X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz mamy wstepnie wybrane imiona: Karolina i Igor :)
    Oboje marzymy o chłopcu ale bedziemy kochać i córeczke i synka :) Z tego co widze na liscie wiecej jest chlopców ale to chyba norma bo z reguły rodzi sie wiecej chłopców niz dziewczynek!

Zauwazylam ze od kilku dni zaczynam sie regularnie budzic na siku i picie miedzy 3 a 5 rano :(

p19uskjohisr6juh.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ostatnio problemy ze snem. W dzień to już w ogóle nie mogę oka zmrużyć, a w nocy ciągle się budzę. W dodatku chyba trochę przeginam z porządkami świątecznymi, bo już drugi dzień dość mocno boli mnie podbrzusze...

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zakaz sprzatania :) a spac moge i pół dnia, ja zawsze mialam melodie do spania dzis wstałam o 11:30 wiec spałam z małą przerwa na siku 12,5h :D

p19uskjohisr6juh.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Ja mam zakaz sprzatania :) a spac moge i pół dnia, ja zawsze mialam melodie do spania dzis wstałam o 11:30 wiec spałam z małą przerwa na siku 12,5h :D

A od kogo ten zakaz?:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak tak dużo Franciszków ma być, to ja się muszę zastanowić;( Choć ten Franek do nas bardzo przemawia, już kilka dni po zapłodnieniu zdarzyła się sytuacja w której pomyśleliśmy, że to chyba taka próba i byłam przekonana, że tym razem się udało i będzie mały Franek(Bo Franciszek z Asyżu też by tak postąpił).;)

Ale wczoraj rozmawialiśmy jeszcze nad Tomaszem, Jakubem lub Piotrem. Chrzestny będzie Tomasz, także może i synek być Tomeczkiem.:) Zobaczymy:)
    Jak dziewczynka to Maja, Martynka albo Weronika.:) Ale myślę, że raczej zostanie synek:)

ivv lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sikania- to ja się budzę codziennie właśnie między 3-4.:) Ale zanim usnę to chodzę i 8 razy:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi imionami to my też jeszcze nie mamy dogadane bo dzieci też już swoje zdanie mają :)

Z racji mojego zawodu też mi trudno bo pracuję z dziećmi i powiem Wam, że jednak niby nie każdy Igor taki sam ale czasem coś w tym jest, że jak mamy kogoś obraz z danym imieniem to później nie damy już tak na imię naszemu dziecku bo nam się kojarzy .. I ja po moich wieloletnich doświadczeniach tak mam z imieniem Igor :) ale oczywiście nie chcę tu nikomu nic odradzać :) a Franek też mi się podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 16:55

ggfxf7q.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    A od kogo ten zakaz?:)

Od lekarza :) mam sie oszczedzac i broń boże sprzatac na święta :D Mnie to nawet cieszy :)

Jesli chodzi o imiona to niestety większość zle mi sie kojarzy, jedyne imie dla chlopca które mi sie podoba to Igor :)
    Pracowałam kiedys w osrodku dla dzieci niepełnosprawnych i wiekszośc popularnych teraz imion takich jak Kacper, Amelka, Franek, Oliwia, Antoni, Staś itp niestety kojarzy mi sie z chorymi dziecmi. Znalismy je wszystkie z imienia, byl czas ze na ulicach nie zauwazalam zdrowych dzieci tylko te chore, nie moglam przez to tez zajśc w ciąże dlatego zrezygnowałam z tej pracy. teraz jest o niebo lepiej ale niestety skojarzenia z imionami pozostaly :(

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Marcelinka :) Dla chłopca miałam wybrane imię Filip lub Mateusz.

Marcysia86 lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Z tymi imionami to my też jeszcze nie mamy dogadane bo dzieci też już swoje zdanie mają :)

Z racji mojego zawodu też mi trudno bo pracuję z dziećmi i powiem Wam, że jednak niby nie każdy Igor taki sam ale czasem coś w tym jest, że jak mamy kogoś obraz z danym imieniem to później nie damy już tak na imię naszemu dziecku bo nam się kojarzy .. I ja po moich wieloletnich doświadczeniach tak mam z imieniem Igor :) ale oczywiście nie chcę tu nikomu nic odradzać :) a Franek też mi się podoba :)

pracowałam z dziećmi przed narodzinami Weroniki i każde imię miało swój odpowiednik w grupie :) nie zawsze fajny ;) Na szczęście Weronika była najgrzeczniejszym i najmądrzejszym dzieckiem :) i chyba moją ulubienicą ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ma być dla dziewczynki Olga, a dla chłopca Wiktor, chociaż ja wolałam Igora :)

Welonisia lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hankaa28 wrote:
    U nas ma być dla dziewczynki Olga, a dla chłopca Wiktor, chociaż ja wolałam Igora :)

Zawsze chciałam mieć Wiktora, ale trafiłam na męża o takim imieniu, więc przepadło ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Zawsze chciałam mieć Wiktora, ale trafiłam na męża o takim imieniu, więc przepadło ;)
    Zawsze moze byc Wiktor Junior :D hihi

p19uskjohisr6juh.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Zawsze moze byc Wiktor Junior :D hihi

nie, nie :) Choć mąż nie ma nic przeciwko ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu mężowi podoba się Roch :-) ale ja jakoś tak nie bardzo :-) i chyba będzie Bartuś :-) Dla dziewczynki podoba mi się Wiktoria. Szczerze to chyba poważnie pomyślimy nad imionami jak będziemy wiedzieć płeć :-)

zem3i09keg891u11.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co do imion mieliśmy dogadane jeszcze zanim byłam w ciąży dla dziewczynki Zuzanna a dla chłopca Maksymilian. Taki mały kompromis bo jak mąż by decydował to córka miała by na imię Róża a ja nie przepadam za tym imieniem.

• ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Mojemu mężowi podoba się Roch :-) ale ja jakoś tak nie bardzo :-) i chyba będzie Bartuś :-) Dla dziewczynki podoba mi się Wiktoria. Szczerze to chyba poważnie pomyślimy nad imionami jak będziemy wiedzieć płeć :-)

mojemu też Roch się podoba - i mi w sumie też, ale raczej u innej rodziny :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    My co do imion mieliśmy dogadane jeszcze zanim byłam w ciąży dla dziewczynki Zuzanna a dla chłopca Maksymilian. Taki mały kompromis bo jak mąż by decydował to córka miała by na imię Róża a ja nie przepadam za tym imieniem.

Myśmy mieli imię dla Weroniki gdyby była chłopcem - Julian. Ale teraz w ogóle tego imienia nie bierzemy pod uwagę; w sumie nie wiem dlaczego. A Zuzia i Maksymilian bardzo ładne, tylko nie lubię zdrobnienia Maksiu :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    U nas będzie Marcelinka :) Dla chłopca miałam wybrane imię Filip lub Mateusz.

Marcelina śliczne imię ;-)ja jestem z niego bardzo zadowolona

czekajajaca lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie jest 30 % jak fajnie :-) już nie mogę doczekać się genetycznego :-) A dziś włączyły mi się zachcianki już zjadłam ananasa i teraz idę po śledzie he he he :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ