X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, poczytalam i odpowiem na rozne wątki :-)
    Imiona: Pola lub Franek :-) chyba ze nam sie zmieni :-)
    W czwartek moze sie dowiemy, Pan doktorek obiecał popatrzeć miedzy nozkami :-)

Co do szkly rodzenia to na pewno pójdziemy, cały czas sie tylko zastanawiam miedzy Madalinskiego a Św Zofią, lekarz z Madalinskiego więc chyba jednak tam.

Ostatnie noce to rowniez bezsenność u mnie, więc dzis dzien w łóżku z ksiazka :-)

Dzis rozpoczynam 14 tydzień :-) 2 trymestr :-))) jest radość!

Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Ja połówkowe mogę zrobić już od 3 stycznia, a faktyczną wizytę mam umówioną na 9 stycznia :) Nie wiem jak ja tyle wytrzymam bez wizyty i zobaczenia małego szkraba na usg. Zazwyczaj miałam usg co 3 tyg, a teraz ze względu na święta całe 5 tyg muszę czekać, a właściwie to już zostało 3,5 :)

Co do szkoły rodzenia, to słyszałam że przy pierwszym dziecku warto. Sama nie mam jeszcze wybranej szkoły, ale muszę siąść i poczytać, które szkoły są dobre w Krakowie.

Moja koleżanka urodziła 3 dni temu córeczkę, naturalnie bez znieczulenia i mówi, że bóle do zniesienia :) Jej mąż natomiast, który był przy porodzie mówi, że nie było tak źle, ale nie chciałby być na jej miejscu :)
    Widzę, że jesteś z Krakowa :-) Ja też :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szpitalu. Od rana miałam brązowe plamienie i pojechałam na ip. Po usg pani nie mówiła żeby coś bylo nie tak ale podczas badania stwierdziła że to plamienie jest. Więc zostawili mnie w szpitalu i dali duphason 3 razy dziennie.
    Modlcie sie za nas...

Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • eta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka na pewno jak odpoczniesz, duphaston pobierzesz będzie dobrze! trzymajcie się dzielnie!!

Limerikowo lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka trzymajcie sie mocno z Maluchem.musi byc dobrze masz fachowa opieke w szpitalu.wez moze nogi troche wyzej sobie.poduszke podloz lub recznik w rulon.kursuj tylko do wc i z powrotem.wspieram

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym wc jest kłopot bo chodzę co 10 minut

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka trzymaj się będzie dobrze :-) A powiedź mi przypuszczasz po czym możesz mieć te plamienia ?
    Dużo odpoczywaj <3

zem3i09keg891u11.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, ja dzis niestety dzien zaczelam od izby przyjec :(
    rano obudzilam sie bo cos ze mnie wyplynelo tak jakby wody plodowe, lozko mokre, poszlam do toalety nie wiem co to bylo bo siusiu mi sie nie chcialo, pojawila sie krew wiec pojechalismy do szpitala.
    Płyn owodniowy jest, dzidzius zyje ma 6cm i serduszko bije 160/min ale znowu mam krwiaka 20mmx27mm, wiec leze plackiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 15:34

p19uskjohisr6juh.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weloniusia odpoczywaj kochana i trzymajcie się tam <3.

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia tak jak piszesz lezenie plackiem tylko str zmieniaj .na pewno krwiak wchlonie sie za pate dni.moze dadz Ci jakies leki.
    Nutka jak biegasz tak czesto do wc to moze z nerwow juz lub infekcja drog moczowych?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny,
    leki caly czas biore luteina 3x2 tak wiec tylko lezenie i czas....

p19uskjohisr6juh.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wspierajmy się obie:) damy radę my i nasze dzieciaczki.:)

Nie mam pojęcia od czego to może być, juzvwczoraj trochę mnie bolało ale trochę brzuch idziemy sałatki chyba bo taka z majonezem ciężka jadłam. A rano właśnie to plamienie - na wkładce nic ale na papierze lekko brązowo było. Tak minimalnie ale się martwiam i dobrze że pojechałam.

Welonisia lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dziewczyny jestem w szpitalu. Od rana miałam brązowe plamienie i pojechałam na ip. Po usg pani nie mówiła żeby coś bylo nie tak ale podczas badania stwierdziła że to plamienie jest. Więc zostawili mnie w szpitalu i dali duphason 3 razy dziennie.
    Modlcie sie za nas...
    nutka i welonisia mocno trzymam kciuki.....!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 15:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka moja koleżanka, która jest w ciąży i też dostała plamień i lekarka kazała jej brać duphason, powiedziała jej, że często jak macica rośnie to pękają jakieś naczynka i często dochodzi do delikatnych krwawień. Po braniu duphasonu po paru dniach wszystko przeszło. Dziewczyny zresztą dobrze mówią, jesteś w szpitalu pod opieką . Wszystko będzie dobrze.

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    nutka i welonisia mocno trzymam kciuki.....!!!
    ja również trzymam kciuki będzie dobrze nóżki wyżej i mnóstwo leżenia buziaczki

• AISAK Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    nutka moja koleżanka, która jest w ciąży i też dostała plamień i lekarka kazała jej brać duphason, powiedziała jej, że często jak macica rośnie to pękają jakieś naczynka i często dochodzi do delikatnych krwawień. Po braniu duphasonu po paru dniach wszystko przeszło. Dziewczyny zresztą dobrze mówią, jesteś w szpitalu pod opieką . Wszystko będzie dobrze.
    Anielka masz racje. u mnie krwiak co miałam wziął się właśnie z tego ze naczynka pękły. 3 tyg prawdziwego odpoczynku i duphaston i po krwiaku ani śladu.
    welonisia , Nutka będzie dobrze. Tylko Odpoczywać grzecznie, bo będziemy krzyczec !! :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kurcze takie dziwne że to brązowy taki śluz. No ale będzie dobrze:) musi być:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka i Welonisia trzymajcie się kochane..

Widzę, że dzisiaj jakiś taki dzień ja też się cały czas zastanawiam czy nie pojechać na ip :( wczoraj też wieczorem bolał mnie brzuch ale też zrzuciłam to na wzdęcie a dzisiaj rano znowu pojawił się lekko brązowy śluz.. tak jak u Ciebie nutka tylko, że sprawdzam i śluz się wyczyścił i sama nie wiem co robić bo w czwartek tez miałam brązowy..

tylko wiem jak to jest oni zostawiają na 3 dni obserwacji bo wtedy mają zwrot kasy i czy trzeba czy nie zatrzymują często... przerabiałam to we wcześniejszych ciążach..

ech też się trochę martwię teraz jestem sama z dziećmi więc nie podjadę na ip ale jak mąż wróci i zobaczę że plamienie się powtarza to podjadę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 16:29

ggfxf7q.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Widzę, że jesteś z Krakowa :-) Ja też :-)

I ja tez jestem z Krakowa :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, jakie złe wiadomości dzisiaj! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze- musi być!
    A mnie trzeci dzień koszmarnie boli podbrzusze, ledwo doszłam do kuchni ugotować obiad. Mam nadzieję, że w końcu minie, bo chodzę zgarbiona a tu trzeba się małym zająć...

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ