X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek to zjadłam dziś całą puszkę tuńczyka i zagryzłam czekoladowym cukierkiem. Aż się teraz dziwie, że mnie nie zemdliło :D

9bsp388.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zachcianki i dziwactwa miałam przed ciążą, w związku z czym nie umiem rozpoznać czy to ciążowe zachcianki czy nie.:)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam tuńczyka nie mozna w ciąży bo zawiera dużo rtęci...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 - a jednak ta niepoważna istota nadal krąży po ovu.

Też słyszałam, że tuńczyka niet. Ale tak samo słyszałam o mnóstwie innych rzeczy, których nie wolno. Uważam, że organizm sam sobie wybiera na co ma ochotę i dziecku to nie zaszkodzi. Najbezpieczniej zapytać lekarza.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kim mówicie?:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o użytkowniczce lenusia, która zasugerowała we wczorajszym wpisie w swoim pamiętniku ( który w tej chwili jest zablokowany), że zrobiła swojemu dziecku w brzuchu krzywdę, delikatnie mówiąc. W komentarzach twierdziła, że "nic nam nie powie, bo powiemy policji".

monalisa lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, spoczko. Od kilku lat jestem na innym forum i powiem szczerze, że takie trolle zdarzają się dość często. Przykre, że można sobie z tego żartować, bo nie wierzę, żeby była to prawda.
    Ps. Myślałam o kimś innym, bo jeszcze jedna historia tutaj wydaje mi się być mało prawdziwa. Ale już jestem uczulona na trolle i może dlatego nie potrafię czasem zaufać;)

Anielka27, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ale jak to , co wypowiada się czy męczy nadal i zastrasza, że zrobi krzywdę dziecku?

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admin powinien w zupełności zablokować jej konto i tyle. Szkoda dziewczyn , które też bardzo to przezywały i próbowały jej jakoś pomóc i się zamartwiały...
    gdyby miała zrobić sobie lub dziecku krzywdę dawno by to zrobiła a nie w kółko macieja by o tym tylko powtarzała i zastraszała... oby takich przypadków już więcej nie było bo szkoda zdrowia...

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym do takich policję nasłała, w końcu troll opisuje próbę zabójstwa. Może jak zobaczy panów niebieskich w progu swojego domu, to się odechce bzdury wypisywać. A dorosłe kobiety też powinny mieć trochę dystansu do internetowych forum. Jakby poczytały jej pamiętnik od góry do dołu, to raczej powinny zauważyć, że coś jest nie halo - ale to moje zdanie. Pod swoim wykresem też ma pełno bzdur powypisywanych.

nutka, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o witaminach, ja biore od poczatku ciąży Femibion i czuje sie po nim bardzo dobrze :)
    Jesli chodzi o zachcianki to czasem mam na cos szczególnego ochote np ogórka kiszonego, lody bakaliowe albo budyń. Wiem za to doskonale czego nie lubie (wszystkiego oprócz mięsa, pieczywa, makaronu i ogórków kiszonych):D

p19uskjohisr6juh.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie u mnie na ovu 36% ciąży za nami. wyczytałam ze mam łożysko na przedniej ścianie wiec na ruchy przyjdzie mi jeszcze poczekać. w poniedziałek jedziemy na kolejną wizytę usg zobaczymy czy maluszek się troszkę ujawni.
    Pozdrawia wszystkie mamusie ;-)

Welonisia, fler, monalisa lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia- ja też mam na przedniej, a na dodatek dużo tłuszczyku na brzuchu- ja to dopiero będe musiała czekać!;(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Dziewczyny macie zachcianki? Ja juz mam :/ dzisiaj musialam ugototwac sobie taka czeska zupe czosnkowa bo mnie skrecalo nic innego mi nie pasowala. A zaraz po tej zupe zjadlam lody z bialej czekolady i jablko. Mam nadzieje, ze sie nie rozhcoruje po takim mixie. Choc wczesniej zdarzalo mi sie zjesc kiszona kapuste popijajac goraca czekolada. Maz na mnie zaczyna dziwnie patrzec :D

moi rodzice zrobili ok 15 sztuk butelek 5-litrowych ogórków kiszonych - zjadłam już ich z 5, a zima dopiero się zaczyna ;) no i szpinak - mogłabym jeść tylko to :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    i ja! poród naturalny poproszę.:)

a ja poproszę już o roczne dziecko ;)

AISAK, Limerikowo, Welonisia lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jaki tu koncercik życzeń :) ostatnio jakoś nie mam czasu się udzielać, zaglądam i czytam oczywiście ale jakoś wyciszyłam się ;) to chyba dlatego że w poniedziałek mam USG genetyczne i jakoś staram się robić wszystko żeby nie myśleć o tym i się niepotrzebnie nie stresować. a w poniedziałek wieczorem po badaniu napiszę Wam że wszystko super i dzidzia zdrowa :)

ja zachcianek nie mam:) więc nie wiem jak to jest ogórka zagryzać czekoladą ;)

na razie zajęta jestem swoim albumem ciążowym skrapkowym ;)

miłego wieczorku Dziewczęta :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Wróciłam z Usg genetycznego :) Wszystko jest ok :) Maluch ma 5,5 cm :) NIe chciał sie obrócić do badania przezierności i musielismy go poruszać troszke heh:)Uparty jak tatuś :D A kciuk cały czas w buzi :)Wszystko na swoim miejscu <3 pomachał nam rączką :) Jesteśmy szczęśliwi <3
    8p3opc0zrilnbncm.png

ivv, Nalka, topa42, onka79, Martynika, Tusia84, eta, Judi2014, Limerikowo, Marcysia86, Paula222, Welonisia lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś kolejne usg i, uwaga, uwaga... będę miała synka :). "Żądło" jest na 100%, widziałam. Jąder co prawda lekarz jeszcze nie znalazł, ale powiedział, że to bardzo typowy obrazek antenki, więc nie sądzi, żeby coś się zmieniło w tej kwestii. Nadal utrzymuje się jednak termin majowy, bo dziecko jest duże, ale tutaj zostaję przy starej dacie.

Tak więc będzie Artur Piotr :).

Nalka, topa42, onka79, Tusia84, eta, Judi2014, Limerikowo, Agusia2312, Anielka27, evas, monalisa lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    a ja poproszę już o roczne dziecko ;)

chcesz adoptować mówisz?;) bo ja jakbym dostała roczne to nie wiem, czy czułabym, że to moje.;P

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ja miałam dziś kolejne usg i, uwaga, uwaga... będę miała synka :). "Żądło" jest na 100%, widziałam. Jąder co prawda lekarz jeszcze nie znalazł, ale powiedział, że to bardzo typowy obrazek antenki, więc nie sądzi, żeby coś się zmieniło w tej kwestii. Nadal utrzymuje się jednak termin majowy, bo dziecko jest duże, ale tutaj zostaję przy starej dacie.

Tak więc będzie Artur Piotr :).
    Zazdroszczę! Jak ja marzę, żeby na świecie pojawił się mój Krzysztof Franciszek. <3

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ