przezycia,glowa do gory
porod trwa chwile w porownaniu do tego ile wspolnie spedzonych lat przed Toba i dzidziakiem
Tak piszecie o tych truskawach a ja w tym roku jeszcze nie jadlam...i pewnie nie zjem :p troche sie boje,mimo ze nie wpadlam w paranoje jedzeniowa to takie alergizujace strawy odpuscilam przynajmniej do 1 miesiaca, teraz jakos mam dziwny strach. Pewnie niepotrzebnieczekajajaca, Tusia84, Niesforna lubią tę wiadomość
-
Natalia ja faktycznie dopiero teraz robilam test truskawkowy, w 1 dzień rano zjadłam 5 dużych sztuk, w drugi zjadłam 13 różnych, dziś 3 dzień mały beż żadnej krostki, więc dziś robię koktajl z jogurtem i to będzie mega test, ale jakby coś było nie tak, to by pewnie już coś wyszło. POLECAM:D
NataliaK, ivv lubią tę wiadomość
-
a u nas wielkie klopoty- malutka noe toleruje mojego mleka. wszystko ulewa a teraz wymiotuje- wylatuje z niej jak z fontanny. Dobrze ze akurat nie byla w lozeczku bo by sie udusila. Jestem przerazona, znowu sie cos zaczyna dziac. Polozna mowi ze nie pasuje jej moje mleko i mam sprobowac tylko modyfikowane, jak mimo tego bedzie wymiotowac to natychmiast do lekarza
-
czekajajaca wrote:Oj nie wiem czy dam radę, teraz boli jak cholera co 5 minut takie skurcze w podbrzuszu ze nie da sie o niczym myśleć.
Dasz radena pewno nie boli jeszcze tak bardzo.skoro masz sile pisac na forum. Mnie jak skurcze wziely co 3 min to nawet na telefon spojrzec nie moglam
pewnie bym go zgniotla w reku
Dasz rade, trzymam kciuki.
Niesforna, gratulacjeNataliaK, monaaa, Niesforna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBea tina dzieki za rade, a powiedz mi kochana,jadasz wszystko?czy z czyms sie ograniczasz? Mi narazie ciezko wylapac jeszcze kiedy Franka mecza baki bo sie krzywi krzywi i jak zapusci to...
kilka razy az podskoczylam
wiec teoretycznie wyglada to na normalna sytuacje szczegolnie ze nie meczy go to dlugo,a kolki i wzdecia to chyba dluzej?
Karolina,nie martw sie kochana,mam nadzieje ze mm pomoze, czasami uklad pokarmowy nie funkcjonuje od poczatku prawidlowo i tak sie dzieje... miejmy nadzieje ze to przejsciowe,ale wspolczuje -
karolina1990 wrote:a u nas wielkie klopoty- malutka noe toleruje mojego mleka. wszystko ulewa a teraz wymiotuje- wylatuje z niej jak z fontanny. Dobrze ze akurat nie byla w lozeczku bo by sie udusila. Jestem przerazona, znowu sie cos zaczyna dziac. Polozna mowi ze nie pasuje jej moje mleko i mam sprobowac tylko modyfikowane, jak mimo tego bedzie wymiotowac to natychmiast do lekarza
-
ja też stwierdziłam, że spróbuję truskawek - jadłam przez dwa dni i to nie po trzy tylko normalnie sobie pozwoliłam na całą miseczkę ze śmietaną
nic się nie stało
żadnych uczuleń
także mogę jeść raz na jakiś czas
to samo robiłam z bananem - jadłam po jednym przez 3 dni i też nic się nie dzieje
tak raz na jakiś czas coś nowego do diety wprowadzampóki co jest ok
ivv lubi tę wiadomość
-
Natalia w zasadzie jem wszystko(jeśli mam na to czas!) Nie jem czekolady, bo boje się zaparć u Małego. Ale tak to banany to nawet nie wiedziałam, że trzeba sprawdzac:P Bo wsiąkam jednego conajmniej dziennie:P Lody(big milki) też wciągam coraz częściej:D
Wiesz, jeśli nie jesteś pewna gazów u Franeczka, to polecam masaż brzuszka, bo nie szkodzi, a zawsze może pomóc. Ja robię po każdym zjedzeniu i odbiciu. Trzymam rękę w pięść i naciskam pod żebrami okręgi zgodne z ruchem wskazówek zegara. Tak przez 5-10 min każdorazowo i czasami wylecą bączki, czasami kupsztajl, a czasami nic, ale liczę, że dzięki temu Łukasz nie ma ani kolki, ani problemów z gazami.
Karola cholera, serdecznie Ci współczujęJa kładę Łukasza do spania ZAWSZE na boku, bo boję się właśnie takich sytuacji, chyba, że jestem w ciągu dnia przy nim, patrząc na Niego, to wtedy jest na pleckach, ale i tak co chwile Go sprawdzam, bo też się boję jak fiks! A z karmieniem, to też kapsko:/ Może odciągaj, zamrażaj, a jak Oliwcia się "wyreguluje, to żebyś miała swoje mleczko dla niej? Ale z dwojga złego, nie ważne jak, oby tylko Malutka była zdrowa!
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Mucha u mnie też właśnie od 5 min leje.
Karolina rozumiem Twój niepokój. A masz klin do łóżeczka,lub coś podlozonego pod lozeczko żeby kąt był? moze to jej troszku pomoże.
Na spokojnie daj jej mm i cierpliwie czekaj. Malutka to czuje. Ale jak do jutra to samo będzie to bym pojechała do szpitala mimo wszystko.
Niesforna gratulacje. Jasiu witamy bardzo goraco:) cieszcie się sobą i szybko do domku uciekajcie:)
Czekająca, Evelineq jak tam u Was sytuacja?
Ja się troszku przeforsowalam , jednak szorowanie płytek na kleczka było dla moich rąk B. Męczące. Aż się trzęsły. kregoslup też narywal, a Hanka jak siedziała tak siedzi.czekajajaca, Niesforna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiesforna gratulacje kochana!!!! Aż sie poplakalam świadomość z jestes piętro wyżej
))
Karolina nie denerwuj sie kochana. Na spokojnie obserwuj i jak cos zmienisz mleko, bedzie na pewno dobrze.
Ja sie wyryczalam jak każda przebywająca dlugo w szpitalu miałam kryzys, chce juz do domu, no ale nic to może w niedziele nas puszcza, mam nadzieje.
Polunia dostała uczulenia tam gdzie pampers, dostała go dzis więc wnioskuje ze to od nieszczesnych husteczek nivea które są tu na wyposażeniu i mąż mnie na nie namówił , wcześniej używalam białych pampers sensitive i było ok, wracam do tamtych I zobaczymyNiesforna lubi tę wiadomość
-
Paulina1986 wrote:Ivv jak ja Ci tych owoców zazdroszczę
Chyba jutro też muszę jakieś zapasy porobić. Ale ja truskawki tylko mrożę - w całości i zmiksowane. Dżemów mi się nie chce robić. Za to na knedle mi smaka narobiłaś
Ja też już będę tylko mrozić, wrr
Knedle to pół biedy, raz dwa zrobiłam, ale połowę ciasta na pierogi oddałam Weronice do zabawy (ale miała radochę!! - a ja sprzątania...)Paulina1986 lubi tę wiadomość
-
Witamy Jasia, Niesforna gratulacje od forumowych cioteczek
Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja– Olivka29 maja
2 kambel – 19 maja– Kaja12 czerwca
3 Bankierka – 21 maja – Staś Mateusz2 czerwca
4 vikus001 – 22 maja – Zuzia30 maja
5 Martynika – 23 maja – Artur4 czerwca
6 Judi2014 – 28 maja – Mikołaj4 czerwca
7 MonikaS – 30 maja – Piotruś5 czerwca
8 Paula222 – 31 maja – Franek20 maja
9 Agusia2312 – 1 czerwca –Marcel25 czerwca
10 fler – 1 czerwca – Zuzia5 czerwca
11 MagdaO – 3 czerwca – Staś2 czerwca
12 madamama – 4 czerwca – Ignaś9 czerwca
13 karolina1990 – 5 czerwca – Oliwia10 czerwca
14 NataliaK – 6 czerwca – Franek2 czerwca
15 Limerikowo – 6 czerwca – Karolinka29 maja
16 excella – 9 czerwca – Tymon26 czerwca
17 Nalka – 9 czerwca – Anna13 czerwca
18 alexast – 10 czerwca – Aleksander23 czerwca
19 weronikabp – 10 czerwca – Pola17 czerwca
20 Niesforna – 13 czerwca – Jaś19 czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwca – Marcelinka
2 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – Hania
3 Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – Hania
4 Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – Borys
5 azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca – Lenka
6 monalisa – 35 lat, Poznań 14 czerwca – Lenka
7 aneczka83 – Zielona Góra 14czerwca – Antoś
8 nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – Gabryś
9 Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec
10 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec
11 onka79 – 35 lat, Birmingham, 22 czerwca – Martynka
12 eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwca – Ignacy
13 sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca – Joanna
14 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – Alicja Maria
15 Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – Zosia
16 balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec
17 Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – Gabrysia
18 ivv – 34 lata, 25 czerwca – Martynka
19 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – Helenka
20 Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – Maja
21 Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwca – Maksiu
22 Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – Iga
23 monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – Maksiu
24 Duchess – 34 lata, Warszawa, 27 czerwca – Oskar
25 kropka_10 – 28 czerwca – Nikoś
26 topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – Borysek
27 evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – Bartoszek
28 Ala29 – 30 czerwca – Mikołaj
29 maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – Zuzia
Niesforna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie sytuacja taka, ze na Ktg wychodzą skurcze na poziomie 50% boli jak cholera. Ledwo wytrzymuje, dostałam nospe ale nie wiem czy cos pomoże. Lekarz,ma zdecydować czy dają mnie dziś na porodowke czy jutro rano. Balonik jeszczenie wypadł, ale ruszyła akcja skurczowa co 5 minut skurcze trwają 30-60 sekund.
Tusia84, AISAK, NataliaK, Duchess, ivv lubią tę wiadomość
-
A ja znowu mam spadek nastroju
nie daję już rady chodzić. Pojechałam do banku i wróciłam ledwie żywa. A przeszłam w sumie może z kilometr. Mały tak mnie uciska, że nogi mi drętwieją, nie daję rady zrobić kroku. Boli cała kość łonowa i krocze. Nacisk na pęcherz jest taki że nie wytrzymuje z bólu, nie wspomnę już o hemoroidach, które przy takim ucisku dają się nieźle we znaki. Nawet siedzieć już nie daje rady
leżę i płaczę z bezsilności.
W poprzednich ciążach tak nie miałam. Nie wiem jak ja wytrzymam do porodu -
Czekająca trzymam kciuki-na pewno wytrwasz, pomyśl tylko o maluszku, że ten ból jest "po coś"
Niesforna gratulacje!
Karolina-współczuję, może jak zmienisz mleko, to coś to da.
Evas ja też miewam takie chwile słabości, najgorzej było w te upały. chciało się ryczeć z bezsilności. połóż się, odpocznij i pomyśl, że za niedługo wszystko wróci do normyevas, czekajajaca, Niesforna lubią tę wiadomość