MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynika wrote:Nalka, pójdzie wam wzorowo, zobaczysz
.Grunt to dobrze chwycić, pod plecy i za ramię, reszta juz sama pójdzie
.
Z mężem mieliśmy właśnie na początku problem z tym jak złapać, jeszcze Artur śliski od tego płynu i, jak Boga kocham, zasiedliśmy przed laptopem i oglądaliśmy film instruktażowy na YouTube.Polecam wpisać sobie "jak kąpać noworodka".
Oczywiście, że na szkole rodzenia o tym było, ale z głowy wyleciało...teraz to sama przyjemność, mąż tak lubi to robić, że sam kąpie małego.
Położna na SR mówiła, że jeśli myjemy mydełkiem czy jakimś płynem - to namydlać dzidziusia dopiero w wanience. wiem, że niektórzy mydlą przed włożeniem do wody, wtedy może być ślisko. -
nick nieaktualny
-
czekajajaca GRATULACJE
czekamy na zdjątko
a my dzisiaj znowu do wesołego miasteczka się wybraliśmyMichaś był w 7 niebie
jutro chyba znowu go tam zabierzemy
jak to przyjemnie jest uszczęśliwiać dziecko
Piotruś sobie smacznie śpidzisiaj tak ładnie w dzień i jadł i przysypiał
oby tak dalej
evas, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ivv wrote:Monika czekałam aż będziesz
Jak usypiasz wieczorem dzieciaki? Kąpiel razem czy osobno? Są w jednym pokoju czy w oddzielnych? Bo zaczynam myśleć jak to rozwiązać
właśnie dzisiaj miałam kąpać i jednego i drugiego, ale przez ten lunapark oboje muszą do jutra wytrzymać
myślę, żeby wykąpać ich jednocześnie - mąż Michasia a ja Piotrusia to wtedy Michaś nie będzie mi wody wychlapywał z wanienki
bo ja małego kąpię w pokoju - mam strasznie ciasną łazienkę
a Michaś w wannie tej zwykłej
Michaś śpi u siebie w pokoju a mały u nas -
Monaaa, ja stosuję czopki glicerynowe co kilka dni. Też mam hemoroidy i to w ostatnich dniach tak uciążliwe, że nie mogę siedzieć ani chodzić. Stosuję również leki od hemoroidów, czopki i maść. W tej chwili spowodowane jest to uciskiem macicy. W czasie parcia i po porodzie najprawdopodobniej objawy się nasilą, wtedy warto mieć leki również w szpitalu. Nie wolno dopuścić do zaparć i nasilenia objawów. Dolegliwość nieprzyjemna i uciążliwa, ale da się wyleczyć.
monaaa lubi tę wiadomość
-
Czekajajaca serdeczne gratulacje
zdrówka dla Ciebie i Marcelinki.
A ja właśnie zauważyłam śluz podbarwiony na różowo. Czyżbym miała po raz pierwszy zobaczyć czop? W sumie do trzech razy sztukaMagdaO, Tusia84, Duchess, Galanea, Paulina1986, Mucha, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla świeżo upieczony mam
dziesiątka cudne.
Mi się dziś caly dzień stawia macica jestem juz tym zmęczona. Do tego czuje się jak balon jak bym była przejedzona albo przepita taka pełna, a wcale dziś nue jadłam dużo.
Codziennie staram się was podczytywac.
evas, czekajajaca lubią tę wiadomość