X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja ze spaniem jako tako problemu nie mam ale tragedia dla mnie jest znalezienie wygodnej pozycji do spania. Co do imion to do chlopca mamy Franciszek lub Milosz a do dziewczynki Aleksandra, Helenka lub Nina. Buziaczki

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko,ale będzie wysyp Franciszków,domyślam się,że w klasie mojego syna będzie z pięciu,podobnie jak ja miałam pięciu Michałów (serio) i cztery Agnieszki.Imię ładne,ale wszędzie wokół słyszę,że ktoś tak nazwal synka.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wiem może Gabriel lub Gabrysia dla chłopca to jeszcze Nataniel mi się kiedyś podobało... może Józio :D a dla dziewczynki trudno mi wybrać bo same dziewczynki w rodzinie i większość imion przebrana :)

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, teraz jest ich mnóstwo ale zazwyczaj mają tak na pierwsze imię. Ja jestem cwaniak i damy tak na drugie, po zmarłym dziadku męża. Z drugiej strony Krzysztofów też jest sporo ale ja to olewam, bo uwielbiam to imię. Zawsze powtarzałam, że albo mąż Krzysztof albo syn. :D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie Filip Michał albo Milan:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wow Artur ładne imię tak ma mój mąż ;)

Widzę że ogólnie mamy tu póki co znaczną przewagę chłopców :D

Co do imion, dla chłopca mąż baaaaardzo chce Franek, ja chcę Wojtek więc mamy problem bo mi nie podoba się Franek a jemu Wojtek. WIęc póki co stanęło na Mariuszu....

Dla dziewczynki mamy Elizka :)

Martynika lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, jaka batalia była o to imię z moją mamą! Mama ubzdurała sobie Piotrusia. Wszyscy zapytani o wybór między Piotrem a Arturem wybierali Artura, mnie też się bardziej podoba, bo jest po pierwsze rzadsze, a po drugie nie chcę imienia dla chłopca, które będzie się kończyło na "ś", wolę "twardsze" imię, które nie tak łatwo jakoś kretyńsko zdrobnić :P.

Mama walczyła wczoraj cały dzień, miałyśmy istną wojnę na argumenty, ostatecznie została przegłosowana. Poszłam przy tym na kompromis, godząc się na Piotra na drugie imię.

Poza tym mówię: "Mamo, jak ja mogę dać chłopcu na imię PIOTRUŚ, skoro to niezły byku, który większością pomiarów jest jak na swój wiek za duży o prawie dwa tygodnie? Musi być Artur!" ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I faktycznie, coś mało tych dziewuszek na naszej liście. Baaardzo jestem ciekawa, jaki będzie końcowy wynik po tym, jak wszystkie dowiemy się kogo nosimy w brzuszku :).

fler lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie wiemy kto tam u mnie w brzuszku siedzi.
    Jeśli będzie dziewczynka to Alicja lub Natalia - tutaj oboje jesteśmy zgodni.
    Natomiast jeśli chodzi o chłopca to jest problem - mnie się podoba Mateusz lub Filip, a mężowi nie. I nie wie jakie mu się imię podoba dla chłopca :|

A że spaniem to ja mam straszny problem. Nic mi nie pomaga :-(
    Wczoraj od 1 się przewalalam na łóżku i zasnelam dopiero po 5. I tak mam praktycznie codziennie :/

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • seksualnaa Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko widzę, że nie jestem sama z problemem - brakiem snu... ehh jeszcze jakieś 3 tyg temu mogłabym spać całe dnie a teraz budze sie w środku nocy i tak do rana ..... co do imion dla chłopca Mateusz a dla kobietki Aleksandra - póki co obstawiam dziewczynkę a jak będzie okaże sie w styczniu:)

seksualnaa
  • ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Rany, jaka batalia była o to imię z moją mamą! Mama ubzdurała sobie Piotrusia. Wszyscy zapytani o wybór między Piotrem a Arturem wybierali Artura, mnie też się bardziej podoba, bo jest po pierwsze rzadsze, a po drugie nie chcę imienia dla chłopca, które będzie się kończyło na "ś", wolę "twardsze" imię, które nie tak łatwo jakoś kretyńsko zdrobnić :P.

Mama walczyła wczoraj cały dzień, miałyśmy istną wojnę na argumenty, ostatecznie została przegłosowana. Poszłam przy tym na kompromis, godząc się na Piotra na drugie imię.

Poza tym mówię: "Mamo, jak ja mogę dać chłopcu na imię PIOTRUŚ, skoro to niezły byku, który większością pomiarów jest jak na swój wiek za duży o prawie dwa tygodnie? Musi być Artur!" ;)

Mojego męża kuzynka powiedziała mamie, że będzie Bożydar. Po całym dniu walki o zmianę wreszcie jej powiedzieli, że to żart i jak się domyślacie zgodziła się na każde imię byle tylko nie to :)

My w ogóle z nikim nie dyskutujemy, a o imieniu powiadomimy jak będzie decyzja i nikomu nic do niej, choćby stanęło na imionach wybranych przez męża ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, to jest dobry patent. Wymyślić takie imię, które wzbudzi skrajne emocje, a po takiej jeździe każde inne będzie dobre :D.

Ja też nie zamierzam z nikim dyskutować, musiałam wczoraj doprowadzić mamę do porządku i powiedziałam, że chyba trochę za mocno wczuła się w rolę, która z resztą nie do niej należy. Odpuściła. Dobrze, że z mężem się zgadzamy w 100%, to jest najważniejsze, reszta musi po prostu przyjąć wybrane imię do wiadomości.

Prawdziwy problem jest wtedy, gdy partnerzy się nie zgadzają. Moja kuzynka chciała dla syna Igor, co totalnie nie odpowiadało jej mężowi. Kategorycznie odmawiał. Więc kuzynka załatwiła to w inny sposób - swojej starszej córce opowiadała o dziecku w brzuchu jako o Igorze, tak, że wryło jej się w głowę, że będzie miała brata Igora. Jak zaczęła trajkotać o tym wszędzie, to ciężko już to było odkręcić. No i urodził się mały Igor. Zagrywka dość nie fair, ale skuteczna ;).

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv to święta racja ! Nikt nie ma prawa decydować o imieniu dla naszych dzieci, jak my sami - rodzice :)

sunset lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że nie ma! Nie raz zdarza się, że ktoś wybierze (wg nas) brzydkie imię, ale my możemy to jedynie uszanować, a nie dyskutować. W końcu nikt nas o zdanie nie pyta :)

Tylko jak tu męża przekonać, że musi być Ignaś? ;) Chyba, że będzie Martynka :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ładne imię.Poza tym,że niektóre tępe strzały i tak będą mówiły na nią Marta,bo nie dosłyszą/nie zapamiętają/pójdą na łatwiznę.Mimo wszystko...jestem bardzo zadowolona z mojego imienia ;).Mój tata uroczo je zdrabnia-Martysiu.

ivv lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem z mojego imienia zadowolona :) Ale dziewczyny... Widzę jak mężowi zależy aby synka Franek nazwać, jak się ja mam do tego przekonać??

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja też jestem z mojego imienia zadowolona :) Ale dziewczyny... Widzę jak mężowi zależy aby synka Franek nazwać, jak się ja mam do tego przekonać??

daj sobie trochę czasu, jak tak będzie on powtarzał w kółko to imię, Tobie po głowie będzie chodzić, to albo stwierdzisz że okej - fajne - pasuje do naszego dziecka, albo powiesz że nie ma mowy :) jedna z dwóch opcji.
    w razie czego to weźcie to imię co oboje się zgadzacie - Mariusz.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie chłopiec to Mateusz a jak dziewczynka to Julia :):) :)
    Na szczęście oboje jesteśmy zgodni co do imion :P

• AISAK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczynka na pewno : Hania lub Alicja, a chłopiec puki co to Kacper , wojtek ale to jeszcze dogadać się nie możemy, bo do końca kazde nie jest zadowolone.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja staje się dużo bardziej klarowna,gdy wiadomo już jaka to płeć i tylko na niej można się skupić.Tak też twierdził mój mąż,hamując mnie we wszelkich spekulacjach.I faktycznie miał rację,gdy dowiedzieliśmy się wczoraj,że będzie chłopiec i na nim skupiła się nasza uwaga,nagle wszystko stało się jasne :).

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ