X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz mamy wstepnie wybrane imiona: Karolina i Igor :)
    Oboje marzymy o chłopcu ale bedziemy kochać i córeczke i synka :) Z tego co widze na liscie wiecej jest chlopców ale to chyba norma bo z reguły rodzi sie wiecej chłopców niz dziewczynek!

Zauwazylam ze od kilku dni zaczynam sie regularnie budzic na siku i picie miedzy 3 a 5 rano :(

p19uskjohisr6juh.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ostatnio problemy ze snem. W dzień to już w ogóle nie mogę oka zmrużyć, a w nocy ciągle się budzę. W dodatku chyba trochę przeginam z porządkami świątecznymi, bo już drugi dzień dość mocno boli mnie podbrzusze...

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zakaz sprzatania :) a spac moge i pół dnia, ja zawsze mialam melodie do spania dzis wstałam o 11:30 wiec spałam z małą przerwa na siku 12,5h :D

p19uskjohisr6juh.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Ja mam zakaz sprzatania :) a spac moge i pół dnia, ja zawsze mialam melodie do spania dzis wstałam o 11:30 wiec spałam z małą przerwa na siku 12,5h :D

A od kogo ten zakaz?:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak tak dużo Franciszków ma być, to ja się muszę zastanowić;( Choć ten Franek do nas bardzo przemawia, już kilka dni po zapłodnieniu zdarzyła się sytuacja w której pomyśleliśmy, że to chyba taka próba i byłam przekonana, że tym razem się udało i będzie mały Franek(Bo Franciszek z Asyżu też by tak postąpił).;)

Ale wczoraj rozmawialiśmy jeszcze nad Tomaszem, Jakubem lub Piotrem. Chrzestny będzie Tomasz, także może i synek być Tomeczkiem.:) Zobaczymy:)
    Jak dziewczynka to Maja, Martynka albo Weronika.:) Ale myślę, że raczej zostanie synek:)

ivv lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sikania- to ja się budzę codziennie właśnie między 3-4.:) Ale zanim usnę to chodzę i 8 razy:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi imionami to my też jeszcze nie mamy dogadane bo dzieci też już swoje zdanie mają :)

Z racji mojego zawodu też mi trudno bo pracuję z dziećmi i powiem Wam, że jednak niby nie każdy Igor taki sam ale czasem coś w tym jest, że jak mamy kogoś obraz z danym imieniem to później nie damy już tak na imię naszemu dziecku bo nam się kojarzy .. I ja po moich wieloletnich doświadczeniach tak mam z imieniem Igor :) ale oczywiście nie chcę tu nikomu nic odradzać :) a Franek też mi się podoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 16:55

ggfxf7q.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    A od kogo ten zakaz?:)

Od lekarza :) mam sie oszczedzac i broń boże sprzatac na święta :D Mnie to nawet cieszy :)

Jesli chodzi o imiona to niestety większość zle mi sie kojarzy, jedyne imie dla chlopca które mi sie podoba to Igor :)
    Pracowałam kiedys w osrodku dla dzieci niepełnosprawnych i wiekszośc popularnych teraz imion takich jak Kacper, Amelka, Franek, Oliwia, Antoni, Staś itp niestety kojarzy mi sie z chorymi dziecmi. Znalismy je wszystkie z imienia, byl czas ze na ulicach nie zauwazalam zdrowych dzieci tylko te chore, nie moglam przez to tez zajśc w ciąże dlatego zrezygnowałam z tej pracy. teraz jest o niebo lepiej ale niestety skojarzenia z imionami pozostaly :(

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Marcelinka :) Dla chłopca miałam wybrane imię Filip lub Mateusz.

Marcysia86 lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Z tymi imionami to my też jeszcze nie mamy dogadane bo dzieci też już swoje zdanie mają :)

Z racji mojego zawodu też mi trudno bo pracuję z dziećmi i powiem Wam, że jednak niby nie każdy Igor taki sam ale czasem coś w tym jest, że jak mamy kogoś obraz z danym imieniem to później nie damy już tak na imię naszemu dziecku bo nam się kojarzy .. I ja po moich wieloletnich doświadczeniach tak mam z imieniem Igor :) ale oczywiście nie chcę tu nikomu nic odradzać :) a Franek też mi się podoba :)

pracowałam z dziećmi przed narodzinami Weroniki i każde imię miało swój odpowiednik w grupie :) nie zawsze fajny ;) Na szczęście Weronika była najgrzeczniejszym i najmądrzejszym dzieckiem :) i chyba moją ulubienicą ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ma być dla dziewczynki Olga, a dla chłopca Wiktor, chociaż ja wolałam Igora :)

Welonisia lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hankaa28 wrote:
    U nas ma być dla dziewczynki Olga, a dla chłopca Wiktor, chociaż ja wolałam Igora :)

Zawsze chciałam mieć Wiktora, ale trafiłam na męża o takim imieniu, więc przepadło ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Zawsze chciałam mieć Wiktora, ale trafiłam na męża o takim imieniu, więc przepadło ;)
    Zawsze moze byc Wiktor Junior :D hihi

p19uskjohisr6juh.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Zawsze moze byc Wiktor Junior :D hihi

nie, nie :) Choć mąż nie ma nic przeciwko ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu mężowi podoba się Roch :-) ale ja jakoś tak nie bardzo :-) i chyba będzie Bartuś :-) Dla dziewczynki podoba mi się Wiktoria. Szczerze to chyba poważnie pomyślimy nad imionami jak będziemy wiedzieć płeć :-)

zem3i09keg891u11.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co do imion mieliśmy dogadane jeszcze zanim byłam w ciąży dla dziewczynki Zuzanna a dla chłopca Maksymilian. Taki mały kompromis bo jak mąż by decydował to córka miała by na imię Róża a ja nie przepadam za tym imieniem.

• ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Mojemu mężowi podoba się Roch :-) ale ja jakoś tak nie bardzo :-) i chyba będzie Bartuś :-) Dla dziewczynki podoba mi się Wiktoria. Szczerze to chyba poważnie pomyślimy nad imionami jak będziemy wiedzieć płeć :-)

mojemu też Roch się podoba - i mi w sumie też, ale raczej u innej rodziny :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    My co do imion mieliśmy dogadane jeszcze zanim byłam w ciąży dla dziewczynki Zuzanna a dla chłopca Maksymilian. Taki mały kompromis bo jak mąż by decydował to córka miała by na imię Róża a ja nie przepadam za tym imieniem.

Myśmy mieli imię dla Weroniki gdyby była chłopcem - Julian. Ale teraz w ogóle tego imienia nie bierzemy pod uwagę; w sumie nie wiem dlaczego. A Zuzia i Maksymilian bardzo ładne, tylko nie lubię zdrobnienia Maksiu :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    U nas będzie Marcelinka :) Dla chłopca miałam wybrane imię Filip lub Mateusz.

Marcelina śliczne imię ;-)ja jestem z niego bardzo zadowolona

czekajajaca lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie jest 30 % jak fajnie :-) już nie mogę doczekać się genetycznego :-) A dziś włączyły mi się zachcianki już zjadłam ananasa i teraz idę po śledzie he he he :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ