MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez juz mamy wstepnie wybrane imiona: Karolina i Igor
Oboje marzymy o chłopcu ale bedziemy kochać i córeczke i synkaZ tego co widze na liscie wiecej jest chlopców ale to chyba norma bo z reguły rodzi sie wiecej chłopców niz dziewczynek!
Zauwazylam ze od kilku dni zaczynam sie regularnie budzic na siku i picie miedzy 3 a 5 rano -
Oj jak tak dużo Franciszków ma być, to ja się muszę zastanowić;( Choć ten Franek do nas bardzo przemawia, już kilka dni po zapłodnieniu zdarzyła się sytuacja w której pomyśleliśmy, że to chyba taka próba i byłam przekonana, że tym razem się udało i będzie mały Franek(Bo Franciszek z Asyżu też by tak postąpił).
Ale wczoraj rozmawialiśmy jeszcze nad Tomaszem, Jakubem lub Piotrem. Chrzestny będzie Tomasz, także może i synek być Tomeczkiem.Zobaczymy:)
Jak dziewczynka to Maja, Martynka albo Weronika.Ale myślę, że raczej zostanie synek:)
ivv lubi tę wiadomość
-
Z tymi imionami to my też jeszcze nie mamy dogadane bo dzieci też już swoje zdanie mają
Z racji mojego zawodu też mi trudno bo pracuję z dziećmi i powiem Wam, że jednak niby nie każdy Igor taki sam ale czasem coś w tym jest, że jak mamy kogoś obraz z danym imieniem to później nie damy już tak na imię naszemu dziecku bo nam się kojarzy .. I ja po moich wieloletnich doświadczeniach tak mam z imieniem Igorale oczywiście nie chcę tu nikomu nic odradzać
a Franek też mi się podoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 16:55
-
Judi2014 wrote:A od kogo ten zakaz?
Od lekarzamam sie oszczedzac i broń boże sprzatac na święta
Mnie to nawet cieszy
Jesli chodzi o imiona to niestety większość zle mi sie kojarzy, jedyne imie dla chlopca które mi sie podoba to Igor
Pracowałam kiedys w osrodku dla dzieci niepełnosprawnych i wiekszośc popularnych teraz imion takich jak Kacper, Amelka, Franek, Oliwia, Antoni, Staś itp niestety kojarzy mi sie z chorymi dziecmi. Znalismy je wszystkie z imienia, byl czas ze na ulicach nie zauwazalam zdrowych dzieci tylko te chore, nie moglam przez to tez zajśc w ciąże dlatego zrezygnowałam z tej pracy. teraz jest o niebo lepiej ale niestety skojarzenia z imionami pozostaly -
nick nieaktualny
-
Tusia84 wrote:Z tymi imionami to my też jeszcze nie mamy dogadane bo dzieci też już swoje zdanie mają
Z racji mojego zawodu też mi trudno bo pracuję z dziećmi i powiem Wam, że jednak niby nie każdy Igor taki sam ale czasem coś w tym jest, że jak mamy kogoś obraz z danym imieniem to później nie damy już tak na imię naszemu dziecku bo nam się kojarzy .. I ja po moich wieloletnich doświadczeniach tak mam z imieniem Igorale oczywiście nie chcę tu nikomu nic odradzać
a Franek też mi się podoba
pracowałam z dziećmi przed narodzinami Weroniki i każde imię miało swój odpowiednik w grupienie zawsze fajny
Na szczęście Weronika była najgrzeczniejszym i najmądrzejszym dzieckiem
i chyba moją ulubienicą
-
nick nieaktualny
-
topa42 wrote:Mojemu mężowi podoba się Roch
ale ja jakoś tak nie bardzo
i chyba będzie Bartuś
Dla dziewczynki podoba mi się Wiktoria. Szczerze to chyba poważnie pomyślimy nad imionami jak będziemy wiedzieć płeć
mojemu też Roch się podoba - i mi w sumie też, ale raczej u innej rodziny -
fler wrote:My co do imion mieliśmy dogadane jeszcze zanim byłam w ciąży dla dziewczynki Zuzanna a dla chłopca Maksymilian. Taki mały kompromis bo jak mąż by decydował to córka miała by na imię Róża a ja nie przepadam za tym imieniem.
Myśmy mieli imię dla Weroniki gdyby była chłopcem - Julian. Ale teraz w ogóle tego imienia nie bierzemy pod uwagę; w sumie nie wiem dlaczego. A Zuzia i Maksymilian bardzo ładne, tylko nie lubię zdrobnienia Maksiu