X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek to zjadłam dziś całą puszkę tuńczyka i zagryzłam czekoladowym cukierkiem. Aż się teraz dziwie, że mnie nie zemdliło :D

9bsp388.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zachcianki i dziwactwa miałam przed ciążą, w związku z czym nie umiem rozpoznać czy to ciążowe zachcianki czy nie.:)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam tuńczyka nie mozna w ciąży bo zawiera dużo rtęci...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 - a jednak ta niepoważna istota nadal krąży po ovu.

Też słyszałam, że tuńczyka niet. Ale tak samo słyszałam o mnóstwie innych rzeczy, których nie wolno. Uważam, że organizm sam sobie wybiera na co ma ochotę i dziecku to nie zaszkodzi. Najbezpieczniej zapytać lekarza.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kim mówicie?:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o użytkowniczce lenusia, która zasugerowała we wczorajszym wpisie w swoim pamiętniku ( który w tej chwili jest zablokowany), że zrobiła swojemu dziecku w brzuchu krzywdę, delikatnie mówiąc. W komentarzach twierdziła, że "nic nam nie powie, bo powiemy policji".

monalisa lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, spoczko. Od kilku lat jestem na innym forum i powiem szczerze, że takie trolle zdarzają się dość często. Przykre, że można sobie z tego żartować, bo nie wierzę, żeby była to prawda.
    Ps. Myślałam o kimś innym, bo jeszcze jedna historia tutaj wydaje mi się być mało prawdziwa. Ale już jestem uczulona na trolle i może dlatego nie potrafię czasem zaufać;)

Anielka27, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ale jak to , co wypowiada się czy męczy nadal i zastrasza, że zrobi krzywdę dziecku?

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admin powinien w zupełności zablokować jej konto i tyle. Szkoda dziewczyn , które też bardzo to przezywały i próbowały jej jakoś pomóc i się zamartwiały...
    gdyby miała zrobić sobie lub dziecku krzywdę dawno by to zrobiła a nie w kółko macieja by o tym tylko powtarzała i zastraszała... oby takich przypadków już więcej nie było bo szkoda zdrowia...

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym do takich policję nasłała, w końcu troll opisuje próbę zabójstwa. Może jak zobaczy panów niebieskich w progu swojego domu, to się odechce bzdury wypisywać. A dorosłe kobiety też powinny mieć trochę dystansu do internetowych forum. Jakby poczytały jej pamiętnik od góry do dołu, to raczej powinny zauważyć, że coś jest nie halo - ale to moje zdanie. Pod swoim wykresem też ma pełno bzdur powypisywanych.

nutka, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o witaminach, ja biore od poczatku ciąży Femibion i czuje sie po nim bardzo dobrze :)
    Jesli chodzi o zachcianki to czasem mam na cos szczególnego ochote np ogórka kiszonego, lody bakaliowe albo budyń. Wiem za to doskonale czego nie lubie (wszystkiego oprócz mięsa, pieczywa, makaronu i ogórków kiszonych):D

p19uskjohisr6juh.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie u mnie na ovu 36% ciąży za nami. wyczytałam ze mam łożysko na przedniej ścianie wiec na ruchy przyjdzie mi jeszcze poczekać. w poniedziałek jedziemy na kolejną wizytę usg zobaczymy czy maluszek się troszkę ujawni.
    Pozdrawia wszystkie mamusie ;-)

Welonisia, fler, monalisa lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia- ja też mam na przedniej, a na dodatek dużo tłuszczyku na brzuchu- ja to dopiero będe musiała czekać!;(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Dziewczyny macie zachcianki? Ja juz mam :/ dzisiaj musialam ugototwac sobie taka czeska zupe czosnkowa bo mnie skrecalo nic innego mi nie pasowala. A zaraz po tej zupe zjadlam lody z bialej czekolady i jablko. Mam nadzieje, ze sie nie rozhcoruje po takim mixie. Choc wczesniej zdarzalo mi sie zjesc kiszona kapuste popijajac goraca czekolada. Maz na mnie zaczyna dziwnie patrzec :D

moi rodzice zrobili ok 15 sztuk butelek 5-litrowych ogórków kiszonych - zjadłam już ich z 5, a zima dopiero się zaczyna ;) no i szpinak - mogłabym jeść tylko to :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    i ja! poród naturalny poproszę.:)

a ja poproszę już o roczne dziecko ;)

AISAK, Limerikowo, Welonisia lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jaki tu koncercik życzeń :) ostatnio jakoś nie mam czasu się udzielać, zaglądam i czytam oczywiście ale jakoś wyciszyłam się ;) to chyba dlatego że w poniedziałek mam USG genetyczne i jakoś staram się robić wszystko żeby nie myśleć o tym i się niepotrzebnie nie stresować. a w poniedziałek wieczorem po badaniu napiszę Wam że wszystko super i dzidzia zdrowa :)

ja zachcianek nie mam:) więc nie wiem jak to jest ogórka zagryzać czekoladą ;)

na razie zajęta jestem swoim albumem ciążowym skrapkowym ;)

miłego wieczorku Dziewczęta :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Wróciłam z Usg genetycznego :) Wszystko jest ok :) Maluch ma 5,5 cm :) NIe chciał sie obrócić do badania przezierności i musielismy go poruszać troszke heh:)Uparty jak tatuś :D A kciuk cały czas w buzi :)Wszystko na swoim miejscu <3 pomachał nam rączką :) Jesteśmy szczęśliwi <3
    8p3opc0zrilnbncm.png

ivv, Nalka, topa42, onka79, Martynika, Tusia84, eta, Judi2014, Limerikowo, Marcysia86, Paula222, Welonisia lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś kolejne usg i, uwaga, uwaga... będę miała synka :). "Żądło" jest na 100%, widziałam. Jąder co prawda lekarz jeszcze nie znalazł, ale powiedział, że to bardzo typowy obrazek antenki, więc nie sądzi, żeby coś się zmieniło w tej kwestii. Nadal utrzymuje się jednak termin majowy, bo dziecko jest duże, ale tutaj zostaję przy starej dacie.

Tak więc będzie Artur Piotr :).

Nalka, topa42, onka79, Tusia84, eta, Judi2014, Limerikowo, Agusia2312, Anielka27, evas, monalisa lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    a ja poproszę już o roczne dziecko ;)

chcesz adoptować mówisz?;) bo ja jakbym dostała roczne to nie wiem, czy czułabym, że to moje.;P

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ja miałam dziś kolejne usg i, uwaga, uwaga... będę miała synka :). "Żądło" jest na 100%, widziałam. Jąder co prawda lekarz jeszcze nie znalazł, ale powiedział, że to bardzo typowy obrazek antenki, więc nie sądzi, żeby coś się zmieniło w tej kwestii. Nadal utrzymuje się jednak termin majowy, bo dziecko jest duże, ale tutaj zostaję przy starej dacie.

Tak więc będzie Artur Piotr :).
    Zazdroszczę! Jak ja marzę, żeby na świecie pojawił się mój Krzysztof Franciszek. <3

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ