MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie juz 31%
Genetyczne mam we wt 17 grudnia.
Kurcze jak ten czas szybko leci dopiero co był 5 tydzien a teraz juz 12Chcialabym juz zeby był 20 tydzien ale pewnie zanim sie obejrze tak bedzie
Imie Zuzanna tez mi sie bardzo podoba
Tak sie zastanawiam, co myslicie o kalendarzu chinskim dzięki któremu mozna "obliczyć" płec dziecka? Sprawdza sie czy nie??
http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htmAgusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
co wy macie z tymi procentami?;P
Zuzanna chcieliśmy dać ale się jak głupia oczytałam, że nieszczęśliwe są w życiu.
Co do chińskiego kalendarza, to można sobie poczytać na forach. U jednych się sprawdza u drugich nie. Pic na wodę i zabawa. Wszak wszystko zależy od nasienia mężczyzny, a nie od tego ile babka ma lat i w którym miesiącu zajdzie. Jak w spermie masz same X to syna nie będzie, obojętnie co by się robiło. -
Nalka wrote:co wy macie z tymi procentami?;P
Zuzanna chcieliśmy dać ale się jak głupia oczytałam, że nieszczęśliwe są w życiu.
Co do chińskiego kalendarza, to można sobie poczytać na forach. U jednych się sprawdza u drugich nie. Pic na wodę i zabawa. Wszak wszystko zależy od nasienia mężczyzny, a nie od tego ile babka ma lat i w którym miesiącu zajdzie. Jak w spermie masz same X to syna nie będzie, obojętnie co by się robiło.
Ja słyszałam ze Marty sa nieszczesliwe w zyciuMoim zdaniem kazdy moze byc nieszczesliwy badz szczesliwy a imie nie ma tu zadnego znaczenia
Jesli chodzi o kalendarz to ja z nudów sprawdzam wszystkie przypadki jakie znam i sie zgadza jedyne co sie nie zgadza to moj brat, powinien byc dziewczynką!!!
W moim przypadku lepiej żeby to byl pic na wode bo wolalabym synka -
No w moim przypadku też bym wolała, żeby był pic, bo mam nadzieję na synka.
O Martach też słyszałam. Moje imię akurat pasuje do znaczenia imion, ale wiem, że nie można się tym kierować. Myślę, że zostaniemy przy Zuzi. Taki był pierwszy pomysł.Welonisia, fler lubią tę wiadomość
-
U mnie chiński kalendarz się nie sprawdził, bo wg niego powinnam mieć dziewczynkę.
Co do szybkiego postępu czasu, to wybałuszyłam oczy, jak lekarz popatrzył na pomiary i powiedział:
"No, na połówkowe jest jeszcze ODROBINKĘ za wcześnie, ale na następnej wizycie wymiary mogą być już dobre i wtedy pewnie zrobimy".
Myślałam, że się przesłyszałam, ale fakt faktem dziecko wymiarami jest o prawie dwa tygodnie za duże. Z tego wniosek, że połówkowe będę miała już 5 stycznia, bo wtedy kolejne usg, w międzyczasie wpadam tylko powtórzyć krew. WOW! To za nieco ponad trzy tygodnie. Nie mogę uwierzyć, że to już! -
Jak wejdziesz sobie w swój kalendarz ciąży na bellybestfriend, to tam będziesz miała zaznaczone serduszkiem od kiedy możesz wykonać badanie połówkowe. Wskazuje na początek 19 tygodnia (ukończony 18 tydzień). I tak mi coś świta, że połówkowe można zrobić między 19 a 22 tygodniem, ostatecznie ciąża donoszona jest z końcem 37 tygodnia, nie musi trwać pełnych 40 tygodni.
Mi belly pokazuje, że badanie połówkowe mogę wykonać od 3. stycznia, więc jak pójdę na wizytę 5. stycznia, to lekarz na pewno wtedy mi je zrobi, zwłaszcza, że dziecko wymiarowo pewnie nie będzie w 19 tygodniu, tylko prawie w 21. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Acha, dziewczyny, mam dla was dobrą radę. Wiem, że temat szkół rodzenia jest jeszcze dość odległy, ale jeżeli chcecie i macie możliwość skorzystania z bezpłatnej szkoły rodzenia (nie wiem dokładnie na jakich to działa zasadach w innych miastach, w Warszawie na pewno trzeba być zameldowanym i można chodzić na bezpłatne zajęcia), to zapisujcie się już!
Przypadkiem przeczytałam informację na stronie szpitala, w którym chcę rodzić (św. Zofia w Warszawie), że na bezpłatne zajęcia trzeba zapisywać się z paromiesięcznym wyprzedzeniem, bo jest tak ogromne zainteresowanie! Prosiłam o jakieś terminy na początek marca (27 tydzień), a zaproponowano mi termin dopiero na jego końcówkę (będę wtedy w 30 tygodniu). Także ogarniajcie temat, jeśli Wam na tym zależy, jeszcze trochę i nie zdołałabym się zapisać tam gdzie chciałam. -
Welonisia wrote:U mnie juz 31%
Genetyczne mam we wt 17 grudnia.
Kurcze jak ten czas szybko leci dopiero co był 5 tydzien a teraz juz 12Chcialabym juz zeby był 20 tydzien ale pewnie zanim sie obejrze tak bedzie
Imie Zuzanna tez mi sie bardzo podoba
Tak sie zastanawiam, co myslicie o kalendarzu chinskim dzięki któremu mozna "obliczyć" płec dziecka? Sprawdza sie czy nie??
http://www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendarz_chinski_plec_dziecka.htm
U mnie w pracy tylko Weronika się zgadza, więc to raczej ściema -
Belly pokazuje mi ze od 22 stycznia moge robic połówkowe. Zastanawiam sie tylko czy na połówkowym robi sie echo serca płodu? no bo takie skierowanie dostalam, w dodatku mam iść na ul. Agatową bo tam podobno najlepszy sprzet w Wawie maja!
Jesli chodzi o szkołe rodzenia to zastanawiałam sie nad tym ale nikt nie umie mi odp na pytanie kiedy najlepiej udac sie do szkoly rodzenia tak by nie bylo za wczesnie badz za pozno?
Jesli nie jestem zameldowana w Wawie tzn ze bede misiala placic za zajecia???Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 20:37
-
Martynika wrote:Acha, dziewczyny, mam dla was dobrą radę. Wiem, że temat szkół rodzenia jest jeszcze dość odległy, ale jeżeli chcecie i macie możliwość skorzystania z bezpłatnej szkoły rodzenia (nie wiem dokładnie na jakich to działa zasadach w innych miastach, w Warszawie na pewno trzeba być zameldowanym i można chodzić na bezpłatne zajęcia), to zapisujcie się już!
Przypadkiem przeczytałam informację na stronie szpitala, w którym chcę rodzić (św. Zofia w Warszawie), że na bezpłatne zajęcia trzeba zapisywać się z paromiesięcznym wyprzedzeniem, bo jest tak ogromne zainteresowanie! Prosiłam o jakieś terminy na początek marca (27 tydzień), a zaproponowano mi termin dopiero na jego końcówkę (będę wtedy w 30 tygodniu). Także ogarniajcie temat, jeśli Wam na tym zależy, jeszcze trochę i nie zdołałabym się zapisać tam gdzie chciałam.
jak się zapisywałam z Weroniką to nie było problemu z miejscami, więc może to jednak chodzi o miasto? -
Welonisia wrote:Belly pokazuje mi ze od 22 stycznia moge robic połówkowe. Zastanawiam sie tylko czy na połówkowym robi sie echo serca płodu? no bo takie skierowanie dostalam, w dodatku mam iść na ul. Agatową bo tam podobno najlepszy sprzet w Wawie maja!
Jesli chodzi o szkołe rodzenia to zastanawiałam sie nad tym ale nikt nie umie mi odp na pytanie kiedy najlepiej udac sie do szkoly rodzenia tak by nie bylo za wczesnie badz za pozno?
Jesli nie jestem zameldowana w Wawie tzn ze bede misiala placic za zajecia???
Często na stronach szpitali są informacje na temat tego, od którego tygodnia należy uczęszczać na zajęcia ze szkoły rodzenia. W przypadku szpitala, który ja wybrałam to jest nie wcześniej niż 27 tydzień ciąży, co u mnie przypada na początek marca. Ale tak jak pisałam, nie mają już terminów (!), więc zapisałam się na koniec marca. Dlatego zwracam Wam teraz na to uwagę. Gdybym zaczęła wybierać szkołę rodzenia w 22 tygodniu, tak jak mi podpowiada belly i wtedy chciała się zapisać, to chyba w życiu bym jej już bezpłatnie nie zaczęła. Nie wiem jak to jest z finansowaniem szkół rodzenia w innych miastach, mam informacje tylko na temat Warszawy.
Na połówkowym na pewno sprawdza się serduszko, ale czy echo...? nie wiem. Może lekarz wysłał Cię już po prostu na połówkowe? Warto by spytać samego lekarza.
-
ivv, bardzo możliwe, że to kwestia miasta. Akurat św. Zofia w Warszawie zrobiła się ostatnimi czasy bardzo popularna, ma same dobre opinie i ciężarówki tam walą drzwiami i oknami, więc pewnie stąd ta kolejka w zapisach do szkoły rodzenia. Warto sprawdzić, jak to jest u Was
.
-
Martynika wrote:ivv, bardzo możliwe, że to kwestia miasta. Akurat św. Zofia w Warszawie zrobiła się ostatnimi czasy bardzo popularna, ma same dobre opinie i ciężarówki tam walą drzwiami i oknami, więc pewnie stąd ta kolejka w zapisach do szkoły rodzenia. Warto sprawdzić, jak to jest u Was
.
ja już sobie odpuszczę - w ramach zajęć dodatkowych kupuję właśnie maszynę do szycia, koleżanka pomoże mi w nauceps. guziki przyszywa mąż, bo ja nie umiem
-
Ja w kalendarzu mam zaznaczone, że mogę połówkowe robić już od 1.01.2014- czyli od 19 tygodnia ciąży.
Mam pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci. Czy uważacie, że warto jest chodzić kolejny raz do szkoły rodzenia? Kiedy chodziłam tam w pierwszej ciąży to byłam jedyną pierworódką...