MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
ivv jak wstaje też mam taki śluz i mokrą plamę na majtkach zanim zdążę założyć wkładkę. i wkładka też zawsze wilgotna. z tym że trwa to już trochę czasu, a zawsze gin mi mówi, że wody ok. jak sprawdzał ph wydzieliny też było ok, i nie były to wody.
ivv, vikus001 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny lecę spać bo w nocy wstaję do malucha na zmianę z M.
te które czekają na poród trzymajcie się! i bądzcie dobrej myśli, nie wkręcać sobie żadnych głupot tylko mysleć o szczęśliwym spotkaniu z maluszkiem!
a mamuśkom które mają już maleństwa przy sobie, życzę spokojnych niepłaczących i usmiechniętych bobasówDuchess, Galanea, evas, weronikabp, vikus001, monaaa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Galanea wrote:Dziewczyny, mam takie pytanko. Czuję, że robi mi się opryszczka na ustach, mam w domu Hascovir Pro. Myślicie, że mogę posmarować, że nie zaszkodzi dziecku?
możesz na pewno smarować hascovirem,
lepiej żebyś szybko się pozbyła opryszczki żeby spokojnie całować maluchamożesz tez na zmianę maścią cynkową smarować.
Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość
-
eta wrote:możesz na pewno smarować hascovirem,
lepiej żebyś szybko się pozbyła opryszczki żeby spokojnie całować maluchamożesz tez na zmianę maścią cynkową smarować.
Dziękuję bardzo za odpowiedźTeż wolałabym wyleczyć to przed porodem, albo najlepiej zaleczyć zanim wylezie na dobre. Maść cynkową też mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 23:18
vikus001 lubi tę wiadomość
-
Ivv poetka ze mnie żadna... niestety.
Dzieki dziewczynki za odzew.
podsumowujac: Będzie, będzie bolało, będzie głośno, potem radośnie i we trójkę spędzimy życie swe:)
PS. Mój M jednak zlitował sie nad swoja Slonica:)moze I male serduszkowanie nie pomoże ale było przyjemnie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 23:22
Galanea, balonik, Mucha, evas, vikus001, Paulina1986, Evelineq, misia_k1, ivv lubią tę wiadomość
-
Aisak, mnie bardziej bolały skurcze parte, ale lekarz mi powiedział, że jestem tą z nielicznych, które dochodzą do pełnego rozwarcia prawie bezboleśnie. Miesiączki mam gorsze niż pierwsza faza porodu.
Ale pierwszy krzyk, pierwsze spojrzenie i zapomina się cały ból.AISAK, Judi2014, vikus001, Mucha lubią tę wiadomość
-
Nie nadrobie Was dziewczyny
Jeśli któraś urodziła to gratulacje!
Tym które są na porodowkach i tym które marzą żeby tam się znaleźć powodzenia!
Ją dopiero normalnie funkcjonuje. Po 8 godzinach próbowali mnie postawić na nogi ale mdlalam że zmęczenia i z bólu. Dopiero kroplowka przeciwbólowa i dwie godziny snu pomogły.
Teraz chodzę już sama, brzuch cholernie boli ale daje radę. Jaś jest cały czas ze mną i już sama wszystko przy nim robię. Karmimy się piersią i jak narazie jest dobrze. Zobaczymy co wyjdzie jutro na wazeniu.
Teraz moje Słoneczko smacznie śpi.
Nie wiem czy się uda, ale spróbuję z tel wstawić zdjecie...
Oto moje szczęście największe - Jaś
weronikabp, Galanea, evas, vikus001, alexast, Tusia84, Duchess, AISAK, Paulina1986, Judi2014, Mucha, Evelineq, ivv, Bea_tina, perełeczka, monaaa, Agusia2312, MonikaS, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiesforna wrote:Nie nadrobie Was dziewczyny
Jeśli któraś urodziła to gratulacje!
Tym które są na porodowkach i tym które marzą żeby tam się znaleźć powodzenia!
Ją dopiero normalnie funkcjonuje. Po 8 godzinach próbowali mnie postawić na nogi ale mdlalam że zmęczenia i z bólu. Dopiero kroplowka przeciwbólowa i dwie godziny snu pomogły.
Teraz chodzę już sama, brzuch cholernie boli ale daje radę. Jaś jest cały czas ze mną i już sama wszystko przy nim robię. Karmimy się piersią i jak narazie jest dobrze. Zobaczymy co wyjdzie jutro na wazeniu.
Teraz moje Słoneczko smacznie śpi.
Nie wiem czy się uda, ale spróbuję z tel wstawić zdjecie...
Oto moje szczęście największe - Jaś
Kochana Jaś cudowny!!gdzie lezycie? My na poziomie zero.
Cieszę sie ze juz dochodzisz do siebie, pionizowanie - fakt mega przeżycie.
Rosnijcie zdrowo kochani i cieszcie sie sobą
vikus001 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja już obudzona czekam na pielęgniarkę. Balonik niestety nie wypadł, skurcze w nocy przeszły, przynajmniej sie trochę wyspalam. Strasznie, ale to strasznie sie boję tej dzisiejszej oksytocyny. Ok 7 mej mi ja podadzą, będę walczyć o zzo i mam nadzieję ze mi sie uda je otrzymać. Proszę Was o modlitwę bo okropnie panikuje. Mam nadzieję, ze za kilka godzin będę pisała już z Marcelina przy sobie.
Modelka, Paulina1986, evas, Mucha, AISAK, Duchess, vikus001, Karola:), Tusia84, Evelineq, ivv, MagdaO, monaaa, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Od 2 godz mam mocne skurcze co 12 min.sa bardzo silne.
czekajajaca, Martynika, sunset, Tusia84, Duchess, Modelka, Paulina1986, AISAK, evas, Judi2014, NataliaK, Mucha, vikus001, weronikabp, Evelineq, ivv, MagdaO, monaaa, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
ivv wrote:To jedź do lekarza, szkoda nerwów.
A ja sobie wbijam fazę.. bo z Weroniką miałam małowodzie (tzn dopiero w dniu wywoływania, dwa dni wcześniej było ok), a nie zauważyłam, żeby mi się wody sączyły. Dziś jak wstałam to nagle poleciało ze mnie sporo śluzu (białego wodnistego), aż majtki miałam mokre. Pierwszy raz się coś takiego zdarzyło. Wczoraj na usg wszystko było ok. Kurna, zamiast spać to wymyślam
Kurcze, ivv nie wkrecaj. Mam to samo, leci ze mnie biały śluz i tez wczoraj pomyślałam czy to mogą być wody, ale czy one nie wyglądają jak woda? Natalii tez się saczyly i nie wiedziała, przypomnij Natalia jak to wygladalodla uspokojenia naszych przeczuc.
Faktycznie w szpitalu można się nakręcićWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 07:38
ivv lubi tę wiadomość
-
Część dziewczyny, my nadal w szpitalu. Olek był naświetlany, a mnie łyżeczkowano. Okazało się że zrobił się czop i dlatego nie krwawiłam. Przez 3dni mnie olewali, aż zrobili mi usg. Ordynator stwierdził że wszystko jest ok. Na szczęście był jeszcze inny lekarz, który mu się przeciwstawił. Nie będę się rozpisywać w szczegółach. Powiem tylko tyle że było na żywca, bardzo boleśnie. Dzisiaj jeszcze nie bank zostajemy, bo dostaje antybiotyk i zobaczymy czy mały ma po tym naświetlaniu lepsze wyniki.
Modelka, Paulina1986, sunset, Mucha, Duchess, weronikabp, monaaa, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mati1980 wrote:Od 2 godz mam mocne skurcze co 12 min.sa bardzo silne.
Mati wielkie kciuki aby poniedziałek był dniem w którym wyjdziesz juz z Malenstwem:) tego ci życzę. Pamiętaj ze czekamy na info I czekamy na dzieciatko:)
Czekająca bądź dzielna!! Wszystko dla Waszego szczęścia.
Evelineq, Sunset a u Was jak sytuacja?
Tusia Ty juz pewno w szpitalu. Zazdraszczam:)
Alexsast masakra z tym co piszesz, dobrze ze chociaż jeden lekarz Cię nie zlekceważył. Ale nie wiem jak tak można ryzykować zdrowiem świeżo upieczonej Mamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 08:28
Tusia84, evas lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! My od wczoraj w domku. Ania jest słodka i kochana, taki malutki aniołek.
Pięknie je i przybiera. Położne śmiały się, że to mały "Pudzian". Jak tylko bardziej się ogarnę to Was nadrobię i wstawię zdjęcie Ani. Muszę powiedzieć, że jestem dumna z mojego męża, który przy porodzie niesamowicie mnie wspierał. Jego spokój i wiara we mnie dała mi i Ani wiele siły, żeby urodzić.
Miałam podaną oksytocynę, więc nie do końca był to poród moich marzeń ale z drugiej strony, dzięki temu dostałam pełna dawkę ampicyliny i Mała nie zaraziła się gbsem. Urodziłam w 6 godzin. Pierwsza faza 6 godzin, druga 5 minut. Kąpiel w wannie była punktem zwrotnym. Jak ja się cieszę, że miałam wannę! Bardzo przyspieszyło mi akcję. W wannie odeszły mi wody i zaraz urodziłam Annę. Pomimo bólu już wiem, że chcę urodzić kolejne maleństwo. Ani razu nie pomyślałam po co mi to było. Cały czas starałam się trzymać myśli, że moja córeczka chce wyjść.
Poza tym chciałam Wam napisać, że chociaż mnie nie było tutaj na forum, to przeżywałam każdy Wasz poród! Sunset o wszystkim mi pisała. Dziękuję za Waszą pamięć o mnie. Teraz chciałam osobiście pogratulować wszystkim MAMOM! Dałyśmy radę, jestem z nas wszystkich dumna! Z wypiekami czekam na rozwój wydarzeń, teraz już mam nadzieję na bieżąco.Paulina1986, balonik, Duchess, excella, NataliaK, Mucha, Judi2014, weronikabp, Tusia84, Evelineq, Modelka, ivv, vikus001, evas, Bea_tina, MagdaO, monaaa, Galanea, Agusia2312, MonikaS, nutka lubią tę wiadomość
-
Judi2014, weronikabp, Tusia84, excella, NataliaK, Mucha, kambel, Evelineq, ivv, vikus001, Martynika, evas, Bea_tina, Paulina1986, Duchess, MagdaO, monaaa, Galanea, Agusia2312, MonikaS, monalisa, nutka lubią tę wiadomość