MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNalka ale Slicznota Twoja Anna
ciesze sie kochana ze wszystko dobrze i gratuluje
przez 6 godzin prawie leżalam w wannie, nie wiem czy niwelowalo to bol, pewnie nie ale mi tez w niej było najlepiej
opisze porod z domu bo uwaga, dzis wychodzimy)))))))))
Ciekawe jak Czekająca, bardzo ja wspieramy.
Mati akcja sie rozkrecila?
Alexast super ze juz Cie wyczyscili, teraz z górki i niebawem do domu))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 10:39
Mucha, ivv, evas, Bea_tina, Tusia84, Limerikowo, NataliaK, Paulina1986, Duchess, monaaa, Galanea, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość
-
Hej kobiety
Anna śliczna, Jaś mały przystojniak
Ja już w szpitalu po ktg skurcze się zapisały chyba z tego stresu. Lekarz pyta czy wytrzymam do jutrajuż bym wolała dzisiaj no ale nie zależy to ode mnie
ivv, Mucha, weronikabp, evas, Bea_tina, NataliaK, Paulina1986, Duchess, Limerikowo, Galanea, Agusia2312, Nalka lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj delikatny postęp, ciut większe rozwarcie ale jeszcze słabe skurcze no i dość tak to wolno postepuje... Ze względu na weekend jednak nie będzie balonika a podobno na kroplowke za wcześnie... Przeczucie mam że weekend niewiele wniesie, ale prawdopodobnie w poniedziałek się za mnie wezmą, na chwilę obecną robię co mogę żeby jakoś pomóc Hani wyjść... Gratuluję slicznych dzieciaczkow , piękne zdjęcia
Tusia84, evas, Limerikowo, NataliaK, Paulina1986, weronikabp, Duchess, Galanea, Agusia2312, Nalka, MonikaS lubią tę wiadomość
-
sunset wrote:Kurcze, ivv nie wkrecaj. Mam to samo, leci ze mnie biały śluz i tez wczoraj pomyślałam czy to mogą być wody, ale czy one nie wyglądają jak woda? Natalii tez się saczyly i nie wiedziała, przypomnij Natalia jak to wygladalo
dla uspokojenia naszych przeczuc.
Faktycznie w szpitalu można się nakręcić
Wiesz, może ja po prostu za dużo myślę o seksieevas lubi tę wiadomość
-
Anna taka slodka Kruszynka:) pudziankowa:)
Tusia spokojnie Gabrysia czy dzisiaj czy jutro będzie z Wami. Nie wyobrazalne uczucie:)
Modelka u mnie też cisza po serduszkowaniu wrrr:-/
Evelineq dobrze ze chociaż troszku naturalnie coś się u Ciebie dzieje. Szkoda tylko ze weekend spędzisz w szpitalu a nie w domku na czekaniu.
Weronika wspaniale ze dziś do domku. Na Pole czeka piękny pokoik:)
Jejku normalnie tak się wczuwam w wasze porody, ze normalnie czuje się jakbym miała juz kilkanaścioro dzieciaczkówMucha, evas, Tusia84, weronikabp, Evelineq, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość
-
Witam
Od rana dziś sprzątanie, pranie i zmiana pościeli. Coś mnie energia dopadła. Zaraz na zakupy się wybieramy, a potem już pewnie nie dam rady się ruszyć.
Trzymam kciuki za rodzące.
Weronika, cieszę się, że już wychodzicie
Miłego dnia życzęweronikabp lubi tę wiadomość
-
Mati nie denerwuj sie u mnie tez jako pierwszy sygnal, ze cos zaczyna sie powoli rozkrcac byl bol plecow, a potem sluz a potem czop zaczal stopniowo odchodzic
ale fakt jak slabiej sie czujesz to zawsze warto sprawdzic
wczoraj akcja kolkowo zaparciowa i to nieprawda ze tygodniowe noworodki nie mja kolek jak mnie w szpitalu przekoywala doradczyni laktacyjna(zreszta na lozku obok jak sobei przypomnialam dziewczyna miala ten sam klopot i 3 od polnocy walczylysmy na pomysly jak pomoc maluszkowi), po prostu w karmieniu mieszanym nada przepajac woda przegotowana i tyle,
wniosek :"kupa" jest b wazna ;--)))))))))))))))))
wczoraj 1sza akcja spinania brzuszka od 7 rano do 20, totalny stresowy odlot, serce matki boli jak dziecko cierpi i bysmy sie mezem od razu zamienili na to by jej ulzycNataliaK, weronikabp, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość
-
Nalka, kolejna czerwcowa ksiezniczka! Przesliczna
Weroniko, od Ciebie chce jeszcze jedno zdjecie bo tez nie moge sie napatrzec na Polunie !
Trzymam kciuki za wszystkie kobietki w szpitalach i te z rozpoczynajacymi sie akcjami :-*weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIvv tak jak pisze susnet,ja przeoczylam ale to raczej dlatego ze od balonika saczyly sie rozne wydzieliny i dlatego,te wody byly takie zoltawe i to woda po prostu.
Limerykowo karmisz rowniesz dodatkowo mm?ile wody podajesz malej zeby pozbyc sie problemow "kupowych"?Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość
-
Ja chciałam pogratulować wszystkim "świeżym" mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie, które czekają na akcję bądź cc. Podczytuję Was, ale nie mam czasu pisać. Jednak myślami niezmiennie jestem przy Was :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 13:35
Limerikowo, Martynika, NataliaK, Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
Miałam 2 ktg i po chwili od podłączenia znowu skurcze...
po prostu jak leżę na wznak to mi się zaczynają no i po 15-20 minutach odłączają a ja dalej mam skurcze odczuwalne boleśnie jeszcze przez dłuższy czas po odłączeniu.. Dziwne ze nie robią zapisu dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 13:40
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Natalia nam lekarz pediatra wczor zalecil po akcji spinania brzuszka przy karmieniu mieszanym przepajac mala 20ml wody przegotowanej z 10kroplami leku bez rcepaty na kolki i jest ok
dostaje mniej mleka w tej sytuacji by ogolna ilosc plynow na objetosc malego bruszka byla lacznie ok, taqkze gora matematyka
prowadziny dziennik : ilosc mleka, wody, wyproznien, czkawka, czas karmienia, temp co jest b pomocna rzecza w stosunku do ulotnej pamieci po nockach ;--))\
dzis taki dziwny spokojny dzien po wczor ataku jak gadam do malej: kolki-wariatkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 14:10
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde tak dzis pobieznie czytam ze przeoczylam (tesciaki) -Nalka serdeczne gratulacje,sliczna Ania
widze zone dla swojego Franka hahaha
Tusia, a mowilas poloznej o tym?niech Cie podlacza na kilka godzin,niewygodnie,ale bedzie jasna sytuacja.
Limerykowo, cenna rada. Ja zapisuje czas, ilosc mleka(mojego i mm w razie kiedy potrzeba),ale nie pomyslalam o czkawkach i kupsonach. Moze dzis taki dzien bo Franek tez oaza spokoju,wypial sie na dziadkow ktorzy przyjechali 300 km zeby go zobaczyc i sobie smacznie spi, a tesciaki pytaja no gdzie ten terrorek jak on aniolek? Zamkna drzwi i znow bedzie jazz)
Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość
-
O 14 odeszły mi wody. Jedziemy do szpitala. Chociaz o 11 bylam na ktg i nic nie wskazywalo na poród.
Galanea, Duchess, Bea_tina, excella, weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Mucha, Paulina1986, AISAK, NataliaK, Judi2014, ivv, MagdaO, sunset, Martynika, evas, Nalka, monaaa, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Azi - Kochana, nie stresuj się, to w końcu ten dzień
Trzymam mocno kciuki. Ale punktualne dziecko
Czekająca, Mati - mocne kciuki za Was. Życzę, żeby szybko Wasze maluszki były z Wami.
Nalka - Ania jest słodziutka.
Alexast - dobrze, że się Tobą zajęli, życzę teraz dużo zdrówka i już żadnych problemów.
Weronika - Bardzo się cieszę, że wypuszczają Was do domu. Teraz tylko cieszyć się w spokoju córeczką.
Tusia - Powodzenia jutro, niczym się nie stresuj, będzie dobrze
Wybaczcie, jeśli kogoś pominęłam, znów trochę nieprzytomna jestem, na dodatek wylazła mi opryszczka na ustachMuszę się pozbyć tego dziadostwa jak najszybciej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 15:12
evas, Nalka lubią tę wiadomość