MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas to samo, pasma śluzu zdarzają się 1-2 razy tygodniu, więc sporadycznie.Czasami jest bardziej w konsystencji serka wiejskiego, ale często jest taka,"przelewa się".Przy czym nie pojawia się zbyt często, Artur normalnie się zachowuje, nic nie wzbudza mojego niepokoju.
desou lubi tę wiadomość
-
Maja wczoraj skonczyla miesiac i zeby to uczcic mala caly dzien plakala i nie chciala wcale spac
biedactwu ewidentnie cos bylo, ale ciezko powiedziec co.
Kupka tez tak wyglada jak na zdjeciuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 11:55
weronikabp lubi tę wiadomość
-
A u mnie przy takiej kupie wyszedł rota wirus ale to raczej po zapachu było rozpoznane. Cały czas miał taką. A po powrocie ze szpitala gdzie wirus został wykryty codziennie to inna kupa. Już nie wiem jaka jest dobra. Chociaż są dni, że jest ewidentnie rzadka, a są dni, że jest taka jak była pokazana. I teraz nie wiem czy to jeszcze mały ma wirusa czy teraz te różnice wynikają z mojego żywienia. Chociaż ja nowości do diety nie włączam. Cały czas jem mniej więcej tak samo. Chyba poproszę o skierowanie na badanie kupki jeszcze raz. Poza tym to mały zachowuje się normalnie czasem śpi, czasem marudzi. I zaczął przybierać ładnie na wadze. Chociaż jutro jeszcze sprawdzę w przychodni ale na wadze niemowlęcej w domu wychodzi, że przybiera.
-
u nas kupa zielona od żelaza, ale przed braniem żelaza też była taka, może troche bardziej papkowata, nitki śluzu też sie czasem pojawialy, mówiłam to 3 lekarzom przy okazji wizyty i każdy mówił ze takie nitki sluzu moga byc.
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
My wczoraj po szczepieniu i wizycie u pediatry. Anna ważyła wczoraj 3080! Impreza na całego, w końcu przekroczyła 3 kg.
Byłam u ginekologa, powiedziałam, że karmię tylko swoim mlekiem a chyba mam okres. Nie pomyliłam się - okres jest, badanie wcale nie bolało, zielone światło na seks. Powiedział, że przy karmieniu piersią wszystko jest możliwe - okres po 6 tygodniach także, więc już się nie denerwuję.
Inna sprawa, że trochę mi szkoda, że już wróciła mi płodność. Antykoncepcji w postaci tabletek nigdy nie używałam i nadal nie chcę, bo uważam, że to zdrowsze dla mojego organizmu. Welcome durex!
Galanea - tutaj się z Tracy Hogg nie zgadzam, dziewczyna urodziła wcześniaka, który musiał zostać parę miesięcy w szpitalu. 4 miesiące odciągała pokarm laktatorem a to trochę dłużej niż 5 tygodni.
Paula222 czekamy na wieści! Pamiętam, że chciałam od razu zajść w drugą ciąże, oby to było to! My na razie się wstrzymujemy, ciąża najszybciej za 3 lata, eh.Agusia2312, eta, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj mam wizyte u ginekologa i mąż zostaje z Marcelem
Jestem ciekawa co mi zaproponuje jako antykoncepcje, tabletek chyba nie bede mogła ze wzgledu na naczyniaka na wątrobie ale to sie dowiem , może jakies plastry
Marcel od 3 dni juz od 4 rano nie spi tak do 8;) heh Dzis miał w tych godzinach drzemke która trwała 40 minut:)
A no i wczoraj bylismy u pediatry bo mnie troszke martwiły kupki po tym mleku które teraz pije ale lekarz powiedział ze sa ok i że bede nieprzyjemnie pachnąć bo to mleko sojowe:) Marcel waży 4600NA podnniebieniu mu wyszła jakas afta i w piątek jedziemy do kontroli czy zeszła, na ciemiączko dostalismy maść robioną z apteki;) Robi sie z niego mała kluseczka:)
A ja dzisiaj weszłam na wage i zostały mi 4 kg do wagi sprzed ciaży;) Ale ja bym chciała w sumie jeszcze 7 zrzucić zeby miec wage jak sprzed rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:48
weronikabp, Galanea, eta lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:My po usg bioder, wszystko dobrze, ale i tak profilaktycznie szerokie pieluchowanie przez miesiąc, wszystkim tu zalecają.
Zośka nadal marudna, słabo je i nie chce spać
Moja mała od wczoraj jest coraz spokojniejsza, usmiechów moc, Boże oby tak dalej..Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Galanea ja bym na Twoim miejscu zbadała kupkę na posiew i rota, nic nie boli, bierzesz trochę kupki do specjalnego pojemnika i tyle, a da Ci odpowiedź czy to nie coś poważnego. To samo doradziłam mojej kolezance 2 dni temu bo mały miał dziwne kupki i okazało się dziś że ma rotawirusa a za 2 dni miał być na niego szczepiony, ona zadzwoniła dziś płacząc, że do końca zycia będzie wdzięczna bo kto wie co by się stało gdyby był zaszczepiony na rota, mając go w sobie.
Moja mała od wczoraj jest coraz spokojniejsza, usmiechów moc, Boże oby tak dalej..
W piątek mam pediatrę, więc podpytam, chociaż ja raczej nic dziwnego w jej kupie nie widzę, ale faktycznie sprawdzić w razie czego nie zaszkodzi.weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rany, wczoraj Artur był cały dzień marudny, a dzisiaj cały dzień śpi... dosłownie, budzi się tylko na jedzenie i znów przysypia, jak nigdy. Nawet jak był kilkudniowym noworodkiem to tyle nie przesypiał. Może to ta pogoda tak na niego działa.
Aż mu zmierzyłam temperaturę, ale wszystko gra, jak już się obudzi to je normalnie, jest pogodny, siusia, walnie kupkę i z powrotem spanie. No, normalnie swojego dziecka nie poznaję. Aż z tego wrażenia obejrzałam ciurkiem 4 odcinki pierwszego sezonu "Gry o tron" (bo pierwszy tom książki mam już przeczytany)
. Kolejne dwa już się ściągają, może jeszcze dziś obskoczę jeden, skoro młody nic ode mnie nie chce
. Oglądam to, co już przeczytałam i jednocześnie czytam drugi tom, napaliłam się na to, sesese.
Bea_tina, eta, mirka14 lubią tę wiadomość