MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem zadowolona ze szkoły rodzenia głównie dlatego, że prowadzili tam ćwiczenia z udziałem mężów- oni nam pomagali, robili masaże relaksacyjne itd- taka chwila odprężenia. Poza tym w domu jakoś nie mogłam się zmobilizować do ćwiczeń
A tam to nie było wyboru:) Poza tym rzeczywiście dużo próbek się dostaje. Można też spokojnie zadać położnej dręczące nas pytania- to lepsze niż wyszukiwanie informacji w internecie:) Ja polecam:)
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
ivv wrote:to faktycznie był plus - mężowie - czasem jak o czymś z moim rozmawiałam miałam wrażenie, że nie zdaje sobie sprawy jakie to ważne - ale jak usłyszał to z ust autorytetów - a to co innego
Potwierdzam:) Poza tym uczyli ich tam np jadłospisu dla kobiet karmiących piersią- mąż dzięki temu zajął się kuchnią do czasu aż nie doszłam do siebie po porodzie:)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Martynika - widzę, że planujemy rodzić w tym samym szpitalu
Ja jakieś dwa tygodnie temu się zapisywalam do szkoły rodzenia w św. Zofii i zaczynamy od 13 marca chyba.
Na bezpłatne zajęcia mają ograniczoną liczbę miejsc, dlatego trzeba się zapisywać z takim wyprzedzeniem.
Ale nie we wszystkie szpitalach tak jest... Moja koleżanka rodzi na początku marca, zdecydowała się na Karowa, itam do sszkoły rodzenia zapisali się 3 tyg wcześniej.
A podobno najlepiej zacząć po 24 tyg. Zależy jeszcze ile szkoła przewiduje spotkań. W Zofii jest 5 po 3 h, a na Karowej 10 po 2 h.
Welonisia - chyba tak będzie w większości szkół darmowych w Wawie - żeby mieć za free trzeba być zameldowanym. Może być czasowe. Inaczej koszt np. w Zofii 500 złMartynika, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Niesforna wrote:A co do zachcianek to właśnie zjadłam całe opakowanie koreczkow sledziowych po giżycku i zagryzlam lodami waniliowo czekoladowymi. Pycha!
Koreczki śledziowe po giżycku to moje ulubione danie nr 1 od początku ciąży:)
A ja czuję już ruchy dzidziusia codziennie po kilka razy. To coś pięknego i za tym najbardziej się tęskni po porodzie...
Znowu schudłam... Przez cały miesiąc przytyłam 70 dag. Od razu po wizycie normalnie po trochę przybierałam na wadze- w sumie 2,5 kg a potem zaczęłam chudnąć...W sumie od początku ciąży 3,3 kg na plusie. -
nick nieaktualnyJa połówkowe mogę zrobić już od 3 stycznia, a faktyczną wizytę mam umówioną na 9 stycznia
Nie wiem jak ja tyle wytrzymam bez wizyty i zobaczenia małego szkraba na usg. Zazwyczaj miałam usg co 3 tyg, a teraz ze względu na święta całe 5 tyg muszę czekać, a właściwie to już zostało 3,5
Co do szkoły rodzenia, to słyszałam że przy pierwszym dziecku warto. Sama nie mam jeszcze wybranej szkoły, ale muszę siąść i poczytać, które szkoły są dobre w Krakowie.
Moja koleżanka urodziła 3 dni temu córeczkę, naturalnie bez znieczulenia i mówi, że bóle do zniesieniaJej mąż natomiast, który był przy porodzie mówi, że nie było tak źle, ale nie chciałby być na jej miejscu
-
Dzień dobry dziewczyny.
Dzisiaj czas na świąteczne zakupy. Nie wiem jak to będzie, bo wczoraj w biedronce moje dziecko dało świetny pokaz tego, że nie smakowało mu śniadanie i musiałam biec na dział warzywny po woreczki..
Szkoła rodzenia. Sprawdzałam już i muszę powiedzieć, że wstępnie miałabym wybraną tylko nie wiem czy zdążę się zapisać, bo też tłok (za darmo a dobra) a zapisy tylko w wyznaczonych terminach. Szukając szkół rodzenia natknęłam się na to właśnie, że w Warszawie tylko osoby zameldowane mogą korzystać z nich za darmo. Trochę lipa dla studentek. W Gdańsku nie słyszałam żeby to obowiązywało. Co prawda mamy mieszkanie i moglibyśmy się w nim zameldować, ale z pewnych względów chcemy to zrobić dopiero po skończonych studiach (czyli niedługo).
Dzisiaj święto kina,`może się zrelaksujmy i wybierzmy się na jakąś świąteczną bajkę z naszymi ukochanymi.Lecę się szykować na zakupy. Miłego dnia kochane!
-
Hej dziewczyny ja do szkoly rodzenia nie chodzilam, pierwszy porod naturalny, druga cc, a teraz chetnie bym sie wybrala do szkoly rodzenia bo chce rodzic naturalnie jestem 8 lat od porodu.naturalnego i teraz moje podejscie i swiadomosc jest zupelnie.inna chcialabym przejsc przez porod bardziej swiadomie..
A u mnie niedziela to dzien swietywspolne sniadanie zaraz szykujemy sie na Msze Sw. a po niej rodzinny obiad.. to dla nas bardzo wazne i cenie to... Milego dnia
-
AISAK ja też nie mogę spać dziś zasnęłam o 4 i obudziłam się 7:15. Czuje się fatalnie.
My mieliśmy dzisiaj jechać w góry, ale z racji że jestem chora ja siedzę w domu a mąż poszedł do kościoła. Może jakiś obiad wykombinuje chociaż nie bardzo mam siłę.
Pozdrawiam i życzę miłego dniamonalisa lubi tę wiadomość
-
do szkoły rodzenia w św. Zofii w Warszawie kolejki są spore dlatego trzeba zapisywać się dużo wcześniej! ja dzwoniłam tydzień temu i zaczynamy 18 marca kurs. żeby było za darmo to trzeba mieć przynajmniej tymczasowe zameldowanie.
Z tego co wiem do innych szkół rodzenia nie ma takich kolejek, więc na ostatnią chwilę na pewno też się coś znajdzie, ale jeśli chce się dostać do konkretnej szkoły rodzenia to na pewno lepiej zapisać sie wcześniej i mieć z głowy.
Ja wybrałam św. Zofię bo tam też pracuje moja lekarka i tam chcę rodzić.