X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka,śliczna księżniczka:-) jak będzie szukała kandydata na męża to mam w domu jednego chętnego:-)

ivv, Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ale Slicznota Twoja Anna :-) ciesze sie kochana ze wszystko dobrze i gratuluje :-) przez 6 godzin prawie leżalam w wannie, nie wiem czy niwelowalo to bol, pewnie nie ale mi tez w niej było najlepiej :-)
    opisze porod z domu bo uwaga, dzis wychodzimy ;-))))))))))

Ciekawe jak Czekająca, bardzo ja wspieramy.
    Mati akcja sie rozkrecila? :-)

Alexast super ze juz Cie wyczyscili, teraz z górki i niebawem do domu :-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 10:39

Mucha, ivv, evas, Bea_tina, Tusia84, Limerikowo, NataliaK, Paulina1986, Duchess, monaaa, Galanea, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety :-)
    Anna śliczna, Jaś mały przystojniak :-)
    Ja już w szpitalu po ktg skurcze się zapisały chyba z tego stresu. Lekarz pyta czy wytrzymam do jutra ;-) już bym wolała dzisiaj no ale nie zależy to ode mnie :-)

ivv, Mucha, weronikabp, evas, Bea_tina, NataliaK, Paulina1986, Duchess, Limerikowo, Galanea, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mój Mały wczoraj szalał, chyba w reakcji na głos Męża, ale wychodzić nie chce...

Gratuluję i zazdroszczę wszystkim Mamom :)

evas, Nalka lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj delikatny postęp, ciut większe rozwarcie ale jeszcze słabe skurcze no i dość tak to wolno postepuje... Ze względu na weekend jednak nie będzie balonika a podobno na kroplowke za wcześnie... Przeczucie mam że weekend niewiele wniesie, ale prawdopodobnie w poniedziałek się za mnie wezmą, na chwilę obecną robię co mogę żeby jakoś pomóc Hani wyjść... Gratuluję slicznych dzieciaczkow , piękne zdjęcia :)

Tusia84, evas, Limerikowo, NataliaK, Paulina1986, weronikabp, Duchess, Galanea, Agusia2312, Nalka, MonikaS lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Kurcze, ivv nie wkrecaj. Mam to samo, leci ze mnie biały śluz i tez wczoraj pomyślałam czy to mogą być wody, ale czy one nie wyglądają jak woda? Natalii tez się saczyly i nie wiedziała, przypomnij Natalia jak to wygladalo :-) dla uspokojenia naszych przeczuc.
    Faktycznie w szpitalu można się nakręcić :-(

Wiesz, może ja po prostu za dużo myślę o seksie :P

evas lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna taka slodka Kruszynka:) pudziankowa:)

Tusia spokojnie Gabrysia czy dzisiaj czy jutro będzie z Wami. Nie wyobrazalne uczucie:)

Modelka u mnie też cisza po serduszkowaniu wrrr:-/

Evelineq dobrze ze chociaż troszku naturalnie coś się u Ciebie dzieje. Szkoda tylko ze weekend spędzisz w szpitalu a nie w domku na czekaniu.

Weronika wspaniale ze dziś do domku. Na Pole czeka piękny pokoik:)

Jejku normalnie tak się wczuwam w wasze porody, ze normalnie czuje się jakbym miała juz kilkanaścioro dzieciaczków :)

Mucha, evas, Tusia84, weronikabp, Evelineq, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Od rana dziś sprzątanie, pranie i zmiana pościeli. Coś mnie energia dopadła. Zaraz na zakupy się wybieramy, a potem już pewnie nie dam rady się ruszyć.

Trzymam kciuki za rodzące.

Weronika, cieszę się, że już wychodzicie ;)

Miłego dnia życzę :D

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i akcja ucichla.przespalam sie dwie godziny.ale i tak chyba pojedziemy dk szpitala bo bardzo zle sie czuje.sama juz nie wiem co mam zrobic.caly czas ze mnie leci sluz taki brazowy a teraz rozkwy

weronikabp lubi tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati, u mnie po kilku godz skurczy tez akcja ucichla. A pod wieczór już byłam na porodowce :)
    Może szyjka sie skraca stąd kolor sluzu. Ale warto jechac sprawdzic:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati nie denerwuj sie u mnie tez jako pierwszy sygnal, ze cos zaczyna sie powoli rozkrcac byl bol plecow, a potem sluz a potem czop zaczal stopniowo odchodzic
    ale fakt jak slabiej sie czujesz to zawsze warto sprawdzic

wczoraj akcja kolkowo zaparciowa i to nieprawda ze tygodniowe noworodki nie mja kolek jak mnie w szpitalu przekoywala doradczyni laktacyjna(zreszta na lozku obok jak sobei przypomnialam dziewczyna miala ten sam klopot i 3 od polnocy walczylysmy na pomysly jak pomoc maluszkowi), po prostu w karmieniu mieszanym nada przepajac woda przegotowana i tyle,
    wniosek :"kupa" jest b wazna ;--)))))))))))))))))
    wczoraj 1sza akcja spinania brzuszka od 7 rano do 20, totalny stresowy odlot, serce matki boli jak dziecko cierpi i bysmy sie mezem od razu zamienili na to by jej ulzyc

NataliaK, weronikabp, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, kolejna czerwcowa ksiezniczka! Przesliczna :-)

Weroniko, od Ciebie chce jeszcze jedno zdjecie bo tez nie moge sie napatrzec na Polunie !

Trzymam kciuki za wszystkie kobietki w szpitalach i te z rozpoczynajacymi sie akcjami :-*

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv tak jak pisze susnet,ja przeoczylam ale to raczej dlatego ze od balonika saczyly sie rozne wydzieliny i dlatego,te wody byly takie zoltawe i to woda po prostu.

Limerykowo karmisz rowniesz dodatkowo mm?ile wody podajesz malej zeby pozbyc sie problemow "kupowych"?;-)

Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam pogratulować wszystkim "świeżym" mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie, które czekają na akcję bądź cc. Podczytuję Was, ale nie mam czasu pisać. Jednak myślami niezmiennie jestem przy Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 13:35

Limerikowo, Martynika, NataliaK, Galanea, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 2 ktg i po chwili od podłączenia znowu skurcze...:-/ po prostu jak leżę na wznak to mi się zaczynają no i po 15-20 minutach odłączają a ja dalej mam skurcze odczuwalne boleśnie jeszcze przez dłuższy czas po odłączeniu.. Dziwne ze nie robią zapisu dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 13:40

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nam lekarz pediatra wczor zalecil po akcji spinania brzuszka przy karmieniu mieszanym przepajac mala 20ml wody przegotowanej z 10kroplami leku bez rcepaty na kolki i jest ok
    dostaje mniej mleka w tej sytuacji by ogolna ilosc plynow na objetosc malego bruszka byla lacznie ok, taqkze gora matematyka
    prowadziny dziennik : ilosc mleka, wody, wyproznien, czkawka, czas karmienia, temp co jest b pomocna rzecza w stosunku do ulotnej pamieci po nockach ;--))\
    dzis taki dziwny spokojny dzien po wczor ataku jak gadam do malej: kolki-wariatki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 14:10

NataliaK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak dzis pobieznie czytam ze przeoczylam (tesciaki) -Nalka serdeczne gratulacje,sliczna Ania :) widze zone dla swojego Franka hahaha ;-)

Tusia, a mowilas poloznej o tym?niech Cie podlacza na kilka godzin,niewygodnie,ale bedzie jasna sytuacja.

Limerykowo, cenna rada. Ja zapisuje czas, ilosc mleka(mojego i mm w razie kiedy potrzeba),ale nie pomyslalam o czkawkach i kupsonach. Moze dzis taki dzien bo Franek tez oaza spokoju,wypial sie na dziadkow ktorzy przyjechali 300 km zeby go zobaczyc i sobie smacznie spi, a tesciaki pytaja no gdzie ten terrorek jak on aniolek? Zamkna drzwi i znow bedzie jazz ;-))

Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

• azi Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 14 odeszły mi wody. Jedziemy do szpitala. Chociaz o 11 bylam na ktg i nic nie wskazywalo na poród.

Galanea, Duchess, Bea_tina, excella, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Mucha, Paulina1986, AISAK, NataliaK, Judi2014, ivv, MagdaO, sunset, Martynika, evas, Nalka, monaaa, MonikaS lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze co 6minut. Ehh boję się.

Bea_tina, Tusia84, NataliaK, ivv, evas, Nalka, nutka lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi - Kochana, nie stresuj się, to w końcu ten dzień :) Trzymam mocno kciuki. Ale punktualne dziecko :)
    Czekająca, Mati - mocne kciuki za Was. Życzę, żeby szybko Wasze maluszki były z Wami.
    Nalka - Ania jest słodziutka.
    Alexast - dobrze, że się Tobą zajęli, życzę teraz dużo zdrówka i już żadnych problemów.
    Weronika - Bardzo się cieszę, że wypuszczają Was do domu. Teraz tylko cieszyć się w spokoju córeczką.
    Tusia - Powodzenia jutro, niczym się nie stresuj, będzie dobrze :)

Wybaczcie, jeśli kogoś pominęłam, znów trochę nieprzytomna jestem, na dodatek wylazła mi opryszczka na ustach :( Muszę się pozbyć tego dziadostwa jak najszybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 15:12

evas, Nalka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ