SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka,śliczna księżniczka:-) jak będzie szukała kandydata na męża to mam w domu jednego chętnego:-)

ivv, Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ale Slicznota Twoja Anna :-) ciesze sie kochana ze wszystko dobrze i gratuluje :-) przez 6 godzin prawie leżalam w wannie, nie wiem czy niwelowalo to bol, pewnie nie ale mi tez w niej było najlepiej :-)
    opisze porod z domu bo uwaga, dzis wychodzimy ;-))))))))))

Ciekawe jak Czekająca, bardzo ja wspieramy.
    Mati akcja sie rozkrecila? :-)

Alexast super ze juz Cie wyczyscili, teraz z górki i niebawem do domu :-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 10:39

Mucha, ivv, evas, Bea_tina, Tusia84, Limerikowo, NataliaK, Paulina1986, Duchess, monaaa, Galanea, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety :-)
    Anna śliczna, Jaś mały przystojniak :-)
    Ja już w szpitalu po ktg skurcze się zapisały chyba z tego stresu. Lekarz pyta czy wytrzymam do jutra ;-) już bym wolała dzisiaj no ale nie zależy to ode mnie :-)

ivv, Mucha, weronikabp, evas, Bea_tina, NataliaK, Paulina1986, Duchess, Limerikowo, Galanea, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mój Mały wczoraj szalał, chyba w reakcji na głos Męża, ale wychodzić nie chce...

Gratuluję i zazdroszczę wszystkim Mamom :)

evas, Nalka lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj delikatny postęp, ciut większe rozwarcie ale jeszcze słabe skurcze no i dość tak to wolno postepuje... Ze względu na weekend jednak nie będzie balonika a podobno na kroplowke za wcześnie... Przeczucie mam że weekend niewiele wniesie, ale prawdopodobnie w poniedziałek się za mnie wezmą, na chwilę obecną robię co mogę żeby jakoś pomóc Hani wyjść... Gratuluję slicznych dzieciaczkow , piękne zdjęcia :)

Tusia84, evas, Limerikowo, NataliaK, Paulina1986, weronikabp, Duchess, Galanea, Agusia2312, Nalka, MonikaS lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Kurcze, ivv nie wkrecaj. Mam to samo, leci ze mnie biały śluz i tez wczoraj pomyślałam czy to mogą być wody, ale czy one nie wyglądają jak woda? Natalii tez się saczyly i nie wiedziała, przypomnij Natalia jak to wygladalo :-) dla uspokojenia naszych przeczuc.
    Faktycznie w szpitalu można się nakręcić :-(

Wiesz, może ja po prostu za dużo myślę o seksie :P

evas lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna taka slodka Kruszynka:) pudziankowa:)

Tusia spokojnie Gabrysia czy dzisiaj czy jutro będzie z Wami. Nie wyobrazalne uczucie:)

Modelka u mnie też cisza po serduszkowaniu wrrr:-/

Evelineq dobrze ze chociaż troszku naturalnie coś się u Ciebie dzieje. Szkoda tylko ze weekend spędzisz w szpitalu a nie w domku na czekaniu.

Weronika wspaniale ze dziś do domku. Na Pole czeka piękny pokoik:)

Jejku normalnie tak się wczuwam w wasze porody, ze normalnie czuje się jakbym miała juz kilkanaścioro dzieciaczków :)

Mucha, evas, Tusia84, weronikabp, Evelineq, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Od rana dziś sprzątanie, pranie i zmiana pościeli. Coś mnie energia dopadła. Zaraz na zakupy się wybieramy, a potem już pewnie nie dam rady się ruszyć.

Trzymam kciuki za rodzące.

Weronika, cieszę się, że już wychodzicie ;)

Miłego dnia życzę :D

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i akcja ucichla.przespalam sie dwie godziny.ale i tak chyba pojedziemy dk szpitala bo bardzo zle sie czuje.sama juz nie wiem co mam zrobic.caly czas ze mnie leci sluz taki brazowy a teraz rozkwy

weronikabp lubi tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati, u mnie po kilku godz skurczy tez akcja ucichla. A pod wieczór już byłam na porodowce :)
    Może szyjka sie skraca stąd kolor sluzu. Ale warto jechac sprawdzic:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati nie denerwuj sie u mnie tez jako pierwszy sygnal, ze cos zaczyna sie powoli rozkrcac byl bol plecow, a potem sluz a potem czop zaczal stopniowo odchodzic
    ale fakt jak slabiej sie czujesz to zawsze warto sprawdzic

wczoraj akcja kolkowo zaparciowa i to nieprawda ze tygodniowe noworodki nie mja kolek jak mnie w szpitalu przekoywala doradczyni laktacyjna(zreszta na lozku obok jak sobei przypomnialam dziewczyna miala ten sam klopot i 3 od polnocy walczylysmy na pomysly jak pomoc maluszkowi), po prostu w karmieniu mieszanym nada przepajac woda przegotowana i tyle,
    wniosek :"kupa" jest b wazna ;--)))))))))))))))))
    wczoraj 1sza akcja spinania brzuszka od 7 rano do 20, totalny stresowy odlot, serce matki boli jak dziecko cierpi i bysmy sie mezem od razu zamienili na to by jej ulzyc

NataliaK, weronikabp, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, kolejna czerwcowa ksiezniczka! Przesliczna :-)

Weroniko, od Ciebie chce jeszcze jedno zdjecie bo tez nie moge sie napatrzec na Polunie !

Trzymam kciuki za wszystkie kobietki w szpitalach i te z rozpoczynajacymi sie akcjami :-*

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv tak jak pisze susnet,ja przeoczylam ale to raczej dlatego ze od balonika saczyly sie rozne wydzieliny i dlatego,te wody byly takie zoltawe i to woda po prostu.

Limerykowo karmisz rowniesz dodatkowo mm?ile wody podajesz malej zeby pozbyc sie problemow "kupowych"?;-)

Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam pogratulować wszystkim "świeżym" mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie, które czekają na akcję bądź cc. Podczytuję Was, ale nie mam czasu pisać. Jednak myślami niezmiennie jestem przy Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 13:35

Limerikowo, Martynika, NataliaK, Galanea, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 2 ktg i po chwili od podłączenia znowu skurcze...:-/ po prostu jak leżę na wznak to mi się zaczynają no i po 15-20 minutach odłączają a ja dalej mam skurcze odczuwalne boleśnie jeszcze przez dłuższy czas po odłączeniu.. Dziwne ze nie robią zapisu dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 13:40

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nam lekarz pediatra wczor zalecil po akcji spinania brzuszka przy karmieniu mieszanym przepajac mala 20ml wody przegotowanej z 10kroplami leku bez rcepaty na kolki i jest ok
    dostaje mniej mleka w tej sytuacji by ogolna ilosc plynow na objetosc malego bruszka byla lacznie ok, taqkze gora matematyka
    prowadziny dziennik : ilosc mleka, wody, wyproznien, czkawka, czas karmienia, temp co jest b pomocna rzecza w stosunku do ulotnej pamieci po nockach ;--))\
    dzis taki dziwny spokojny dzien po wczor ataku jak gadam do malej: kolki-wariatki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 14:10

NataliaK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak dzis pobieznie czytam ze przeoczylam (tesciaki) -Nalka serdeczne gratulacje,sliczna Ania :) widze zone dla swojego Franka hahaha ;-)

Tusia, a mowilas poloznej o tym?niech Cie podlacza na kilka godzin,niewygodnie,ale bedzie jasna sytuacja.

Limerykowo, cenna rada. Ja zapisuje czas, ilosc mleka(mojego i mm w razie kiedy potrzeba),ale nie pomyslalam o czkawkach i kupsonach. Moze dzis taki dzien bo Franek tez oaza spokoju,wypial sie na dziadkow ktorzy przyjechali 300 km zeby go zobaczyc i sobie smacznie spi, a tesciaki pytaja no gdzie ten terrorek jak on aniolek? Zamkna drzwi i znow bedzie jazz ;-))

Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

• azi Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 14 odeszły mi wody. Jedziemy do szpitala. Chociaz o 11 bylam na ktg i nic nie wskazywalo na poród.

Galanea, Duchess, Bea_tina, excella, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Mucha, Paulina1986, AISAK, NataliaK, Judi2014, ivv, MagdaO, sunset, Martynika, evas, Nalka, monaaa, MonikaS lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze co 6minut. Ehh boję się.

Bea_tina, Tusia84, NataliaK, ivv, evas, Nalka, nutka lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi - Kochana, nie stresuj się, to w końcu ten dzień :) Trzymam mocno kciuki. Ale punktualne dziecko :)
    Czekająca, Mati - mocne kciuki za Was. Życzę, żeby szybko Wasze maluszki były z Wami.
    Nalka - Ania jest słodziutka.
    Alexast - dobrze, że się Tobą zajęli, życzę teraz dużo zdrówka i już żadnych problemów.
    Weronika - Bardzo się cieszę, że wypuszczają Was do domu. Teraz tylko cieszyć się w spokoju córeczką.
    Tusia - Powodzenia jutro, niczym się nie stresuj, będzie dobrze :)

Wybaczcie, jeśli kogoś pominęłam, znów trochę nieprzytomna jestem, na dodatek wylazła mi opryszczka na ustach :( Muszę się pozbyć tego dziadostwa jak najszybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 15:12

evas, Nalka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ