MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam trzy tygodnie!
(kiedy to zleciało?)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:28
Galanea, Tusia84, Nalka, Duchess, onka79, RewolucjaSięDzieje, NataliaK, Mucha, Limerikowo, weronikabp, ivv, kambel, Agusia2312, MonikaS, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:
Cudny chłopczykAleż ten czas leci, już 3 tygodnie.
Martynika lubi tę wiadomość
-
Jaki duży chłopak z Arturka! Słodki jest.
Azi życzę spokoju i powodzenia.
Weronika Pola jest taka śliczna! I jaki ma spokojny wyraz twarzy, jak aniołek.
Dziękuję w imieniu Anny za komplementy, Nieskromnie muszę przyznać, że moja córeczka jest cudowna.
Zabieramy się dzisiaj z mężem za pierwsza kąpiel. Bardzo się stresuję. Oby poszło sprawnie. Ania nie lubi być rozbierana. ;PGalanea, Martynika, Limerikowo, weronikabp, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Śliczne dzieciaczki macie!
i kolejne niebawem się pojawią. już prawie polowa listy za nami.
dziś u teściów zjechało się pół rodziny, i tylko pytania kiedy rodzisz no kiedy?..i zaczęła się licytacja z terminami..niektórzy chcieli się zakładać. ehh jak mnie to wkurzyło!
mam jeszcze takie pytanie. od wczoraj mam zatwardzenia, nie zaparcia. wypróżniam się codziennie, ale ze względu na twardość i rozmiar sprawia mi to ból. na papierze krew. czy to początek hemoroidów?
tak wstępnie się orientowałam to zakupić czopki glicerynowe, maść przeciw hemoroidom. czy któraś z Was miała taką sytuację? bo hemoroidy to pamiętam, że któraś z Was ma.
Limerikowo, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
Nalka, pójdzie wam wzorowo, zobaczysz
.Grunt to dobrze chwycić, pod plecy i za ramię, reszta juz sama pójdzie
.
Z mężem mieliśmy właśnie na początku problem z tym jak złapać, jeszcze Artur śliski od tego płynu i, jak Boga kocham, zasiedliśmy przed laptopem i oglądaliśmy film instruktażowy na YouTube.Polecam wpisać sobie "jak kąpać noworodka".
Oczywiście, że na szkole rodzenia o tym było, ale z głowy wyleciało...teraz to sama przyjemność, mąż tak lubi to robić, że sam kąpie małego.
evas lubi tę wiadomość
-
Mona, ja mam to teraz, dokładnie to samo...byłam tak zaaferowana infekcją i szwami, że zapomniałam powiedzieć o tym lekarzowi, powiem w środę, ale każde wypróżnianie się to coraz większy ból
.
Miałam raz taki incydent w ciąży i przeszło zupełnie samo, teraz się póki co nie zapowiada.Póki nie pójdę na sedes jest ok, po wszystkim krwawię i boli tak, że ciężko usiąść.Za jakiś czas jest ok i tak od paru dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 19:46
-
Tusia84 wrote:Tak jutro nasz wielki dzień miałam 2 razy ktg słuchanie tętna, badanie i krew pobrali do badania. Mam nadzieję że nie będzie jutro kombinacji bo nie mam zamiaru tu bez potrzeby leżeć
będę trzymać kciuki od samego ranawierzę, że nie będzie jak to często w naszych szpitalach, że trzymają najpierw ile się da żeby wyciągnąć kase z NFZ... jutro będzie po wszystkim i utulisz Milenkę :-*
Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:Tusia, to Milenkę, czy Gabrysię?
jaka jest ostateczna decyzja?
Trzymam kciuki!
Może ja coś pomieszałam? Zafiksowałam się na Milence,bo tak nazywa się moja młodsza siostra i córeczka kuzynki,która latem zostanie moją córcią chrzestną. Uwielbiam to imię
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymonaaa wrote:Śliczne dzieciaczki macie!
i kolejne niebawem się pojawią. już prawie polowa listy za nami.
dziś u teściów zjechało się pół rodziny, i tylko pytania kiedy rodzisz no kiedy?..i zaczęła się licytacja z terminami..niektórzy chcieli się zakładać. ehh jak mnie to wkurzyło!
mam jeszcze takie pytanie. od wczoraj mam zatwardzenia, nie zaparcia. wypróżniam się codziennie, ale ze względu na twardość i rozmiar sprawia mi to ból. na papierze krew. czy to początek hemoroidów?
tak wstępnie się orientowałam to zakupić czopki glicerynowe, maść przeciw hemoroidom. czy któraś z Was miała taką sytuację? bo hemoroidy to pamiętam, że któraś z Was ma.
I masc i czopki sa dobrym rozwiazaniem. Czopki szczegolnie po porodzie bo "bariera ze szwy puszcza" (o ile beda) jest ogromna. Ja druga polowa ciaze zmagam sie z tym i taki hardcore jaki byl po porodzie to moje najsmielsze wyobrazenia tego nie ogarnely...na szczescie przechodzi,ale dalej sie wspomagam srodkami typu parafina ktora zalecili mi lekarze w szpitalu (1x1lyzka dziennie do "zagojenia"sprawy"-taka ilosc nie zaburza wchlaniania witamin a pomaga popchnac wszystko.
monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Monaaa ja nie polecam czopkow glicerynowych przed porodem, no chyba ze chcesz przyspieszyc..hmm
czytalam ze moga wywolac skurcze to i w dodatku nieprzyjemne
lepiej poczekac na porod naturalnie jak sie da
ale antyhemoroidowe czopki jak najbardziej, jest spory wybor w aptece : posterisan i inne
ja po porodzie mam do likwidacji jak sie zagoje total 2 big zylaki wyszly w miejscu intymnym z tylu :--))
na razie czekam kolejny tydz by w srodku peknieta sciana pochwy goila sie ok by mozna bylo normal usiasc bez kombinacji miekkich puf i lezenia na boczku(big ulga w bolu plus srodki przeciwbolowe w akcji) plus chodze ja kaczuszka po lodzie, stopy szeroko troche na boki i delikatnie z amortyzacja krokow powoli
mowie do meza dzis w centrum handl.: JA za toba i wozkiem nog nie pogubie, musisz isc tak jakbym w ciazy byla, step by stepNataliaK, monaaa lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:I masc i czopki sa dobrym rozwiazaniem. Czopki szczegolnie po porodzie bo "bariera ze szwy puszcza" (o ile beda) jest ogromna. Ja druga polowa ciaze zmagam sie z tym i taki hardcore jaki byl po porodzie to moje najsmielsze wyobrazenia tego nie ogarnely...na szczescie przechodzi,ale dalej sie wspomagam srodkami typu parafina ktora zalecili mi lekarze w szpitalu (1x1lyzka dziennie do "zagojenia"sprawy"-taka ilosc nie zaburza wchlaniania witamin a pomaga popchnac wszystko.
Powiedz gdzie kupie ta parafine ? W aptece? Ja mam pełno szwów, i każda wizyta w toalecie mnie przeraża. Jak trzeba używam czopkow, ale jakoś specjalnie mi nie pomagaja. I to tak sie pije czy do jedzenia ?
-
nick nieaktualnyJa przez to ustrojstwo nie moglam spac 2 noc po porodzie... lozko szpitalne wiadomo-niewygodne+Franek z boku krecic sie nie moglam,dziewczyny w pokoju spaly wiec chodzic tez nie...
Z tego mojego Franka to taki cudak...upodobal sobie prawy bok do spania,nawet glowy nie chce odwracac na lewo jak lezy, polozylam go na lewej stronie do spania wlasnie to ten sie zawzial,naspinal,nakwękał i sruu..patrze a on lezy juz na prawym boku -_- nie wiem jak on to zrobil...
Excella normalnie kupisz w aptece. Najlepiej przed posilkiem na czczo popite bardzo duza iloscia wody. Pomozejest jeszcze menthoparafina-przyjemniejsza w piciu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 20:47
monaaa, Duchess, weronikabp, excella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzęść kochane. Dziś przyszła na świat Marcelinka -3950g. Miałam cc. Jestem jeszcze znieczulona, jutro opisze poród bo dziś nie mam siły.
Mucha, monaaa, NataliaK, kambel, Martynika, Tusia84, Agusia2312, ivv, Paulina1986, MonikaS, weronikabp, evas, AISAK, Duchess, monalisa, RewolucjaSięDzieje, Galanea, Karola:), Bea_tina, nutka, Modelka, Judi2014, Nalka lubią tę wiadomość