X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • azi Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy razem:-) Lena pomimo błyskawicznej akcji porodowej nie mogła wejść w kanał. Zakonczylo się cc o 21.20.55cm 3430. 10 PKT. Tato kangurowal później u mnie na cycusiu 3h i spi moje szczęście. Dziękujemy za wsparcie. Opisze wszystko z domu. Gratuluję innym mamom i za resztę jeszcze mocniej trzymam kciuki!
    Ps. Wody odeszły mi podczas obierania truskawek;-)

Duchess, weronikabp, Tusia84, Paulina1986, evas, Modelka, Mucha, monalisa, vikus001, Limerikowo, Karola:), MagdaO, sunset, Agusia2312, Bea_tina, Galanea, ivv, madamama, czekajajaca, Nalka, monaaa lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te truskawki:) Azi, serdecznie gratuluję i cieszę się, że wszystko jest dobrze! Wypoczywaj kochana choć wiem, że hormony i emocje buzują i niekoniecznie pozwalają na sen ;) ucałuj Lenkę i czekamy na fotkę truskawkowej Księżniczki:-*

weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi wrote:
    Jestesmy razem:-) Lena pomimo błyskawicznej akcji porodowej nie mogła wejść w kanał. Zakonczylo się cc o 21.20.55cm 3430. 10 PKT. Tato kangurowal później u mnie na cycusiu 3h i spi moje szczęście. Dziękujemy za wsparcie. Opisze wszystko z domu. Gratuluję innym mamom i za resztę jeszcze mocniej trzymam kciuki!
    Ps. Wody odeszły mi podczas obierania truskawek;-)
    Gratulacje kochana!!! Ucaluj Lenke i cieszcie się sobą :-))) buziaki!

Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, widzę, że nie śpisz. Jak tam Polunia w nocy? Często się budzi na karmienie? Spodobał się jej pokoik? :)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi gratulacje :)))

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi, serdeczne gratulacje :).

Dziewczyny, co polecacie na niedrożny nosek? wpuszczałam sól fizjologiczną i odsysałam Fridą, ale tylko raz wyszedł taki glut konkret, że się zastanawiałam, jak to mu się w nosie zmieściło.Teraz cały czas furgoli, małemu trudno się śpi, ale nic nie wyłazi.
    Może coś w sprayu?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi Gratulacje dla Was <3

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika a Pola jak duża się urodziła bo przeglądam teraz i chyba nie napisalas :-)

Ja już cała w nerwach od 5.30 przygotowana a tu pewnie jeszcze tyle czekania

Duchess, vikus001, Limerikowo, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Azi, serdeczne gratulacje :).

Dziewczyny, co polecacie na niedrożny nosek? wpuszczałam sól fizjologiczną i odsysałam Fridą, ale tylko raz wyszedł taki glut konkret, że się zastanawiałam, jak to mu się w nosie zmieściło.Teraz cały czas furgoli, małemu trudno się śpi, ale nic nie wyłazi.
    Może coś w sprayu?
    Martynika możesz kupić wodę morska zapsikac i najlepiej na brzuch żeby swobodnie wypływało no i frida... Regularne oczyszczanie

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie to kupił, ale wystraszyłam się, bo zmierzyliśmy małemu temperaturę bezdotykowym termometrem microlife i pierwszy pomiar pokazał 38st.Kolejne były niższe,38 już się nie powtórzyło, a rtęciowy pod pachą pokazał 37,3.Taka chyba może być.No nic, będziemy monitorować, ale i tak wydaje mi się0jakiś taki za ciepły.Chociaż poza katarem nic mu nie jest, zachowuje się zupełnie normalnie.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJKA
    JA TEŻ CZEKAM NIE WIEM CO ZE MNĄ BĘDZIE TROCHĘ CZYTAM CZY PRZY MAŁOWODZIU KONIECZNA JEST CESARKA CZY MOŻNA RODZIĆ NATURALNIE ?

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika mam ten sam problem,slysze ze Frankowi siedzi glut ale jak sie biore za cokolwiek dostaje wariacji,musze poczekac az zasnie i chyba ta sola zrobie.

Topa ja mialam malowodzie i urodzilam sn... ;-)

Tusia,ale fajnie,juz dzis coreczka bedzie z Tona :) powodzenia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 08:08

Tusia84, Modelka, vikus001, weronikabp lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi serdeczne gratulacje. Czekamy na zdjęcia :)

Tusia, Topa, trzymam mocno zaciśnięte kciuki ;)

U mnie w nocy skurcze przeszły :/

Tusia84 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8
    nutka wrote:
    A ja dziś w nocy miałam dziwną przypadłość i dziś dwa razy. Czułam jakieś takie ściskanie, trochę jakby drżenie w okolicach klatki piersiowej(u góry, jakby nad piersiami juz)... I pierwsze co to się wystraszyłam w nocy, że jakaś rzucawka czy coś, ale zero opuchlizny i zmierzyłam ciśnienie- w normie. Potem mi trochę niedobrze było, wypiłam mięte i rumianek i usnęłam jakoś. Dziś miałam to samo, ciśnienie w normie, a takie dziwne uczucie. Teraz znów to mam... Rozmawiałam z mamą, że może to takie poddenerwowanie jakieś, adrenalina może tak działa? Nie wiem, mam nadzieję, że nic groźnego...

Nutka, chyba wiem, o czym mówisz - ja tak czasem mam jak się położę, takie dziwne uczucie, jakby oddechu brakowało, jakby się serce tłukło, takie... coś. Mi to przechodzi samo po chwili. Nie martwię się zupełnie, bo miałam to akurat podczas badania ktg i zapis wyszedł idealny.

Gratuluję rozpakowanym!

Ja już płaczę rano, jak się budzę i znów nic się nie dzieje... Poza dość mocnym kluciem w szyjce, które łapie mnie od dwóch dni. Czuję też spinanie się brzucha, ale niestety jeszcze nie skurcze... :(

Zrobiły mi się za to dwa rozstępy na brzuchu i nie mogę na siebie patrzeć. Znalazłam już na szczęście zabieg na te rozstępy, który nie jest taki drogi i można go robić w czasie karmienia piersią i na pewno po wakacjach idę. Widziałam efekty i czytałam opinie w necie i od razu lepiej mi się zrobiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 08:36

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi wielkie gratulacje :) duzo zdrowka!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi gratuluję. Mam nadzieje ze i moja Lenka wyskoczy szybko tak jak twoja.

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kochanych maleństw :-)
    U mnie był zapis KTG i znów małemu tętno spadło na 70 :-( w piatek było pierwszy raz a dziś drugi - zawału dostanę - połozna poszła z zapisem do mojego lekarza - chyba będę miała cesarkę. Teraz była pytać o wyniki badań - trzymajcie kciuki

evas, vikus001, Tusia84, Mucha, Duchess, Limerikowo, sunset, Agusia2312, Galanea, Paulina1986 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, oby szybko zareagowali. Kciukam mocno ;)

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Topa, oby szybko zareagowali. Kciukam mocno ;)
    Pobrali mi wymaz z pochwy za chwile wizyta

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, trzymam mocno Kciuki !!

‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ