MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jestem z lipcowych mam, ale do Was też zaglądam.
Mam pytanie czy któraś w Was miała jakieś wiadomości od Topy ? Bo ona pisała na innym wątku że być może w piątek będzie rodzić w Narutowiczu (a też mam wybrany ten szpital), ale nie widzę póki co tam, żeby coś napisała, a u Was chyba też nie...
Pozdrawiam wszystkie "Czerwcówki"Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 22:14
MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie mianowicie L4 mam do 16.06 , a 17.06 idę do szpitala czy szpital wystawi mi L4 od 17.06 czy lepiej isc tego 16.06 na wizytę do gina po L4. Boje się ze nie będzie ciągłość, a jak wiecie czekam na sprawę z ZUSem w Sądzie. Chciała bym jeszcze się dowiedzieć kiedy mam złożyć wniosek o macierzyński i urlop rodzicielski bo w necie sa różne informacje jedne ze 7 dni przed przewidywaną data porodu inne ze 14 dni przed , a jeszcze inne ze jak urodze to mam 7 dni.
Dziękuję bardzo za informacje -
Czekajaca ogromne gratulacje. Jednak usg sporo zawyzylo. Czekamy na opis porodu. Szybkiej sprawności życzę. wypoczywaj Mamusiu.
Azi mam nadzieje ze masz juz Dzieciątko przy sobie.
Evelineq a jak u Ciebie sytuacja?
Właśnie Topa gdzie Ty? Ma ktoś nr do niej?
Ja zajadam sobie loda, żadnych dolegliwości, zero skurczy. Co dzień to mniej objawów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 22:21
Tusia84, monalisa, evas, Galanea, Mucha, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
Hejka melduję si ę jeszcze w dwupaku
Wczoraj zaliczyłam porodówkę i test z OTC- skurcze po tym były krzyzowe i brzuszne lecz z rozwarciem nic nie postępowało, leżę teraz na ogólnej ginekologii bo na patologi brak miejsc trochę źle się tam czuję bo mam w sali dwie Pani z poronienie - dla nich pewnie tez to mało konfortowa sytuacja
Jutro mój lekarz ma dyżur w szpitalu więc ma nadzieje że cos zadecyduje bo mam mało wód w granicy ryzyka i raz tętno małemu spadło aż do 70 myślałm że dostanę zawału
Pozdrawiam Was wszystkie postaram nadrobić zaległości - te które urodziły bardzo gratuluję !!! A dziewczyny w dwupakach nie dać się tylko rodzić !!!!monalisa, Galanea, am, MonikaS, Tusia84, evas, Limerikowo, Duchess, Paulina1986, Mucha, Agusia2312, ivv, monaaa lubią tę wiadomość
-
Borysek zaparł się nozkami:) liczę, ze jutro podejmą szybka i sluszna decyzje w Waszej sprawie. Czyli mozna domniemywac ze wody ci sie sacza? Topa a jak się ogólnie czujesz? Co do miejsca na oddziale to faktycznie nie wyobrażam sobie bólu tych kobiet, gdy widza twój piękny brzuszek. Ale można to zrozumieć. Ale Ty myśl w tej chwili o sobie i Synku, do nich też zawita radość.
sunset a u Ciebie co tam? Robili drugie usg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 22:33
Limerikowo, sunset lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:Hejka melduję si ę jeszcze w dwupaku
Wczoraj zaliczyłam porodówkę i test z OTC- skurcze po tym były krzyzowe i brzuszne lecz z rozwarciem nic nie postępowało, leżę teraz na ogólnej ginekologii bo na patologi brak miejsc trochę źle się tam czuję bo mam w sali dwie Pani z poronienie - dla nich pewnie tez to mało konfortowa sytuacja
Jutro mój lekarz ma dyżur w szpitalu więc ma nadzieje że cos zadecyduje bo mam mało wód w granicy ryzyka i raz tętno małemu spadło aż do 70 myślałm że dostanę zawału
Pozdrawiam Was wszystkie postaram nadrobić zaległości - te które urodziły bardzo gratuluję !!! A dziewczyny w dwupakach nie dać się tylko rodzić !!!!
Ja również w dwupaku, pełnia, piątek 13, ani zmiana ciśnienia nie zadziałała na nas;P Ale odebraliśmy już wózek dziś, więc myślę, że Gabryś już może być odważny i wychodzić, bo będzie miał czym na spacery wyjść
Dobrej nocy wszystkim i zaraz będę nadrabiać co u was;)Galanea, evas, Limerikowo, Tusia84, Mucha lubią tę wiadomość
-
monalisa wrote:Dziewczyny mam pytanie mianowicie L4 mam do 16.06 , a 17.06 idę do szpitala czy szpital wystawi mi L4 od 17.06 czy lepiej isc tego 16.06 na wizytę do gina po L4. Boje się ze nie będzie ciągłość, a jak wiecie czekam na sprawę z ZUSem w Sądzie. Chciała bym jeszcze się dowiedzieć kiedy mam złożyć wniosek o macierzyński i urlop rodzicielski bo w necie sa różne informacje jedne ze 7 dni przed przewidywaną data porodu inne ze 14 dni przed , a jeszcze inne ze jak urodze to mam 7 dni.
Dziękuję bardzo za informacje
Zdecydowanie lepiej idź do lekarza 16.06, tak będzie bezpieczniej. Natomiast wniosek o macierzyński i rodzicielski dopiero po porodzie w terminie 14 dni o ile dobrze pamiętam, licząc od dnia porodu.monalisa lubi tę wiadomość
-
czujemy się ok jedynie martwie sie tymi wodami i spadkiem tetna - mam nadzieje ze jakas decyzje podejma- od wczoraj leje mi sie sluz brazowy ale lekarz poszarpal mi szyjke hehehe to dlatego,. sorki z byki ale zle mi sie pisze
dzieki za wsparcie i mam nadzieje ze jutro synek bedzie z namiGalanea, monalisa, evas, Limerikowo, Duchess, Mucha lubią tę wiadomość
-
Karola dziękuję za odpowiedź
Topa kochana jesteś pod opieką i to najważniejsze. Ja tez miałam malowodzie jeśli pamiętasz i to w 33tc AFI 7 ale szczęście ze uroslo do 14.7 ale piłam 8litrow wody bo miałam zakażenie pęcherza. Jeśli będzie zagrożenie dla zdrowia waszego to na pewno nie będę czekać. Mojej córci tez spadło tętno i myślałam ze umrę ze strachu ale położna mówiła ze czasem maszyna wychwytuje nasze tetno kkidy malec sie poruszy.Karola:), Limerikowo lubią tę wiadomość
-
A ja dziś w nocy miałam dziwną przypadłość i dziś dwa razy. Czułam jakieś takie ściskanie, trochę jakby drżenie w okolicach klatki piersiowej(u góry, jakby nad piersiami juz)... I pierwsze co to się wystraszyłam w nocy, że jakaś rzucawka czy coś, ale zero opuchlizny i zmierzyłam ciśnienie- w normie. Potem mi trochę niedobrze było, wypiłam mięte i rumianek i usnęłam jakoś. Dziś miałam to samo, ciśnienie w normie, a takie dziwne uczucie. Teraz znów to mam... Rozmawiałam z mamą, że może to takie poddenerwowanie jakieś, adrenalina może tak działa? Nie wiem, mam nadzieję, że nic groźnego...
-
Aż tak to dokuczliwe nie jest, nic mnie nie boli ani nic. Troszkę jest to takie uczucie jakby mi się chciało wymiotować i w sumie w nocy mnie przegoniło, teraz trochę zaparło... Albo właśnie jakby ze stresu, tak jakbym się bała przed egzaminem jakimś ważnym... Póki kontroluję ciśnienie i maluch jest normalnie ruchliwy to nie będę panikować. Może adrenalina pomału napędza mój organizm?
monalisa lubi tę wiadomość
-
Dziwnie się jakoś czuję. Skurcze niby są, ale na razie nie liczę co ile minut. Kobietki ja wam czasem zazdroszczę tych bolesnych skurczów, przynajmniej wiadomo, że coś się dzieje. Ja mam mocne spinanie brzucha i lekki ból w podbrzuszu i cały czas zastanawiam się czy to już, czy jeszcze nie.
monalisa, Duchess, Tusia84, Paulina1986, Modelka, Mucha lubią tę wiadomość
-
Witamy Marcelinkę, Czekajajaca serdeczne gratulacje od forumowych cioteczek
Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja– Olivka29 maja
2 kambel – 19 maja– Kaja12 czerwca
3 Bankierka – 21 maja – Staś Mateusz2 czerwca
4 vikus001 – 22 maja – Zuzia30 maja
5 Martynika – 23 maja – Artur4 czerwca
6 Judi2014 – 28 maja – Mikołaj4 czerwca
7 MonikaS – 30 maja – Piotruś5 czerwca
8 Paula222 – 31 maja – Franek20 maja
9 Agusia2312 – 1 czerwca –Marcel25 czerwca
10 fler – 1 czerwca – Zuzia5 czerwca
11 MagdaO – 3 czerwca – Staś2 czerwca
12 eta – 3 czerwca – Ignaś22 czerwca
13 madamama – 4 czerwca – Ignaś9 czerwca
14 karolina1990 – 5 czerwca – Oliwia10 czerwca
15 NataliaK – 6 czerwca – Franek2 czerwca
16 Limerikowo – 6 czerwca – Karolinka29 maja
17 excella – 9 czerwca – Tymon26 czerwca
18 Nalka – 9 czerwca – Anna13 czerwca
19 alexast – 10 czerwca – Aleksander23 czerwca
20 weronikabp – 10 czerwca – Pola17 czerwca
21 Niesforna – 13 czerwca – Jaś19 czerwca
22 czekajajaca – 14 czerwca – Marcelinka6 czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – Hania
2 Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – Hania
3 Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – Borys
4 azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca – Lenka
5 monalisa – 35 lat, Poznań 14 czerwca – Lenka
6 aneczka83 – Zielona Góra 14czerwca – Antoś
7 nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – Gabryś
8 Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec
9 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec
10 onka79 – 35 lat, Birmingham, 22 czerwca – Martynka
11 sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca – Joanna
12 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – Alicja Maria
13 Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – Zosia
14 balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec
15 Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – Gabrysia
16 ivv – 34 lata, 25 czerwca – Martynka
17 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – Helenka
18 Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – Maja
19 Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwca – Maksiu
20 Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – Iga
21 monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – Maksiu
22 Duchess – 34 lata, Warszawa, 27 czerwca – Oskar
23 kropka_10 – 28 czerwca – Nikoś
24 topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – Borysek
25 evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – Bartoszek
26 Ala29 – 30 czerwca – Mikołaj
27 maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – Zuzia
monalisa, Limerikowo, Agusia2312, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
Nutka może organizm się juz przygotować do porodu.
Evas to masz tak jak ja pisałam dziś ze juz mnie męczą te napięcia (stawiania macicy) żeby choć skurcze sie ruszyły ale nic. Ostatnim razem jak miałam skurcze i wylądowałam na pporodówce to po paru godzinach minęły zresztą wiesz jak bylo.
Mala dziś od ok 19 wierci ssię aż mam wrażenie ze mi skura na podbrzuszu popęka.
Może coś w końcu ruszy kurdeevas lubi tę wiadomość